תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
למרות שחשבתי פעם לעשות את זה אני לא מסתובב עם הטופס הזה.
אני כן מודיע למחולץ שיתכן נזק, כי זה שטח, וזה חילוץ, ולפעמים יש נזקים, רוצה? אחלה, לא רוצה, תזמין חילוץ בתשלום.
לא זכור לי מקרה שסירבו לעזרה ולמיטב זכרוני היחיד שהתלונן על נזק לא הבין שהדפיקות זה הבוץ שעף על הכנף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מי שמסתובב עם מסמך כזה בתא כפפות, בעיניי, איבד את זה כג'יפאי.
במידה ואבקש עזרה בקבוצת החילוצים אני מודיע מראש שאם מישהו יגיע עד אליי מהקצה השני של הארץ וישלוף מסמך כזה, יבקש להקליט אותי מצהיר או כל דבר מעין זה, אודה לו מאוד ואשחרר אותו מהמשימה.
גם אם אגלה פעם בדרך הקשה שטעיתי, אני מעדיף לטעות ולהישאר אדם.
נראה לי שהכוונה לחילוץ מזדמן .. כשנסעת לשוטט ונתקלת בנמרוד תקוע בשלולית ליד יקנעם.
מי שפה בטח מבין את הדברים האלו .. אבל איזו גברת תמימה עם ילדים שתקועה עם הטיוגאן שלה בחול ונתלש לה הפגוש תו"כ החילוץ .. ובתמימות תלך לתקן ויפעילו ביטוח והביטוח יחפש אותך .. זה החשש.
בתור אחד שהעדיף להיות אדם וגילה בדרך הקשה שלא כולם כמוני .. אני מציע מאדדדדד !!!!! להזהר עם הדברים האלו. החוק מאד לא נחמד כלפי "אדם" .. ובלי לפגוע פה באף עו"ד .. מתברר שאותם שזה עיסוקם ( לפחות אלו שאני נתקלתי בהם ) מאד לא אכפת להם שאתה רוצה להשאר "אדם" .. הם רק רוצים את הנשך שלהם .. וזה מאד מפתיע את ה"אדם" וכואב לו .. להמון זמן.
ולא, אני לא מתכוון לעו"ד הגירושין, איתם הסתדרתי ..
חילצתי עשרות רבות של נהגי כביש כנ"ל, אולי למעלה ממאה.
גם אם ב101 יסתבר לי שטעיתי, אעדיף להישאר אדם. אולי אדם נאיבי, אבל אדם.
לא בטוח שכולם יסכימו על ההקשר, אבל התנהגות כזו מגיעה מאותם שורשים שמהם צמח הנוהג של הקטנת מפלס בריכות בשטח וסגירת צירים "מסוכנים".
ומהצד השני: אני אחשוש מאוד מאותו אחד שישלוף לי מסמך כנ"ל. זה בדיוק האדם שבהמשך יתבע אותי על השטויות שהוא עשה. אסרב לטובות ממנו גם בגלל זה וגם כי ברור שהוא לא אדם. לפחות לא כזה שמתאים לי להיות אתו באינטרקציה מורכבת כמו חילוץ בשטח, עם פוטנציאל גבוה להסתבכות.
חנן, אתה באמת חושב שאם היית עכשיו בטיז אל שלוך תקוע על איזה סלע, ומולך היה עומד מחלץ פוטנציאלי שמסביר לך שהוא מצטער אבל בגלל שתבעו חבר שלו שניסה לעזור הוא מבקש שתחתום פה, היית משלח אותו לדרכו?
אני בטוח שהיית מצחקק אומר וואלה הוא מהלחוצים האלו בפורום וחותם.
זו סטיה גמורה מהנושא של השרשור הזה, ואפשר אולי לפצל אותו מכאן, אבל הסיבה לדעתי לזהירות המופרזת שבה נוקטת המדינה ורשויותיה ביחסים שלה עם האזרח היא קצת יותר מורכבת.
אני רואה את זה כקצת שאריות של סוציאליזם ישן וטוב, קצת חרדתיות יהודית שורשית (שיש לה, לצערנו, על מה להתבסס) וקצת אופי שעוצב וחושל במדינת היהודים לאורך 70 וקצת שנות "אני לא זה שאצא פראייר מפה".
באופן מעשי, זה פשוט עניין של מדיניות. איפה נגמרת המדינה ואיפה מתחילים האזרחים. לצערי נראה שהזמן האחרון אנחנו נעים לכיוון Israel Uber Alles, מכל הבחינות (וסליחה אם פגעתי ברגשותיו של מישהו).
ככה זה עם סגירת מסלולים וככה זה עם סתימת פיות (ואיסור הפגנות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
חנן, אתה באמת חושב שאם היית עכשיו בטיז אל שלוך תקוע על איזה סלע, ומולך היה עומד מחלץ פוטנציאלי שמסביר לך שהוא מצטער אבל בגלל שתבעו חבר שלו שניסה לעזור הוא מבקש שתחתום פה, היית משלח אותו לדרכו?
