-
תגובה: דילמה, דילמה, דילמה - האם להישאר עם הפורסטר או שהגיע הזמן להקשיח
הרגתם את הבנאדם. רכב לטיולים בלבד למה שהוא לא ימצא בתקציב הזה?
לאחרונה שמעתי דעה חיובית על יונדאי טראקן ממישהו שהיה לו כזה (נעול כפול) ושטייל איתו הרבה (כולל לעלות את ורדית). בחיפוש זריז ביד 2 מצאתי כזה שנת 2006 בנזין מוסב לגז ב32k ש"ח. סתם דוגמא.
אני עצמי לפני שנתיים מכרתי פאת'פיינדר מודל 2007 ב45 אש"ח.
אם הלב מושך אותך להתקדם אז לך על זה. רק תהיה מודע למשמעות של להחזיק רכב שטח מתיישן מבחינת עלויות אחזקה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
נשגב מבנתי איך לא משנה מה פותח השרשור שואל,
ימליצו על צ'ירוקי ?
הבנאדם מסתפק בפורסטר לשטח, אך מציין במפורשות את עניין הנסיעה בכביש.
אז שאלה לי לממליצים על צ'ירוקי , האם נהגתם על פורסטר / אימפרזה / לגסי עם מע' AWD ?
האם אפשר להשוות את הנסיעה בכביש בפרט עם ההגה "מת" בצ'ירוקי בגלל הסרן "חי" ?
אגב,
גם צ'ירוקי מקורי (עם צמיגי האופניים, ללא הגבהה שנראה כמו וולו סטיישן מקוצרת משנות ה 70 )
לא מתקרב ליכולת כביש של פורסטר !
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הרגתם את הבנאדם. רכב לטיולים בלבד למה שהוא לא ימצא בתקציב הזה?
לאחרונה שמעתי דעה חיובית על יונדאי טראקן ממישהו שהיה לו כזה (נעול כפול) ושטייל איתו הרבה (כולל לעלות את ורדית). בחיפוש זריז ביד 2 מצאתי כזה שנת 2006 בנזין מוסב לגז ב32k ש"ח. סתם דוגמא.
אני עצמי לפני שנתיים מכרתי פאת'פיינדר מודל 2007 ב45 אש"ח.
אם הלב מושך אותך להתקדם אז לך על זה. רק תהיה מודע למשמעות של להחזיק רכב שטח מתיישן מבחינת עלויות אחזקה.
הוא יימצא. אבל במחיר של לאבד את מה שחשוב לו- וזה להניע לצאת לשטח בלי לחשוש ובלי להיות מכונאי.
אני לחלוטין מתחבר לזה.
אם היתה כאן התלבטות בקניית רכב שטח ראשון - אתה מאה אחוז צודק.
אבל הפורסטר כבר בחנייה. הוא שם, תקין, עושה את העבודה. ועם 'קצת' נגיעות - גובה וצמיגים - יעלה עוד מעט את רמת השטח עד שיהיה מספיק כסף כדי לעבור לרכב שטח אמיתי בלי לאבד את מה שחשוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
לי, להבדיל מאנשים אחרים כאן, הייתה לי סובארו פורסטר במשך כמה שנים. אפילו אותו שנתון אך דור 3.
הפורסטר רכב נהדר וההתנהגות שלו טובה וקרובה מאוד לנהיגה בפרייבט אם כי המנוע שלו מעט חלש.
אך גם על הרכבים שבאו אחריו נהניתי לנהוג בכביש ואפילו יותר ולא הייתי חי בחששות מתקלות.
אפשר לשים בסובארו צמיגי AT בפרופיל לא אגרסיבי (אם עדיין אין) ואפשר להגביה אבל זה ישפר רק בנקודות. לא שפתאום זה יהפך לרכב אחר לגמרי.
נכון, ההיגיון אומר ששוה יותר להשאר עם הרכב, אבל לפי ההיגיון לא צריך לקנות רכב שטח בכלל, זה סתם בזבוז כסף.
