תגובה: מחיר ריאלי לרוביקון
יש גם אנשים עם יכולת כלכלית שקונים את הרכב חדש ומעבירים אותו לחנות הקרובה כדי לבצע התקנות מכל טוב.
יש גם אחד (שאני מכיר אישית) שחווה את משבר גיל החמישים ומחליט לעשות מעשה.
הרכב האחרון שהיה לי היה כזה שנקנה חדש ועבר שיפור מיד לאחר הקניה. מכיוון שלרוכש (כנראה) לא היתה בעית מזומנים, השיפור בוצע באופן איכותי. = כזה אני מחפש
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
כבעלים של רנגלר משופר מחזיק אצבעות שרמת המחירים שלו כמשומש תשמר לפחות לשנתיים או שנתיים וחצי הקרובות עד שיעלה בידי להחליף את שלי בחדש שכולל כבר צמיגים 35" מהיצרן כשרים וחוקיים בארץ...
בינתיים שלי, טפו טפו, חמסה חמסה, מתקרב בצעדים בטוחים לשבור שיא של החזקת אותו הרכב אצלי....
לא נראה לי שיש לך מה לדאוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כבעלים של רנגלר משופר מחזיק אצבעות שרמת המחירים שלו כמשומש תשמר לפחות לשנתיים או שנתיים וחצי הקרובות עד שיעלה בידי להחליף את שלי בחדש שכולל כבר צמיגים 35" מהיצרן כשרים וחוקיים בארץ...
בינתיים שלי, טפו טפו, חמסה חמסה, מתקרב בצעדים בטוחים לשבור שיא של החזקת אותו הרכב אצלי....
לא מתווכח עם רמת המחיר.
בעברי לנדקרוזר. גם הלנדרוזרים הרבה מעל המחירון בקניה ובמכירה.
כבעלים של רנגלר, אני מניח שאתה מכיר יותר מאחרים את רמות המחירים האקטואלים.
2016 סדר גודל?
אני מאמין שסביב 250 לא תהיה לך בעיה למצוא אחד שפוי משופר קלות
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
yoss
חוץ משנתון 2016 לא מסרת שום פרטים נוספים בשאלתך. ארוך או קצר? איזו רמת גימור ספורט או סהרה או רוביקון?
ככללי אצבע - לדגמי הרנגלר הארוכים יש שוק וביקוש גבוה יותר (ומחיר גבוה יותר בהתאם) וכך גם לדגמי הרוביקון (המקוריים ולא מדבקת רוביקון) יש שוק וביקוש גבוה יותר.
לרוביקון ארוך שנת 2016 משופר קלות מחיר של 230,000 עד 250,000 זה בגבולות הסביר (ביחס לשוק כמובן) תלוי במצב הרכב ברמת השיפור. מתחת ל -230,000 זה כבר ממש מחירי "מציאה" ומעל 250,000 זה כבר לא סביר בעיניי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
yoss
חוץ משנתון 2016 לא מסרת שום פרטים נוספים בשאלתך. ארוך או קצר? איזו רמת גימור ספורט או סהרה או רוביקון?
ככללי אצבע - לדגמי הרנגלר הארוכים יש שוק וביקוש גבוה יותר (ומחיר גבוה יותר בהתאם) וכך גם לדגמי הרוביקון (המקוריים ולא מדבקת רוביקון) יש שוק וביקוש גבוה יותר.
לרוביקון ארוך שנת 2016 משופר קלות מחיר של 230,000 עד 250,000 זה בגבולות הסביר (ביחס לשוק כמובן) תלוי במצב הרכב ברמת השיפור. מתחת ל -230,000 זה כבר ממש מחירי "מציאה" ומעל 250,000 זה כבר לא סביר בעיניי.
צודק, הכיוון היה דומה לפותח השרשור בשינוי שנתון.
רוביקון ארוך.
תודה על התשובה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
yoss
היי,
אתה יכול לתת סקירת מחירים דומה עבור הדגם 3.8?
בוא נגיד 2010 בתור ממוצע?
האם שם כבר אפשר לראות ירידת מחירים ואובדן ה"יוקרה"?
האם דגם ספורט לדוגמא, עם דנה 44 קדימה אחורה (עם הנעילות והיחסים) ועם טרנספר רוביקון - שווה יותר/פחות מרוביקון אמיתי?
להפך שגיא, ה jk 3.8 הופך למבוקש יותר ויותר, קל יותר לשפר אותו לקיצוני.
שרוביקון יהיה שווה יותר מספורט שהוחלף לו סרן קדמי לדנה 44.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
היי,
אתה יכול לתת סקירת מחירים דומה עבור הדגם 3.8?