אני בטוח שהיית מצחקק אומר וואלה הוא מהלחוצים האלו בפורום וחותם.
NEVER SAY NEVER אבל בעקרון כן. אולי הייתי מבקש ממנו שיתקשר לחברים אמיתיים ויתן להם נ.צ.
אני לגמרי מתחבר לדברים של חנן.
אולי לא באותה קיצוניות, אבל לרציונל.
עכשיו בינינו. כל מי שעוצר להגיש עזרה בחינם,
תוך ויתור על זמנו, ואולי גם סיכון האוטו שלו, הוא אדם. ואפילו אדם טוב. רק שימו לב שאתם לא חותמים בטעות על משהו שכתוב בו בין היתר שאם קורה משהו לרכב המחלץ יש לכם איזושהי אחריות. נשמע הזוי, אבל בישראל כמו בישראל....
מה עושות כל קבוצות החילוצים למיניהן שצצו לפני כמה שנים? ידידים/חברים וכו'..
מחתימים על איזה טופס?
בתופעה למשל המחולץ מוקלט ע"י המוקד שהוא מסיר כל אחריות מהמחלץ.
וצריך לצלם את המחולץ מחבר/מעגן את הרכב שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צורם לי שאתה מכליל כ״לא בני אדם״ מי שאינו נאיבי כמוך להגדרתך.
זכותך לבחור בדרך, אבל לא לתת כינויים לבחירה אחרת שאין לה שום השפעה על חייך.
הפתעת אותי, לא הכרתי אותה ככה.
אני רואה את בדיוק הפוך.
הבעיה נוצרה בגלל אותם שיחפשו את מי להאשים גם כשיש להם אחריות על מעשיהם ומנסים להטיל אותה על מישהו אחר.
אולי אם היו מחתימים/מציבים בכניסה למסלול/בריכה/חוק שהעובר בדרך/מתרחץ בבריכה עושה זו על אחריותו הבלעדית ומתחייב לא לתבוע אף אחד על נזק שאולי ייגרם לו אז הבריכות היו מלאות והצירים פתוחים.
אלו בדיוק הקקות שנייר כזה מסנן.
עד היום במקרים הספורים שהוצאתי את הנייר, זה היה למדוד דופק מי עומד מולי.
תכלס לא החתמתי אף אחד, אבל זה שסרב היה תמרור אזהרה בוהק.
+1
וכמי שמחלץ ולא מעט, אשקר לכם אם אכתוב שאני לא חושש מדברים כאלה.
כבר הייתי בסרט כזה, של מישהו שעשה כל שטות אפשרית בניגוד מוחלט להוראות שלי בזמן חילוץ, ואחר כך לא התבייש לבוא בטענות ולדרוש פיצויים על פגיעה בפגוש פלסטיק שנגרמה לרכבו וגם איים בתביעה. בירכתי הרבה מאוד על שאני עובד במקום מסודר שנותן לי גב רחב ושקט נפשי מלא במקרים שכאלה.
אחרי שמכירים מקרוב את המגוון האנושי המלבב שעם-ישראל-הנבחר מורכב ממנו, מבינים שצריך לנקוט בכל אמצעי של זהירות ולקחת בחשבון כל תרחיש שבו אנשים לא תמימים בכלל ינסו לעקוץ אתכם. וגם אם הם כן תמימים, חברת הביטוח שלהם לא תמימה.
אז כן, נאיביות עלולה לעלות ביוקר, לכן אני נזהר. גם אם חבר ותיק כמו חנן יגדיר אותי כ"ג'יפאי שאיבד את זה". אתה תמים חנן. אתה חי בסרט רומנטי ישן. אלה לא "הג'יפאים שאיבדו את זה", אלא מדינה שלמה שהפכה למוטרפת ועצבנית וששה אלי ריב ומדון, מערכת משפט הזויה שהגדירה את "הכל שפיט" ופתחה תיבת פנדורה, זה ממש עם שלם שירד מהפסים בנהייתו אחרי הנורמות האמריקאיות הקלוקלות של תביעה קנטרנית על כל שטות - כל אלה כבר מזמן "איבדו את זה".
לצערי, אני נתקל יותר ויותר במציאות שבה כדי להרויח כמה שקלים, יש חלאות שמנסים להלביש נזק שכולו באשמתם ובאחריותם, על גבו של זה שטרח לעזור להם מכל הלב, בתמימות ומתוך רצון טוב. ולעתים, למרבה האסון והאימה, לשון החוק היבשה שהי אהיחידה שקובעת בין כתלי בית המשפט, עלולה להיות דווקא לצידם. ככה זה. צדק, אמת, יושר, הגינות, עזרה וערבות הדדית, הפכו למושגים וירטואליים. אנחנו חיים כיום במציאות הזויה שבה אדם לאדם לא רק זאב טורף, אלא לעתים אפילו דרקון.
