תגובה: טסט פעם בשנתיים לרכבים עד גיל 10
https://www.calcalist.co.il/local/ar...880151,00.html
ועדת הכספים אישרה: במקום לחדש רישיון מדי עשור - תוקפו יוארך עד גיל 70
ועדת הכספים אישרה שורת שינויים במחירי האגרות הקשורות בהוצאת רישיון. מחיר הארכת רישיון נהיגה עד גיל 70 יעמוד על 510 שקל, זאת במקום הארכה מדי עשור שעולה 441 שקל. הנפקת כפל רישיון תופחת ל-10 שקלים במקום 29 שקלים כיום
מדינה חרא! מנסים לדפוק אותנו. תהיו בטוחים בזה. פשוט עוד לא הבנו איך....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני פחות בענייני סטיות בריטיות,
למי שבעניין, זו יכולה להיות בשורה דרמטית.
לפני שמתלהבים ועושים מזה דרמה/הילולה, מוטב להתעמק עד הסוף בפרטי ה"היתר" המפוקפק הזה - הוא חל על מכוניות עד שנת ייצור 1960 בלבד.... למה? כרגיל במשרד התחבורע, "ככה".
וה"סטייה" אינה רק בריטית. כמה ממכוניות החלום שמככבות בפנטזיות של חובבי רכב רבים, גם שלי, הן בריטיות, אוסטרליות, יפניות. ואם אתה נורא רוצה לייבא פלקון XB אוסטרלית? או ניסאן סקייליין GT/R יפנית?.... אסור לך. כי הן נולדו עם הגה בצד השני וזה קרה אחרי 1960.... זה הופך אותן לנורא מסוכנות, בטח יותר מסוכנות מאיזו מוריס עתיקה עם 20 כ"ס משנת תרפפ"פו/1949 או משהו דומה....
תכל'ס, מבחינת הנהיגה עם הגה ימני? מתרגלים לזה תוך דקות. בכל העולם זה גם מותר, ואין בעיות בטיחות. רק אצל היהודים החכמים ש"מנהיגי כל העולם תמיד מתקשרים אליהם כדי ללמוד איך לעשות דברים נכון, כי הם יודעים הכל הכי טוב מכולם", כל דבר שהם לא מכירים הוא תמיד נורא מסוכן. לקרוא לזה "מסוכן" זה כמו להגדיר גיר ידני כ"מסוכן" כי ליותר מדי יהודים (ובעיקר יהודיות), נורא קשה להסתדר עם שלוש דוושות....
להזכיר - אנחנו אולי "עם הספר", אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו. מה לעשות.
בוא תסביר לי איך אתה רואה שהדרך פנויה כשאתה יוצא לעקיפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
https://www.calcalist.co.il/local/ar...880151,00.html
ועדת הכספים אישרה: במקום לחדש רישיון מדי עשור - תוקפו יוארך עד גיל 70
ועדת הכספים אישרה שורת שינויים במחירי האגרות הקשורות בהוצאת רישיון. מחיר הארכת רישיון נהיגה עד גיל 70 יעמוד על 510 שקל, זאת במקום הארכה מדי עשור שעולה 441 שקל. הנפקת כפל רישיון תופחת ל-10 שקלים במקום 29 שקלים כיום
תגידו תודה לשר התחבורע הכי טוב (או הכי פחות גרוע) שהיה כאן אי פעם, למרות שהפציע רק לכמה חודשים - הוא השאיר חותם. הבהמה הנוכחית שהחליפה אותו, חוץ מלצעוק על סטייקים בתוכניות אירוח, לא עושה שם כלום - ותראו כמה מהלכים טובים, מתבקשים ונכונים הוא הספיק לעשות בחודשים הספורים האלה כשרק מילא שם מקום - כל ההקלות האלה, אמיתיות או סמליות, הקלה אמיתית או רק אחיזת עיניים, הן עבודה שלו. התקדמות. כי מה שהיה קודם, הוא בלתי נסבל.
ביטול עמדה 1? היו שם שחיתויות, אז הוא סגר את זה וזהו. שחיתויות, הא?.... בוא בצלאל, בוא ותכיר את מקור השחיתות. את ממלכת השחיתות - מכוני הרישוי. כל מה שצריך עכשיו זה שתחזור למשרד התחבורע ותשב שם 4 שנים - ואז תבין שצריך לבטל לאלתר גם את מכוני הרישוי. וזה כבר יהיה באמת חזון אחרית הימים.
