לא מנסה להשוות. רק לקבל מידע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
בקיצור ...
א. תתחדש. זה רכב שטח נהדר. אתה בטוח תהנה.
ב. תעדכן. זה רכב שטח נהדר ואני מת לדעת כמה עולה להחזיק אותו או שהכל שמועות.
ג. תלמד טוב - למשל זה שבמקור איפשרו טיפול במרווח גדול מדי אבל היום גם היבואן ממליץ על טיפול במרווחים הגיוניים - אל תרד מ 10000 ק"מ. או את נושא החישוקי 18". יש המון מידע ברשת כל המכוניות האלה.
ד. תתחדש כבר אמרתי? אם קצת יותר אומץ הייתי קונה כזה בעצמי....
אסף.
א. תודה תודה, אכן מכונת חיוכים. אגב לא הזכרתי אבל על שבילים הוא פשוט מרבד קסמים, תענוג.
ב. אתה יודע שאין שני רכבים דומים.. ממליץ לך לקפוץ לקפה אצל רמי, הוא ייתן לך תחושה רבע סטטיסטית.
ג. ברור שטיפולים כל עשר. לא תמצא בכל היקום מישהו שטוען אחרת למעט מחלקת השיווק של לנדרובר.
ד. היה לי רגע של 'אתה חי רק פעם אחת'.. גם אצלך הרגע הזה יגיע.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מעניין מאד!
כיום אני עם לנדקרוזר ועדיין לא מרגיש שהגעתי למה שרציתי.
בעבר דיסקו 2 אהוב מאד.
חושש מדיסקו 4 בגלל סיפורי האמינות, במיוחד במנוע ה 3.0. מצד שני, יש הרבה צד שני...
ממשיך לעקוב
אולי נעשה סיבוב ביחד להרגיש איך הוא בשטח?
דיסקו 4 ודיסקו ספורט, במוסך מורשה או מומחה
גם דיפנדר שנכנס למוסך כזה יוצא בלא הרבה פחות מזה לטיפול שוטף
מעטים הבעלים של דיסקו 4 שיודעים ורוצים לטפל ברכב כזה בעצמם, מעטים גם המוסכים שהייתי נותן להם לגעת ברכב כזה.
מבדיקה זריזה - הוצאות מוסך של בערך 15,000 שח בשנה עבור דיסקו 4 שעושה כמעט 40,000 קמ בשנה.
יש שנים שעולה ל-20 ויש שנים שיורד מעט אבל זה פחות או יותר הממוצע.
טיפולים במוסך מומחה, לא מורשה יבואן
וזה לפני צמיגים ומצברים?
אסף.
על הדיסקו 4 וספורט אני כמובן לא יכול להעיד.
אבל דיסקו 2 במוסך "מומחה" אך לא מורשה מגיע לסכומים שציינת רק אם אני מכניס עבודות גדולות על הדרך (גדולות זה צבע ופחחות, או החלפת כל הבושינגים- כולל הכל, או שיפוץ של משאבה ותיבת הגה) ועבודות כאלו לא נכנסות כל טיפול, וגם לא כל שנה.
אז כשאתה מכניס את הדיפנדר למשוואה, זה נראה לי סכומים מאוד גדולים (שמאפיינים גורואים).
אגב, בעבר טיפלתי אצל גורו שאצלו אלו היו המחירים, וגם לא היתה לי בעיה לשלם אותם, אבל ידעתי שאלו מחירים הגבוהים פי 2 ממחירי השוק. והתמורה שקיבלתי היתה שווה מבחינתי (וגם נתנו לי לעבוד בעצמי על הרכב).
לגבי השוואת מחירי חלפים ליפנים שמישהו זרק קודם. אני לא רוצה לכתוב כלום לגבי ה- 3 וה4 כי אינני מכיר, אבל בדגמים הקודמים, מחירי החלפים בארץ היו זולים משמעותית משל רוב היפנים (בחו"ל הנושא שונה, מכיוון שרוב החלפים הם מאנגליה, ומשום מה המשלוחים משם יקרים רצח). לא יפתיע אותי אם החלפים של ה3/4, עלו מדרגה אבל פשוט יישרו קו עם היפניים (מבחינת מחיר).
אני הבנתי שכדי להתקדם לרכב חדש שייתן לי לפחות מה שנותן הדיסקו הנוכחי אני צריך להוסיף עוד 100 אלף שח (לטנדר כלשהו, או לנדקרוזר, או דיסקו מתקדם יותר). אני בהתלבטות אם לא עדיף פשוט לקחת את ה100 אלף האלו ולהשקיע בדיסקו הנוכחי, ולקבל רכב במצב תצוגה עם יכולות שטח עדיפות מכל הגושי אלקטרוניקה החדישים והעדינים האלו.
לכן התובנות של בעלי הדיסקו מאוד מענינות ורלוונטיות בשבילי. שמח לראות שאט אט צצים עוד ועוד בעלים של כאלו שיוצאים כאן מהארון ומשתפים. ממשיך לעקוב.
הסכומים שמצויינים פה נישמעים לי כמו הזייה... אלה סכומים של תקלות כבדות והחלפות מכלולים יקרים שעושים פעם ב.... ולא כל טיפול.
אני יכול רק להעיד ממקור של חברים קרובים מאוד שמשתפים בהכל ומתייעצים איך ומה לעשות במקרה ו...
2 בעלים של דיסקו 3 2008 ו- 2009 , אחד החליף מנוע בגלל כשל בטיימיניג(לא הקשיב לי כשקנה את האוטו לפני כמה שנים עם 200k בשעון, המלצתי היתה להשקיע ולעשות טיימינג קומפלת כולל משאבת שמן) עלות של מנוע בתוך האוטו 35 אש"ח. אחר כך החליף משולשים בגלל בוקסות בלויות מנסיעות שטח נירכשו מג'קי אוטו מיני והחליף לבד. כל זה בשנתיים הראשונות. אחר כך שקט.
השני 2009 מטיפול לטיפול, מנוע נעילת דיפ' שכשל וביקשו בארץ סביבות ה 5000 שח!!! כמובן הזמנה מחו"ל באקספרס 3 ימים מאנגליה לארץ בעלות של 1500 שח! הרכבה 4 ברגים.
קומפרסור מתלים כנ"ל מחו"ל עלות דומה. החלפה עצמית.
בוקסות משולשים שידרג לכחולות סופר פרו.
חבר אחר (נימצא גם פה לפעמים) עם דיסקו 4 כבר שנתיים מטיפול לטיפול בלי דרמות מיוחדות בינתיים.
מיותר לציין שמטיילים ביחד במסלולים המוכרים לכולם, המכוניות עובדות יפה, בהשוואה לדיסקו 2 שמשופר לעילא הדיסקו 3 ו 4 נוסעים אחריו במצב סטוק למעט תוספת של מיגון וצמיגי a/t של גודייר. אחד החברים עם 2 סטים של צמיגים אחד מהם שטח מלא.
איל מ.- עלות משלוח של 100-150 ש"ח זה לא בשמיים, במיוחד אם מוכרים לך בארץ חלקים תחליפיים שלא מחזיקים חצי מהק"מ של המקוריים, שלא לדבר על המחיר של התחליפי, הניסיון המועט שלי מקניה בארץ מלווה בחוויה שלילית גם בשירות וגם במחיר למרבה הצער.
תהרגו אותי איך אוטו שחלק מהטיפולים שלו דורשים הפרדת מרכב מהשילדה (!......), יכול להיות לא יקר לאחזקה...
ואני יודע ש"יקר" זה עניין יחסי.
העניין הוא שאלה מכוניות שמחיר הרכישה שלהן מתחיל לההיות נגיש גם לאלה שאינם אמידים בהגדרתם.
וכאן המלכודת. רבים נוטים לשכוח שרכב-פרימיום של עשירים, נשאר כזה גם אחרי 20 שנה, כשהוא שווה פחות מעשירית ממחירו כחדש.
לא חושב שמישהו שוכח את זה, וודאי שלא 'רבים'.
עובדה תראה כמה טוחנים פה את נושא עלויות האחזקה.
נדב אני מסכים עם מה שרשמת. אבל כשרשמתי חלקים זולים התכוונתי לחלקים מקוריים מחברת המזרח, שהם עדיין זולים יותר מהמקבילים היפנים. לעתים נתקלים בחלק עם מחיר יקר באופן שערורייתי, בלי שום חוקיות או הגיון.
