-
תגובה: זהו, גם לתל אביב לא ניתן יהיה להיכנס
למען האמת זה לא מטריד אותי בכלל.
אני עובד בתל אביב פה ושם - ולא זכור לי שנכנסתי לתל אביב במהלך חמשת השנים האחרונות עם רכב. למרבה האירוניה הג'יפ אשם. עם חשבון הדלק, בעיות החניה והבעיה להיכנס לכל חניון עם מגבלת גובה של שני מטרים.בגלל הג'יפ, לפני שבע שנים קניתי זוג אופניים. הזוג הזה הפך לשני זוגות- אחד מתקפל ואחד לא מתקפל. כל הטיעונים של "תגיע מזיע" מעניינים לי את הישבן המחוטב שלי- יש דאודורנט. כיום לצאת מהבית ברמת גן לתל אביב עם אופניים - לוקח לי פחות זמן ממה שלוקח לי עם רכב. בחמישי האחרון הלכנו לשתות ביפו. כולם חיפשו חניה כשאני כבר היתי עמוק בתוך הגולדסטאר. תכלס- זה עיניין מנטאלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מטרופולין בכפ"ס כבר מזמן עם צי חשמלי לא קטן.
חניון הטעינה שלהם לא רחוק מהבית שלי, עם גנרטור-על-גז מפלצתי.
אז זה כנראה יותר נקי מהאוטובוסים המוזנחים שלא ברור איך הם עוברים בכלל טסט על זיהום אוויר, אבל עדיין האנרגיה מגיעה ממנוע בעירה פנימית קונבנציונלי, שממוקם קבוע בשולי העיר...
היה פעם איזה פרסום על בעיה הזויה של ט. 4 לחניון ולבסוף החליטו לשים גנרטור ושכולם ילכו ל#$@&
-
אני כל יום נכנס לת"א עם רכב. זו הסיבה שהיה לי חשוב שהטנדר יהיה יורו 4 לפחות - היה ברור שזה יגיע
האזורים הנקיים מאוד - אני מקווה שלא יהיו אזורי מגורים כי זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה - ואני מבין שזה לא על הפרק בטווח הזמן הקרוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני כל יום נכנס לת"א עם רכב. זו הסיבה שהיה לי חשוב שהטנדר יהיה יורו 4 לפחות - היה ברור שזה יגיע
האזורים הנקיים מאוד - אני מקווה שלא יהיו אזורי מגורים כי זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה - ואני מבין שזה לא על הפרק בטווח הזמן הקרוב.
אסף.
יש לי לא מעט חברים שגרים בתל אביב ועובדים כרבע שעה עשרים דקות מחוץ לתל אביב, במקומות בלי בעית חניה.
הם מחנים בפאתי העיר. את הקטע בתוך העיר הם עושים על קורקינט, ואת הנסיעה לעבודה מחוץ לעיר, באוטו. במהלך היום הם מטעינים את הקורקינט בעבודה (עד שיעשו לזה סוף).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
[/B][/SIZE]אף אחד לא באמת צריך את ת"א, היום כבר יש כל דבר בכל מקום בפריפריה.
בעיר שלא רוצה אותי, באמת שאין לי מה לחפש - לא לגור בה, לא לעבוד בה, לא לרכוש בה כלום, לא לבלות בה, לא לאכול בה סנדביץ' ולא לשתות בה פחית קולה ולא לקנות בה קופסת סיגריות. לא להשאיר בה אגורה שחוקה אחת. פשוט לייבש אותה. בעברית פשוטה - חרם? כן, חרם.
.
שמע .. צחוקים איתך :)
אני רוצה להפיל עליך פצצה ... אנשים ( בני אדם ) גרו מחוץ לבועה המהבילה של תל אביב כבר לפני אלפי שנים !
גם בקריות, גם בגליל .. אפילו בדרום החם והרחוק .. מצפה רמון נגיד .. שדה בוקר !! ואפילו על הר כרכום :)
מזל טוב לך על הגילוי המרעיש :)
-
אני רק שומע ת"א אני מקבל חלחלה.
כשאישתי מספרת לי שיש לנו נסיעה לכיוון וצריך לעבור את צומת מגידו לכיוון דרום אני מכין את הדרכון.
-
חייב לאמר שאותי בעיקר הצחיק המשפט "ההצלחה של חיפה בנושא". איך ומה חיפה הצליחה? שמו שלטים.... וזהו עד כמה שידוע לי. לא נתקלתי באכיפה בתוך העיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
שמע .. צחוקים איתך :)
אני רוצה להפיל עליך פצצה ... אנשים ( בני אדם ) גרו מחוץ לבועה המהבילה של תל אביב כבר לפני אלפי שנים !
גם בקריות, גם בגליל .. אפילו בדרום החם והרחוק .. מצפה רמון נגיד .. שדה בוקר !! ואפילו על הר כרכום :)
מזל טוב לך על הגילוי המרעיש :)
בתור מי שעזב את תל אביב לפני המון שנים ועבר לגור בדרום הקריר, 900 מטר מעל פני הים, לא מסובב את הראש אחורה, אפשר להיפרד בקלות מהעיר.
