באמת לא הולכים לקנוס בעלים על השארת רכב בשטח ?
תמיד הפחידו אותנו עם זה, בעיקר בגרוטאות
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
באמת לא הולכים לקנוס בעלים על השארת רכב בשטח ?
תמיד הפחידו אותנו עם זה, בעיקר בגרוטאות
אני זוכר מהילדות שהיתה "מכונית שנפלה מהצוק בדרך לאילת". איפשהו בירידות לסדום, ציון דרך שחיכה שם כל שנה וריתק אותי. זה היה חלק חשוב מהנסיעה ברנו 5 העמוסה עד הגג.
פתאום עכשיו אחרי ארבעים שנה נזכרתי... כי יש משהו בגרוטאה חלודה במיקום מעניין. כמו ההאמבר בנחל ערוד. מי? מה? למה? סיפור.
מן הראוי היה שהבעלים יפנו את הרכב (בדיוק כמו שמפנים אשפה).
אבל, בתוך עמי אני חי....
אין דרך פשוטה לפנות אותו, בגלל המיקום ובגלל מצב הרכב.
בטוח שהבעלים היה מפנה אותו אם היה יכול, ולו כדי להקטין לעצמו את הנזק הכספי. לפי מה שמתואר כאן בלבד, הוא כבר חטף מכה כלכלית ויותר מזה, רגעי חרדה ולחץ לו ולכל המשפחה.
אם היינו קוראים כאן שקיבל דרישה לפנות עם ברירת קנס, היינו כועסים על אטימות הלב של הרשויות. במקרה הזה, אין יותר מדי מה לעשות אלא להתרגל לנקודת הציון החדשה הזאת במדבר. וניר צודק, אם מחירי הברזל יעלו למה שהם היו בשנים 2004-2008, היה משתלם למישהו לרדת לשם עם טנדר 4X4 וברנר ולפנות אותו משם בכמה נגלות.
קרוב מאד לטרופר הזה, ליד גבי שיש, שוכבת גרוטאת קיה סורנטו במצב דומה
נשלח מהנייד
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3b57655779.jpg
מניח שתוך זמן לא רב ישחטו ממנו כל מה שאפשר. מקווה לפחות שהבעלים יספיר לשחוט קצת בעצמו.
:(
הבעלים שוחט רק כשר להבנתי
זה המקרה שלא הייתי כועס על הרשויות עם קנסות. דין זהה לכל הטינופות סביב כל יישוב ערבי וחלק מהמושבים
עאלק בתי גידול ... רק לטטנוס
הד
רענן,
מכיר מצויין. זה לא המצב ביבשה.
כאן מדובר בפסולת נטו שהופכת עם הזמן למפגע מסוכן.
ליבי ליבי עם הנהג והמשפחה (ועם הנזק הכלכלי הנלווה) ועם זאת באחריות בעל הגיפ לפנות אותו (גם אם מגדיל את הבור הכלכלי).
כך נהוג ונכון לעשות במקומות מתוקנים.
אם מישהו זוכר טוב - עד ממש לא מזמן, באותו מעלה ממש, רק קצת יותר למעלה, לכיוון המכתש הקטן, היתה מונחת במשך שנים ארוכות גרוטאה שרופה של דייהטסו טריוס. רק לאחרונה פונתה משם.
יכול להיות אחלה אתגר להדרכת חילוץ.
מילא טרופר ששווה "2 גרוש וחצי", אולי אפשר להבין את הויתור שעשה בעל הרכב...
מצד שני, בנחלי הדרום זרוקים גם איזה טויוטה אחת או שתיים ששוות פי כמה בגלל ש"נקלעו" לשטפונות וכל מיני תקלות אחרות...
להעיף אותם מישם זה מתבקש, זה לא חלק מ"הנוף". רק הורס.
להוציא יעלה כסף, במקרה הקל הדלק של גרירה משם, במקרה הפחות קל גם נזקים למחלצים ו/או עלויות ציוד מתכלה, גז, דיסקים וכו.
מי יממן? בעל הרכב מסכן כבר הפסיד כמה עשרות טובות.
הרשות? יגלגלו את זה לבעל הרכב.
אישית, אני מאמין שהייתי בא, גם אם לא מייד, ומפרק לגורמים את הרכב שלי ומוציא אותו משם אפילו לפח.