בסעיף של רכבים אחרים בחבורה שפות"ש רוצה להצטרף אליהם מצויינים רק רכבים עם הילוך כח. אם באמת פות"ש יטייל איתם עם פורסטר אז כנראה יהיה כאן תסכול משני הצדדים אלא אם הם חברים ממש טובים שמוכנים לטייל רק בטיולים קלים מבחינתם ושמוכנים להתנהל בקצב שלו.
-
אם הבנתי נכון, האישה הולכת לקבל ליסינג ופותח השרשור מחפש רכב טיולים בלבד.
נושא האמינות (להניע כל יום ראשון בבוקר) ואיכות הנסיעה היום יומית מאבד הרבה נקודות בשיקולים.
בתקציב המדובר, עם (אולי) מעט משיכה למעלה, ניתן למצוא מספיק רכבי שטח עם הילוך כוח שישדרגו את אופי ואיכות המסלולים.
אם ההנחה הנ״ל נכונה אז אפשר להמליץ על לא מעט רכבים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בתור בעלים ותיק (2 פורסטר, מעל 6 שנים) של פורסטר, מהדור שלך עם ניסיון בטיולים הן משפחתיים והן עבירות, הייתי לאחרונה בהתלבטות שלך. לבסוף רכשתי דיסקברי 2 שנת 2001. ההמלצה שלי:
תישאר עם הפורסטר, ותשפר אותו.
כל הדברים שעשו לכם את הטיולים כיפים- הנוחות, היציבות, הבטיחות, האמינות ועוד, יעלמו. גם צריכת הדלק תשתנה לרעה.
כל רכב שטח אמיתי שתקנה בתקציב הזה, יחייב אותך להשקיע לפחות 5000₪ רק בשביל ישור קו, שלא לדבר על התאמה לצרכיך.
תתפלא מה כמה שיפורים פשוטים יכולים לעשות לפורסטר.
הגבהה - בולמים וקפיצים (איירון מן עדיפים על קינג). לך על המקסימום האפשרי במסגרת החוק.
בהתקנה, תבקש שיפתחו את גומיות הציריות ויחדשו את הגריז וישימו אזיקונים איכותיים.
צמיגים - החלף את החישוקים לחישוקי 15 פלדה ותוכל להתקין, חוקית, מידה 205/70-15. במידה זו תמצא צמיגי שטח מלא של מקסיס. הם השיפור הכי טוב ליכולת השטח של הפורסטר. אחיזה מצוינת, עמידות בפאנצ'רים ויכולת מבורכת להוריד אוויר בכניסה לשטח.
מיגון - למנוע ולגיר. ביטוח זול.
שיפור זוויות גישה/נטישה- ניתן לחתוך את הפגושים כדי להרוויח עוד זווית ועל הדרך מראה קרבי יותר.
ימנע גם את היתלשות הפגוש במצבים מסוימים. Ask me how I know
לבסוף, הדבר הכי חדוב - יכולת נהיגה. קח קןרסים אצל ברלי ושות' ותלמד למצות את הרכב הנפלא הזה.
אגב, לגבי עמידות ועדינות - מניסיון אישי, אל תחשוש. הרכבים האלו מאוד מאוד עמידים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cab39013d8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...53c8555f10.jpg
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ימליצו על צ'ירוקי ?
הבנאדם מסתפק בפורסטר לשטח, אך מציין במפורשות את עניין הנסיעה בכביש.
אני מניח שזה מתייחס אלי, אז ככה:
א. המלצתי על גראנד צ׳רוקי, לא על צ׳רוקי. זה לא אותו רכב. הגראנד הרבה יותר מפנק בכביש וזה אלמנט משמעותי עבור פותח השרשור. לי עצמי יש צ׳רוקי, אבל אני מסתפק בתנאי מחייה צנועים בכביש.
ב. פותח השרשור לא מסתפק בפורסטר, קרא שוב את הודעת הפתיחה. הוא מתלבט בשאלה העקרונית האם להביא את הפורסטר למגבלות או להחליף למשהו אחר שייתן לו שלוות נפש בשטח.
