תגובה: מחפש המלצה לרכב שטח שישמש גם כמשפחתי
ויש גם עוד שיקול: מי אמר שכשרוצים לשדרג את יכולות השטח חייבים לעשות את זה עם אותו הרכב שקונים היום ?
אם קונים רכב עם שוק משומשות טוב, נניח דאסטר, ובעוד שנתיים-שלוש מחליטים (אחרי ויכוח לוהט בג׳יפולוג כמובן) שזה לא מספיק, אז מחליפים ועוברים לרכב הבא, לא סוף העולם.
מה שכן, כדאי לעשות את זה לפני שמכסחים את הרכב הרך בתוואים לא מתאימים...
מחפש המלצה לרכב שטח שישמש גם כמשפחתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בהמון.
רוב מסלולי הטיול בארץ לא מתאימים לג'יפונים.
אל תאמין לפרסומות בטלוויזיה וגם לא בסרטונים פייסבוק שבהם אכן רואים ג'יפונים עושים דברים 'של גיבורים' - רק שאתה לא יודע שאותם דברים הם סה"כ שביל ללא שם ותואר אם אתה ברכב שטח אמיתי, וגם לא יודע שהאוטו המסכן התפרק לחתיכות אחרי כמה סרטונים כאלה.
אלו לא רכבי שטח.
אלה מכוניות.. עם הנעה לכל הגלגלים ולא יותר מזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רוב מסלולי הטיול בארץ לא מתאימים לגיפונים!!??
מהטיפת ניסיון שלי זה רחוק מלהיות נכון.
יעידו על כך מאות המשפחות שטיילו מטיילות (ויטיילו) בדסטרים / פורסטרים / xv ובהנאה רבה וללא נזקים.
נסחפתם בגדול (לא רק בשרשור הנ״ל).
הסגר לא עושה טוב לאף אחד...
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל הפעמים בהן סחבתי אחרי או איתי ג'יפון למסלול יחד עם רכבי שטח אמיתיים - זה נגמר במפח נפש כלשהו.
אני לא מדבר על טיולי מעלות למיניהם - אין לי עניין בהם כשיוצאים לטיול. אני מדבר על סתם טיולים במדבר שפתאום שבילים שלמים 'נמחקים' מהמפה מחוסר הרצון להסתבך - או שחושבים על מסלול שאין בעיה ואז על שטות - כלום - שלא הייתי מאט עבורו - עוצרים לכוון ולהזיז סלעים - ואני לא מדבר על הפתגם הידוע 'אם זה מפלסטיק וזה נפל - סימן שזה לא היה צריך להיות שם מהתחלה'.
מצטער לבאס, אני יודע שה-מ-ו-ן אנשים נהנים ממש מטיולים בפורסטר ודאסטר (שלדעתי עדיף על כל האופציות האחרות שעלו כאן כולל גראנד ויטרה במובנים מסויימים) - אבל העובדה היא שזה דורש תכנון מדוקדק וכיוון מדוייק - וזה בדיוק התשובה לכמה זה מגביל. אלו מגבלות. שאפשר לחיות איתן, אפילו טוב, אפילו להנות מהחיים - אבל מגבלה היא בדיוק מה שהיא.
אפשר לעצום עיניים ולומר לפותח השרשור - אל תדאג אחינו החדש - אין שום בעיה. קח לך פורסטר וכל שבילי הארץ פתוחים בפניך. אבל לא חבל? הוא יגלה שזה לא נכון מאוחר מדי.
אני אומר את האמת כפי שאני רואה אותה.
המלצתי לברנש על דאסטר - מול הצרכים שהוא הציג. אבל אני לא אשקר לו שזה לא יגביל אותו.
אסף.
אבל מגבלה היא בדיוק מה שהיא.
אפשר לעצום עיניים ולומר לפותח השרשור - אל תדאג אחינו החדש - אין שום בעיה. קח לך פורסטר וכל שבילי הארץ פתוחים בפניך. אבל לא חבל? הוא יגלה שזה לא נכון מאוחר מדי.
המלצתי לברנש על דאסטר - מול הצרכים שהוא הציג. אבל אני לא אשקר לו שזה לא יגביל אותו.