זה לא פוליטי בכלל. דעותיי אמנם באופן כללי ביותר די בצד שלו, אבל מעולם לא חשבתי להצביע לו - עד עכשיו. אם הוא יתחייב רשמית לחזור למשרד התחבורע ולהמשיך במהפכה שהתחיל, אני אשכרה אצביע לו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
באנגליה הם יוצאים לעקיפה. גם בבולגריה. גם ביפן. נמכרים שם דגמים עם הגה בצד "הלא נכון" (באנגליה ויפן נוהגים בצד שמאל עם הגה ימני, אבל מיובאים לשם דגמי מכוניות מסויימים עם הגה שמאלי. בבולגריה נוהגים כמו אצלנו בצד ימין עם הגה שמאלי, אבל מותר לייבא מכוניות עם הגה ימני. רכב הסיוע שלנו בראלי ברסלאו בבולגריה היה מרצדס-ספרינטר עם הגה ימני. והוא עקף יופי. נזהרים יותר. זה הכל. גם בגרמניה המסודרת והממושמעת ראיתי לא מעט רכבי אספנות עם הגה ימני).
לא שמעתי שסטטיסטיקת התאונות שלהם חמורה משלנו.
ושוב - הישראלים שהמציאו את הגלגל מקשים קושיות וחכמים יותר מכולם.
מי שחתך בשנת 1960 יש לו טעם טוב. מאז הבריטים רק הלכו והתדרדרו.
רכבי JDM אמיתיים באים רק בהגה ימני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חנן לא לבד.
ואנחנו לא הולכים לאותו המכון.
כנראה שיש עולם מקביל/ישראל השנייה? בו אפשר לעשות דברים אחרת.
את הצעד הראשון בלצאת מהמטרופולין עשית, עכשיו תמצא באזור שלך את המקום הנורמלי לעשות טסט.
אם אתה מתעקש להתנפץ על אותו אזור גיאוגרפי שברור לך שהוא בעייתי.. זה כבר נחשב תחביב.
וזה בסדר, לא שופטים מה עושה נעים לכל אחד.
כנראה. לא פעם קרה שמכון טסטים בכלל לא מוכן לקבל את הג'יפ שלי ולהכניס אותו למסלול, וזה כשהמוסכניק הלך. מבחינת שיפורים ויזואלים אין בו שום דבר.. לא מקבלים אותך לפניי שבדקו משהו בכלל, ככה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עם רכב שנולד לפני 1960 - מי חושב לצאת לעקיפה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
כנראה. לא פעם קרה שמכון טסטים בכלל לא מוכן לקבל את הג'יפ שלי ולהכניס אותו למסלול, וזה כשהמוסכניק הלך. מבחינת שיפורים ויזואלים אין בו שום דבר.. לא מקבלים אותך לפניי שבדקו משהו בכלל, ככה..
על איזו תקופת זמן מדובר?
הנסיון שלי כמו של חנן הוא שמאז הכנסת ההגבהה לרשיון, הדברים מרגישים אחרת.
ההרגשה היא שהם הרבה פחות לחוצים מהמשמעות שהם יעבירו משהו שביציאה מהמכון, ביקורת משרד התחבורה תפסול וזה ישליך עליהם.
זה לא קשור לתקופת זמן, זה קשור לרכב שעליו הם נוסעים. אצלך ואצל חנן זה היילקס וכנראה שעל טנדרים מסתכלים אחרת כאשר רשומה ההגבהה.
מה לעשות אבל הסיקסים והסופות נפלו בין הכסאות, ואוכלים עוד יותר מרורים מאז ה"רפורמה", כן הגבהה רשומה/לא רשומה זה בכלל לא משנה להם, כמו שאמרו פה לפניי, פשוט אומרים לך אל תכנס.
את הג'יפ שלי דווקא מכניסים.
אבל במקום לחפור בהגבהה, חופרים ומנפיצים דברים אחרים. יש פעמים שזה קל יחסית, יש פעמים שגם המכונאי המקושר קרוב לייאוש. בסוף עובר אבל זה עולה בבריאות.