בוא נגיד 2010 בתור ממוצע?
האם שם כבר אפשר לראות ירידת מחירים ואובדן ה"יוקרה"?
האם דגם ספורט לדוגמא, עם דנה 44 קדימה אחורה (עם הנעילות והיחסים) ועם טרנספר רוביקון - שווה יותר/פחות מרוביקון אמיתי?
אני קצת משוחד - לי אישית יש רנגלר סהרה במקור משופר מאד (סרנים 44 של רוביקון, הגבהה ועוד כולל רוביקראולר. שלי שנת 2011 מנוע 3.8.
כמו שנכתב מעלי מנוע ה- 3.8 נחשב אמין יותר. אבל הוא יחסית עגלה יותר בהשוואה למנוע 3.6 עם גיר 5 הילוכים. אבל ניתן להוסיף לדגם הזה רוביקראולר וכו'.
בשנתונים המוקדמים - 2007-2011 רוב הרכבים משופרים בכבדות וכמעט לא תמצא רכבים "סטוק" או משופרים קלות בלבד.
לכן בשנתונים המוקדמים הפער בין מחירון לוי יצחק ובין מחיר השוק גדול יותר מאשר ברכבים משנתון 2013 והלאה עם מנוע ה- 3.6.
בכל אופן לשאלתך רוביקון ארוך שנת 2010 משופר יכול לנוע בין 150,000 ל- 200,000 כתלות ברמת השיפור ומצב הרכב- אם תמצא רוביקון שנת 2010 בפחות מ- 150,000 זה כבר מציאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כמו שנכתב מעלי מנוע ה- 3.8 נחשב אמין יותר. אבל הוא יחסית עגלה יותר בהשוואה למנוע 3.6 עם גיר 5 הילוכים. אבל ניתן להוסיף לדגם הזה רוביקראולר וכו'.
איזה בעיות אופייניות יש ל-3.6?...
ול-3.8?...
התנסיתי בשני המנועים, ה-3.8 בסדר, קצת אנמי לטעמי לעומת ה-3.6 החזק והפרוע - ההבדל בהספק ובביצועים ברור. גם האפשרות להוסיף רוביקראולר שזה בגלל הגיר ולא בגלל המנוע (גם ב-3.8 הידני אין אפשרות להוסיף רוביקראולר). אז איזה מנוע עדיף בשורה התחתונה, אם נתעלם משנת הייצור?
כל זה לצורך ידע שלי. כי שואלים אותי בלי סוף מה עדיף וחוץ מלזרוק להם - "6 בטור 4.0L הוא המנוע הכי טוב של Jeep אי פעם" אין לי תשובות.
דרור
הידע הטכני שלי מוגבל. אבל הדיעה הרווחת בקהילת בעלי הרנגלר, בעלי המקצוע בארץ ובחו"ל ובפורומים בחו"ל היא כפי שציינתי.
גם מהיכרות אישית יש יותר מקרים שבהם "הלך מנוע" ב- 3.6 מאשר ב- 3.8. למעשה אישית לא מכיר אף מקרה של מנוע 3.8 שנגמר אבל בהחלט מכיר כמה מקרים שהמנוע 3.6 נגמר.
בעיה אופיינית של מנוע 3.8 שאני מודע לה (בשלי דווקא אין משום מה) היא צריכת שמן מוגברת של המנוע ויש להקפיד ביתר שאת לבדוק מפלס שמן המנוע באופן סדיר ותדיר.
לא מכיר 3.6 אבל מכיר לעומק 3.8
שש שנים היה לי אותו, ומעל 70 אלף קילומטר נסועה.
רכב יום יומי.
מאוד אמין לטעמי.
חוץ מטיפולים שוטפים, והחלפות לפי זמן וקילומטרז, לא היה לי שום בעיות איתו.
לא התחממות, לא בעיות בנסיעה, לא חלקים שפתאום בתאבדים, שום דבר.
המנוע הכי אמין שהיה לי (גם הכי צעיר, אבל זה סיפור אחר)
אגב נסעתי על גז, לא היה שום בעיות למנוע עם הגז.
למערכת הגז דווקא היו מספר בעיות (מינריות אומנם אבל היו)
לגבי צריכת שמן, החלפתי יזום כל חצי שנה או 5000 קילומטר.
היתה צריכת שמן אבל מינורית. היתי מתחיל בסימון מלא, וכאשר מחליף היה מגיע בערך לאמצע.
משהו כמו 0.2 ליטר, נראה לי סביר בהחלט.
באופו כללי הרנגלר שהיה לי היה מאוד אמין.