אז הדיפנדר שלי שמשום מה, בניגוד לכל האחרים שאני מכיר, רשום כ"רכב רגיל" ולא מזהם, למרות השובל השחרחר שנפלט מאחוריו שנותנים גז, כבר לא יראה את חיפה או תל אביב יותר, אבל יש לו את כל המדבר, יותר שווה.
המדרים יחכים אמר מישהו מאבותינו, וואללה צדק.
-
כאמור גם אם אפשר, למה להסתובב בתוך תל אביב עם רכב? אם יש מקום במדינה הזו שלא מצריך רכב זה תל אביב.
בכללי, המרכז זה סיר לחץ שמתבשל ומתבשל.. פשוט יותר מדי אנשים על מעט מדי שטח. עוד 10 שנים גם ראשון וגם הרצליה יהיו לחוצים כמו תל אביב.. אישית אני מתכנן להדרים ולברוח מהבלאגן, אבל גם זה עניין של זמן.. אני ממש לא מקנא בדורות הבאים שיצטרכו לחיות אחד בתחת של השני.
-
-
יש מידע חדש/מניסיון לפחות בעניין המסננים האלו שמתקינים פה בארץ?
חבל לי על הסוואנה הקשישה שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
לגבי אוטובוסים וזיהום, גם אוטובוס "רגיל" אחד, שפולט זיהום בטירוף, ונוסע מלא חלקית (נגיד 20 נוסעים) פולט הרבה פחות זיהום מ-20 רכבים פרטיים.
גם 20 רכבים פרטיים לא מתקרבים לנסועה השנתית של אוטובוס עירוני שעובד כמעט 20 שעות ביום עם מנוע בנפח של 5 מכוניות.
והנסיעה השנתית+נסיעה בלתי יעילה בעליל של האצות והאטות לא מאפשרת עבודה נקייה.
ובחישוב הכללי אין שום סיכוי שהוא מזהם פחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בדיוק דרור! שייתנו לזהם! מחלות ריאה זה כמו קורונה! סה"כ שיעול עם יחסי ציבור.
אסף.
חכמולוג, דווקא אתה אמור לדעת שאת מחלות הריאה שיהרגו אותך אתה תחטוף מזיהום שמקורו לא רק במכוניות פרטיות. ואולי רובו בכלל לא ממכוניות פרטיות. כמו בחיפה למשל, היכן שהמפעלים המזהמים בבעלות הטייקונים שאף אחד לא יעז לגעת בהם, הורגים חצי מהאוכלוסיה במאה ואחד סוגי סרטן, אבל הדבר הראשון שעשו שם "למען איכות הסביבה" זה להתעמר בבעלי רכב. כמה קל ונוח להכריז הכרזות שציבור גדול, תמים וטיפש יאמין בהן בלי לדעת את האמת.
מה שאתה נושם בכל רגע כמי שחי במרכז ת"א, גרוע בהרבה מהחצי קופסה סיגריות שלי ביום.
כל מה שאני צריך כדי להיכנס לעיר המפוקפקת שלך לצורך סידורים זה רק לעלות על אוטובוס (מזהם ומסריח כמובן). שזה לכשעצמו לא כזה נורא.
מספר הסידורים שמחייב אותי לבוא לת"א הולך ופוחת. אבל אתה, שגר בצנטרום של הצנטרום ובוודאות באיזור שיהיה כנראה הכי מוגבל לתנועת רכבים - תצטרך כנראה להיפרד מהרכב האהוב שלך. או לעבור דירה.
עכשיו כל אחד יעשה את החשבון שלו: לחיות בעיר עם הגבלות דרקוניות - או להמשיך לאחוז בתחביב ולהיות בנאדם חופשי (יחסית. או לפחות רק להרגיש ככה). התלבטות נעימה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם 20 רכבים פרטיים לא מתקרבים לנסועה השנתית של אוטובוס עירוני שעובד כמעט 20 שעות ביום עם מנוע בנפח של 5 מכוניות.
והנסיעה השנתית+נסיעה בלתי יעילה בעליל של האצות והאטות לא מאפשרת עבודה נקייה.
ובחישוב הכללי אין שום סיכוי שהוא מזהם פחות.
20 רכבים פרטיים אולי לא מגיעים לנסועה שנתית של אוטובוס אחד, אבל האוטובוס האחד הזה בשנה שרת אלפי אנשים, לא רק 20...
מצד שני, אם זו השורה התחתונה של החישובים שלך, אין טעם לחלוק עליהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
בתור מי שעזב את תל אביב לפני המון שנים ועבר לגור בדרום הקריר, 900 מטר מעל פני הים, לא מסובב את הראש אחורה, אפשר להיפרד בקלות מהעיר.
.
