תגובה: ג'ימני חדש כרכב שני במשפחה?
ממה שאני קורא - לך הג'ימני יתאים, כמו לנו. שלי 2017 דגם קודם.
הקופצניות משתפרת משמעותית לאחר קיט מתלים טוב .
גם אני מטייל ב 90% מהפעמים טיול של יום אחד מעלות השחר בשישי ועד השקיעה, לרוב ביהודה ושומרון, מדבר יהודה, איזור נגבה וכו' כך שגם אין קטע כביש ארוך ומבעס. ציוד מינימלי למדי שרובו ב4 ארגזי תחמושת בתא המטען ועוד קצת על הגגון. נדיר שבהרכב משפחתי מלא לגמרי - לפעמים רק אני והאישה, לפעמים עם הילדים או רק אחד מהם.
בהרכב מלא לאורך זמן זה צפוף, אין מה לומר. אבל לפעמים הטיול שווה את זה - לפני כמה חודשים למשל נסענו בהרכב מלא ליום טיול במכתש רמון ועם כמה טבילות במים היה כיף לכולם למרות שהדרך ארוכה מהמרכז.
מה שמחרפן אותי הוא שהיפנים לא מציעים גירסת 5-דלתות לג'ימני, זה היה יכול להיות אוטו מדהים - מרווח ושימושי, נוח יותר, ועדיין עביר.
בהודו מייצרים גרסת 5-דלתות תחת השם 'מרוטי', רק לשוק המקומי שם. בינתיים...
כאחד שנסע כמה שנים בג'ימני, חשוב לזכור את המשפט שכל ג'ימנאי יסכים איתו -
"בג'ימני הטיול מתחיל עוד בחנייה".
למה אני מתכוון? להעמיס ציוד לזוג + כלב ללילה זו משימה מאתגרת המחייבת גגון.
לצאת לטיול יום עם 2 חברים כשאתה רוצה לקחת ארגז ציוד חילוץ בסיס, 2 תיקי גב, ציידנית, שישיית מים, שקית בד רב פעמית עם מזון, גיטרה, מחצלת ו-2 כסאות מתקפלים? בהצלחה.
זה כמו לשחק טטריס מעצבן כשאתה מזיע.
אני גם לא מעריץ של קשירת ציוד רב על הגג, אני לא אוהב שפצ"ים.
איכשהו הרגשתי שהג'ימני כל הזמן מבולגן, כל הזמן דורש מחשבה כיצד להעמיס אותו. אולי זה מתאים לשיטת הסדר היפנית, לי הרבה פחות.
לא הצלחתי לנסוע לעשות קניות בסופר ללא תכנון מקדים - אם הרכב נשאר עם קצת ציוד טיול וארגז הכלים שתמיד בו, פשוט אין מקום ליותר מ3 שקיות סופר.
אח"כ אתה נוהג לשטח... אם אפשר לקרא לזה נהיגה. זוכר את התחושה לשבת ברכב אביר צה"לי כשאחרייך טור מכוניות וברקע רעש מנוע שצועק בסל"ד גבוה כי אתה מעז לנסות להגיע ל80 קמ"ש בעליה? משהו כזה. אולי פחות מוגזם אבל לי זה מזכיר, וזה אחרי החלפת סט בולמים.
אהבתי את הרכב מאוד, הוא פרחח בשטח וכייפי בעיר. הבעיה היתה הלוגיסטיקה סביב הטיולים. מצאתי את עצמי מוותר על טיולים כי אין לי כוח לנהוג *עד לשטח*. הנסיעה בג'ימני לציר המוסכים בגולן, לטיול בערבה או למסלול מתחת למצפה רמון הייתה מעייפת אותי. הייתי מגיע עייף. מסיים את החלק בשטח מאוד עייף ונכנס הביתה לאחר הנסיעה חזרה מותש ולעיתים עם כאבי גב.
כשנסענו אני וצלמי לחופשה מפנקת במצפה רמון, היא הציעה שנסע בג'ימני כדי שנוכל לטייל מסביב. אני(!) סירבתי והעדפתי לנהוג בקוראינית האוטומטית שלה, לא בא לי להגיע לשם עייף אמרתי.
זו גם הסיבה העיקרית שהחלפתי את הג'ימני, כשהבנתי שאני מוותר על תחביב הטיולים שלי בגלל שאין לי כוח לנהוג בו למרחקים.