ג. רענן, אתה מוזמן לבדוק כמה פעמים המלצתי פה על רכבים וכמה מתוך ההמלצות היו על צ׳רוקי או גראנד. משפט הפתיחה שלך לא מבוסס על כלום, סתם דמגוגיה שלא מחוברת למציאות.
ד. כתבו כאן חברים מנוסים ומכובדים שלא ניתן למצוא גראנד במצב סביר במחירים האלו. קטונתי מלהתווכח איתם, רק רוצה לחדד ולשאול האם הדבר נכון גם לגראנדים שאינם משופרים מהתחת ? האם כל מה שמופיע ביד-2 באזור המחירים האלו הוא באמת המיץ של הזבל ? הנסיון הצנוע שלי בתחום מלמד שעם סבלנות ואורך רוח ניתן למצוא את הכלי הנכון במחיר הנכון.
ולפותח השרשור - כנראה שההמלצה הטובה ביותר היא להגיע למפגש ג׳יפולוג, שם תוכל לראות את כולם [emoji16]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ימליצו על צ'ירוקי ?
רענן
לא תמיד. לפעמים ימליצו על דאסטר ;) ;) ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני מניח שזה מתייחס אלי, אז ככה:
יקירי !
לא רק אלייך התייחסתי .
בכל מקרה, ממליץ שוב שתקרא בעיון את ההודעה המקורית של פותח השרשור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ולפותח השרשור - כנראה שההמלצה הטובה ביותר היא להגיע למפגש ג׳יפולוג, שם תוכל לראות את כולם [emoji16]
כשהשיניים נוקשות , כאבים בעצמות, מה שרואים זה רק את המדורה או השק"ש ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא תמיד. לפעמים ימליצו על דאסטר ;) ;) ;)
האמת , חשבתי שהגשם ניתק לך את האינטרנט ...:)
-
דילמה, דילמה, דילמה - האם להישאר עם הפורסטר או שהגיע הזמן להקשיח
רענן,
הסיבה להמליץ על אינדיאני נובעת מהעובדה שזה הכי הרבה תמורה לכסף וגם כי למי שמחזיק אותו רק לטיולים זו כנראה העיסקה הנכונה ביותר.
לא שהכול וורוד אבל זו בהחלט בחירה די נבונה אבל כאמור, בשנתינים האלו מצב הרכב- כל רכב, חשוב יותר מהדגם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רענן,
הסיבה להמליץ על אינדיאני נובעת מהעובדה שזה הכי הרבה ג׳יפ לכסף וגם כי למי שמחזיק אותו רק לאיולים זו כנראה העיסקה הנכונה ביותר.
לא שהכול וורוד אבל זו בהחלט בחירה די נבונה אבל כאמור, בשנתינים האלו מצב הרכב- כל רכב, חשוב יותר מהדגם
לא מתאמץ לחלוק עליך. השאלה אם זה עונה לדרישות פותח השרשור ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitos23
מסכמים את חוויית השטח המשותפת שלנו כמשפחה כהצלחה, כאשר הפורסטר ממריץ ותומך בה באופן מובהק.
באופן אירוני, דווקא תכונות הכביש שלו הם אלה שתרמו לחוויה החיובית מהטיולים, הקרובים ובעיקר הרחוקים, והן אלה שגורמות לנו פשוט לצאת ולטייל...
תחושת האמינות - תמיד יניע ויסע. מינימום התעסקות מקדימה לפני יציאה לשטח ומינימום התעסקות בתחזוקת שבר (פלסטיקה לא מעמידה את הרכב :p).
נוחות על הכביש -בדרך אל/מ הטיול. חוסר הרעש, המיזוג, סביבת המחייה. בקיצור, יתרונות הרכב כביש שהוא במהותו. גם לנהג(ת), גם לנוסעת ליד, גם לילדים מאחור.
היציבות והבטיחות היחסית על הכביש.
-
דילמה, דילמה, דילמה - האם להישאר עם הפורסטר או שהגיע הזמן להקשיח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitos23
יחד עם זאת, מגבלות הרכב המוכרות של זוויות גישה, חוסר הילוך כוח, חוסן מופחת ביחס לג'יפ אמיתי הורגשו,
בין אם המוטרדות (בעיקר של הנוסעת :rolleyes:) ש"נשבור משהו בשטח" ובין אם, מה לעשות, כחסם למסלולים פוטנציאליים או כחסם/גורם מעכב למסלולים בזמן אמת.
חשוב להגיד שזה מעולם לא מנע מאיתנו את עצם היציאה לטיולים. שזו בעצם המטרה לא? :)
ובנקודת זמן הזו אנחנו נמצאים.
אשתי צפוייה לקבל רכב מהעבודה. מה שיהפוך את הפורסטר לרכב טיולים בלבד; ואנחנו רוצים ויכולים להרשות לעצמנו כרגע להשאיר רכב לטיולים.
האופציות שעל הפרק:
1. להישאר עם הפורסטר As Is ולהמשיך לטייל :D
2. להישאר עם הפורסטר ולהשקיע "מינימלי" בצמיגים מעט יותר קשוחים (~2500 ש"ח) ואולי הגבהה (~5000 ש"ח)
3. למכור פורסטר ולקנות ראש בראש רכב שטח אמיתי. ללא הוצאה גדולה נוספת למעט יישור קו - קרי רכבים באיזור חיוג 30,000-40,000 ש"ח. כולם יספקו שקט נפשי גבוה יותר מחוץ לאספלט, במקביל לכך שכולם יהיו נחותים מהפורסטר בקריטריונים שתיארתי לעיל - שהם דווקא תמריץ חזק, מבחינתנו, לצאת לטייל... :( ואם כן... איזה רכב?
וכאן אשמח לדעות הפורום המכובד.
]
חוששני שדילגת על חלקים מהודעת הפתיחה.
ניקיתי קצת.
ההתייסות של חלק מהמגיבים להתלבטות הייתה ביחס לסעיף 3 של פות״ש.
אגב, אני סברתי שבשל מגבלות התקציב עדיף לו להישאר עם המוכר והנוח עבורו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
חוששני שדילגת על חלקים מהודעת הפתיחה.
ניקיתי קצת.
ההתייסות של חלק מהמגיבים להתלבטות הייתה ביחס לסעיף 3 של פות״ש
לא דילגתי !
הוא לא סתם נתן פתיח משמעותי.
הוא עדיין מתלבט האם בכלל להשתדרג לרכב שטח חזק יותר.
בתכלס הוא רוצה פורסטר (יכולת כביש) אך קשוח יותר לשטח.
זה אפשרי, דיסקברי 4 . אבל זה לא בתקציב.
מה שאני חושב שהכי קרוב לדרישות שלו, פאג'רו קינג.
יום מקסים
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יקירי !
לא רק אלייך התייחסתי .
בכל מקרה, ממליץ שוב שתקרא בעיון את ההודעה המקורית של פותח השרשור.
כשהשיניים נוקשות , כאבים בעצמות, מה שרואים זה רק את המדורה או השק"ש ...
- - - Updated - - -
האמת , חשבתי שהגשם ניתק לך את האינטרנט ...:)
במקרה שלי, שלג .. אבל אני לא באמת מציע לאנשים דאסטר כל הזמן .. הדאסטר מציע את עצמו :)
(( דאסטר יהיה כמובן שיפור גדול מול הסובארו .. ולו רק בגלל הנעילה ומערכת בקרת משיכה או זויות גישה ונטישה .. למרות שהוא יותר קטן מהסובארו .. או איכות חיים יותר טובה בסלון או בטיחות משופרת .. או צריכת דלק משופרת .. תו"כ שמירה על איכות השטח אם לא שידרוגו .. וגם תוך כדי שמירה על אמינות של פרייבט ומחירי אחזקה ותחזוקה של פרייבט - אבל אני לא מציע דאסטר, לא רוצה להדחף ))
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
במקרה שלי, שלג ..