הבעיה הכי גדולה ומעצבנת שהיתה לי איתו שנסדק הרדיטור פלסטיק.
גם שם הוא נתן סימנים מקדימים, והחלפתי לפני שהגעתי לקטסטרופה של התחממות.
הרכב אז היה בן 9, חשבתי להחליף רדיאטור באופן יזום בגיל 10, אבל לא הספקתי להגיע לזה.
אף אחד מבעלי הרנגלרים כאן לא מכיר את המנועים האלה לפרטיהם הטכניים?
לא חושב שכדאי לגנוב את השרשור.
יש שרשורים בנושא ״איזה מנוע יותר…״, באורך הגלות (במספר פורומים בחו״ל, אם מותר ורוצים אשלח קישור).
והנה אחד מפה
http://www.jeepolog.com/forums/showt...-בין-3-8-ל-3-6
Sent from my iPhone using Tapatalk
בשורה התחתונה - המנוע 3.6 ליטר של קרייזלר נמצא בכל רכבי היצרן תחת השמות קרייזלר דודג' וג'יפ. מכוניות נוסעים מיניואנים טנדרים וג'יפים.. כל כך הרבה מכוניות כל כך הרבה מנועים כל כך הרבה שנים..... והוא מנוע פשוט יחסית, בלי התחכמויות מוזרות. כמעט מנוע של פעם בהשוואה לטכנולוגיות הנפוצות בימינו.
אז... מה רע. באמת - זה בטוח לא מנוע דרעק. וכנראה שאחרי כל כך הרבה זמן כפול כל כך הרבה כלי רכב - אפילו טוב ואמין כי את כל הבעיות הקטנות שאולי היו בהתחלה כבר פתרו, וחלקי החילוף שתקנה היום כבר נותנים מענה לבעיות המעטות שהיו אתמול.
אני לא חושב שהדיון בין 3.8 ל 3.6 שהפך לכל כך ייצרי בקרב כל מיני בעלי ג'יפים הוא באמת חשוב או משמעותי. ההבדלים הם תכל'ס שוליים בתמונה הגדולה של שנתון ומצב הג'יפ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בשנתונים המוקדמים - 2007-2011 רוב הרכבים משופרים בכבדות וכמעט לא תמצא רכבים "סטוק" או משופרים קלות בלבד.
לכן בשנתונים המוקדמים הפער בין מחירון לוי יצחק ובין מחיר השוק גדול יותר מאשר ברכבים משנתון 2013 והלאה עם מנוע ה- 3.6.
בכל אופן לשאלתך רוביקון ארוך שנת 2010 משופר יכול לנוע בין 150,000 ל- 200,000 כתלות ברמת השיפור ומצב הרכב- אם תמצא רוביקון שנת 2010 בפחות מ- 150,000 זה כבר מציאה.
דווקא ביד 2 אני עוקב אחרי העלויות של הרנגלרים (מנוע 3.8) ויש לא מעט רכבים שחונים שם תקופה...בכל רמות השיפורים - מחוקי ועד מפלצות (עד שנתון 2012)
השוק קצת התקרר לדעתי, רכבים 2010-2008 כבר לא נמכרים ב-180 והמחירים ירדו ל-150 וגם שם נראה שאין ביקוש גדול מדיי.
לגבי השנתון 2012 ומעלה - לא רק המנוע משודרג שם, אלא גם הINTERIOR, הגיר וכדומה.
סבלנות שם המשחק בקניית ג'יפ
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
דווקא שאלת המנוע - 3.8 או 3.6, כן רלוונטית למי שמחפש רנגלר.
הפער בנתוני ההספק ובכלל באופי הפעולה של המנוע, מאוד מוחשי. ה-3.6 מנוע מאוד חזק והרבה יותר "חי" באופיו, הופך את האוטו לזריז ועצבני - אני בפירוש מעדיף אותו על ה-3.8 העצל והמנומנם. אבל שאלת האמינות משמעותית עבור מי שרוכש רכב משומש ומעמידה הכל באור שונה.
וזה לא רק מנוע. זה גיר (4 הילוכים מול 5 הילוכים), זה פנים הרכב שעבר מתיחת פנים (המקור הפשוט והתכליתי יותר מוצא חן בעיני מה"משודרג" עם כל הניקלים הזולים) וכו' וכו'. בגלל שמדובר כאן על רכב יקר להחריד גם כשהוא בן 13-14, יש משמעות לכל דבר.
וגם האפשרות להתקין רוביקרולר (רק אם הגיר אוטומטי) זה ייתרון משמעותי לדגם הישן יותר.