להכריז שמאז אישורי הגבהה נושא ההתעללות בטסטים נרגע?... זו שטות מוחלטת, אחיזת עיניים, אם לא גובל בהונאה לשמה.
זו רק התרשמות אישית של הכותב מהרכב שלו, מטסט אחד, לעתים שניים. אפילו ברצף. נפלת על "יום טוב" של הבוחן. לא יותר מזה.
הסיקסים/סופות כבר לא כל כך "בין הכסאות" - יש בשוק קיט הגבהה חוקי עבורם, האפשרות קיימת ועקרונית ניתן להגביה ולקבל אישור באופן חוקי. נכון, אין מבחר. ונכון, הקיט החוקי אינו מהמשובחים (בלשון המעטה). אבל זה עניין פשוט של היצע וביקוש, הרע במיעוטו.
עוד יתרון, משמעותי מאוד, יש לציין - וכנראה היחיד ב"הסדרת" נושא ההגבהות - וכבר כתבתי את זה כאן ולא רק אני - זה שאין יותר ערפל קרב בנושא הזה. היום מאוד ברור מה מותר ומה אסור לעשות.
מצד שני היה מאוד ברור גם שהסדרת נושא ההגבהות תגרום למכוני הרישוי לאבד את אחד ממנופי הלחץ/כוח הרציניים שהיו בידיהם בדרך להכשלה ולשוחד הנכספים - אז כמו ילד שגזלו ממנו את הצעצוע האהוב שלו, הם מוצאים מנופי לחץ אחרים. לא מכשילים על הגבהה? יכשילו על שטויות אחרות. או שיסרבו להכניס את הג'יפ למכון. בשביל זה יש מכונאי מקושר שיש לו יחסי תן וקח עם המכון ואנחנו משלמים.
להאמין שבאמת ובתמים מכוני הרישוי בפריפריה יותר ענייניים והוגנים מאלה שבמרכז - זו פנטזיה לשמה. "ארץ ההפקר" שמחוץ לגוש-דן היא לא יותר מאגדת-עם. לא הפקר ולא נעליים. נהלי משרד התחבורע אחידים, לגיאוגרפיה באמת אין הרבה משמעות. ממש כמו לקבוע שכאן בצפון אין ניידות משרד תחבורע ואפשר לנסוע חופשי בג'יפ לכל מקום בלי לחשוש - ברור שזה קישקוש מקושקש. גם כאן יש מיקומים קבועים שצריך להיזהר מלעבור בהם, רק פחות אלטרנטיבות חלופיות. ומי שמספר לכם אחרת - או שלא נוסע בג'יפ שלו ביומיום או שפשוט משקר.
בסופו של דבר השאלה "איפה לעשות טסט" היא רק פשרה שנובעת מכמה שיקולים. אני לא אסע 150-200 ק"מ למכון נידח שאני לא מכיר בצפון רמת הגולן או בדרום הנגב, רק כי סיפרו עליו אגדות שהוא "הוגן/מקל", כדי להיכשל שם על משהו ולו שטותי, ואז לנסוע שוב ושוב. כי גם דלק וזמן עולים כסף והרבה. ממילא אני במרכז פעם בשבוע וממשיך לתת למכונאי הקבוע שלי לטפל בזה, באותו מכון שנמרוד הגדיר כ"לב המאפליה" (הוא באמת מכון גרוע וקשה, אבל רוב המכונים גרועים ממנו, בהתחייבות ומנסיון). זה אולי חרא, אבל זה החרא המוכר והוא שלי. פחות בא לי להתפלש בחרא אחר שאולי יעלה יותר בסופו של דבר.
טסט פעם בשנתיים לרכבים עד גיל 10
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
להכריז שמאז אישורי הגבהה נושא ההתעללות בטסטים נרגע?... זו שטות מוחלטת, אחיזת עיניים, אם לא גובל בהונאה לשמה.
.
נוח לך לבטל עדות של כמה וכמה אנשים כי החוויה שלך שונה.
אז הנה, נעשה את אותו הטריק, זה עובד גם הפוך.
״מה שדרור אמר זה שטות מוחלטת עד כדי הונאה״..
האחות שלי ושלך זהות לצורך טיעון מבטל אווילי שכזה.
וחזרה למציאות,
אף אחד לא טוען שהכל הפך לאידאלי.
אבל יש בהחלט מקומות הרבה יותר שפויים.