משפטים רומנטיים כמו "פתח את החלון, תדליק סיגריה, תהנה מהנוף... אין לאן למהר" הם שקולים בעיני לאנשים שעומדים כל יום שעתיים בפקקים אבל "שומעים פודקאסטים מאוד מעניינים!". זה תירוץ והסתגלות למצב, זה לא חלום של אף אחד.
יש פה אנשים שנוסעים בסופה רחמנא לצלן וזה לא מפריע להם לטייל. אבל אתה נוהג בטרופר, זה שונה משמעותית. אתה גם לא מבצע טיולי גיבורים במעלה נחשוש, אתה רוצה לטייל. לדעתי, הג'ימני פשוט פחות זורם עם הקונספט הזה.
אני חושב שדרור הציג לך תמונה מאוד מאוזנת, בדרכו המוקצנת. לכו כל המשפחה לסוכנות סוזוקי, שבו ברכב. עכשיו תדמיין את המחצלת, הציידנית, תיקי הגב, ארגז הכלים, השקית ההיא שנשארה לך ברכב מזמן ותגיד אתה אם אתם מרגישים בנוח. כן? נפלא, זכיתם.
*הביקורת לעיל מתייחסת לדגם הקודם בגרסתו הידנית. המנוע החדש מעט חזק יותר, מנסיוני לא באופן משמעותי. בדגם החדש תא המטען גם הצליח, בצורה פלאית, להפוך לקטן אפילו יותר.
** הביקורת לעיל לא מתיימרת להציע חלופה לג'ימני, לא בטוח שאני בעצמי מצאתי אותה.
בלגן באוטו? זה כבר לא העניין של האוטו אלא של הבעלים. אצלי בסופה ארוכה עם ים של מקום - והבלגן חוגג - כי זו כבר האישיות שלי.
להבדיל, בקבוצות שנוסעות אחרי יש בדרך כלל לא מעט ג'ימנים ולזכות בעליהם ייאמר, שהם כנראה למדו לארוז את הציוד לטיול באופן לא פחות ממופלא. אין סנטימטר שאינו מנוצל עד הסוף.
אני כנראה באמת חמור גדול.
אומרים לי את זה כאן ברמיזה ובעדינות.
אומרים לי את זה מפורשות אנשים שהתייעצתי איתם מחוץ לג'פולוג.
אחרי נסיעת מבחן נקבל החלטה סופית.
רק מחדד:
מדובר ברכב שני. יש משפחתית רגילה בבית. לקנייה גדולה בסופר לא ניסע בג'ימני.
90 אחוז מהזמן בשטח יהיה בטיולים של שעתיים-שלוש גג לא רחוק מהבית, עם קרוב לאפס ציוד.
בגלל כל מיני בלת"מים ושינויים שקרו לנו במשפחה, את מס' הטיולים הרציניים (נגיד יום שלם במדבר) שבצענו בשנה האחרונה אפשר לספור על כף יד אחת. קמפינג אחרון היה בדיוק לפני שנה ביום כיפור הקודם.
מקווה שתתחיל מגמת שיפור בשנה הקרובה, אבל התקווה הזאת קיימת כבר קרוב לשנה... בנתיים בגלל הטרופר אני מחזיק 3 מכוניות על כמעט כלום טיולים. ואיכשהו למרות שמטיילים פחות אני לא מרגיש שזה עולה לי פחות.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ג'ימני חדש כרכב שני במשפחה?
אתה לא חמור, נדלקת על הרכב וזו סיבה מספיק טובה לקנות אותו.
לא טוב? יהיה מי שיקנה ממך אותו מהר מאד.
זה רכב מדליק שמעוצב כמו הסמוראי של פעם.
אנשים קונים הארלי דייוידסון כי הוא מגניב, לא כי הוא שימושי.
דעות הרי יש בלי סוף. נקודה חשובה מאוד שהעלת היא, גם אם תקנה ובסוף תחליט שלא מתאים, ההפסד הוא מינימלי במכירה. האוטו שומר טוב מאוד על ערכו ונמכר היטב.
אנקדוטה בנושא, לפני מספר חודשים מישהו הציע למכירה ג'ימני חדש עם אלפי קילומטרים בודדים, במחיר גבוה יותר מחדש אצל היבואן.
הטענה שלו הייתה, שמי שרוצה עכשיו, זו הדרך היחידה מבלי להמתין חודשים..