אסף.
היטבת לתאר, זאת האמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כל הפעמים בהן סחבתי אחרי או איתי ג'יפון למסלול יחד עם רכבי שטח אמיתיים - זה נגמר במפח נפש כלשהו.
אני לא מדבר על טיולי מעלות למיניהם - אין לי עניין בהם כשיוצאים לטיול. אני מדבר על סתם טיולים במדבר שפתאום שבילים שלמים 'נמחקים' מהמפה מחוסר הרצון להסתבך - או שחושבים על מסלול שאין בעיה ואז על שטות - כלום - שלא הייתי מאט עבורו - עוצרים לכוון ולהזיז סלעים - ואני לא מדבר על הפתגם הידוע 'אם זה מפלסטיק וזה נפל - סימן שזה לא היה צריך להיות שם מהתחלה'.
מצטער לבאס, אני יודע שה-מ-ו-ן אנשים נהנים ממש מטיולים בפורסטר ודאסטר (שלדעתי עדיף על כל האופציות האחרות שעלו כאן כולל גראנד ויטרה במובנים מסויימים) - אבל העובדה היא שזה דורש תכנון מדוקדק וכיוון מדוייק - וזה בדיוק התשובה לכמה זה מגביל. אלו מגבלות. שאפשר לחיות איתן, אפילו טוב, אפילו להנות מהחיים - אבל מגבלה היא בדיוק מה שהיא.
אסף.
הבעיה שאתה מתאר אסף היא שילוב של ג'יפונים עם ג'יפים, שאכן תמיד ייגמר במפח נפש אצל האחרונים.
טיול על טהרת הג'יפונים יכול להיות עונג צרוף, גם אם שורפים חצי יום על איזו מדרגונת.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אז כולנו מסכימים - שזה יגביל אותו. לא שזה לא טוב או אי אפשר להנות - זה מגביל.
אז למה כועסים עלי כשאני אומר את זה?
אסף.
אף אחד לא טוען שזה לא מגביל. אבל אם מלכתחילה היעדים שאליהם הוא מגביל לא בכוונת של הבן אדם, אז אין טעם להתאמץ ולהשקיע בכיוון של רכב קשוח.
אז אפשר ורצוי להבהיר לבן אדם בדיוק מה המשמעות של כל בחירה שהוא יעשה אבל תנו לו לעשות את הבחירה.
פורסטר ודומיו הם הבחירה הנכונה עבור רבים.
בחירה ברכב היא עבור רובינו יותר מאשר תקציב+עבירות=דגם מסוים
רבאק אתם אלה שבניתם את השאלון המצוין דרך אגב אז איך בסוף הכל מצטמצם לעבירות?
יש עוד שיקולים ןלפעמים לקחת רכב רך יותר שיודע לעשות עוד כמה דברים יותר טוב כמו למשל לשמור עליך בתאונה או לתת לך איכות חיים ב-300+ ימים בשנה שאתה על הכביש ולא בשטח או לחסוך לך ריצות למוסך על כל פיפס
לפעמים זה שווה להתפשר טיפה בעבירות בשביל זה.
ונכון, טיול עם האנשים הלא נכונים זה לא כיף וזה לא משנה עם איזה רכב הם באים. לכל רכב היום יש את המועדון שלו שאפשר בין היתר גם להתחבר עם אנשים טובים ולטייל כך שכל זמן שהחברים של הבן אדם לא מטיילים עם רכב גרזן אין סיבה שהוא יתאמץ ויקנה רכב גרזן
לפותח השרשור: קראתי שוב את דרישותיך. מצד אחד אתה כותב טיולים רגועים בחיק הטבע ומצד שני שואל כמה יעלה להשאיר אופציה למדרגה ומציין מסלולים כמו נחל פרצים שאמנם לא נחשבים מאוד קשים או מאתגרים אבל הם גם לא טיול רגוע בחיק הטבע. לפחות לא עם רכב כמו פורסטר או דאסטר שגם אם הם מסוגלים לעבור שם, לא לשם כך הם תוכננו ונבנו.
