תגובה: ג'יפאי מתחיל, את מי לבדוק?
אסף הציע דיסקו 2, יש גם דיסקו 1...
דיסקו 1 ניתן למצוא גם בנזין (יש אפילו כמה ידניים)
הוא קרוב יותר לאספנות, גם הדיזל וגם הבנזין פשוטים מאוד לטיפול עצמי ומאוד זולים לרכישה.
החיסרון העיקרי הוא פלסטיקה באיכות נמוכה בתא הנוסעים ועצלנות מוגזמת בדיזל האוטומטי (הידני זה עולם אחר).
היה לי גם גראנד צ'ירוקי 2000 (לפני הדיסקו שנמצא אצלי כמעט 3 שנים), הגראנד 4.7 מאוווד חזק וזריז (ושתייו לא קטן).
הנסיעה בו מזכירה נסיעה בסטיישן מוגבה הרבה יותר מאשר נסיעה ברכב שטח.
מבחינת נוחות, הדיסקו מוצלח יותר.
לגבי שיפורים,
בדיסקו ניתן להרכיב (תיאורטית כמובן, המידה אינה חוקית) , צמיג 245/75/16 ללא כל שינוי ברכב.
בגראנד זה דורש הגבהה של 3" (עם התאמה של הפנהרד)
החיסרון העיקרי של הגראנד בעיני הוא הרבה מאוד חשמל בתא מנוע צפוף.
אהלן
עברה קצת יותר משנה והרבה מים בנהר מאז...
התקציב עלה, הפיאסטה יצאה למכירה והדרישות השתנו : רכב לטיולים ברמה בינונית, תקציב קצת יותר גבוה (סביב ה55-60 אחרי יישור קו ושיפורים), וחשוב שיהיה בטיחותי כי הוא יהיה הדיילי של אשתי.
המחירים בשוק עלו משמעותית בשנה האחרונה, אבל אני כבר עמוק בתהליך של לקנות ג"ו מהדגם של 2008.
הלכתי לראות לא מעט רכבים, רובם ככולם צריכים יישור קו קליל עד מאסיבי (מאחד יצאתי עם רשימת קניות של מעל 10K בחלקים).
כרגע יש אקזמפלר אחד ספציפי על הכוונת, ורציתי להבין אם כדאי לי להמשיך לחפש ואולי להתקל בעסקה יותר משתלמת, או שחלאס עם החיפושים, ושהגיע הזמן להעביר בעלות:
2008
דגם 'מפואר'
יד שלישית או רביעית
טסט לחצי שנה+-,
225K,
הכל עובד הכל תקין, אחרי החלפת מדחס, אלטרנטור, רדיאטור, ועוד פיצעפקס (מצבר, מחזיר שמן צירייה, ואולי עוד משהו ששכחתי)
צריך להוסיף לרכב מולטימדיה (בשביל אשתי) ומיגון+הגבהה, מעבר לכך לא מצאתי ריג'קטים כלל.
מחיר שסגרתי עם הבן אדם - 47K.
אופציה יחידה ש'משתווה' היא ג"ו ב55K עם נתונים דומים, מוכנה לשטח אך עם ריג'קטים: קרע במושב עור (יש כיסוי עליו), סאנרוף תקול (רצועה שנקרעה), תקלת ממיר, והבולמים המקוריים של הרכב. ראוי לציין שהרכב הנ"ל נמכר לא מזמן בערך ב45K, ועליית המחירים מטורפת בקצה אחד ומתסכלת בקצה השני.
חזרה לרכב עליו נכתבת ההודעה, אציין אילו דברים בדקתי:
כל הנוזלים (שלא נמצאים במערכת אטומה), צבעיהם ומפלסם.
נסעתי בעיר, בחוץ, וקצת בשטח קל, אין רעשים משונים, אין בעיות בנסיעה לא מבחינת העברת הכוח ולא מבחינת המתלים.
בדקתי את מערכת ההגה, הציריות, שלמות הגומיות וכו'
מזגן, מערכות חשמליות למיניהן, הכל תקין.
סלון הרכב וגם הקוסמטיקה החיצונית במצב מדהים לשנתון, הרכב עצמו נצבע במלואו, לא ברור מתי, אבל אין מכות או שפשופים.
מבחינת השלדה אין כיפופים עיקומים או שריטות.
אין נזילות משום רכיב בחטיבת הכח.
עכשיו, הדבר היחידי שעוד נמצא בסימן שאלה אלו בועות אוויר שראיתי יוצאות אחרי נסיעה וכיבוי מנוע במיכל העודפים. ראוי לציין שהרדיאטור הוחלף ממש לאחרונה לכן החשד שלי הוא באוויר שכלוא במערכת, עם זאת יש לי חשד לבריחת קומפרסיה, והדרך הכי טובה תהיה כשאבדוק את הרכב עם מנוע קר. מעבר לכך, כפי שציינתי, לא מצאתי בעיות.