לא חושב שאתה לוקח מי יודע מה סיכון כספי, וגם ככה כבר החלטת שאתה קונה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זלמן 1
אנקדוטה בנושא, לפני מספר חודשים מישהו הציע למכירה ג'ימני חדש עם אלפי קילומטרים בודדים, במחיר גבוה יותר מחדש אצל היבואן.
הטענה שלו הייתה, שמי שרוצה עכשיו, זו הדרך היחידה מבלי להמתין חודשים..
:)
לא חדש.
לפני יותר מ-30 שנה זה מה שקרה עם מיצובישי לנסר.
וזה הגיע גם למחירון לוי יצחק. מודל 89' יד ראשונה פרטית למסירה מיידית, היתה שווה יותר מ-89' חדשה אצל היבואן, שהיה צריך להמתין לה 3 חודשים עד חצי שנה.
לא רוצה? לא קונה.
רוצה?...משלם עכשיו במזומן לבעלים פרטי כמה שהוא מבקש - ומקבל את האוטו והמפתח.
וכדאי שתחליט מהר, כי יש תור של ממתינים לאוטו.
הרבה מטומטמים הסכימו ושילמו. הרבה בעלי לנסר חדשות (אחרי שגם נסעו קצת באוטו והבינו שהוא לא כזה מציאה גדולה) עשו ככה כמה אלפי שקלים רווח מהיר וקל.
הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.
כמעט ואין תחום שבו המשפט הזה לא פוגע בול בפוני.
לא זוכר אם הומלץ כאן אבל יש פה שרשור של בחור שעבר מגימני לקינג קצר... אולי זה יהיה פתרון קצת יותר טוב לאור הצרכים...
אמנם לא ניילון מהחברה אבל אפשר למצוא יופי של כלים בסבלנות...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא זוכר אם הומלץ כאן אבל יש פה שרשור של בחור שעבר מגימני לקינג קצר... אולי זה יהיה פתרון קצת יותר טוב לאור הצרכים...
אמנם לא ניילון מהחברה אבל אפשר למצוא יופי של כלים בסבלנות...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני הבחור המדובר, כתבתי את דעתי על הג'ימני בדף הקודם ופותח השרשור מוזמן להציץ בשרשור השני ולהבין את היתרונות והחסרונות של פג'רו קצר לעומתו.
לסוג הטיולים שלך - זו יכולה להיות אלטרנטיבה מעולה.
חברים, אם זה היה תלוי רק בי היה בחניה טנדר. אירוני משהו כאשר המועמד הכי רלוונטי כרגע הוא ג'ימני, אבל יש אילוצים.
א. אשתי לא תנהג בפאג'רו ארוך או קצר, וגם לא בלנדקרוזר או לנדרובר או היילקס. מדובר במכוניות גדולות וגבוהות ורחבות מידי וזה מפחיד אותה. אין מצב שזה יקרה, ניסיתי לשכנע לא מעט ובסוף הרמתי ידיים.
ב. לא רוצה הפרדת רשויות. לא רוצה להחזיק 3 מכוניות - 2 יומיומיים לכל אחד מאיתנו גם אם לטווחים קצרים ואחד רכב שטח. בטח לא לאור כמות ואופי הטיולים שלנו בתקופה הזאת.
ג. לא רוצה להחזיק רכב שאשתי לא תנהג בו. כיום לפעמים אני צריך לקחת את המכונית שלה ואם יהיה רכב שהיא לא נוהגת בו זה יהיה בעייתי. אנחנו גרים בפריפריה ואין אלטרנטיבות סבירות.
באילוצים האלה, וברמת העבירות שאני מבקש לא רואה כרגע אפשרות אחרת מלבד ג'ימני.
רכב שני. לנסיעות מנהלתיות של עד רבע שעה ביום, רוב הטיולים קצרים קרוב לבית, מעט טיולים של חצי יום-יום מלא. מקווה שנסתדר.
(כמובן ט.ל.ח ובכפוף לשימוע ולנסיעת מבחן)
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כמה קשוחים הטיולים שלך?
אם משומש בא בחשבון אז אופציה היא הגרנד וויטארה שהייתה עד 2015.
אם רק חדש אז באילוצים שאמרת דאצ'יה דאסטר. בלי הילוך כח וידנית אבל עם התקנה של נעילה אחורית יכולה להגיע להרבה מקומות כל עוד נשארים במגבלות.
או ג'ימני.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הג׳ימני החדש הרבה יותר ידידותי וחזק בכביש לעומת הדגמים הקודמים. לא בדיוק ספורטיבי, אבל גם לא נשאר מאחור.