תגובה: האם יש למישהו בנזיניה של הצבא האדום ? ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זיו דווקא לרוסיה הזאת יש מנגנון ניקוי מובנה. סיבוב עד הסוף שמאלה של הכפתור מחדיר פין לדיזה על מנת לנקות את החריר. באמצע זה פול גז ועד הסוף ימינה מכבה את האש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה יכול להתעלם ממה שכתבתי, אני פשוט מתעלף מצחוק מהיועצי אינטרנט האלו שקוראים ומדברים "מניסיון".
לגופו של ענין -
המנגנון שאתה מתאר קיים גם בקולמן פיק 1 המפורסמת.
אבל ההערה על הניקיון לא מתייחסת לדיזה (שם ל MSR יש בכלל את הפטנט הכי טוב - מבוסס ניעור), אלא למערכת שהופכת את הנוזל לגז.
בחלק מהכירות, יש צינורית שעוברת מעל האש, ובתוכה עובר הדלק ומתאדה לגז.
מאחר ובדלקים של רכב יש תוספים, התוספים האלו שוקעים בנקודת האיוד ועם הזמן, סותמים את "הגנרטור".
בקולמן, החלק הזה בעייתי במיוחד. בכירות MSR שהוא קיים, הוא הרבה יותר אמין.
בפרימוס "הקלאסי" וחלק מהכירות האלו אין כזה "גנרטור" כזה, וכל הרעיון שמתיזים דלק על מתכת חמה, ואז הבנזין מתאדה. אלו כירות יותר אמינות, אבל יותר קשות להדלקה, בעיקר שקר ויש רוח. עד כמה שאני זוכר, לקולמן אין דגמים כאלו.
למעשה רוב ( אולי כל ? ) הבנזיניות הרוסיות הללו
Pt1/2/3
Shmel2/3/4
ועוד כמה הם חיקויים של פרימוס.
נכון. המנגנון הזה של התזת דלק על בסיס לוהט - במילים אחרות... פרימוס - הוא רועש, קשה להדלקה בתנאים מסויימים - אבל בלתי מנוצח במבחן האמינות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
[QUOTE=ד ו ר ו ן;917430]MSR עם הרבה חלקים ולא אמין?
שוב עולה השאלה האם אתה אמיתי או בוט.[/QUOTE
MSR עם המיכל הנפרד, משאבת הפלסטיק על המיכל והצינור הגמיש היא בנזיניה לא אמינה בהשוואה ל 533 של קולמן לדוגמא. יש בה הרבה חלקים, אטמים....שנוטים להתקלקל. ואני כאמור מתבסס על נסיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נכון. המנגנון הזה של התזת דלק על בסיס לוהט - במילים אחרות... פרימוס - הוא רועש, קשה להדלקה בתנאים מסויימים - אבל בלתי מנוצח במבחן האמינות.
אסף.
ה-בעיה של השיטה היא בטיחותית כי לעיתים בגלל החימום המקדים נוצר עודף חומר בעירה על הכירה שגורם ללהבה פתאומית חזקה מאוד....ואני מכיר מקרים בהם אנשים שנכוו קשה בפניהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אתה יכול להתעלם ממה שכתבתי, אני פשוט מתעלף מצחוק מהיועצי אינטרנט האלו שקוראים ומדברים "מניסיון".
לגופו של ענין -
המנגנון שאתה מתאר קיים גם בקולמן פיק 1 המפורסמת.
אבל ההערה על הניקיון לא מתייחסת לדיזה (שם ל MSR יש בכלל את הפטנט הכי טוב - מבוסס ניעור), אלא למערכת שהופכת את הנוזל לגז.
מאחר ובדלקים של רכב יש תוספים, התוספים האלו שוקעים בנקודת האיוד ועם הזמן, סותמים את "הגנרטור".
בקולמן, החלק הזה בעייתי במיוחד. בכירות MSR שהוא קיים, הוא הרבה יותר אמין.
בפרימוס "הקלאסי" וחלק מהכירות האלו אין כזה "גנרטור" כזה, וכל הרעיון שמתיזים דלק על מתכת חמה, ואז הבנזין מתאדה. אלו כירות יותר אמינות, אבל יותר קשות להדלקה, בעיקר שקר ויש רוח. עד כמה שאני זוכר, לקולמן אין דגמים כאלו.
מזכיר את הדיון על קפיצי אוויר....אחד רוכב על קפיצי אוויר 20 שנה והשני מפנטז על כך בלילות נו שויין...
תכל'ס ממה שאני זוכר עם ה peak 1 יש שם מנגנון שזהה לכל הבנזניות של קולמן כלומר צינור שעובר דרך הלהבה generator) ובתוכו הדלק הופך לגז.
הבנזניות של MSR ופרימוס, בעיקר בתצורה עם המיכל הנפרד, הצינור ומשאבת הפלסטיק המפופנפנות הן לא אמינות משמעותית בהשוואה לקולמן.
ה Generator בקולמן מתוכנן למספר שעות עבודה ( די גדול) ואחת לתקופה מחליפים את הצינור שעלותו זניחה.
העובדה שהמיכל צמוד לראש הבעירה מפשטת את המוצר, מקטינה את כמות החלקים, משפרת את האטימה ומקטינה את אפשרויות לכשל ולכן משפרת את אמינותו.