עצתי לך היא לעשות שיעורי בית ולברר מה אתה רוצה להשיג ואז לפתוח שרשור חדש עם דרישות ברורות יותר (בנושא עבירות - ביתר הנושאים היית ברור)
אמנם רכישת רכב היא לא חתונה קתולית אבל לקנות למכור ושוב לקנות זה גם לא פיקניק. אז אם אפשר לקלוע בול בפעם הראשונה זה עדיף
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alonbrim
באיזה אחוז אפשרויות הטיול שלי קטנות עם רכב כמו הדאסטר או הפורסטר שלא יכולים לבצע מעברים קשים? (האם יש הרבה טיולי שטח שאי אפשר לעשות עם הרכבים האלו?)
זאת היתה השאלה.
כולם כאן מסכימים שאחוזים רבים מאפשרויות הטיול קטנות. אבל למה לא לומר את זה פשוט וישר? למה לקחת ללב? העלבתי אתכם? את בעלי הג'יפונים? אתם לא חושבים שזה נכון? את מדריכי טיולים הג'יפונים? מישהו מכם חושב שזה לא נכון?
מה קרה? אתם רוצים לעזור לבנאדם או לתת לו להיכנס לפינה שהוא מברר איך לא להיכנס אליה?
אסף.
ולפותח השרשור - אל תיקח את זה קשה. זה אנחנו הדפוקים שלא מצליחים להתמודד עם העולם המשתנה, לא אתה ששואל שאלות נכונות מאוד.... רק כנראה שאין תשובה אחת נכונה עליהן.
אסף.
אני לא מסכים.
אבל לדעתי זו גם שאלה לא חשובה.
הטיול דרך מעלות ואתגרים טכניים שונה מטיול ברמת עבירות קל או קל בינוני וההבדל הוא הבדל איכותני ולא כמותי. הן פעילויות שונות בתכלית ומרגישות שונות זו מזו גם בראש גם בתחת וגם בכיס. ולכן השאלה האמיתית צריכה להיות מה אתה רוצה לעשות?
אתגרי עבירות או טיולים רגועים (או גם וגם)?
אם התשובה היא אתגרי עבירות או גם וגם אז אין לך ברירה אלא לקנות רכב שמסוגל להתמודד עם זה
אם התשובה היא טיולים רגועים אז אין טעם להשקיע ברכב שמסוגל לאתגרי עבירות כי המשמעות תהיה ירידה בשנתון + עלות שוטפת גבוהה יותר וכו' וכו'.
אם התשובה היא אני לא בטוח אז שווה להשקיע זמן כדי לענות תשובה ברורה לעצמך
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אני לא מסכים.
אבל לדעתי זו גם שאלה לא חשובה.
הטיול דרך מעלות ואתגרים טכניים שונה מטיול ברמת עבירות קל או קל בינוני וההבדל הוא הבדל איכותני ולא כמותי.
לא צריך להדבק להגדרת ״טיולי מעלות ואתגרים״ כדי שתפגוש אלמנט עבירות נקודתי שפוסל מסלול שלם, או מייצר אתגר שהרכב סובל ממנו במצטבר.
נכון שיש הרבה מסלולים שאפשר לעבור עם גיפון, אבל ההבדל בין זה לבין רכב שטח בהגדרתו (low לכל הפחות), הוא שלאחרון יש את החופש לבחור בכל מסלול טיול.. ולא רק חלקם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא צריך להדבק להגדרת ״טיולי מעלות ואתגרים״ כדי שתפגוש אלמנט עבירות נקודתי שפוסל מסלול שלם
לא כאן הבעייה, זה לגמרי בסדר ולגיטימי לפסול מסלול שאינו מתאים. הבעייה מתחילה כשהמסלול לא נפסל מראש אלא כשאתם כבר בשטח ומסתבר שהשטח קשה מדי, ואולי אפילו כבר עברתם נקודה שיש לכם בעייה לחזור ממנה בחזרה. ולא צריך בשביל זה להיקלע בטעות למעלה זיק בירידה עם פורסטר וגראנד-ויטארה חדשה, יש הרבה מקומות תמימים לכאורה שיהפכו פתאום לבעייה.
