תגובה: (הגבהת פורד אספלורר) התקנת ערכת הגבהה שמיועדת במקור לרכב כבד יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלנדאף עמיד
איפו מצאת את הקוליברים ואם אתה יכול לעזור לי בנושא תודה כי גם לי יש פורד אקספלורר 2014 ומת להגביה אותו
הי,
כמו שכתבו כבר, ההיסטוריה בקצרה היא שהיה את הפורד ברונקו, הוא הוחלף ע"י האקספלורר (ועכשיו כמובן שחזר לליין אבל זה כבר סיפור אחר). 4 הדורות הראשונים של האקספלורר (עד 2010) היו רכבי שטח: שלדת סולם, הילוך כוח וכו' (וגם בהם הדור הולך ופוחת-כמה שישן יותר ככה קשוח יותר). בגלל איזו היסטוריית התהפכויות בדורות הקודמים, הדור ה-4 (היה הראשון שיובא בצורה סדירה ארצה) עוצב יחסית "נמוך" ובתור רכב שטח מרווח הגחון טיפה בעייתי. לכן החיפוש אחר הגבהה.
ספציפית השנתונים החדשים (למשל 2014) הם בתצורת שלדה אחודה, ללא הילוך כוח ובכללי יותר SUV. האינטואיציה אומרת שגם המכלולים פחות בנויים לזה, ויש סכנת בלאי מואץ במיוחד, ומדובר על רכב (ותחזוקה) לא זולים בכלל.
אקפלורר 3 ו4 זה טכנית גם נחשב כמעט ג'יפון מדרכות...למה
סתם דוגמא,פג'רו (כשהוא לא מוגבה הוא בערך כמו האקספלורר בגובה)מהשנתונים האלה מצוייד בסופרסלקט עם נעילת הנעה כפולה קשיחה אמיתית.
הילוך כוח אכן קיים אך השילוב מבוצע דרך נעילה לא קשיחה באמצעות מצמד אלקטרומגנטי ודסקיות חיכוך בתיבת העברה.
לא קיים מזלג לנעילה קשיחה של הסרן הקדמי באקספלורר,אקספידישן,150 וכו מהשנתונים האלה של 2002-2010 והלאה.
המזלג היחיד שיש בטרנספר הוא נטו לחיבור הילוך כוח.
לכן בכלל לא מומלץ לבטל את הטראקשן בתיבות העברה האלה.ביטול הטאקשן ב borg warner 4112 ודומיו יביא להתחממות המצמד לאיבוד הנעה כפולה + נזק לתיבת העברה.
תיבות העברה אלה רגישות גם לסוגי צמיגים בסרנים,לחצי אוויר וכו.
היתרון שהן ממש פשוטות לתיקון.חלפים בשפע ומחירי רצפה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רוכב_נוהג
הי,
רקע לפלונטר:
(1) ברשותי אקספלורר 06 (מרווח גחון מקורי דומה ל-XV) שהיסטורית יוצר עבורו רק קיט הגבהה אחד (Coilover strut) של Rancho quick lift (להבנתי גם לא מדובר בסדרה איכותית באופן כללי) אבל לפני כמה שנים הוא Discontinued (שזה אומר שגם נאסף מהמדפים ע"י היצרן ולא מצאתי ברשת/איביי אף מקום שעדיין מחזיק מלאי).
(2) מצאתי קטלוג ישן שמפרט את המידות והמהלך כמו גם סוג החיבור. העובדה שמדובר על "חתיכה אחת" (Coilover strut) די מקלה פה->
(3) המק"טים של האח הגדול והכבד מאותן שנים (Expedition) עדיין בשוק. לפי התמונות? זהים. סוג החיבור? זהה. מידות? יש הבדלים של ס"מ לפה ולשם (אני מבין שבמציאות ס"מ זה הרבה בנושא שעסקינן אבל לשם אני חותר).
השאלה:
אני מבין שתקינה תהיה סיפור בעייתי, אבל בפן הטכני בלבד, ואני באמת שלא מתיימר להבין פה ולכן שואל, מה בתכל'ס הסיפור? ככה אני רואה את זה:
(א) סוג חיבור זהה (לפי המפרט כאמור), מידות פלוס מינוס זהות, אפילו בתמונה נראה אותו דבר (בדגש על אזורי החיבור-שפתאום לא יהיה איזה צ'ופצ'יק שבדיוק יחסום את החיבור) - די בוודאות ההתקנה תהיה אפשרית.
(ב) הייעוד לרכב כבד יותר כנראה יגרום בהתקנה על רכב קל יותר להגבהה גבוהה יותר ("קפיץ קשיח יותר") (הייעוד המקורי שלהם הוא הגבהה של אינץ' 1 - נקווה אז שלא יעבור את ה- 2.5)
(ג) ההתנהגות כביש תהיה של בולם קשיח יותר. אבל בגלל שזה coilover אינטואיטיבית אני לא צופה בעיות נוספות (קצב ריבאונד?). כמה זה נורא (חוץ מהתחושה)? השלכות בטיחותיות? הרי אפשר תמיד להתקין בולם-על מכוונן ומותאם אישית שיתנהג קשיח/רך יותר לפי דרישה. "אז מה ההבדל"?
תודה על העזרה,
תודה רבה לכם אני אנסה להגביה עם קולברים גם החלפתי צמיגים ל״18 50/50 ואם יש הצעות אחרות אשמח לשמוע , דרך אגב ההגבה לא לסלעים אלה לחול ובוץ תודה