3 קבצים מצורפים
חוזר: טורבו על מנוע סטנדרטי - כיצד עושים זאת?
kd2 (מה השם שלך ד"א?), היעילות של המגדש באספקט של "העלאת יעילות הלחץ והמומנטום של האגזוז" היא אולי נכונה כאשר המגדש מורכב על סעפת פליטה שתוכננה ביסודה לשימוש כזה.
אם הסעפת המקורית של ה-CJ, אני לא חושב שתקבל יעילות בפינוי הגזים, יותר מכך אני עדיין חושב שבסל"ד נמוך תיהיה ירידה של הספק כתוצאה מההתנגדות של המגדש.
אבל בוא נניח שגם אם תיהיה ירידה היא תהיה זניחה ולא נחשיב אותה. מה עכשיו היתרון של הטורבו על מגדש על? החיסרון היחיד שאני רואה למגדש על הוא שצריך למצוא אחד מתאים להרכבה בקו הרצועות של המנוע. זה הסיבוך היחיד לדעתי. נכון להגיד שקשה למצוא מגדש מתאים.
אבל אני חושב שתסכים איתי שהכל תלוי ברמת ביצוע הפרויקט, ורמת ההשקעה.
אני יודע שאם אני הייתי מתכנן פרויקט גדישה של CJ, הייתי בוחר בסופרצ'ארג'ר.
לסיום כמה תמונות מגוגל של הגדשת על לרכבי JEEP:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...ntid=298&stc=1
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tachmentid=299
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tachmentid=300
ראשית בסרק (תאורטית) אפשר להשאיר וויסט גייט פתוח וחוסכים את כל זה אם רוצים.
וסעפת בטוח שצריך אחת חדשה וטובה יותר כי להשאיר את המקורית (אלה אם היא מתאימה) זה די דפוק במיוחד כשאר המתאם יעלה הרבה.
אבל הייתי רוצה להוציא את זה מגבולות דמיוניים כי הכל אפשרי בתחום הזה עם המון כסף.
בשביל להתאים מגדש על צריכים לתכנן מחדש את כל אזור הפולים כי צריך להכניס שם פולי רחב של הסופר צארגר וגם ברור למדי שהוא יבלוט מעל מכסה המנוע.
צריך להתאים את יחסי הפולים לפרופיל של מנוע של סיקס ( כי רובם מתאימים לV8 אמירקאים שמגיעים לסל"ד גבוה יותר וצריכים יותר אויר )
טורבו הוא קטן יותר, קל יותר וזול יותר.
את המגדש ניתן לקנות מפירוק או איבי ואת הצנרת והסעפות מקסימום להכין( או להתאים ) בהתאמה אישית.
הכיוון הוא לא פשוט אבל בכל מקרה יהיה יותר זול מסופר צארגר.
ובנוסף יש הרבה יותר ניסיון בארץ עם מגדשי טורבו מאשר עם מגדשי על.
והשם הוא ים שלא אוהב שאין אופציית עריכה.
אני לא יודע אילו מגדשי על קיימים בשוק האמריקאי שמתאימים ל-CJ, אבל אני בטוח שקיימים כאלו שההתאמות שדרוש לבצע מבחינת יחס פולים הן זניחות, או במקרה הטוב לא קיימות.
אני לא בטוח שהמגדש יבלוט מהמכסה מנוע, יש מספיק מקום בתא המנוע להתאים מגדש, לדעתי.
בכל אופן ההתאמה הזו היא מינורית.
החסרונות בטורבו הן שצריך למצוא סעפת שתוכננה לכך, לחרוט פלאנג' לטורבו - סעפת.
את הפלאנג' לא בעיה להכין, סעפת ראשים גם לא קשה למצוא, המחיר הוא רב.
יש חסרונות לכאן ולכאן. יכול להיות שבסופו של דבר המחיר של הגדשת על יעלה יותר (אבל זה מאוד תלוי במגדש ומחירו, כי לחילופין לא בעיה להשיג בארץ טורבו במחיר זול), זו אפשרות סבירה אפילו.
אני בכל זאת הייתי גודש עם מגדש על.
אבל זה סתם דיון סרק בינתיים, ומאוד תיאורטי, כי לדעתי בכלל או משתלם וכדאי לגדוש ב-CJ.
טורבו של טרופר (או דיזל אחר באותו נפח) יתאים בול לפי דעתי..
הגדישה היא מהסל"ד הנמוך ולינארית .. ז"א יהיה מומנט מוגבר מהסל"ד הנמוך ולא תקבל מכה פתאומית של כוח
איך הגעתי לזה=מנוע של סיקס עובד כמו דיזל מבחינת סל"ד ומומנט..
אם כבר אתם באמת רציניים לגבי הגדשת מנוע 258,
אז אני חושב שיש גם צורך להחליף את הקרנק.
קרנק של מנוע 258 משנת 81 ומטה, מורכב מ-12 משקולות איזון לעומת 8 בדגם החדש יותר, ובנוי טוב יותר למנועים עתירי הספק/מומנט, ויוכל לעבוד בסל"ד גבוה יותר.
נהוג בד"כ במנועי סופה מוגדלים (עם קרנק סיקס), להשתמש בקרנק מהדגם הישן יותר בדיוק מסיבות אלו. ולכן נראה לי שגם קרנק כזה לא יזיק פה.
מישהו מכיר ספר טוב בארץ\בחו"ל שאפשר לקנות שמתעסק בטורבו?