יש לי היום כמה חברים/שכנים שברחו מישם, מכרו דירות צפופות ובכסף קנו טירה ועוד נישאר עודף.
נכון, מי שלא רגיל ולא נולד לתוך זה צריך הסתגלות לחיים ולשקט שיש במושב/כפר, אבל מהר מאוד מסתגלים לזה ולחופש שיש מהכל, למרחבים הפתוחים ולריחות הנעימים 🤠
כמו שמי שלא נולד בת"א לא יבין איך אפשר לחיות שם.
לא אצל כולם זה פועל אותו דבר, יש גם כאלה שלא הסתדר להם כל זה וחזרו בחזרה...
-
זהו, גם לתל אביב לא ניתן יהיה להיכנס
נמרוד,
דיברו על זיהום.
אני בעד תחבורה ציבורית.
אבל תחבורה ציבורית יעילה, ונקייה באמת ולא סיפורי פוגי.
ולא פחות חשוב, אלטרנטיבה מידתית לעסקים קטנים שלא יכולים להסתייע באוטובוס לפרנסה, ולאזרח שגר בתל אביב ורוצה להתנייד החוצה ממנה מידי פעם או אפילו לעבודה מחוץ לתל אביב.
הסיפור הוא רחב יותר.
צא מהפוזיציה של תושב הפריפריה.
אזרח שגר בתל אביב עדיין זכאי ליכולת התניידות שלו מחוץ לתל אביב, ובשביל זה הוא כאדם במדינה חופשית זכאי להחזיר רכב לאותה נסיעה משפחתית לסבאסבתא/כינרת שאין אליהם תחבורה ציבורית במדינתנו, או בחג סופש או כל מועד שאין תחבורה כי אין הפרדת דת ומדינה.
הנסועה של אנשים שגרים ועובדים בתל אביב נמוכה מאד.
ואז כשאתה מציב רכב כזה מול אוטובוס מזהם, זו תמונה אחרת.
על אותו משקל אזרח שצריך פעם-פעמיים בשנה להגיע לכרך הגדול לסידורים שאי אפשר אחרת.
תחבורה ציבורית היא לא פתרון מעשי במדינתנו. עובדה.
מה עם כל העוסקים הזעירים והבינוניים עם הקנגו/ברלינגו/קונקט וכו שעוד רגע יהיו לא חוקיים?
האם זו פגיעה מידתית?
לדעתי לא.
-
אני עובד היום מחוץ לעיר. מהבית לעבודה 16 ק"מ, 16 עד 20 דקות באוטו. שעה וחצי עד שעתיים בתחבורה ציבורית. בשעות שיש תחבורה ציבורית ואני עובד גם בשעות שאין.
אז אנחנו מבינים שאין אלטרנטיבה למי שבאמת צריך לצאת מהעיר ולחזור אליה.
מצד שני זיהום אויר - בעיה קשה. החוק לפחות לא חל על רכב פרטי כך שהמחוקק כן לקח איזשהו פקטור הגיוני. מצד שלישי מסחרי זה גם טנדרון או טנדר שהם החיים של הרבה עסקים קטנים וכאן כבר יש פגיעה אמיתית.
אבל יורו 3 זה באמת רכבים ישנים. הם מיעוט.
והרבה מאוד מהזיהום הוא מתחבורה. משאיות ואוטובוסים ורכב גדול באופן כללי - אז יש טעם בהפחתת הזיהום הזה.
אסף.
-
אסף,
לא יודע מתי היית לאחרונה בדרום העיר או ברחובות התעשייה הזעירה.
זה רכבים ישנים.
שים לב ששלב ב של המהלך מוצהר ליורו6.. וזה הולך להיות פגיעה קשה מאד.
זה כבר שולל כמות משמעותית של רכבים.
-
הרכבים הישנים ילכו לפריפריות ויזהמו שם, או יגרטו/"יגנבו"(כן גם מיזה כולם עושים כסף ויוצאים מורווחים).
אולי כל המהלכים האלה זה כדי שההכנסות המדינה יגדלו ממכירת רכבים חדשים? יראו לכל העם שהינה הכלכלה פורחת וכו' וכו'.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני רק שומע ת"א אני מקבל חלחלה.
כשאישתי מספרת לי שיש לנו נסיעה לכיוון וצריך לעבור את צומת מגידו לכיוון דרום אני מכין את הדרכון.
מזכיר לי את אמי זכרונה לברכה, שהיתה מגיעה מחיפה לבקר אותנו "בעיר הגדולה" ולוקחת כריכים לדרך, למקרה שבמסע הארוך אל עיר המחוז היא תהיה רעבה ולא יהיה בדרך איזה איכר שיסכים להציע לה כוס חלב טרי וקצת חציר שיהיה לה איפה לישון. להערכתי היא תמיד הופתעה כל פעם מחדש כשהיא עברה את זכרון יעקב וגילתה שבמרכז הארץ משתמשים בשקלים ומדברים עברית.