תגובה: טרופר - בוקסות משולש עליון - פוליאתרן או מקורי?
+1.
כמו שרשמתי בשרשור אחר(על טרופר), "המקורי" של היום זה לא המקורי שהרכב יצא איתו מהמפעל, קרי מיוצר באיזה עולם שלישי כזה או אחר, ולכן גם לא מחזיק עשירית ממנו, ועולה גם בהתאם רק שלא מצדיק בכלום את העלות. החלפתי גם אצלי למקורי שלא החזיק שנה בגלל אי אילו קונספירציות על גמישות וכו', לאחר מכן כל האוטו עבר לסופר פרו כמו ברכבים הקודמים שהיו, מאז שקט מכני ונפשי מהצד הזה. וכמובן שלא ניפגעה הגמישות או הנוחות וכו' וכו'.
ללא ספק סופר פרו ודומיו עושים את העבודה.
תכלס גם הרבה יותר קל בתנאים ביתיים להכניס בוקסה מפוליאוריטן מאשר גומי כי התותבים לא מגופרים עם הגומי ואם טועים קצת במתאם ללחיצת התותב אז לא נורא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חלק מתושבות הגומי לא מיועדות לגירוז והגריז אף הורס אותן.
אז אם אין פטמת גירוז לתושבת גומי, לא הייתי מוסיף או מגרז בלי לדעת אם מתאים.
באבא...בוא... אין פטמות גרוז לגומיות אבל וזה אבל גדול מאד הבושינג פוליאוריתן צריך גרוז, נדמה לי סיליקון ,מידי פעם. אחרת חייו יתקצרו. אינני יודע לגבי הגומיות היכן מיוצרות אבל וזה אבל גדול , זה עולם אחר פוליאוריתן. עכשיו, אני לא המצאתי את זה ולא בא לי להתווכח עם כל החכמים כאן. תעשו עם זה מה שאתם רוצים.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
תכלס גם הרבה יותר קל בתנאים ביתיים להכניס בוקסה מפוליאוריטן מאשר גומי כי התותבים לא מגופרים עם הגומי ואם טועים קצת במתאם ללחיצת התותב אז לא נורא
וזאת בדיוק הסיבה למה צריך גריז סיליקון .שרוול המתכת הפנימי חופשי בתוך הבושינג בעוד שבגומי לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
באבא...בוא... אין פטמות גרוז לגומיות אבל וזה אבל גדול מאד הבושינג פוליאוריתן צריך גרוז, נדמה לי סיליקון ,מידי פעם. אחרת חייו יתקצרו. אינני יודע לגבי הגומיות היכן מיוצרות אבל וזה אבל גדול , זה עולם אחר פוליאוריתן. עכשיו, אני לא המצאתי את זה ולא בא לי להתווכח עם כל החכמים כאן. תעשו עם זה מה שאתם רוצים.
לפוליאוריתן לא צריך גריז קסמים יוקרתי.
ויש דרגות קשיחות/גמישות שונות לפוליאוריתן, ואפשר לבחור.
הגירוז הוא יתרון, לא חסרון.
וככתוב, ״איש-איש בבושינגו יחיה..״
תכלס מה עיקרון העבודה של בושינגים? כמו מיסב החלקה או שיכוך? או גם וגם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
תכלס מה עיקרון העבודה של בושינגים? כמו מיסב החלקה או שיכוך? או גם וגם?
בעיקרון החלקה. אלא שיש לך שינויים ב 3 צירים במע' המתלים לכן צריך תאורטית תפוח.
בציר העקרי שיש תנועה גדולה מבצעים החלקה,
בצירים המשניים התנועה יחסית קטנה מאד לכן משתמשים באלסטיות והמעיכה/פחיסה של הגומי פוליאתרן.
לעצם העניין, 10 שנים עם פוליאתרן בלי גירוזים ועדיין אין חופשים.
רענן
אף פעם לא גירזתי אותם.יותר מזה בחוברת התקנה של היצרן כתוב שאין לגרז אותם בשום פנים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
אף פעם לא גירזתי אותם.יותר מזה בחוברת התקנה של היצרן כתוב שאין לגרז אותם בשום פנים...
הוראות היצרן של מי?
תדייק.
כי יצרנים אחרים כן מנחים לגרז/ מציעים תושבות מתגרזות.
גם אצלי אחרי ההתקנה נאמר לי שהן לא אוהבות סביבה של שמנים (חצי מהן ממוקמות מתחת למנוע וזה לנדרובר). גריז רגיל ושמן הם על אותו בסיס, ולכן אם אתם מגרזים, הייתי כן חוקר את הנושא ושם גריז קסמים. (נגיד על בסיס סיליקון. שלי הגיעו עם שפורפרת גריז כזה). אין לי בסיס עובדתי.
השפורפרת מיועדת רק בשביל ההתקנה הראשונית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הוראות היצרן של מי?
תדייק.
כי יצרנים אחרים כן מנחים לגרז/ מציעים תושבות מתגרזות.
יצרן syberian bushing שזה PU.אין לי מושג איזה יצרן בוקסות לטרופר מנחה לגרז אותם כי אף פעם לא ראיתי כאלה לטרופר,אולי לרכבים אחרים אבל פה מדברים על טרופר לא?
נולאטאן וסופר פרו לטרופר לא דורשים גירוז תחזוקתי(אולי רק לקלות התקנה).
אם עקרון הפעולה הראשי של הבושינגים הוא החלקה, זה אומר החלקה של התותב הפנימי כנגד הפוליאטרן.
אז למה היצרן (סופרפרו לדוגמא) לא ממליץ על גרוז תקופתי? זה רק יעזור לאופי הפעולה, זה לא יגרע כלום.
לא?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
תלוי בעמידות הפולימר בגריז הזה.
היצרן לא ממליץ כי אין צורך.יש לpu עמידות מעולה בפני שחיקה
טרופר - בוקסות משולש עליון - פוליאתרן או מקורי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
יצרן syberian bushing שזה PU.אין לי מושג איזה יצרן בוקסות לטרופר מנחה לגרז אותם כי אף פעם לא ראיתי כאלה לטרופר,אולי לרכבים אחרים אבל פה מדברים על טרופר לא?
נולאטאן וסופר פרו לטרופר לא דורשים גירוז תחזוקתי(אולי רק לקלות התקנה).
מדברים על פוליאוריתן כחומר.
לאולדמן למשל יש שאקלים מתגרזים עם בושינג שאפשר להתקין בשאקל רגיל או מתגרז, תבחר מה אתה רוצה.
אז צריך להזהר בקביעה הרחבה שלא לא לגרז, אלא לפי מה שיש לך ביד והוראות היצרן שלו.