יכול להיות שאם כל אחד יפרק משהו ויקח לפח זו תהייה התחלה, בסוף הפגר החלוד כנראה ישאר, אבל פחות זבל יתפזר סביבו.
ויש גם שיקולים נוספים,
לפני XX שנים בטיסה עם אולטרלייט ראינו מתחת לאיזה שיטה בערבה טויוטה קורולה מוסלקת.
לאחר שנחתנו, ראינו שהרכב עם מדבקה של אלביט. יצרנו קשר עם קצין הרכב של החברה שאמר שהרכב נגנב לפני כחודש, וכלכלית, אין לו שום סיבה או כדאיות להגיע עם גרר ולהחזיר את הרכב (שהיה במצב תקין לגמרי).
לפחות היה מפרסם למסירה, כל אלו שעברו שם בשבת היו מרווחים כמה דברים.
מסכן, כנראה בשלב הנטישה נתן גז בגלל שבת, ואחר כך כבר הבין שאין לאן לחזור.
תחשבו על אדם נורמאלי, צריך לחזור לעבודה ביום ראשון, יש לו בנגב ג'יפ שאין לו מושג איך לחלץ ואם בכלל נשאר ממנו משהו.
בכלל לא בטוח שיש לו רכב אחר כדי להגיע לשם לבדוק. (רכב שטח).
או שלחלופין ראו את החתימה שלי
הסיפור הזה ודומים לו חוזר כל פעם...
אני תמיד אומר למי שיוצא לטייל(ובאופן כללי) איתי, אנחנו יודעים איך ומתי אנחנו נכנסים לשטח, לא יודעים איך ומתי נצא ממנו, ולכן גם מתארגנים בהתאם.
להבנתי כל העיניין שם היה כניסת השבת, שגם עם המכשול הזה היה אפשר להתמודד(לשחרר את המשפחה הביתה קודם כל), לפתוח אוהל ליד הרכב(גם אם בעל הרכב עצמו לא נישאר אז מי מהקבוצה שמוכן להיתנדב, לדאוג לאוכל ומים וביגוד, ליידע את הגורמים הרלוונטיים, ולהזעיק חילוץ, אם היתה קריאה מסודרת מאמין שאנשים היו נרתמים ומתנדבים לעזור, ויש מספיק קבוצות בישראל גם בהתנדבות.
לדעתי בלבד, כשהוא על גלגלים זה לא היה צריך להיות סיפור להוציא אותו לכביש, אפילו שהרכב מת וחסר הנעה, רק צריך לדעת מה עושים ולעבוד נכון ומקצועי. וזה לא חילוץ של חצי שעה/שעה.
כל הסיפור אכן כנראה בגלל כניסת השבת.
אבל היה ניתן להישאר ולשמור על הרכב ובזמן הזה היה אפשר לארגן משלחת שתגיע להתוציא אותו משם.
קל זה לא היה יכול להיות - הוא היה מונח על הגג על פי המצוק. כל תזוזה לא זהירה ולא מחושבת ובעיקר לא מאובטחת היטב - האוטו הי ה נופל מהמצוק.
אבל כמובן שהיה ניתן לאבטח אותו ולעבוד מחושב ונכון ולהפוך אותו חזרה על הגלגלים.
ואז היה מתחיל הסרט של למשוך אותו במעלה אשמדאי.
המעלה לא קשה, אבל תלול ודרדרתי. יש מדרגה רעה בהתחלה ועוד אחת בהמשך. היו צריכים לרתום שם בטור כמה וכמה כלי רכב, רצוי חזקים ובעיקר כבדים, שלא יפרפרו במקום כשהם רתומים למשקולת של טרופר מת במשקל 2 טון+
רק הקטע הזה היה לוקח קצת זמן אבל עם 4-5 כלים רתומים בטור, בהחלט אפשרי.
מהרגע שהיו מסיימים את המעלה - זו גרירה פשוטה וקלילה על שבילים כבושים ונוחים ישר לכביש 25.
חבל ושוב חבל.
חבל שמי שעבר על יד לא ליקט לפחות את הציוד.
באמת. ולא כדי לומר שאתם חארות, אלא כדי שנחשוב על זה בפעם הבאה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk