בכל הסופות האגזוז מהצד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
בכל הסופות האגזוז מהצד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואללה. אז אני זוכר לא נכון. זה מעניין אותי מבחינת אגזוז לג'יפ שלי שאני צריך לבנות מחדש אבל זה נושא אחר, סליחה על הסטת הדיון.
חד משמעית צינור האגזוז המקורי בסופה נמצא מצד שמאל לפני הגלגל האחורי-שמאלי.
הצינור יורד מהסעפת אחורה ומיד מתפתל ימינה מתחת לגיר, שובר שוב אחורה ורץ לאורך רכבת ההינע מצד ימין של הגיר+טרנספר, ואז שובר שוב שמאלה מעל לדריישפט ותלוי מהמרכב לפני בית הגלגל האחורי שמאלי.
לעניות דעתי הסיבה למסלול המפותל הזה היא טרנספר "שמאלי" ומיכל הדלק המאוד רחב שכמעט ולא משאיר מקום להשחיל את צנרת הפליטה לצידו בלי שהצינור הלוהט יהיה קרוב מדי למיכל הדלק (עשוי פלסטיק, להזכיר)
יש כאלה שעשוי שינוי ובמקום השבירה לצד שמאל אחרי הדוד, בכל זאת משכו אותו אחורה, עם פיתול מעל לסרן האחורי. אולי גם בצה"ל.
לא מעט ג'יפים עם הדרסים בעלי שתי יציאות - כנ"ל. אין שום משמעות לזה מלבד ויזואליה - מה שמוצא חן בעיניכם.
כמובן שבוחנים בטסט שמחפשים על מה להכשיל ולא מוצאים כלום ושום דבר, קופצים על זה כמוצאי שלל רב. אבל זה פשוט כי הם נבלות.
ב-CJ זה יותר פשוט כי הטרנספר "ימני" - ואז צינור הפליטה יורד מהסעפת (מצד שמאל של הבלוק) והולך ישר אחורה. אפשר לפתל הצידה ואפשר ישר אחורה עד הסוף, איך שתרצה.
למי אכפת רעש?
רעש רוח וצמיגים הוא הקקופוניה העיקרית בסופה. לא צליל המנוע.
לכן גם מצחיקים אותי כל אלה שמצפים את הריצפה בכל מיני תרסיסי קסמים, מדביקים עליה דיינהמאט ופלציב והשד יודע מה עוד, כדי להפחית קצת מהרעש.... הרעש בג'יפ האמיתי לא מכני, הוא מהצמיגים ומהרוח.
רוצים פחות רעש? תנסו צמיגי כביש. רעש רוח תמיד יהיה - האוטו מרובע כמו לבנה.
נכנסתי —-> יצאתי
מתעסקים רק במה שצריך.
בגלל הרב״ט מגלילות התשובות בפרטי
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב
ננסה בסגנון חמיצר:
תו מוסיקלי במבחן בעיר דרומית
Sent from my iPhone using Tapatalk
למיטב הבנתי הקטנה בסופה, אנשים האריכו את היציאה וישרו את הצינור לאחור בעיקר בג'יפים הפתוחים, מאחר והגזים היו חוזרים אל תא הנוסעים ע"י הגלגל.
מנסיון בג'יפים אחרים, דווקא עם אגזוז מאחור, האויר התערבל והחזיר גזים לתוך הרכב....
עניין של אוירודינמיקה, נושא שלא התייחסו אליו בג'יפים אמיתיים.... וזה משתנה מג'יפ לג'יפ. גם אם שניים ייראו לך זהים כמו שתי טיפות מים, הם לא....
זו השנה ה-32 שנים שלי ברציפות על ג'יפים CJ וסופה. עם אגזוז משמאל או מימין או מאחור, בפועל זה כל כך לא משנה כלום, עד שזה ממש טראגי, עניין ההתעקשות המטופשת של הבוחנים בטסטים על דבר כזה - אם זה לא היה כל כך טראגי זה היה מצחיק. דווקא מבוחנים שמחזיקים מעצמם כל כך "מקצועיים" שכל מילה/פסיקה שלהם עולה לנו לכל הפחות מאות ולעתים אפילו אלפי שקלים מיותרים בכל חצי שנה מחדש.... הייתי מצפה שיידעו שההבדל בין צינור ישר לצינור שיוצא מהצד הוא כלום ושום דבר. ממש כמו 99% מרשימת הדברים שהם בודקים לנו בטסט וממררים את חיינו בגינם.
יש טסטים. מכוני הרישוי פתוחים.
מבחנים תקופתיים(טסט) היו גם בסגרים הקודמים, אך בניגוד להם בסגר הנכחי לא נתנה ארכה ע"י משרד התחבורה.
כל המכונים עובדים כרגיל, יתכן ובחלקם יהיו קצת עומסים בין אם כי חלק מהעובדים בחל"ת ובין אם בעלי-רכב מקדימים הגעתם ולו כדי לצאת מהבית.
עשיתי טסט לצועניה לפני שבוע, 10 דק ונגמר .. .
פרייבט :)
( עם הגבהות / מיגונים וכננת .. הכל חוקי )