אז כן. אני בא מתוך כוונה טובה, לעזור מכל הלב. אבל אם כל עעוד אין כאן סכנת חיים, אני לא מכיר את המחולץ והאינטואיציה שלי מדליקה לי נורת אזהרה מהבהבת, אז שיחתום לי וגם יאפשר לי לתעד ככל יכולתי ללא הפרעה. זה באמת עניין של אמצעי זהירות מינימלי ופעוט, אם לא ממש סמלי. מה ביקשתי בסה"כ?.... אני טורח עבורו, מסתכן בבלאי ובנזקים לרכב ולציוד שלי שמהם אני מתפרנס, הכל בחפץ לב וללא תמורה. לפחות שייתן לי להרגיש בנוח ולא מאויים. להיות שקט ולא לדאוג שמא אולי נטמן לי פח.
לא רוצה לחתום?.... לא מסכים שאצלם?.... לא מוכן לדבר מול המצלמה ולהתחייב שאין ולא תהיה לו שום דרישה או תביעה ממני?.... זכותו. לא קרה כלום, אבל לא יתבצע כאן חילוץ. אני נורא מצטער. לא מוכן להסתכן.
שיזמין מחלץ מקצועי ומוסמך, שהמחיר המפולפל שהוא גובה עבור שירותיו כבר כולל את חישוב מרכיבי הסיכון ועלויות ביטוח האחריות המקצועית שמין הסתם הוא מצוייד בו, לטובת סיטואציות כאלה בדיוק. ואת ההתחשבנות שינהל אחר כך מול חברת הביטוח שלו.
ואם כבר אזהרות - אז זהירות מיוחדת, כפולה ומכופלת בחזקת 10, נדרשת במקרה של רכבי 4X4 היפר-יקרים, שאם ייפול עליכם תיקון נזק שנגרם להם כשמשכתם אותם, מדובר בסכומים שחברות הביטוח שלהם וגם שלכם לא יוותרו עליהם בקלות - וייצאו עבורם למלחמת-עולם עקשנית נגדכם - ואני מדבר על מספרים שעלולים לחייב אתכם למכור כלייה... תזכרו - אין לכם הסמכה לחלץ. אתם חשופים. וכאן הסיכון לתביעה ענקית גדול שבעתיים.
אישית אני לא מוכן להסתבך עם בעלי כלים מופלצים דוגמת ריינג'רובר או מרצדס G או ב.מ.וו X6M חדישים, זה רק לדוגמה.
אוטו שעולה/שווה סביב מיליון שקל ויותר ש"רק" גרר עגלה עם אופנוע-ים או באגי ושקע בחולות - ובעוד דקה אני עומד לרתום לו רצועה ושאקל - רק דלת שלו שהתקמטה או פגוש הפלסטיק שלו שעוד שנייה ייפול, כל אחד מהם עולה יותר מהג'יפ הישן שלי....
אז לא. אני מצטער, אבל אני לא מתבייש להודות שאני מפחד!!! מפחד להסתבך עם נזק לאוטו המגה-יקר-הרבה-יותר-מדי שלך, מפחד להסתבך איתך (ומי שנוהג ברכב של מיליון שקל ממש לא מוכרח להיות עבריין צמרת אלים ומאיים. נהפוכו! לעתים זה דווקא משהו הרבה יותר גרוע - פרקליט צמרת חייכן ומלעון למשל....) ובעיקר מפחד להסתבך עם חברת הביטוח שלך....
אז תעשה טובה לעצמך ולי - תתקשר למחלץ מקצועי. עזוב אותי. אני לא מבין כלום בחילוצים, זה גדול עלי. אני לא בנוי נפשית וכלכלית לדאגות כאלה.
לפי מה שאני זוכר מהטורטלים אתה ממילא לא יכול לחלץ רכבים סופר יקרים.
רכב של 750 אשח לא יכול לחלץ רכב של מליון, כל שכן רכב של פחות ממאה.
אני שוב שואל לטובת ניהול הסיכונים ההסתברותי - מישהו יכול להעיד - ולא משמעות אינטרנט - על תביעה שכזו למחלץ פרטי אקראי?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b6c43800fa.jpg
גם זה קורה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
וגם זה קורה...
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7e22f0883.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רואה דיפנדר שמחלץ ברוורס ;)
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא בטוח כמה יקר הדיפנדר .. אבל זה לגמרי שולל את התיאוריה של בועז.
3 קבצים מצורפים
זה אפילו קורה הרבה...
אם כי קשה להתעלות על גטס שגוררת דיפנדר110 בעלייה..קובץ מצורף 131231קובץ מצורף 131232קובץ מצורף 131233
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה היה באמת מביך לבעל הדפנדר. שאפו על האומץ לחשוף את התמונות אחרי כל כך הרבה שנים.
זה חנן - והוא לא החתים את בעל הדיפנדר על כלום.
והתמונה - מדגימה היטב משהו בענייני תמונות, נקודת מבט וסיפור.
אסף.