אני חוזר שוב לתהייה שלי, אחרי שנתקלתי בעשרות רכבים והלכתי לראות 6-7, האם אני נמצא בפיק מבחינת מחירי השוק של הרכב הזה (ושל רכבי שטח בכלל), וכדאי לי לחכות לעסקה קצת יותר משתלמת, או שהגיעה העת לשים את הכסף על השולחן ולהתחיל לטייל?
תודה וסליחה על החפירה.
אבא של אשתי נוהג לומר שאין דבר כזה "עכשיו לא זמן טוב". מי שמחכה לזמן טוב לקנות משהו (אוטו, בית, חופשה..), פשוט מפספס.
יש לך יכולת לקנות אוטו ולטייל? תעשה את זה.
לגבי האוטו הספציפי. קח בחשבון שהפח והצבע של הרכבים האלו בד"כ מחזיק יפה מעמד, ואם צבעו את הרכב זה עלול להצביע על הסתרת תאונות פח. אישית לי זה לא מפריע, אבל לברר למה צבעו, בעיקר בשביל להרגיש את המוכר.
כנ"ל לגבי החלפת רדיאטור. האם הרכב עבר התחממות?
ככלל כשקונים רכב שהוחלפו בו חלקים קריטיים (לא קוסמטיים) ממש לפני מכירה, זה צריך להעלות חשש מרכב שתוקן אחרי טראומה, והבעלים גילו שעדיין יש בעיה שתדרוש הוצאת כסף.
החלפת רדיאטור + צבע כללי = תאונת חזית?
אולי ואולי לא. תנסה לבדוק במאגר המידע של חברות הביטוח.
לי זה לא היה מפריע אלא במחשבה על זה שהמוכר אינו הגון וכמובן למכירה עתידית.
החשד לבריחת קומפרסיה חייב בדיקה מקיפה כי זו כן נקודת תורפה בסוזוקים.
חוץ מזה ואם תסיר את החשד - נשמע רכב נהדר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז ככה
אין בעיית קומפרסיה
מנוע הוחלף מתישהו בחיי הרכב, לא אצל הבעלים הנוכחי.
רדיאטור הוחלף כחלק מיישור קו כי היה לא תקין.
אין עניין של תאונות, בדקתי בהיסטוריית הביטוח וכמו כן הצבע לא חדש במיוחד, פשוט עבר צבע כללי (יכול להיות תיקונים לקראת מכירה לפני עשור אפילו)
ובשעה טובה התחדשנו (או התיישנו? מה אומרים על מעבר מ2014 ל2008?)
הייתי מוסיף תמונה אבל לא מוצא אפשרות מהסלולר
אצלנו במשפחה גרנד ויטארה קצר 2008 שנרכש חדש וללא תאונות.
הצבע הכסוף לא במצב מדהים ובהחלט ישנם איזורים שרופים יפה, כך שצביעה של הרכב לא בהכרח מעידה על תאונה.
Asaf-a
אסף.א
1 קבצים מצורפים
תתחדש,
טייל ותהנה!
נשלח מהנייד
תתחדש. נראה מצויין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רכב מעולה ..אם כי מחיר מופקע לטעמי.,
אני נפרדתי משלי , היה עם 200 קמ מצב מצויין ואחרי פחחות וצבע שחור באזור ה32..
וזה היה מחיר מעולה בהתחשב שהמחירון היה אז 32..
על כל פנים הוא נראה מאוד יפה.
תתחדש שובע בדרכים משובשות.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
השוק מתנהג בצורה לא ברורה עכשיו, ראה תגובות קודמות.
כן, כואב לשלם הרבה יותר.. אבל.... אינפלציה וכו'
עריכה: לפי ההיסטוריה בפורום נראה שהיה לך שנת 2007, האם עם הטראקשן? שנתון 2007 מצאתי גם ב25-30
אלי תתחדש גם אני סימנתי את הרכב הזה כיעד הבא, אבל לא בקרוב.
לגבי ההגבהה, לא הייתי מתפשר על סט שלא כולל גם בולמים.
אם היה לי רכב דומה הייתי הולך על סט שייתן מספיק קלירנס להכניס צמיגי MT במידה ראויה 29 לפחות (גם אם כסט נוסף).
להבנתי לא ניתן להשיג צמיגי MT במידה המקורית אלא רק AT.
ומתחיל לחסוך לנעילה, לפחות אחורית.
נתחיל לטייל עם הבקרה, ונראה איל היא מתנהגת.
בנוגע להגבהה, נסעתי על אןלד מן וקינג, בדקתי גבהים, הקינג גבוה ב2 סמ.
עדיין בוחר באולד מן בעיקר בגלל בטיחות ועומס על שאר חלקי המתלה.
הסט כמובן כולל בולמים, גם ככה צריך להחליף.