תגובה: הפעלת מקרר ברכב עם מצבר נייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tzvika-Pick
אני באותה התלבטות כמוך..
ג'ימני 2019, המצבר המקורי של הרכב נראה לי קטן מידי בכדי להחזיק מקרר ללילה שלם + להניע בבוקר בשלום. ולא בא לי להתעסק יותר מידי עם מערכת החשמל המקורית של רכב חדש.
הפתרון שאני שוקל כרגע הוא לשים ברכב סוללה כזאת:
https://www.aliexpress.com/item/4001228341818.html
עם הכניסה לחניית הלילה להעביר את המקרר למצבר הזה. לפי החשבון שעשו כאן באתר במבחן המקררים הגדול צריכת ההספק של מקרר שכבר הגיע לטמפרטורת העבודה ורק שומר על הקור היא בערך 1 אמפר-שעה, ככה שסוללה כזאת אמורה להספיק ל-30 "שעות לילה". תוריד מזה 15-20% מס סינים, עדיין אמור להספיק ללילה אחת אולי אפילו לשניים.
כמו שאמר zivo אין לסמוך על הסינים, ובמקרה הספציפי הזה יפתיע אותי אם הקיבול האמיתי של הסוללה הזאת הוא חצי מהמוצהר. המארז בנוי מסוללות 18650 והמתח שהוא נותן הוא בין תשע וקצת ל12 וקצת. זה אומר שהם מסתמכים על נתוני תא שבין 3.7-4.2 וולט. זאת אני כותב מנסיון של מפרטי עליאקספרס לתא בודד. הטובים שבהם מגיעים בטעינה מלאה ל 4.1, והרוב עומדים על איפשהו בין 3.8 ל 4. כלומר, יש מצב שהמארז בטעינה מלאה מגרד את את ה12v. ( כל ספקולציות, אני מעלה רק נקודות למחשבה).
בנוסף,
שים לב לקישור הספציפי ששמת. אין חוות דעת ויש הזמנה אחת...
30ah לשמונה סוללות 18650 בטור זה מעט מעבר למקסימום שסוללות כאלה יודעות לתת.
https://lygte-info.dk/info/Batteries...ings%20UK.html
החנות עם רקורד של מכירות ופידבק לא נוראי. יש כאן הגנת צרכן של עליאקספרס, ואם ניתן גם לשלם בפייפל, אז בכלל הסיכון לא גבוה. תנסה, תבדוק עם תיעוד, מקסימום תבקש את הכסף חזרה ותספר לנו.
אני דווקא חושב שמצבר ליתיום ראשי 50אמפר בעלות של 1100שח גם יחסוך משקל וגם יענה על כל צרכני החשמל הנוכחיים והעתידיים ברכב.
שווה לנסות לדעתי במחיר הזה.
יש אחריות, יש מתקין... לא תמיד חייבים diy ולסבך...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תבדוק גם את המוצרים של קיינן קמפינג
לפחות הם לא קוראים לזה גנרטור ,
הם קוראים לזה בשם הנכון "ערכת חשמל ניידת"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני דווקא חושב שמצבר ליתיום ראשי 50אמפר בעלות של 1100שח גם יחסוך משקל וגם יענה על כל צרכני החשמל הנוכחיים והעתידיים ברכב.
שווה לנסות לדעתי במחיר הזה.
כדאי להבין שמוניטור על המתח בסוללות lifepo4 פחות או יותר שווה לכלום. עקומת הפריקה כל כך שטוחה וצמודה בעקשנות ל3.2 וולט לתא, שכשהמתח מתחיל לרדת, כבר נשארים אחוזים בודדים של אנרגיה, שאולי לא יספיקו להתנעה.
אז צריך כנראה למדוד אנרגיה שנצרכה, ולהיות עם היד על הדופק על קיבול המצבר באופן כללי.
לא בטוח שזה סידור מוצלח.
אני בעד מצברי ליתיום. אני לא אוהב את הסידור שבו הסטרטר חולק את האנרגיה ברכב עם אביזרים אחרים.
אם ב50אמפר עופרת מקורי לא צריך לדאוג... אז נראה לי שיש פה מספיק יתירות ללילה עם מקרר ותאורה.
אבל אני רק מנחש....מישהו צריך לנסות בסוף ..
כן, נכון. לפחות בהתחלה וללילות לא ארוכים וחמים מדי.
עם השנים הקיבול דועך. ואולי גם חיברת תאורה וטלפונים, וישנת עד מאוחר, וכבר אין לך מושג מה קורה למצבר ואם תתניע בבוקר, כי אתה ב"חוג פתוח", ללא משוב.
היית ישן בשקט כך ברכב בודד במדבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tzvika-Pick
אני באותה התלבטות כמוך..