בפעם היחידה שסמכנו על MSR בטיול בקירגיסטן התאכזבנו מהמוצר. ד"א ל MSR דגם צבאי אמין יותר עם צינור קשיח בין המיכל לראש הבעירה.
במבחן נסיון של עשרות שנות שימוש בכירות בנזין, לקולמן יש את הפתרון הבטוח ווהאמין ביותר גם אם הוא כבד יותר . אני ממליץ בחום על קולמן במיוחד אחרי שראיתי במו עיני משתמש שנכווה קשה מפרימוס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
MSR עם המיכל הנפרד, משאבת הפלסטיק על המיכל והצינור הגמיש היא בנזיניה לא אמינה.
אז יש לנו סטנדרט אחר להגדרת אמינות.
ה-MSR XGK שלי בת 24 שעובדת על סולר/בנזין רגיל נדרשה עד היום לסט אטמים וזהו.
אם זה יותר מידי בשבילך, קטונתי.
בכל מקרה הדיון כאן הוא על 'פרימוס' רוסי, בלי מיכל מרוחק וצינורית. כן צריך לתחזק אטמים.
בשנות ה90 היו כאלה בגרושים בשוק בהדר....
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בקולמן, החלק הזה בעייתי במיוחד..
ספציפית לקולמן, מפרוק של גנרטור סתום, ההצטברות היא של משקע בעיקר סביב המוט שעובר במרכז הגנרטור, ובקצהו מחט שמנקה את הדיזה.
הוצאה של המוט, וניקוי עם בד שמיר פותרת את רוב העניין.
(כן, יש לי גנרטור חדש באריזה בארגז מטבח, כי ממש לא בא לי להתבאס מיכולת בידול ירודה בטיול של כמה ימים).
אבל משהו שעלה כאן בדיון עבר, הערה של אסף על ״אפיית״ הדלק בתוך הצינור הלוהט לאחר סיום הבישול העלתה לי רעיון.
אחרי שהגנרטור מתקרר, ממש רואים בקצה הגנרטור סוג של ג׳יפה/זפת.
בסיום הבישול אני מפריד את מיכל הדלק מהבנזיניה ומשחרר לחץ ממיכל הדלק ע״י פתיחת הברז.
בהתחלה כשהצינור חם יוצא גז, אבל הבנזין שעובר דרכו מקרר ושוטף, וממש רואים את השינוי גוון של מה שיוצא משתנה מצבע חום (משקעים) לשקוף (בנזין).
זה עניין של 15-10שניות.
מחיר/תהליך תפעול שאני בהחלט מוכן לשלם בשביל היתרונות (בעיניי) של הקולמן.
תגובה: הלאם יש למישהו בנזיניה של הצבא האדום ? ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לי יש והיא מעולה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש לי כזאת כבר שנתיים ועובדת מעולה.
דבר ראשון לעבוד רק עם בנזין לבן ולוודא שאין נזילות והברגים מחוזקים. בגדול לא צריך תחזוקה. יש לקנות פומפה ליצר לחץ במיכל וההדלקה פשוטה יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shayn
דבר ראשון לעבוד רק עם בנזין לבן ולוודא שאין נזילות והברגים מחוזקים. בגדול לא צריך תחזוקה. יש לקנות פומפה ליצר לחץ במיכל וההדלקה פשוטה יותר
תודה
מה זה בנזין לבן ? .. ספירט ?
מאיפה קונים ?
האם יש למישהו בנזיניה של הצבא האדום ? ..
יש בנזין לבן בטמבוריות נבחרות
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא חושב שנמכר בארץ בנזין לבן באריזות גדולות.
זה סטייל הבנזין של הזיפו
אהה ..
נראה לי שבכמות שימוש שתהיה לזה. גם בנזין תחבורתי .. יעבוד או דיזל.
זה דיי רק לפוזה.
יש לי מספיק בנזיניות.
השתמשתי בדלק 95 בשתי הפעמים הבודדות שהשתמשתי בבנזניה. עבד יפה. גיא, אם אתה עדיין מעוניין ההיא שלך.
תודה
אבל כפי הנראה המתנה שלי כבר נקנתה. ומחכה לי.
לא נעים ..:/.
קבלתי אותה היום :)
ממש מרגישים שזה מוצר סובייטי ...
חבל על הזמן.
נראה מתי יוצא לי לנסות אותה.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shayn
מכיון שחזרנו ואנחנו מבודדים לשבועיים הקרובים ..
ואני מתקשה להתאפק לשחק עם זה ..
כמה נורא יהיה לא להשתמש בבנזין לבן ( 50 שח לגלון בשזר ) כי יש לי בנזין תחבורה פה בבית ..
קובץ מצורף 131882
ועוד שאלה, למה משמש ה"פתיל ייזום" הזה ?
קובץ מצורף 131883
לדעתי לא מאד נורא , לא הייתי משתמש לשמוש רגיל ורצוף.
בסה"כ יגרום למשקעים וליכלוכים במערכת הבערה.
אני למשל לא אוהב את תוספי הדלק שנשרפים בתוך האוכל.
אפשר דרך אגב להשיג בנזין לבן יותר זול , בחן שמואל כימיקלים
כמה יותר זול לא זוכר כי מזמן לא קניתי אבל בטוח יותר זול משזר.
אם אתה צריך איזה חצי ליטר למישחקים אין בעיה ואני לא רחוק.