תגובה: אוהל גג יתרונות חסרונות למטייל הישראלי
מה המצב
אני מניח שבדומה לרובנו, הגעת לנקודת המשבר בחיים בה הבנת שהרכב אינו בר שיפור יותר ממה שקיים. שני סרנים נעולים, יחסי העברה, מנוע בנוי, קירור מתוקתק, אין יותר מה לעשות ברכב. מבחינתי זה שלב ממש קשה ומדכא, טוב שגיליתי מילה חדשה: "אוברלנדינג" - או בתרגום לעברית :"המון ציוד יקר".
ציינת, ובצדק, שאתה רוצה לשמוע בנושא מבעלי ניסיון. ככל שהזמן עובר וסגנון הטיולים משתנה יותר ל"אוברלנד" ופחות ל"שטח" (זה אידיוטי תכלס) גם אני מצאתי את עצמי בדיוק באותו מקום. לצערי לא מצאתי הרבה מידע אמיתי מאנשים שבאמת מכירים אוהל גג אמיתי, רק הרבה דעות לא מבוססות. לכן הלכתי לבדוק בעצמי פיזית.
הניסיון שלי מבוסס על השאלה של רכב עם אוהל צדפה מג'יולינה, כהכנה לרכישה של אוהל גג בעצמי - וגם על בסיס שלושה רכבים עם אוהל גג שעברו לי ביד במסגרות שונות - לא ברמת להסתכל שזה בסדר- אלא לינות של כמה ימים בכל רכב. האחר היה פולקסווגן טרנספורטר בישראל - ושני האחרים היו רכבי שטח- שניהם שימשו אותי בתנאי קיצון, כלומר האחד בנמיביה והשני בדיוק ההיפך הגמור- בנורבגיה. כלומר באחד באמת ישנתי עם חשש שאריה יאכל לי את התחת ובשני פחדתי לקפוא למוות. צחוקים.
היתרונות:
1. אוהל גג זה פשוט בית הרחק מהבית. אתה לוחץ על כפתור, משחרר את האוהל, פותח את הסולם ועולה לתוך מה שהוא לא פחות מארמון. יש שיאמרו שקשה להשתין באמצע הלילה. אני אישית פחות משתין באמצע הלילה, אבל אני גם יכול לומר מניסיון מעשי שלהשתין מאוהל גג זה מצחיק לאללה. זה כמו לסיים מסדר בינואר ולקבל כניסה למגורי קצינים ללילה. זה לא שיא הפאר אבל בהתחשב באיפה שאתה נמצא, מזרן ראוי וכלי המיטה שלך מהבית נראים ומרגישים כמו גן עדן. אני ישן חרא- ואחת הלינות הטובות ביותר של חיי תועדה בחניון שליד אנדרטת עוז 77 בינואר עם שלג ברקע.
2. אוהל גג זה גבוה. יש אנשים שטובים בלסדר אוהל. אני? אני פותח את האוהל על 2 עקרבים, מוקש, קן נמלים וכמה בולדרים. אני נמנע מלישון באוהל בחוץ מרוב שאני שונא את זה. 3 מזרנים, בתחת שלי, אני מרגיש כל אבן, לא באתי לסבול.
3. זה באמת מתקפל מהר. על השעון 2 דקות זה המון.
4. עמידות מעולה במזג אוויר. נכון, גם אוהל על הרצפה עמיד בגשם אם קנית טוב, אבל בוא: נדבר בדצמבר כשירד גשם.
5. לאוהל הגג שלך יש בתחתית משקולת של 2 טונות. רוח? יתדות? מה זה פה, טירונות?
6. לכולם יש מצעים שכנראה מתקפלים לתוך שקית של סופרפארם. רק אצלי הם תופסים חצי אוטו. מזרנים, כרית, דובי, שק שינה. וכו.
חסרונות:
1. יקר.
2. בוא, אריה לא יאכל אותך. גרבילים מפחדים ממך יותר ממה שאתה מפחד מהם.
3. מרכז כובד. אני חייב לציין שנהגתי על דיסקו עם אוהל גג ודווקא לא הרגשתי. כנ"ל טרנספורטר. אבל זה תלוי בדגם.
4. אוהל גג לחמישה? על גג של מה? אוטובוס?
