תגובה: בגיפולוג יועים הכל - גיזום עצים של השכן
אם זה עץ שאני נטעתי וגידלתי בגינה הפרטית שלי (לצורך העיניין נניח פיקוס) ויום אחד החלטתי שהוא גורם לי נזק ואני רוצה לכרות אותו, אז אני צריך אישור מאיזשהו פקיד?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
פקאן לצורך התרגיל המחשבתי.
לא אמורה להיות בעיה
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אם זה עץ שאני נטעתי וגידלתי בגינה הפרטית שלי (לצורך העיניין נניח פיקוס) ויום אחד החלטתי שהוא גורם לי נזק ואני רוצה לכרות אותו, אז אני צריך אישור מאיזשהו פקיד?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בהחלט. בדר"כ אין בעיה לקבל אישור לכריתת פיקוסים.
מתעלק על הנושא ,
1, יש לי דקל וושינגטוניה ענק בחצר ,
בחורף הוא מתנדנד מאוד ואני מפחד שיפול על הבית , זה מספיק טוב בשביל להוריד אותו ?
2, עץ תות פקיסטני של השכן , האם מותר לי לחתוך את הענפים שבצד שלי ?
תודה.
וושינגטוניה עץ מאוד גמיש, לרוב אין סיבה לחשוש. התנועתיות הרבה שלו היא לטובתו, כל עוד אין עצמים קשיחים בטווח. מצד שני, זה עץ שלא מאוד אוהבים אותו, וברמת העיקרון נותנים לכרות אותו יותר בקלות.
לגבי התות, עקרונית שאלה לעו"ד, ממה שאני יודע מותר בצד שלך, שים לב שיכולים ברמת העיקרון לבוא אליך בטענות על "איכות" הגיזום.
ממליץ להתייעץ עם עו"ד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
מתעלק על הנושא ,
1, יש לי דקל וושינגטוניה ענק בחצר ,
בחורף הוא מתנדנד מאוד ואני מפחד שיפול על הבית , זה מספיק טוב בשביל להוריד אותו ?
2, עץ תות פקיסטני של השכן , האם מותר לי לחתוך את הענפים שבצד שלי ?
תודה.
1. פחד הוא עניין סובייקטיבי. אתה צריך ביסוס מקצועי לחשש.
2. ראה למעלה.
לכל מי ששאל על קבלת אישור לכריתת עץ שגדל בשטח פרטי...
מנסיון אישי, ביקשתי אישור לנ"ל לטובת הרחבת חניה, לאחר סירובים ועירעורים כולל ועדה של משרד החקלאות שהתכנסה בחצר שלי ובחנה את הבקשה (ודחתה אותה), וזאת למרות התחייבות שלי לשתול עצים אחרים בתמורה במיקום קצת שונה, מתוך כוונה אמיתית.
הגעתי עד לפקיד היערות הראשי, מנהל אגף במשרד החקלאות, איש מאוד נחמד ששוחח איתי באריכות והסביר לי מדוע אין אישור.
יתרה מכך, הוא סיפר לי שהוא לא אישר לאבא שלו לכרות עץ ברוש שהפריע לו להיכנס לחניה. עד כדי כך.
העונש על כריתת עץ ללא אישור יכול להגיע עד ל-30000 אש"ח ורישום פלילי.
כמובן שכאשר זה מגיע לרשות המקומית\עיריה היד הרבה יותר קלה על ההדק והאישורים ניתנים בקלות...
ליאור
מסכן אבא שלו, לא אישר לו רק כדי שיוכל לספר את זה.
באופן כללי אני מסכים שצריך לווסת כריתה, לעץ לוקח שנים לגדול ובסך הכל זו מכונת חמצן די יעילה...
מצד שני להחליט לבן אדם מתחת איזה עץ לשבת בחצר שלו זה קצת מוגזם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
מצד שני להחליט לבן אדם מתחת איזה עץ לשבת בחצר שלו זה קצת מוגזם.
לפני כמה שנים באתי לשפץ את הגינה. חבר-גנן טוב שעזר לי אז הציע הצעה יפה: "תשתול הכל בעציצים גדולים" - ככה לא "תעקור" אח"כ...
אני חייב להודות שבתחושה שלי הם גדלים פחות, אבל מצד שני לא תמיד רוצים בחצר עץ שמימדיו נהיים כאלה שלא ניתן לשלטו בו...
או שתשתול בעציץ בלי תחתית.