ג'ימני 2019, המצבר המקורי של הרכב נראה לי קטן מידי בכדי להחזיק מקרר ללילה שלם + להניע בבוקר בשלום. ולא בא לי להתעסק יותר מידי עם מערכת החשמל המקורית של רכב חדש.
הפתרון שאני שוקל כרגע הוא לשים ברכב סוללה כזאת:
https://www.aliexpress.com/item/4001228341818.html
עם הכניסה לחניית הלילה להעביר את המקרר למצבר הזה. לפי החשבון שעשו כאן באתר במבחן המקררים הגדול צריכת ההספק של מקרר שכבר הגיע לטמפרטורת העבודה ורק שומר על הקור היא בערך 1 אמפר-שעה, ככה שסוללה כזאת אמורה להספיק ל-30 "שעות לילה". תוריד מזה 15-20% מס סינים, עדיין אמור להספיק ללילה אחת אולי אפילו לשניים.
אני לא בטוח מאיפה את לוקח את 1 אמפר שעה כבסיס לבניית מערכת.
יש הבדל בין מדידה של מקרר סגור, בלי שפותחים אותו, לבין מצב של הכנת ארוחת ערב.
לדעתי, חלק מכל הרעיון של מצבר צרכנים, זה להפסיק לדאוג ושלא צריך כל הזמן לחשוב, לפתוח או לא.
אני רוצה לשתות בירה קרה שבא לי, גם אם זה אומר לפתוח מקרר 5-6 פעמים בערב.
וזה כבר 1.5AH+ בלילה חם.
ועדיין, אם אתה מאמין לסינים, שבפחות מ 200 שח, אתה מקבל ( פה בארץ) 30AH, לך על זה.
הכי גרוע, זה יתן 20AH, תוותר על טיול אחד, ותזמין עוד אחד ( וחבר אותם במקביל).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן, נכון. לפחות בהתחלה וללילות לא ארוכים וחמים מדי.
עם השנים הקיבול דועך. ואולי גם חיברת תאורה וטלפונים, וישנת עד מאוחר, וכבר אין לך מושג מה קורה למצבר ואם תתניע בבוקר, כי אתה ב"חוג פתוח", ללא משוב.
היית ישן בשקט כך ברכב בודד במדבר?
אני איתך לגמרי ,
הנטיה היא מארז עם מצבר ליתיום עם מינימום 40 אמפר ללילה עבור המקרר ,
בנסיעות במהלך היום לטעון את המארז ,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה הדבר הראשון שעלה לי בראש..
מקרר 56ל בגימני זה תכלס להפוך אותו למיני-רכב קירור..
אם היית בא עם איזה סלוגן מדליק זה יכול לגמרי להפוך למדבקה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danny_aaron
אם היית בא עם איזה סלוגן מדליק זה יכול לגמרי להפוך למדבקה .
יש מצב שאם אתה מכוון את המקרר למינוס 10, ומשאיר את הדלת שלו פתוחה בנסיעה, אתה יכול לוותר על המזגן ברכב, ולהוריד עומס מהאלטרנטור ואז אין לך בעיה עם המצבר..[emoji41]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כמו שאמר zivo אין לסמוך על הסינים, ובמקרה הספציפי הזה יפתיע אותי אם הקיבול האמיתי של הסוללה הזאת הוא חצי מהמוצהר. המארז בנוי מסוללות 18650 והמתח שהוא נותן הוא בין תשע וקצת ל12 וקצת. זה אומר שהם מסתמכים על נתוני תא שבין 3.7-4.2 וולט. זאת אני כותב מנסיון של מפרטי עליאקספרס לתא בודד. הטובים שבהם מגיעים בטעינה מלאה ל 4.1, והרוב עומדים על איפשהו בין 3.8 ל 4. כלומר, יש מצב שהמארז בטעינה מלאה מגרד את את ה12v. ( כל ספקולציות, אני מעלה רק נקודות למחשבה).
בנוסף,
שים לב לקישור הספציפי ששמת. אין חוות דעת ויש הזמנה אחת...
מקבל את ההערה שלך לגבי המתח, לפי התיאוריה הזאת אפשר גם לקחת סוללה של 14 וולט. לפי החישוב הזה היא תגרד את ה-13 וולט, עוד וולט אחד לא אמור להיות בעייתי למקרר, שגם ככה מקבל מעל 12 וולט כשהמנוע פועל.
ולגבי החנות - זאת רק דוגמא שמצאתי, יש עשרות אם לא מאות מכירות כאלו בשלל הספקים בעלי-אקספרס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני לא בטוח מאיפה את לוקח את 1 אמפר שעה כבסיס לבניית מערכת.
יש הבדל בין מדידה של מקרר סגור, בלי שפותחים אותו, לבין מצב של הכנת ארוחת ערב.
לדעתי, חלק מכל הרעיון של מצבר צרכנים, זה להפסיק לדאוג ושלא צריך כל הזמן לחשוב, לפתוח או לא.
אני רוצה לשתות בירה קרה שבא לי, גם אם זה אומר לפתוח מקרר 5-6 פעמים בערב.
וזה כבר 1.5AH+ בלילה חם.
ועדיין, אם אתה מאמין לסינים, שבפחות מ 200 שח, אתה מקבל ( פה בארץ) 30AH, לך על זה.
הכי גרוע, זה יתן 20AH, תוותר על טיול אחד, ותזמין עוד אחד ( וחבר אותם במקביל).
ההנחה של 1 אמפר שעה נלקחה משרשור המקררים הגדול כאן בג'יפולוג. פלוס העובדה שאצלי מדובר במקרר קטן יחסית של 25 ליטר. פלוס העובדה שאני לא פותח את המקרר המון בלילה, אולי נגיד 5-6 פעמים במהלך חניית לילה של 12 שעות. פלוס העובדה שרוב הטיולים שלי הם בחורף, במדבר, כשגם ככה די קר בחוץ בשעות הלילה. כל זה ביחד הביא אותי להנחה ש-1 אמפר שעה בממוצע ללילה כשהמקרר כבר קר ושומר על טמפרטורה של 3-4 מעלות זה נתון סביר לגמרי.
אני מוסיף הערה לגבי החישוב שעשית בתגובה למעלה - סוללה של 30 א"ש לא באמת מתאימה ל-30 שעות צריכה של אמפור אחד לשעה, אם אתה רוצה להמשיך להשתמש בה.
אם מדובר בתאי ליתיום אז תוכל לרוקן אותה יותר מאשר מצבר עופרת, אבל גם לא מומלץ לרוקן לגמרי.
נשלח מהנייד
ארז,
בליתיום מדובר על קיבולת אפקטיבית לניצול ולא על ערך כמו במצבר חומצה עופרת.
30 אמפר ליתיום יקנו לילה של מקרר.
יחד עם זאת, האזור המסוכן בליתיום-יון הוא הטעינה.
אם לא ידוע מה איכות הסוללות והבקרים כדאי עד כמה שניתן לנסות ולהימנע מטעינה ברכב.
ואם בכל זאת אז לעשות בקרת טמפרטורה, פיוזים ומיקום שמאפשר להעיף את הבנק מצברים מהר בקרות מקרה.
כדאי גם לזכור שלא את כל הסוללות ניתן לשלוח לארץ.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tzvika-Pick
מקבל את ההערה שלך לגבי המתח, לפי התיאוריה הזאת אפשר גם לקחת סוללה של 14 וולט. לפי החישוב הזה היא תגרד את ה-13 וולט, עוד וולט אחד לא אמור להיות בעייתי למקרר, שגם ככה מקבל מעל 12 וולט כשהמנוע פועל.
.
אם נשארים בטכנולוגיה הזולה יותר של ליתיום-קובלט, אז המדרגה הבאה לאחר 12.6 וולט זה 16.8 וולט. אין 14. ב14 זה כמעט ריק. המקרר יחיה בשלום עם 16.
בנוסף, הרבה מקררים בנויים לעבוד על 12-24 וולט, ואז בכלל אין בעייה. אני מפעיל את שלי לפעמים (כשהוא לא מחובר לחשמל של הרכב) על מצבר של 16.8, כשהוא טעון ל16.4. בפעמים אחרות אני מפעיל אותו ממצבר של 12.6. זה גם בסדר.
2 קבצים מצורפים
היי ,
מצבר כמו זה אבל 40 או יותר אמפר טוב לישום עבור המקרר ?
קובץ מצורף 130607
אם לא יכולים לומר לי איזה סוג של מצבר צריך ? תמונה או בית עסק שאפשר לרכוש ממנו .
ובנוסף קופסה למצבר כמו זו זה מספיק טוב ?
קובץ מצורף 130608
כמובן שאוסיף לה עוד כל מיני יציאות נוספות אבל כבסיס זה נראה מספיק טוב ?
תודות .
גם באופן כללי, אבל בפרט לאפליקציה כזו הייתי הולך על ליתיום.
החומצה עופרת לא אוהב להיפרק, בטח לא עד הסוף. הליתיום סבאבה עם זה.
הפריקה העצמית של החומצה עופרת תחייב אותך לתחזק את המתח בין הטיולים. את הליתיום תזרוק בצד גם שנה ויותר, והוא עדיין יהיה מוכן לטיול כשתצטרך.