ולפני שגיא קופץ פה - ברכבים רכים יש המון משקל ליכולות והבנת השטח של הנהג, ואין דין נהג שטח מנוסה שידע לעצור בזמן לפני שהוא מסתבך כדין נהג נטול נסיון, כמו הרבה מאלו ששואלים שאלות בדומה לפותח השרשור הזה.
...שיקנה פורסטר כי אמרו לו בג'יפולוג שהוא יכול לעשות איתו כמעט את כל המסלולים בארץ ןלהנות מזה...
אסף.
צודק ויש לי דוגמה שתמחיש הגבוליות עם רכב רך:.
הקטע הלוך חזור למאגורות נחש צמא, הקטע האחרון ממש בסוף בירידה.
לפני שנה לאור מצבו בסוכות הקטע הזה היה כבר לא נעים והיה לי ספק האם הפורסטר יעלה שם בחזרה, ולכן חנינו שם והמשכנו ברגל כי כבר היה הסוף ולא רחוק.
עם רכב יותר רציני, אין מה לחשוש.
נהג חדש עלול לטעות שם עם רכב רך.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לא יודע אם הפרמטר הזה עלה כאן בדיון הזה. אני יודע שהעליתי אותו בעבר בהקשר הזה: קצב נסיעה.
עשו תרגיל קטן: קחו קטע כביש שומם וסעו עליו חמש דקות, בראשון low. עצרו מדי פעם. המשיכו. נגמר התרגיל.
סיוט. אין מילה אחרת. זו החוויה שהיתה לי מטיול הקיבוץ האחרון שאליו הצטרף סובארו xv בסוג של אילוץ.
רק שבמקום חמש דקות של הדוגמא זה היה שבע שעות, וכולנו איחרנו לארוחת חג שהיינו אמורים לחזור אליה ולהספיק להתקלח לפניה וגם לשנו"צ.
וזה בסה"כ היה נחל צין. מסלול קל שברגיל מבוצע בהנעה אחורית בלבד.
מבחינתי, זו עדיין מדינה חופשית. שאנשים יסעו במה שבא להם. רק שלא ינסו להצטרף לטיול רכבי 4x4 רגילים. אם הג'יפאים יהיו מספיק מנומסים כדי לא לסרב, כולם יסבלו.
זכורה לי תלונה ממך על הקצב גם משיירה ארוכה של גיפים מסוקסים על שבילים כבושים בלילה.
אני חושב שהעניין מורכב משתי סוגיות שנפגשות-
אורך השיירה וקוצר הסבלנות שלך לחבורות גדולות.
אני יכול להבין אותך אבל צריך לתאם ציפיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
קחו קטע כביש שומם וסעו עליו חמש דקות, בראשון low..
אדוני מקבל עמלות ממשפצי טרנספרים?
אגב זה נכון, היתי פעם פעמיים בטיולים שבאו אנשים עם פורסטר וכו, בקטע של "טיילתי כבר עם ג'יפים, לא לדאוג"-זה פשוט להתעלל בכל מי שמגיע לטיול עם רכב שטח אמיתי. לכן אצלנו בחבר'ה תמיד אומרים מראש: רוצה להביא מישהו חדש? בשמחה. בלי נעילה אחת (או טראקשן), LOW, מינימום של 2 אינץ' הגבהה וצמיגים נורמאליים, נא להישאר בבית. צדק האדמור ברלי כשציין שכיום יבואני רכב מעניקים ללקוחות אשליה שהם נוהגים ברכב שטח. זה מפרנס את תעשיית הפוטושופ היטב.
זה לא רק להתעלל בבעלי רכבי השטח "האמיתיים", זה להתעלל גם במכונית עצמה
ובלי להעליב אף אחד יצא לי כבר להריח דאסטר יום שלם אחרי מעלה אברהם
ועם נהג מנוסה.
הויכוח כנראה יהיה לעולם אבל לפחות לפי מה שפות"ש ביקש כנראה שדאסטר ייתן
לו טיפה יותר שטח מהיתר.
ואם ירצה להתפתח, שיקנה עוד כמה שנים רכב גיבור.
הרי "עם האוכל בא התיאבון".