ככה הוא תמיד יהיה בעציץ..
[emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לא צריך לעשות מזה יותר מדי עניין. נכון שצריך אישור, אבל האישורים ניתנים ביד רחבה ובמקרים נדירים, כנגד תשלום כופר.
המקרים הבודדים שבהם לא ניתן אישור, הם כאשר מדובר בעצים בוגרים מקומיים (אלונים, אלות, לעתים חרובים וכו') או בעלי חשיבות מיוחדת, הסטורית או אחרת.
מנסיוני, היתרים לכריתת אורנים, דקלים למיניהם ועצי פרי/נוי (כאמור למעט במקרים מיוחדים), ניתנים כעניין שבשגרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
לא צריך לעשות מזה יותר מדי עניין. נכון שצריך אישור, אבל האישורים ניתנים ביד רחבה ובמקרים נדירים, כנגד תשלום כופר.
המקרים הבודדים שבהם לא ניתן אישור, הם כאשר מדובר בעצים בוגרים מקומיים (אלונים, אלות, לעתים חרובים וכו') או בעלי חשיבות מיוחדת, הסטורית או אחרת.
מנסיוני, היתרים לכריתת אורנים, דקלים למיניהם ועצי פרי/נוי (כאמור למעט במקרים מיוחדים), ניתנים כעניין שבשגרה.
אשמח ללמוד איך, אפשר גם בה"פ
מדובר בעץ מסוג רוקריה (או כמו שחבר אמר לי, "יש עצים ירוקי עד זה עץ מסוג נשיר עד") מוכן לשתול במקומו כמה עצים שצריך.
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זלמן 1
וושינגטוניה עץ מאוד גמיש, לרוב אין סיבה לחשוש. התנועתיות הרבה שלו היא לטובתו, כל עוד אין עצמים קשיחים בטווח. מצד שני, זה עץ שלא מאוד אוהבים אותו, וברמת העיקרון נותנים לכרות אותו יותר בקלות.
לגבי התות, עקרונית שאלה לעו"ד, ממה שאני יודע מותר בצד שלך, שים לב שיכולים ברמת העיקרון לבוא אליך בטענות על "איכות" הגיזום.
ממליץ להתייעץ עם עו"ד
תודה .
מה עדיף , לפנות לרשות המקומית - עירייה
או לפקיד היערות האזורי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אשמח ללמוד איך, אפשר גם בה"פ
מדובר בעץ מסוג רוקריה (או כמו שחבר אמר לי, "יש עצים ירוקי עד זה עץ מסוג נשיר עד") מוכן לשתול במקומו כמה עצים שצריך.
ליאור
ארוקריה. עץ יפיפה. אחד האהובים עלי...
איך עושים מה? מקבלים היתר? פונים לפקיד היערות ברשות המקומית. בדר"כ יושב במחלקת ההנדסה או הגינון/שפ"ע. ממלאים את הטופסולוגיה ומתפללים.
https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad...a_haataka.aspx
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
אז זהו שלא עזר...חשבתי שיש לך איזו דרך שונה. כתבת שקל, כנראה שלא קראת את מה שאני כתבתי
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אז זהו שלא עזר...חשבתי שיש לך איזו דרך שונה. כתבת שקל, כנראה שלא קראת את מה שאני כתבתי
ליאור
מודה שלא קישרתי בין ההודעה האחרונה שלך לזו הקודמת. יש דרכים אחרות, אבל צריך להבין קודם את הסיטואציה בכללותה. מוזמן להתקשר. 0544215960. עמי
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ברמת העיקרון ההליך הוא כך.
טופס בקה לרישיון כריתה והעתקה (באדיבות חיפוש בגוגל)
ממלאים את הפרטים הרלוונטיים, מחתימים את שפ"ע/ גנים ונוף, שולחים במייל לפקיד יערות.
יש ערים עם פקידי יערות עירוניים, בהם התהליך מעט שונה.
מוזמן גם ליצור קשר טלפוני, אשמח לעזור בהליכים החוקיים. את שאר ההליכים משאיר לאחרים :)
תודה עמי, אצור איתך קשר.
זלמן, תודה גם לך. כאמור עברתי את כל התהליך ולא קיבלתי אישור (פקיד יערות עירוני, אזורי, ועדת עירעורים ופקיד יערות ארצי.
כל זה קרה לפני 6 שנים, יתכן שהמדיניות השתנתה מאז...
ליאור