גם לא בחרתי בשבילך את השיטה, האם לבד או דרך מוסך.
יש כאן שתמיד טענו כמוך. בעלי כלים יפניים מדגמים שונים שאינם בבחינת "מטרה מובהקת" לבוחנים כמו סיקס או סופה.
בשיחות פרטיות הם מודים שהם עוברים חוויות דומות לשלי ושאני צודק.
הם רק לא מכריזים את זה כאן.
בנוסף - מאז הסדרת נושא ההגבהה הכל הפך להיות דבש ושושנים? זה לא נראה ונשמע לך תלוש?....
לטעון שכן - בעיני זו הונאה לשמה.
טסט פעם בשנתיים לרכבים עד גיל 10
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
יש כאן שתמיד טענו כמוך. בעלי כלים יפניים מדגמים שונים שאינם בבחינת "מטרה מובהקת" לבוחנים כמו סיקס או סופה.
נכון.. היילקס ישן מוגבה עם צמיגי שטח, וכננת זה רכב נמוך ולא מושך תשומת לב בכלל.
קראת מה כתבת לפני ששלחת?
אני זוכר טוב מאד את ״המרדפים״ האוויליים וההורדות מהכביש באמצע נסיעה בשיא הרדיפה שבאמת הייתה.
לתחושתי דברים השתנו לטובה.
זה רחוק מאידיליה, אבל טוב יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בנוסף - מאז הסדרת נושא ההגבהה הכל הפך להיות דבש ושושנים? זה לא נראה ונשמע לך תלוש?....
מי אמר דבר כזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בשיחות פרטיות הם מודים שהם עוברים חוויות דומות לשלי ושאני צודק.
הם רק לא מכריזים את זה כאן.
ראשית, אתה צודק (כמו בהרבה מקרים ...)
שנית, גם יפני עם הגבהה ברשיון לא ערובה לאי התעללות במכון הטסטים.
ואני כן הצהרתי וסיפרתי כאן
רענן
דרור אתה מאשים את חנן בהונאה?
תבהיר ותגבה את טענתך או שתתנצל.
אולי הייתי חריף מדי. מתנצל בפני חנן. גם בפני דורון. "טועים ומטעים" זה יותר מתקבל?....
אני כן עומד על דעתי שלספר שהיחס לרכבי שטח במכוני הרישוי הפך להיות הוגן וענייני מאז הסדרת נושא ההגבהות - הוא הטעיית הציבור לשמה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ראשית, אתה צודק (כמו בהרבה מקרים ...)
שנית, גם יפני עם הגבהה ברשיון לא ערובה לאי התעללות במכון הטסטים.
ואני כן הצהרתי
וסיפרתי כאן
רענן
אתה כן. אחרים עדיין לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני כן עומד על דעתי שלספר שהיחס לרכבי שטח במכוני הרישוי הפך להיות הוגן וענייני מאז הסדרת נושא ההגבהות - הוא הטעיית הציבור לשמה..
תראה איפה זה כתוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תראה איפה זה כתוב.
בבקשה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
רציני? אני עם טנדר בן 25 והטסט החצי-שנתי הנוסף הוא שום דבר מעבר לשלוש שעות מחיי פעם בשנה, מדלת הבית וחזרה.
אז ברכב פרטי צעיר? זה בכלל לא פרמטר לרכישה, לטעמי.
אם אתה מחזיק את הרכב כמו שצריך, אז הטסט גונב טיפה זמן מהפנאי. בקטנה.
עד לג'יפוקליפסה עשו לי צרות רציניות על גובה הטנדר, המקורי, אבל מאז החיים במכון הרישוי הם דבש. יש הגבהה, מאושרת. הבוחנים מרוצים וארבעת הרכבים שלי עוברים טסט ראשון, תמיד, חוץ מפעם אחת שפספסתי באחזקה, ואז הכשלון בטסט היה מבורך. ממש.
וזה שלך:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הנסיון שלי כמו של חנן הוא שמאז הכנסת ההגבהה לרשיון, הדברים מרגישים אחרת.
מה שכתבתם זו חוויה אישית שלכם.
לטעון שבאופן כללי דברים השתנו זו הטעייה. פתרון סוגיית ההגבהות הוא רק סעיף אחד.
והחוויה של רובנו בטסטים לא השתנתה והיא שונה בתכלית משלכם.