לחישוק אין חלק משמעותי בשיכוך זעזועים במכונית, משאית, או רכב 4X4 מודרני, אם זה מה ששאלת.
יש לו חלק בשיכוך ברכב דו-גלגלי איפה שהצמיגים צרים יחסית. ויש נסיונות לערב אותו בחזרה - Softwheel הוא הדוגמא הקרובה ביותר אלינו.
Printable View
גם באופנועי שטח/דו"ש משתמשים בסגסוגת כי המשקל מאוד קריטי, אז
משלמים בעמידות החומר לטובת המשקל.
מצד שני משתמשים בשפיצים/חישורים בשביל הגמישות ועמידות בזעזועים וזה ממש משמעותי.
ז"א שלסוג החישוק יש יכולת שיכוך.
מעניין אותי האם ברכב כבד ואיטי (יחסית) שתוספת המשקל הבלתי מוקפץ הרבה
פחות קריטית, יכול להיות יתרון (כלשהו) לברזל מבחינת בלימת הזעזועים.
מצטער אם גונב את השרשור למקום לא רצוי.
סקרן.
תכלס השיקולים במישור שלנו הם לעניות דעתי פחות הנדסיים נטו ויותר מבוססי מציאות יום יומית. ג'אנט ברזל יותר עמיד, חישוק סגסוגת נראה יותר טוב.
ג'אנט ברזל קל להשיג, חישוק סגסוגת לפעמים יותר קשה להשיג.
ג'אנט ברזל כבד יותר, חישוק סגסוגת קל יותר.
הבחירה במה להשתמש תלויה מאוד באופי השימוש.
אני מאוד מתגעגע לפיג'ו ישנה שהיתה לי- 106 ראלי, אוטו שנבנה באמת בגישה של "הנה מסלול, סע". אחד הדברים שהכי אהבתי בה היו ארבעת חישוקי הברזל הלבנים. קל לתקן, קל להחליף. הבחירה בהם נובעת מהצורך להחזיק תמיד כמה סטים של צמיגים בצד לכל כמה הקפות, החישוק זול וזמין.
אני אישית על חישוק סגסוגת מכיוון שהוא הגיע עם הרכב. בפועל לטעמי האישי חישוק הסגסוגת לא תרם לי כלום, מהמראה לא אכפת לי. אחד החששות שלי נוגע לפגיעה בחישוק, שהוא בתכלס איזה משהו סיני עלום שם שלא נראה לי שאצליח להשיג יחידה ממנו במידה ויגרם נזק.
לאחרונה מצאתי את עצמי נוסע בכביש נבי מוסא ברכב כביש-שטח. בכביש יש בורות איומים ואני נכנסתי לאחד מהם במהירות, מה שגרם לחישוק הסגסוגת להיפגע ולצמיג לקבל חתך מכוער. בדיוק חשבתי על מה היה קורה אם היתי ברכב שלי, נאמר בשעה שלוש בבוקר חזרה מהמרסבא. אז נכון, לי יש צמיד עם יותר נפח וגובה, אבל עדיין-חישוק שנפגע היה כנראה גורם לי להצטרך לקנות סט חדש של חישוקים.
לא תמיד הסגסוגת קל יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
את תפקיד בלימת הזעזועים לוקחים הבולם והקפיץ- כל תוספת מסה מיותרת שלא מוקפצת (כגון חישוק כבד) רק מקשה על המתלה בבלימת הזעזועים .
רכב 4X4 אומנם יחסית כבד ואיטי ,מצד שני בשטח המתלה חווה אמפליטודות ותדרים יותר גבוהים - לנוחות ובלימת זעזועים -משקל לא מוקפץ נמוך הוא תמיד המטרה,לא להיפך.
אגב ,אני מכיר סגסוגות אלומיניום באופנועי שטח מודרניים יותר חזקות מסתם ברזל באותו נפח.
לא רק הבולם והקפיץ, חלק גדול מבלימת הזעזועים נתון לצמיגים.
באופנועים עם חישורים גם להם חלק בבלימת הזעזועים.
בגלל זה אני מנסה להבין אולי גם הג'אנט תורם במשהו?
נכון, גם לצמיגים חלק חשוב.
מה הקשר למשקל החישוק? אתה מתכוון ל״קפיציות״ שלו?
שעיר - לא. חישוק ברכב מודרני - כביש או שטח - מתוכנן להיות כמה שיותר קשיח וקל, האלסטיות המסוימת שתמיד קיימת זניחה ולא נלקחת בחשבון בכלל בתכנון הרכב.
לא מתכוון למשקל החישוק, אלא העובדה שברזל/פלדה גמיש הרבה מאלומיניום או מהסגסוגות
שמהן מייצרים חישוקים.
אז אולי גמישות הפלדה תורמת גם לבלימת הזעזועים? (בנוסף למתלים ולצמיגים)
לי אין מושג אם יש הבדל שמורגש או אפילו לא מורגש אבל אולי כן בולע משהו
מהזעזועים בין חישוק סגסוגת לחישוק ברזל (לפחות לטובת הגנה על מיכלולי הרכב, כמו נניח תושבות מנוע
ובושינגים גמישים למיניהם).
אני עם הגב הדפוק שלי אהיה מוכן לקבל כל תרומה בבלימת זעזועים.
אשמח לדעת שיש עוד הבדל מעבר למשקל ולמחיר ולאסטטיקה/יופי.
- - - Updated - - -
כנראה שהצדק איתך.
אם כן, חבל שכך:rolleyes:
כפי שצויין, בגלגלים עם חישורים/שפיצים/סיחים, הם נוטלים חלק מהשיכוך, ולא החישוק עצמו או החומר שלו.
וזו הסיבה ש99.99% מאופנועי השטח מגיעים עם חישורים.
בכלל, נוטים לזלזל בהמצאת החישור, אמנם זו המצאה ותיקה אך מבריקה הנדסית.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני יודע, זה אני שציינתי את זה:cool:
גלגלי האופנוע (שטח) לא לוקחים חלק משמעותי בשיכוך. הסיבה לגמישות שלהם היא כדי למנוע מהם להסדק ולהשבר. אם על הדרך הם סופגים חלק מהמהמורות, זה רווח שולי וזניח.
למעשה אין הבדל משמעותי באמירה שלך:
כדי שגלגל יצוק יהיה עמיד כמו גלגל עם חישורים לאורך זמן בשטח, הוא נדרש להיות כבד בהרבה.
מה שיגדיל משמעותית את המשקל הבלתי מוקפץ, על כל תופעות הלוואי הרעות של משקל בלתי מוקפץ גבוה, במיוחד משמעותי באופנוע ואופניים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
נכון,
אבל לא התיייסתי למשקל. עלתה טענה שהגמישות שלהם משחקת תפקיד בשיכוך, ואני טענתי שזה זניח.
גם ככ ג'אנטים של אופנועי שטח מפתחים סדקים עתות לבקרים. (אגב, אף אחד לא מתרגש מזה. פשוט מרתכים את הסדק).
נראה ממש ממש טוב! יושב מעולה!:cool:
ג'נטים זה המון עניין של טעם, .. אז למעלה מעשור לבן וברזל.
אם כבר גנט ברזל סוזוקי 15 אז או של גימיני או סמוראי ישן משולשים... הם עם אוספט שלילי בעוד זה של הויטרה חיובי.
קובץ מצורף 131012קובץ מצורף 131013
Sent from my SM-A530F using Tapatalk