הליתיום טוב לפי 3-10 מחזורי טעינה ופריקה מהחומצה עופרת. הליתיום קל פי כמה לאותו קיבול. המזוודה שלך תשקול הרבה פחות.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...EASTAR-LiFePo4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גם באופן כללי, אבל בפרט לאפליקציה כזו הייתי הולך על ליתיום.
החומצה עופרת לא אוהב להיפרק, בטח לא עד הסוף. הליתיום סבאבה עם זה.
הפריקה העצמית של החומצה עופרת תחייב אותך לתחזק את המתח בין הטיולים. את הליתיום תזרוק בצד גם שנה ויותר, והוא עדיין יהיה מוכן לטיול כשתצטרך.
הליתיום טוב לפי 3-10 מחזורי טעינה ופריקה מהחומצה עופרת. הליתיום קל פי כמה לאותו קיבול. המזוודה שלך תשקול הרבה פחות.
חנן איפה קונים? בהנחה שאני לא יודע לייצר ? יש לך איזה טלפון ?
http://www.jeepolog.com/forums/conte...EASTAR-LiFePo4
שמעוני מצברים 0535555529. תתמקח.
יש גם את קינן קמפינג, במחירים כפולים.
קינן...
יותר מפעם אחת מצאתי אצלם מוצרים בהמון כסף, שנמכרים בחול בדולרים בודדים. אותו מוצר בדיוק.
דוגמה (ורק דוגמה) - פנס ראש ב82 ש"ח שעולה בעלי פחות משני דולר.
יש מקרים שבהם יש להם דברים ייחודיים שקשה למצוא אצל המתחרים, או שזה כאב ראש לייבא, ואז מילא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אם נשארים בטכנולוגיה הזולה יותר של ליתיום-קובלט, אז המדרגה הבאה לאחר 12.6 וולט זה 16.8 וולט. אין 14. ב14 זה כמעט ריק. המקרר יחיה בשלום עם 16.
בנוסף, הרבה מקררים בנויים לעבוד על 12-24 וולט, ואז בכלל אין בעייה. אני מפעיל את שלי לפעמים (כשהוא לא מחובר לחשמל של הרכב) על מצבר של 16.8, כשהוא טעון ל16.4. בפעמים אחרות אני מפעיל אותו ממצבר של 12.6. זה גם בסדר.
מקפיץ כדי לעדכן...
הזמנתי מעלי אקספרס בנק סוללות ליתיום 14.8 וולט 12 אמפר שעה. רציתי להזמין סוללה קצת יותר גדולה אבל כל מה שנמכר מעבר לקיבלות הזאת כבר קופץ משמעותית במחיר וביחד עם המשלוח עלול לעבור את רף המכס, לא רציתי להסתכן. הגיעה ממש מהר, לא דרך דואר ישראל אלא דרך חברת שילוח אחרת. כך או כך החבילה חיכתה לי במכולת שליד הבית בתוך שלושה שבועות בערך בלי שום בעיה במכס.
כדי לבדוק האם הסוללה הדי קטנה הזאת אכן מספיקה להחזיק את המקרר שלי ללילה שלם התחלתי היום בצהריים ניסוי קטן. קניתי שנאי 12 וולט וחיברתי את המקרר לחשמל, נתתי לו להגיע לטמפרטורת עבודה של4 מעלות ולהתייצב שם. אחר כך העברתי את המקרר למצב eco, העלאתי אותו ל-6 מעלות והחלפתי את השנאי בסוללות.
אז כמו שחנן צפה, בפועל היחידה מספקת 16.8 וולט כשהיא טעונה לחלוטין והמקרר חי עם זה לגמרי בשלום. בינתיים הסוללה מחוברת כבר 6 שעות למקרר ורק עכשיו מתחילים לראות סימנים של עייפות מצד הסוללה. כשהמדחס לא עובד המתח ירד מ-16.8 ל-15.5 וולט. בעומס (כלומר כשהמדחס נכנס לפעולה) ירד מ-14.4 ל-14.
אם אני מבין נכון את הגרפים זה אומר שהסוללה היא אי שם בין 80 ל-40 אחוז מלאה
http://siliconlightworks.com/image/d...%20Typical.jpg
עכשיו אני מתכוון ללכת לישון ולא בא לי לשרוף את הדירה שלי, אז אני מנתק את קומבינת הכבלים שזרוקה לי בסלון ומחר בבוקר אמשיך לעוד כמה שעות עד פריקה מלאה של הסוללה. אבל על פניו נראה שבנק הסוללות הזה יכול להחזיק את המקרר ל-8-10 שעות לילה במדבר, שזה נחמד מאוד מבחינתי.