באת להוציא לנו את העיניים ... :mad:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
(( דאסטר יהיה כמובן שיפור גדול מול הסובארו .. ולו רק בגלל הנעילה ומערכת בקרת משיכה או זויות גישה ונטישה .. למרות שהוא יותר קטן מהסובארו .. או איכות חיים יותר טובה בסלון או בטיחות משופרת .. או צריכת דלק משופרת .. תו"כ שמירה על איכות השטח אם לא שידרוגו .. וגם תוך כדי שמירה על אמינות של פרייבט ומחירי אחזקה ותחזוקה של פרייבט - אבל אני לא מציע דאסטר, לא רוצה להדחף ))
חולק עליך, לא חושב שדאסטר כזה שדרוג לפורסטר. אבל אין טעם לפתוח על זה דיון.
לו היה לדאסטר טרנספר עם LOW ,
אין ספק שהוא היה מחזיר את "תור הזהב" של הג'יפונים כדוגמת הספורטאז' והויטרות דור 1 שטיילו כמעט בכל מסלול בארץ.
רענן
-
אם פותח השרשור עדין כאן,
אז כתבת ויטרה והתייחסו כאן אליה, אני רוצה להזיז אותך מעט הצידה (לערבב?):
המליצו על ויטרה
המליצו על גראנד שירוקי ישן
אז אני אחבר ואמליץ על גראנד ויטרה XL7
היה לחברים שלי והופתענו מהרכב,
בתקציב שלך לא תצטרך (כמעט) לרדת במודל.
מנוע 2.7 חזק
איכות נסיעה בכביש
מרווח פנימי מפתיע (מאוד מפתיע)
ויש גם LOW
עמד בגבורה בטיולים עם סופה וטרופר.
דיברת על חווית הנסיעה בכביש - כל היפנים דיזל ירגישו לך כטרקטורים (הדיזל המטרטר, רועש, רועד).
אם בתקציב היה נכנס גראנד שירוקי במודל סביר (או קומנדר), - אני בעד.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
באת להוציא לנו את העיניים ... :mad:
רענן
משתדל שלא ...
אם הייתי מניאק הייתי שולח כאלו תמונות מאתמול ..
קובץ מצורף 131628
אבל כמו שאני לא ממליץ דאסטר ( יש לי סובארו ( להורים שלי יש XV חדש ו OUTBACK מוגבה ) ויש לי דאסטר .. אני מבטיח לך שיש המון הבדל .. ניסיתי בעצמי ) ... אני גם לא שולח צילומי שלג ;)
** מעבר לצחוקים ... אני באמת לא המלצתי לפות"ש דאסטר כי הוא לא צריך את זה לדעתי. הקפיצה היא לא מספיק גדולה ( למרות שלדעתי האישית מבוססת הנסיון האישי בלבד ) היא קיימת .. או שישאר עם מה שהוא מכיר וימתח את זה קצת .. או שיעבור לליגה של הגדולים מה שאני לא ממש חושב שכדאי להמליץ לו ... הנזקים עלולים להיות מבאסים. ( עם הסתייגות לויטארה שאולי מאד עשוייה להתאים )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
דיברת על חווית הנסיעה בכביש - כל היפנים דיזל ירגישו לך כטרקטורים (הדיזל המטרטר, רועש, רועד).
ואת זה אתה כותב מניסיון אישי בגלל שנסעת על כל דגמי הדיזל הקיימים ובכל מצב תחזוקה וזו המסקנה שהיגעת אליה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
ואת זה אתה כותב מניסיון אישי בגלל שנסעת על כל דגמי הדיזל הקיימים ובכל מצב תחזוקה וזו המסקנה שהיגעת אליה?
בכל מקרה יש הבדל מוחשי בתחושות בין רכב מונע דיזל ורכב מונע בנזין ..
-
השרשור הזה התחיל באופן מבטיח עם הצגת מידע ואפשרויות באופן שקול ואחראי אבל התדרדר ל-"אנחנו נגיד לך מה אתה צריך ולעזאזל מה הדרישות שלך"
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk