לא רק דרור חושב שמערכות העזר לנהיגה גורמות לאימפוטנציה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
איזו סקודה?
אני עושה ניסויים במערכת אצלי (אוקטביה 2020) , ומזמן הגעתי למסקנה שזו סכנת נפשות, ההגה מתנגד לי כי הוא מתבלבל בין סימון מחוק לסימון החדש, באמצע סיבוב.
הקרוז קונטרול המשולב בשמירת מרחק מאיץ פתאום כי הרכב לפני נעלם לתוך הסיבוב, מה שיוצר מצב שבדיוק בכניסה לסיבוב חד הרכב מאיץ וחזק. מי שלא נוהג במוד "בואו נבדוק את זה" יקח לו יותר מידי זמן להבין מה קרה וללחוץ ברקס.
אני מפעיל את זה רק בתנועה עמוסה בכבישים ראשיים ואז זה די נוח, מייתר את הצורך שלי לתת כל הזמן גז ברקס, הוא מווסת לא רע את המרחק למהירות מומוצעת, ומידי פעם נותן ברקס מוגזם כי הוא מבין שאני לא איתו...
לי אין בעיה לסמוך על המכונה, שתעשה הכל לבד, אבל שתהייה מסוגלת לזה. בנתיים זה חצי באחריותי וחצי באחריותה, והיא לא מבצעת את אחריותה כיאות.
זה שהטכנולוגיה עדיין לא בשלה רק מעודד אותי לגבי כמה שנים עוד יש לנו להנות מהתחביב.
ברשותי אוקטביה 2019.
אם אתה מצפה שזה יהיה רכב אוטונומי אז תתאם ציפיות ומהר.
זו מערכת הגחה נוספת שמשמשת מפחינתי עוד זוג עיניים וחוסכת ממני עיפות ולחץ.
ברגע שאתה מבין איך היא פועלת אפשר לנהל את הנהיגה בהתאם.
למשל, אם האוטו בורח לך בסיבוב אז אחת משתיים-
א. הגבלת המהירות בקרוז גבוהה מדי.
ב. לא לחצת ברקס בכניסה לסיבוב ולא דאגת לנטרל אותה. המערכת אינה אוטונומית.
אתה צריך להיכנס לסיבוב במהירות הנכונה אז או שתנטרל אותה עם הבאקס וביציאה מהסיבוב תמשוך שוב את מנוף ההפעלה או שתוריד את הגבלת המהירות בהתאם לצורך.
אגב, גם בפניות בצומת, אם אתה עם איתות ומעל זווית מסוימת של ההגה, הרכב לא יאיץ למגבלה. תלמד אותה עם שולי ביטחון.
לגבי שמירת קו-
אם אין שוליים נדלק אור כתום ואתה יודע שהיא לא פועלת.
ממליץ לך גם לבחור בתצוגה של מרכז לוח השעונים Assist sys.
זה מציג לך את הראדר ואת תפקוד המערכת מול העיניים.
זה גם עוזר להבין למשל למה האוטו לא מגביר מהירות אם אתה עוקף מימין בטור.
נסה ללמוד להשתמש במשיכה אליך של ידית תפעול הקרוז בשביל לבטל נקודתית חסימת התקדמות בטורים.
תלמד להבחין בין צללית רכב מלאה לבין צללית ריקה בתצוגה.
תשים לב מתי הקווי שולים בתצוגה מודגשים ומתי דקים.
מתי נורת הנתיבים ירוקה או כתומה.
בקיצור - תלמד לתפעל אותה.
כלי בטיחותי מהמעלה הראשונה אבל לא לסמוך עליו כאוטונומי!
תגובה: לא רק דרור חושב שמערכות העזר לנהיגה גורמות לאימפוטנציה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.... הן אמורות לא לטעות...
.
ההגדרה בתקן למערכות בטיחות מדברת על סיכוי לכשל שיגרום לפגיעה פיזית של 1 ל10 בחזקת כך וכך.
זה לא לעולם לא אפס.
לענייננו ובמלים עממיות, הן אמורות לספק יותר בטיחות ממה שיש היום. לא מדברים על בטיחות מוחלטת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברשותי אוקטביה 2019...
... כלי בטיחותי מהמעלה הראשונה אבל לא לסמוך עליו כאוטונומי!
ברשותך לא ציטטתי את כל המגילה.
אבל אתה מחלק כאן המלצות שמדגימות בדיוק למה המערכת הזאת רעה (או לכל הפחות עוד לא בשלה) . למשל: לשים את המסך המרכזי על מצב "שקרכלשהו" כדי להסתכל ולהבין.... (סלח לי על הציטוט הלא מדויק).
וזה בדיוק העניין. כל עוד המערכת לא אוטונומית, העיניים והקשב הכללי שלך צריכים להיות רק במקום אחד. על הכביש שבחוץ.
בגדול, אתה צריך לוח שעונים שכולל נורה אדומה ענקית שקופצת לך בזווית העין כשמשהו באוטו לא בסדר, ואולי מד מהירות (ועדיף בתצוגה עילית).
כל מה שמייצר עוד הסחות, מדגים בדיוק את הנקודה. לפחות עד שהמערכת באמת תאפשר לך ללכת לישון בדרך מהעבודה הביתה.
ונ. ב.
קבעת את הקרוז קונטרול על מהירות גבוהה מדי?
זה קרוז קונטרול. הוא אמור להיות על המהירות שהחלטתי. בא לי לנסוע על 120. אם הוא לא יודע להתמודד עם סיבובים, זה לא "אני שלא יודע להפעיל", זה הוא שלא מספיק בשל.
הלו, זה צריך לעבוד בשבילי לא הפוך!
כל זמן שמבינים שמדובר במערכות סיוע שאינן מסירות דבר מהאחריות שלנו כנהגים, אז מדובר על תוספות ברוכות (מי יותר ומי פחות), בדיוק כמו ה esp (בכביש) שנמצא איתנו כבר זמן רב.
אגב, בעוד אי אלו שנים שהמערכות הנ״ל יבשילו ויזרקו אותנו למושב הנוסע (עפ״י חוק), הילדים (או הנכדים) יסתכלו עלינו במבת לא מאמין, שנספר להם שפעם אנחנו נהגנו ב ״מפלצות״ האלה בלי שום עזרה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב נו ... הייתי חייב להביא את דעתי בקליפ מופלא זה.
https://youtu.be/O-mfMLPIrrM
נכון זה לא ג'יפ , אבל זה מסביר בדיוק את מה שאני חושב בנושא .
יש בכל השירשור הזה פיספוס מאוד גדול לדעתי:
כל זמן שעל הכביש ינהגו שני נהגים - אוטונומי ואנושי - זה לא ממש יעבוד.
מה לעשות ... אחנו יותר חמורים (לפחות חלקינו).
כשכל העסק יהיה ממוחשב (כמו שדרור כתב - בלי מישהו שחותך פתאום או גונב רמזור או מחליף נתיב) - זה ינגן מעולה (לדעתי הצנועה)
יש כל כך הרבה אינטראקציה ממוחשבת בין רכבים שאפשר יהיה להכניס לשם !!
(ולעניין הקרוז האדפטיבי - ממש עשיתם לי טוב. אני עםפ סיטרואן בת 5, אדפטיבית. בחיים לא דפקה לי האצה בכניסה לסיבובים. יותר מזה, אני תמיד מופתע איך היא סוג של מזהה את הסיבוב של הדרך והמהירות שומרת על מי שמולי בתוך הסיבוב ... תודה לכם :) )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברשותי אוקטביה 2019.
אם אתה מצפה שזה יהיה רכב אוטונומי אז תתאם ציפיות ומהר.
זו מערכת הגחה נוספת שמשמשת מפחינתי עוד זוג עיניים וחוסכת ממני עיפות ולחץ.
ברגע שאתה מבין איך היא פועלת אפשר לנהל את הנהיגה בהתאם.
למשל, אם האוטו בורח לך בסיבוב אז אחת משתיים-
א. הגבלת המהירות בקרוז גבוהה מדי.
ב. לא לחצת ברקס בכניסה לסיבוב ולא דאגת לנטרל אותה. המערכת אינה אוטונומית.
אתה צריך להיכנס לסיבוב במהירות הנכונה אז או שתנטרל אותה עם הבאקס וביציאה מהסיבוב תמשוך שוב את מנוף ההפעלה או שתוריד את הגבלת המהירות בהתאם לצורך.
אגב, גם בפניות בצומת, אם אתה עם איתות ומעל זווית מסוימת של ההגה, הרכב לא יאיץ למגבלה. תלמד אותה עם שולי ביטחון.
לגבי שמירת קו-
אם אין שוליים נדלק אור כתום ואתה יודע שהיא לא פועלת.
ממליץ לך גם לבחור בתצוגה של מרכז לוח השעונים Assist sys.
זה מציג לך את הראדר ואת תפקוד המערכת מול העיניים.
זה גם עוזר להבין למשל למה האוטו לא מגביר מהירות אם אתה עוקף מימין בטור.
נסה ללמוד להשתמש במשיכה אליך של ידית תפעול הקרוז בשביל לבטל נקודתית חסימת התקדמות בטורים.
תלמד להבחין בין צללית רכב מלאה לבין צללית ריקה בתצוגה.
תשים לב מתי הקווי שולים בתצוגה מודגשים ומתי דקים.
מתי נורת הנתיבים ירוקה או כתומה.
בקיצור - תלמד לתפעל אותה.
כלי בטיחותי מהמעלה הראשונה אבל לא לסמוך עליו כאוטונומי!
זו בדיוק הפואנטה, אם אני לא יכול לסמוך עליה שתזהה נתיב כמו שצריך, אז היא רק מפריעה לי, כשאני רוצה לפנות ופתאום ההגה מתנגד לי כי מעצ לא מחקו כיאות את הסימונים הישנים אז היא לא עזר היא נזק.
והכי חשוב, ברור שאני עליה כל הזמן, כי אני לא סומך עליה, אני מפעיל אותה רק לשעשוע כדי להבין מה היא יודעת ומה לא.
נהג פחות מתעניין יפעיל, יסתכל על הנוף ואז ימצא את עצמו בנוף.
כי ברגע שהאתה מעביר חלק המאחריות למישהו אחר הקשב יורד, אפילו אם אתה יודע שאסור לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
כל זמן שמבינים שמדובר במערכות סיוע שאינן מסירות דבר מהאחריות שלנו כנהגים, אז מדובר על תוספות ברוכות (מי יותר ומי פחות), בדיוק כמו ה esp (בכביש) שנמצא איתנו כבר זמן רב.
אגב, בעוד אי אלו שנים שהמערכות הנ״ל יבשילו ויזרקו אותנו למושב הנוסע (עפ״י חוק), הילדים (או הנכדים) יסתכלו עלינו במבת לא מאמין, שנספר להם שפעם אנחנו נהגנו ב ״מפלצות״ האלה בלי שום עזרה...
Sent from my iPhone using Tapatalk
הESP, שונה בתכלית, היא שם, אתה לא באמת יודע או מרגיש, היא לא מספרת לך ש"הנה אני עוזרת", ולפחות מהנסיון שלי אתה לא מרגיש את ההגה מתנגד לך. היא מנגנת קצת על הברקסים ו"מיישרת" אותך, ברוב הפעמים לנהג ההדיוט לא יהיה מושג שהיא עבדה. (כן נורה כתומה וזה, חצי מהאנשים לא שמים לב ולא יודעים מה היא אומרת)