לפחות לא חוקיות שהצלחתי לפענח.
הרבה יותר. הרבה הרבה יותר.
מה זה JK "ישן"?.... 2008?.... 2010?...
זה רכב אחר לחלוטין מסופה.
הסופה פרימיטיבית, כמעט ארכיאולוגית. JK הוא רכב מודרני. הרבה יותר משוכלל. הרבה יותר ממוחשב, הרבה יותר מורכב. תא המנוע צפוף בהרבה. החלקים שלו יותר יקרים מעצם היותו חדיש/מודרני יותר.
אני לא עושה השוואות בין שום דבר לסופה. סופה היא לא האישו כאן. גם אין ויכוח על איכויות הדיסקו 4 כאוטו. מין הסתם הוא אוטו אדיר.
אני מדבר על מכוניות יוקרה באופן כללי. הן מאוד יקרות כשהן חדשות. הטיפולים והתיקונים יקרים. כי הן משוכללות מאוד והחלקים שלהן מתומחרים בסכומים שמעניקים משמעות חדשה, שוברת-שיאים ממש, למושג "חזירות". כן, זו חזירות לשמה עוד ברמת היצרן, לפני המיסוי בישראל... אבל זה מה יש.
הן עולות תועפות, אבל הערך שלהן צולל במהירות. ולאחר 10-15 שנים, כשהן שוות משהו כמו 5-10% מהמחיר ששולם עבורן כחדשות, הן עדיין זקוקות לאותם טיפולים ותיקונים שנשארים באותן רמות מחיר. רק מכיוון שהרכב כבר ישן והבלאי שלו מצטבר וניכר, התכיפות של התיקונים עולה.... לזה אני מתכוון שאוטו לעשירים, נשאר אוטו לעשירים גם כשהוא כבר ישן ומחיר הרכישה שלו זול.
השאלה האם דיסקו 4 "יקר לאחזקה" מיותרת. כן, הוא רכב יוקרה. הוא היה יקר להחריד כשהיה חדש. ולכן, אם מטופל אך ורק במוסך מורשה, עד יומו האחרון הוא יישאר רכב יקר לאחזקה. נקודה.
נכון ש"יקר" זה עניין אישי. יש מי שאולי יכול לשים משהו בקרן השתלמות וכהשהיא משתחררת, לרכוש דיסקו 4. אבל אני לא אוכל לעמוד בעלויות השוטפות שלו. זה יהיה נורא יקר לי. מצד שני יש כאלה שרק ממה שיש נזיל בעו"ש בכל רגע נתון, רוכשים דיסקו 4 כמו שאני קונה סט צמיגים. והתחזוקה שלו מבחינתם זה כמו הכסף-כיס לסיגריות שמתגלגל במטבעות בתא הכפפות של הפוקוס שלי.
אבל כשפעם בתקופה מגיע זמן של טיפול גדול, כמו נגיד המזרקים בטויוטות עם מנועי D4D, או הפרדת מרכב מהשילדה בדיסקו 3/4, או הורדת כל רכבת הכוח כדי להגיע לאלטרנטור בטוארג, זה חתיכת עבודה. זה כבר יכול להגיע לחבילה רצינית של כסף. חבילה שיכולה לקנות רכב משפחתי טוב במצב מצוין ולא ישן מדי ושוב הפוקוס שלי כדוגמה חיה ונוסעת. היא עלתה קומפלט פחות ממה שעולה טיפול תקופתי בלא מעט כלי רכב חדישים. לעשות לה טיימינג פעם ב-120,000 ק"מ (במוסך מורשה) יעלה כמעט חצי ממה שעלה כל האוטו. אני אגדיר את זה כ"טיפול יקר". שוב - זה רק עולם המושגים שלי. כנראה שלכל אחד יש את עולם המושגים שלו.
הורדת מרכב מהשילדה בדיסקו 4 = שעתיים עבודה?... זה הכל?.... אם שעתון היצרן במוסך מורשה ל"ר דומה לזה של יצרנים אחרים, כלומר סביב 350 שקל לשעה (לפני מע"מ) אנחנו מדברים כאן על תוספת של רק עוד 700 שקל בלבד לחשבון הכולל?.... זה נשמע רק לי תלוש מהמציאות?....
https://youtu.be/ZwEtKss83cU
לא מרימים בודי בשביל כל שטות.
יש מכונאים שיודעים לפרק טורבו ועוד ועוד גם בלי זה.
הייתי לא מזמן במוסך רנו/ניסאן, שעת עבודה מצןיינת על הלוח- 400 שח...
דיסקברי 3 ו4 נבנו תוך מחשבה שפירוק בודי משלדה יהיה יחסית פשוט לביצוע. זה באמת לא לוקח יותר משעתיים למי שיודע איך ויש לו ליפט.
העובדה שאפשר גם להוציא מנוע בלי להפריד (יש קבוצה שלמה בפייסבוק רק לנושא הזה) אבל אף מוסך לא עובד ככה. זה יותר פשוט ויותר מהיר להרים בודי.
אחלה תשובה.
אתה יודע, גם לא בעיה לתקן מעבורת חלל. לטכנאי של נאס"א שיודע ויש לו את הכלים הדרושים בהאנגר של נאס"א ביוסטון או בקייפ-קנוורל....
הלו, כדור הארץ למייג'ור טום - תנחת. זה לא מעבורת חלל. זה רק אוטו.
הרמת בודי כדי להוציא מגדש טורבו?.....
פירוק מנוע+גיר+טרנספר+כל הפרונט כדי להוציא אלטרנטור (טוארג)?....
הורדת סעפת יניקה כדי להגיע לפלאגים (פאג'רו בנזין)?....
מי שמתאים לו לשלם את זה - סלאמתו. שייהנה. אלה מכוניות מדהימות.
אבל כל מי שההגיון שלו לא אומר לו שהיצרן עושה כאן סיבוב מתוכנן-היטב על הכיס של הלקוחות, הוא כנראה תמים או טיפש או שניהם גם יחד.
בשקט, יש היום לא מעט רכבים שמרימים בודי בשביל כל מיני דברים, דווקא ב 3/4 הרמת הבודי מתבצעת פעם בכמה שנים (190,000 ק'מ) טיימינג וגם מזה אפשר להימנע בחלק מהדגמים ע"י מכונאי שמכיר את הכרכרה (טיימינג אחורי במנועי 2.7 הוא טיימינג טיפש).
מכל הטרוניות דווקא נתקעתם על זה ? נו שויין, אני אמשיך לרכב על הכרכרה שלי בהנאה רבה.
אמנם מניסיון של 9 חודשים ו 12,000 ק"מ. אבל בשבילי כרכב טיולים, ואנחנו יודעים שבכל טיול יש 300 ק'מ כביש, זה הרכב המושלם. כן בשבילי, בטוח שנהגים בעלי צרכים אחרים (או דעות אחרות) יתאימו לעצמם פתרונות שונים וזה נפלא.
כמובן שהכרכרה/חללית עברה ישור קו מלא כמו שכל רכב שטח בן 10 צריך לעבור, לא מצאתי את החלקים או העבודה כיקרים ולרוב זולים מהמקבילים המלוכסנים מה עוד שיש חוץ מהיבואן לפחות שלושה יבואני חלפים ולא מעט מוסכים עם הידע והציוד הנדרש. כן קניתי מחשב דיאגנוסטיקה שזרוק מאחור (550 ש"ח) ד"א בזמנו עם ה 1 עלות חלקי החילוף שסחבתי הייתה גדולה משמעותית.... ומחשב xlifter שמאפשר לשלוט (ולמצות) את הפוטנציאל במתלי האוויר, שלא מתבטא רק בשטח אלא גם ביכולת להנמיך את הכרכרה בכביש ולהנות מיציבות גבוהה וצריכת דלק פחותה מעט, וכמובן פילוס לאוהל גג הידוע בכנויו זימר.
אני מספיק ותיק לדעת שיהיו דברים שיתקלקלו במהלך השנים, אין רכב שאין לו בלאי.
ד"א את כל מסכת ההפחדות הזו עברתי גם לפני 19 שנים ו 300,000 ק"מ כשרכשתי את ה 1, הכרכרה האם.