עוד נקודה חשובה: אוהל גג הוא כמו כיריים ממש טובים, או כמו מקרר. בסופו של דבר מדובר במשהו שישדרג את חוויית השהיה בשטח אך רכישתו היא פועל יוצא לא רק של כסף אלא גם של המשוואה הפשוטה של מספר הפעמים שאתה מטייל בשנה כפול כמה לילות חלקי האם אתה ממש רוצה את זה. (וזה הכי חשוב תכלס, ציוד לשטח לא קונים רק עם השכל הישר) כפי שהסברתי לאשתי לאחרונה: אני לא "צריך" טלויזיה 75 אינץ' כי הראיה שלי מידרדרת - אני "רוצה". אגב, אצלנו הטלויזיה ניצחה את אוהל הגג. טיול 3 ימים יש 3 פעמים בשנה והיתר הם יום יומיים בחודש. טלויזיה זה כל יום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
5. לאוהל הגג שלך יש בתחתית משקולת של 2 טונות. רוח? יתדות? מה זה פה, טירונות?
משעשע.. היום קראתי ב-overland journal, כתבת ראיון עם מפיק מסעות שטח מדופלם שכנראה מוכר בעולם אבל פחות כאן, שטען בדיוק הפוך..
הוא ישן באוהל קרקע כדי שהמשקולת 3טון תהיה המחסום רוח..כי אוהל גג נהיה מפרש בלתי נסבל ברוח ומזג אויר לא טוב.
תומר דייק להפליא בתיאור היתרונות של אוהל גג ומבחינתי נוחות השינה ביחס לאוהל על הקרקע זה היתרון הכי מוחץ של אוהל הגג.
אם מדובר ברכב שטח שהוא גם הרכב היום יומי זה בהחלט לא מומלץ אבל יש פתרונות למי שיש לו את האפשרות הזו - האוהל מאופסן בבית על מתקן/ כננת/ שרשראות ומורכב רק לקראת טיול (כולה 4 או 6 ברגים)
אם מדובר בטנדר שמשמש גם ביום יום אז יש פרון עוד יותר פשוט - עושים שימוש בכלוב (rack) נמוך יותר מה שנקרא חצי גובה ואז האוהל גג כמעט לא עובר את גובה הקבינה.
ראו כמה דוגמאות כאן:
https://www.wallabytrack.com.au/Half...-Top-Tents.htm
תומר - אני דווקא גיליתי מונח חדש שמשלב בין השניים ושאימצתי אותו בשימחה - "רוקלנדינג" יען עבירות ושטח קשה בשילוב מסע ארוך סטייל אוברלנדינג זה בדיוק אופי הטיולים של החבורה שלנו. כל הזכויות על המונח שמורות לבראד מערוץ היטיוב טרייל ריקון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
תומר - אני דווקא גיליתי מונח חדש שמשלב בין השניים ושאימצתי אותו בשימחה - "רוקלנדינג" יען עבירות ושטח קשה בשילוב מסע ארוך סטייל אוברלנדינג זה בדיוק אופי הטיולים של החבורה שלנו. כל הזכויות על המונח שמורות לבראד מערוץ היטיוב טרייל ריקון
מאמץ בשמחה. תכלס בישראל אין אוברלנדינג כמו שהאמריקאים מכירים- 400 מייל של שבילים זה רק באריזונה וכו. אצלנו שמו באמצע סלעים, מה, לא נעבור?
אכן, במגבלות הארץ ותחת מגבלות ההסכם אליו הגעתי עם הצודקת - אחת לשלושה שבועות יש לי פס מחמישי בוקר ועד מוצ"ש לשלושה ימים ושני לילות במדבר - לכן רוקלנדינג תפור עלי
אם אתה יוצא לבד, אתה לא צריך אוהל גג.
אתה צריך מזרון וכילה.
תומר ושלמה תודה על הסקירה.
ממה שאני מבין,חברי גיפולוג לא מאמינים בקונספט....
אגב אומי היינו עדים לאירוע דריסה בתל חוליקאת לפני שלוש שנים
כשהגיע טרקטורון במהירות ובלם לתוך אוהל.
משם צמח הרעיון והאישור מהפולניה.
מעבר לזה אולי אני קטנוני אבל זה ממש מקצר מנהלות בהקמת ופירוק המאהל.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בעיה מוכרת
לרוב בחניוני לילה אנחנו עושים מעגל עם הרכבים מסביב לאוהלים
מה שעובד בצאלים.....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני מניח שבדומה לרובנו, הגעת לנקודת המשבר בחיים בה הבנת שהרכב אינו בר שיפור יותר ממה שקיים. .
אין דבר כזה "אינו בר שיפור יותר ממה שקיים". גם אתה יודע את זה טוב מאוד.... אפילו הליברטי שלך.
הרי בסוף אתה מחליף רכב לא כי לא ניתן לשדרג עוד, אלא כי מיצית. הוא כבר לא מרגש אותך ובא לך משהו אחר.
נקסט.
-----------------------
חסרון קריטי מבחינתי של אוהל גג - לא יצליח להיכנס לחניון התת-קרקעי שלי. כבר עכשיו הסופה שלי (שלא מהגבוהות ביותר, "מוגבהת חוקי" - קפיצי 4.5 אינץ' שקצת ירדו עם השנים, צמיגי 31', מהריצפה עד קצה הברזנט, ללא אנטנת קשר וכו' - בערך 2 מטר. שזה אגב אחד לאחד נתוני תע"ר) היא עוברת רק 5 ס"מ מתחת לכל מיני ברזלים שצמודים לתקרת החניון ואני נאלץ לקפל אנטנות... עם צמיגים 33' מרווח הבטחון כבר יהיה רק 2.5 ס"מ - וזה כבר על הקשקש. כשאני צריך להשתמש בתיק הגג לצורך טיול ארוך, אני מעביר את כל הציוד מהמחסן לתוך הג'יפ ומעמיס את הכל על הגג מחוץ לחניון. ניג'וס, אבל זה מה יש.
עוד חסרון קריטי של אוהל גג, מהפוזיציה של התפרן - הוא יקר. אני יכול לעשות כאן רשימה יפה של מה הייתי משפר עכשיו בג'יפ במחיר של אוהל גג איכותי. ואלה דברים שיהיו משמעותיים ויתנו עבודה ויתרונות בכל נסיעה בג'יפ, אפילו בכביש. לא רק בטיול ארוך של יומיים-שלושה.
בכל מקרה, רוב אוהלי הגג מיועדים לשני אנשים בלבד.
מנסיוני הדל, שדרוג מהותי של שינה באוהל רגיל (גדול מספיק) על הקרקע ובהשקעה מינימלית - מיטה מתקפלת. ב- 120-150 שקל יש אחלה מיטה. זו איכות שינה אחרת לחלוטין.
עדיין....
אין לי בעיית גובה (הרכב חונה בסככה)
ולעניין הטיולים לדעתי אני קצת חריג בנוף כאן.
פעם בחודש לילה בשטח עם הילדים.
פעם בחודש לילה לבד.
שיוני מתקשר מחפשים וגם מוצאים שטפונות.
סוכות פסח וחנוכה טיול של 4 ימים עם הילדים והמנכלית.
שבוע ימים באוגוסט טיול לצפון.
זה לא המון,אבל זה רכב שמטייל.
אם זה שווה השקעה של 6500 שח עבור אוהל גג
בטח שיש לי את הטורבו הנהדר זו שאלה טובה..
למשפחה צריך שני אוהלי גג.
זה מלא כסף. בסכום הזה קונים סופר-אוהל ובעודף אפשר לעשות המון דברים מועילים לאיכות החיים בטיול.
אבל אוהל גג זה סטייל אחר..... דאווין שאין בשום אוהל.
לדעתי החסרונות המובנים (כשהילדה רוצה פיפי באמצע הלילה... או כשהילד רוצה להיכנס. ולצאת. ולהיכנס. ולצאת... או כשנזכרת ששכחת להביא משהו מהתיק ואתה שיכור מדי...) מתגמדים לעומת הדאווין של להגיע לחניון ולפתוח אוהל(י) גג כמו איזה גיבור אוברלנדינג מהיוטיוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
4. אוהל גג לחמישה? על גג של מה? אוטובוס?
עוד נקודה חשובה: אוהל גג הוא כמו כיריים ממש טובים, או כמו מקרר. בסופו של דבר מדובר במשהו שישדרג את חוויית השהיה בשטח אך רכישתו היא פועל יוצא לא רק של כסף אלא גם של המשוואה הפשוטה של מספר הפעמים שאתה מטייל בשנה כפול כמה לילות חלקי האם אתה ממש רוצה את זה. (וזה הכי חשוב תכלס, ציוד לשטח לא קונים רק עם השכל הישר) כפי שהסברתי לאשתי לאחרונה: אני לא "צריך" טלויזיה 75 אינץ' כי הראיה שלי מידרדרת - אני "רוצה". אגב, אצלנו הטלויזיה ניצחה את אוהל הגג. טיול 3 ימים יש 3 פעמים בשנה והיתר הם יום יומיים בחודש. טלויזיה זה כל יום.
שים לב שככל שהוא רוצה את זה יותר המספר במכנה יגדל, משמע הערך המספרי של התוצאה הכללית יקטן.
החלק של הרצון צריך להיות במונה.
סיימתי להטריל.
הפתרון המושלם, והיקר, זה גג מתרומם...
חפשו את ex-tec ו alu-cab....
באחד הדיפנדרים שלי יש גג מתרומם שנבנה על ידי הבעלים הקודם, מהנדס במקצועו. שתי בוכנות פנאומטיות שמופעלות על ידי המדחס המובנה, פחות מ 10 שניות לפתיחה. מיטה 140*200...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ymandel
הפתרון המושלם, והיקר, זה גג מתרומם...
חפשו את ex-tec ו alu-cab....
באחד הדיפנדרים שלי יש גג מתרומם שנבנה על ידי הבעלים הקודם, מהנדס במקצועו. שתי בוכנות פנאומטיות שמופעלות על ידי המדחס המובנה, פחות מ 10 שניות לפתיחה. מיטה 140*200...
לא בכל רכב זה אפשרי. בדיפנדר וסופה וטויוטה סדרה 70 ומרצדס G וכמה דגמי ואנים ישנים (כולם כלי רכב שהחלק העליון של הגג הקשיח שלהם מתחבר לדפנות בברגים וניתן לפרק אותו) זה אפשרי. מה עם כל היתר?
וכמובן - לא בכל מדינה זה מותר.
אני מכיר לפחות מדינה אחת, במזרח התיכון, חברה ב-OECD, רואה את עצמה כמעצמת טכנולוגיה וקידמה וליברליזם, סוג של "וילה בג'ונגל" - כשבתכל'ס היא דמוקטטורה עלובה, רפובליקת-בננות קטנה ומושתנת. זו מדינה שסובלת מתסביך "אני ואפסי עוד" שהפוליטיקאים מוכי שגעון הגדלות שלה (וגם חלק גדול מהאזרחים) עדיין משוכנעים בתפיסת "אתה בחרתנו מכל העמים".... מבחינת המדינה הזו, סביר להניח שדבר כזה הוא "שינוי מבנה"....
שכחתי... בגרמניה, אפילו בשוויץ, זה אפשרי.
בישראל- כל ואן שרוצה רשיון להסרת נוסעים - חייב בהתקנת 'גג מוגבה'.
כלומר יש מתקינים מורשים מה עם משרד התחבורה שמותר להם באופן חוקי לעשות חור בגג של רכב ולהתקין עליו גג מוגבה או מתרומם.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא מדוייק יש אוהלי גג גדולים דיים למשפחה ראה מבחר בתמונות כאן:
https://www.google.com/search?q=roof...w=1920&bih=937
דרור - גם לרנגלר יש גג מתרומם של חברת ursa minor רק זה מאאאאד יקר.
אם אוהל גג שווה את ההשקעה או לא זה כבר עניין אישי של כל אחד אבל לטעמי היתרונות שבאוהל גג שווים את זה ולא ממש לא בקטע של הדאווין.
מאחר ואני לרוב מטייל לבד מבחינתי הפתרון הקצת פחות מוצלח (אבל עדיף ובהרבה על שינה באוהל קרקע) זה שינה ברכב על פלטה/ מיטה מובנית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה מלא כסף. בסכום הזה קונים סופר-אוהל ובעודף אפשר לעשות המון דברים מועילים לאיכות החיים בטיול.
אבל אוהל גג זה סטייל אחר..... דאווין שאין בשום אוהל.
לדעתי החסרונות המובנים (כשהילדה רוצה פיפי באמצע הלילה... או כשהילד רוצה להיכנס. ולצאת. ולהיכנס. ולצאת... או כשנזכרת ששכחת להביא משהו מהתיק ואתה שיכור מדי...) מתגמדים לעומת הדאווין של להגיע לחניון ולפתוח אוהל(י) גג כמו איזה גיבור אוברלנדינג מהיוטיוב.
אסף.
גם להגיע לחניון לילה עם טנדר כשחבר מגיע עם פורסטר או חס ושלום דאסטר זה גם דאווין?
מקרר של ARB זה דאווין? בטח מול מקררים של 2000 שח עם ממיר מתח....
אני מגיע מעולם האנדורו
כל שנה פוגש את אנשי המרכז עם מכונות חדשות הסקים או קטומים... עם כל מיגון אפשרי ושאר דאווינים.
מה שהסבירו לי בראשית הדרך זה שדאווין זה נגזרת של שימוש.
אם יש לך היילפט אדום מבריק על הגגון ברנגלר אבל כמות הפעמים שהשתמשת בו נושק לאפס זה דאווין.
מצד שני יכול לשבת לך על הפגוש הקדמי בצרוקי ולא להיות דאווין כלל...
תומר דייק, העניין פה זה הגדרה של רוצה לא של צריך.
השאלה עד כמה רוצה.
אוהל של 2.40 על 1.90 נראה שיספיק(שלושה ילדים מתחת לגיל 10) למשפחה.
מקבל את שאר הדברים שנאמרו.
יש גם דאסטרים שמסתובבים עם אוהל גג בארץ ...
תנסה לטייל איתם ואז אתה סוגר את הפינה של הדאוואין ..
יש מישהו מירושליים שעשה גג מתרומם בדיפנדר 90 וגם טייל איתו בעולם
היתרון של הדיפנדר שרק חדי עין מאוד יראו שמשהו שונה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk