תגובה: מעבר מפרייבט לג'יפ - זקוק לייעוץ
יש לכל ג'ימני באשר הוא הילוך כוח, שלדת סולם וזוג סרנים חיים. זה חלק מה-dna של הרכב.
בשנים 2006-2018 הילוך הכוח מופעל על ידי כפתור חשמלי מתחת לפקדי המיזוג ולא באמצעות ידית מכנית סמוכה לגיר ואולי זה מה שהטעה אותך. אבל יש גם יש הילוך כוח
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אחרי חיפושים רבים וקריאה מרובה עדיין לא הצלחתי למצוא פתרון לכל ההתלבטויות, אך מבחר האפשרויות השתנה משמעותית.
מהגרנד ויטרה שהייתי נעול עליה בהתחלה ירדתי לגמרי. אמנם סה"כ אחלה רכב אך נראה קצת נמוך ולא בא לי לעשות עבודות מע"צ ולהתכווץ מפחד בכל פעם שאני נתקל במדרגה בשביל.
מהלנד קרוזר ירדתי מכיוון שהמחירים ביד2 מוגזמים לגמרי ובגלל שלרכב יש נטיה להגנב כמו לחמניות חמות.
מה נשאר:
- פג'רו BK קצר
- ג'ימני 2015-2018
מבחינת התקציב מוכן להתגמש למעלה (120-130, אולי קצת צפונה משם) אם זה יבטיח תמורה גבוהה יותר למחיר ויותר שקט נפשי. לכן שוקל גם את האופציה של ג'ימני חדשה (2019) מהניילונים. כאן יש שאלה מה קורה עם שיפורים שארצה בהמשך ואחריות יצרן?
על הג'ימני הישנה עדיין יש את הנושא של הנוחות שכולם מזהירים מפניו ("ישבר לך הגב", " אתה תמכור אותו תוך חודש", "אתה תחשוב פעמיים לפני שאתה יוצא לפיקניק בטבע"). היתרונות מבחינתי הם: קל לחניה (גר בת"א), זול לתחזוקה, עביר מאוד בשטח. החסרונות פחות משמעותיים מכיוון שהרכב ישמש בעיקר לטיולים (זוג עם ציוד מינימליסטי) ולבקר את ההורים פעם בשבועיים. אנסה למצוא דרך לעשות סיבוב על הרכב ולהרגיש על בשרי איך הוא בכביש ואולי גם בשטח (יש מתנדבים? :D).
הפג'רו אופציה מפנקת, נראית בטיחותית (6 כריות אוויר וכו'). עבירה מאוד (אני יודע שהיא מרימה גלגלים על מדרגות אבל ממה שראיתי ביוטיוב גם עוברת בלי בעיה), וממה שהבנתי מגהצת שבילים בכיף וגם נוחה מאוד בכביש. הבעיה היא שדגמים במצב טוב נחטפים מיד2 כמעט באופן מיידי והתחזוקה יקרה יותר.
אשמח לקצת הכוונה לאן להמשיך מכאן, אולי אפשרויות נוספות שלא שקלתי?
אני הייתי מציע שתי אפשרויות:
-לבחון אופציה של טנדר, ב90-100 יש טנדרים טובים והם לחלוטין יותר עבירים ועמידים מויטארה
-אופציה שנייה: לא נכנס לארנק של פות"ש אבל עם תקציב כזה, אני לפחות הייתי שם
מקדמה על ג'מיני חדש והיתרה בתשלומים, יותר יעיל ולדעתי חסכוני מלהתעסק במשומשות
זה גם פותח לך אופציות טיול רבות . נקודה למחשבה
כיוון שהרכב עומד רוב הזמן, ובסופו של יום משמש בעיקר לטיולים - אל תחשוש מג'ימני.
הכי חדש שאתה יכול.
מבחינת סחירות - ג'ימני הוא מניה מצויינת וגם אם תחליט שלא מתאים לך - לא תפסיד.
אבל לדעתי זה לא יקרה - ואם תקנה ג'ימני חדש או משומש כמעט חדש - עם מינימום שינויים אתה בהחלט תהנה ממנו. הנסיעה בכביש לא כזו זוועתית כמו שמתארים- תזמין נסיעת מבחן בג'ימני חדש ותתרשם בעצמך. והפרקטיות בשטח מצויינת ולטעמי מנצחת. הגודל הקטן אכן מגביל אבל לזוג - אני לא רואה את המגבלה.
בקיצור.... תנסה. תראה אם מתאים לך. לדעתי גם במקרה שלך ג'ימני הוא הפתרון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אחרי כל ההתלבטויות וזמן המתנה של כמה חודשים התחדשתי בג'ימני 2021.
חייב לומר שכרגע אני מרוצה מאוד מההחלטה. עם אפס נסיון בנהיגת שטח, נראה שהרכב לא מתאמץ בכלל ועובר מכשולים בכיף, בלי גירודים, מכות או פרפורים מיותרים (סטוק לגמרי למעט מיגונים).
לגבי נוחות הנסיעה - למרות כל החששות, נוח למדי! אחרי יום ארוך של 15 שעות על ההגה (כביש+שטח, חד יומי בצפון הארץ) חזרתי רענן ומרוצה. המושבים נוחים מספיק והתנהגות הכביש לא פגעה בחוויה יותר מדי. וזה אחרי שנסעתי שנים על גולף 2011 זריזה עם טורבו.
גם החסרון הגדול ביותר שהוא מקום אחסון לא נראה רציני מדי. אמנם עוד לא ניסיתי בפועל, אבל נראה שעם המושבים האחוריים מקופלים אני בכיף מכניס לשם כל מה שאני צריך שזה אוהל, מזרן, כסאות מתקפלים, צידנית, כמה תיקים ושישיית מים. בעתיד אם תהיה מצוקה, גגון לגמרי יסגור לנו את הפינה.
יפה, תתחדש ותהנה מהרכישה החדשה!
נשלח מהנייד