תודה רבה על כל התגובות חברים!
אני מחפש רכב שטח יותר לצרכי טיול ופחות עבירות.
אני רוצה לצאת לטייל עם המשפחה במקומות שרכב רגיל לא יכול להיכנס אליהם, ולהגיע לכל מיני פינות מיוחדות ותצפיות.
רוב השימוש שלו היומיומי יהיה נסיעה לעבודה וחזרה.
מדובר על טיול שטח פעם בחודש-חודשיים, ששוב, הדגש הוא יותר על טיול ולא על אתגרי עבירות.
אשמח לטייל במדבר ברמת הגולן ובהרי ירושלים.
אולי בהמשך נתקדם לרכב שטח יותר רציני, אבל לא כרגע.
השאלה האם הדאסטר ,הפרוסטר או ה XV יפתחו את עולם הטיולים הזה?
יש רכבים נוספים שכדאי לשקול?
שוב תודה על העזרה חברים!
שבת שלום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alonbrim
תודה רבה על כל התגובות חברים!
אני מחפש רכב שטח יותר לצרכי טיול ופחות עבירות.
אני רוצה לצאת לטייל עם המשפחה במקומות שרכב רגיל לא יכול להיכנס אליהם, ולהגיע לכל מיני פינות מיוחדות ותצפיות.
רוב השימוש שלו היומיומי יהיה נסיעה לעבודה וחזרה.
מדובר על טיול שטח פעם בחודש-חודשיים, ששוב, הדגש הוא יותר על טיול ולא על אתגרי עבירות.
אשמח לטייל במדבר ברמת הגולן ובהרי ירושלים.
אולי בהמשך נתקדם לרכב שטח יותר רציני, אבל לא כרגע.
השאלה האם הדאסטר ,הפרוסטר או ה XV יפתחו את עולם הטיולים הזה?
יש רכבים נוספים שכדאי לשקול?
שוב תודה על העזרה חברים!
שבת שלום
כל עוד מתאר השימוש הוא בדיוק, אבל בדיוק - כפי שאתה מתאר - אז כן. XV, פורסטר ודאסטר מתאימים.
אלה הסמנים הימניים בקטגוריה. הג'יפונים/קרוסאוברים הכי טובים והכי מתאימים לשטח. כל היתר אפילו לא מתקרבים למכלול היכולות שלהם.
אבל.
מסלולי טיול רבים מאוד, מאוד! תמימים לכאורה (שלא מוגדרים כאן כ"עבירות" ואפילו לא קרוב לזה, כי רוב אלה שעונים לך כאן נוהגים ברכב כביש-שטח אמיתי עם הילוך כוח ורובם בעלי נסיון מצטבר כזה או אחר), תכל'ס בשטח עשויים להיראות/להרגיש לך ואולי גם להיות כאלה בפועל - קשים/מאתגרים בעלי פוטנציאל נזק לא מבוטל.
תוסיף את העבודה שהשטח משתנה כל הזמן. שביל שהיה נוח וזורם לפני שנה, עבר תהפוכות בחורף וכו' ופתאום לא טריוויאלי בכלל.
לזה בדיוק אנחנו מתכוונים כשאנחנו מזהירים - ואז חוטפים על הראש מכל מיני צדקנים ש"יש מקום בשטח לכולם"/"כן, אפשר לטייל לכל מקום גם בג'יפונים". אז כן, אפשר, אבל זה לא גן של שושנים. זה איטי יותר, פוטנציאל הנזק גדול יותר וכו' וכו'.
מצד שני, לכבוד טיול אחד בחודש-חודשיים, להתנהל ביומיום עם ג'מוס גדול ומגושם ושתיין וגם ישן יותר, עם כל מה שמשתמע בהיבטי אמינות, תחזוקה ועלויות.... כנראה שלא זה מה שרצית.
בסופו של דבר אתה מחפש פשרה שאינה כואבת יותר מדי. פורסטר או XV או דאסטר יעשו את העבודה, במגבלות הידועות. אבל המגבלות הללו צריכות להיות ידועות לך מראש מלכתחילה, כדי שזה לא יכאב בכיס ולא יגרום עוגמת נפש.