לי יש נסיון מצויין עם קלבר כצמיגים לרכב משפחתי, מבחינה ויזואלית נראו טוב גם אחרי 10000 , התעקשתי להחליף למרות שהפנצר מאכר לא הבין למה להסיר צמיגים שנראים במצב ככ טוב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
לי יש נסיון מצויין עם קלבר כצמיגים לרכב משפחתי, מבחינה ויזואלית נראו טוב גם אחרי 10000 , התעקשתי להחליף למרות שהפנצר מאכר לא הבין למה להסיר צמיגים שנראים במצב ככ טוב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.tyrereviews.co.uk/
אתר מעולה להשוואות בין צמיגים.(יש להם גם ערוץ מצוין ביוטיוב שעולים אליו כל המבחנים)
חפשו את הדגם שאתם רוצים(עזבו רגע את המידה) ותכנסו להשוואות בין צמיגים - יש ממש מבחנים השוואתים בין דגמים שונים(מרחקי בלימה על יבש, רטוב וכו')
המומלצים ביותר לרכב פרטי(לא ספורטיבי):
Michelin primacy 4
Continental premiumcontact 6
goodyear efficientgrip perf 2
המחירים של הGOODYEAR סביר מאוד בארץ, וגם המישלין נמכר במחירים סבירים.
לא הייתי מתפשר תמורת כמה מאות שקלות.
מקבול מאוד לחשוב ולאו דווקא בטעות, שכל צמיג מתוצרת מותג אירופי/אמריקאי/יפני ידוע עדיין ייתן אחיזה טובה יותר, מרחקי בלימה קצרים יותר וכו' ובאופן כללי יהיה הרבה יותר טוב מהזבל הסיני. מצד שני הסינים מתקדמים בעקשנות וסוגרים פערים. חלק מהצמיגים עם השמות המצחיקים האלה כבר יודעים לתת עבודה סבירה מאוד בעלות נמוכה לאורך זמן רב.
חשוב מאוד לדעת מה אופי הרכב ואופי השימוש בו ולבדוק באותיות ובמספרים הקטנים שעל הצמיג - מעבר למידה, קוד המהירות והעומס, שימו לב גם לערכי ה-Treadwear.
צמיגי Eco כלומר בעלי הרכב גומי קשה יחסית שמיועדים לחיסכון בדלק ואורך חיים על חשבון אחיזה, יהיו עם ערך Treadwear גבוה.
צמיגים ספורטיביים בעלי גומי דביק שמיועדים למקסימום אחיזה, על חשבון אורך חיים וצריכת דלק, יהיו בעלי ערך Treadwear נמוך יותר. כן, הם גם יותר יקרים וגם נגמרים הרבה יותר מהר. לשים צמיג כזה, נגיד טויו פרוקסס R888 על פריוס או קורולה או פוקוס 1600 אוט' שחייהן עוברים עליהן בפקק?.... הגזמה פרועה. סתם בזבוז. זה דומה לציד יונים עם תותח - אין צורך בזה. כל לנדסייל/אוביישן/לנויגטור/פארואד סיני יעשה את הזחילה בפקק/התנהלות חרטום אל זנב או חיפוש עקר אחר מקום חנייה, בדיוק אותו דבר ובחצי אם לא שליש מהעלות.
אבל כשאני רואה ב.מ.וו חזקה או GTI או לאון-קופרה על צמיגי ECO סיניים?...... אשכרה בא לי לבכות.
בקיצור:
אם זו משפחתומטית/קרוסאובר שדינמיות מהם והלאה וננהגים באופן מתון, אבל נוסעים ק"מ שנתי גבוה = קחו צמיגי Eco.
אם זו הוט-האצ'/רכב ספורטיבי ואתם אוהבים לנהוג מהר בכבישים מפותלים ורוצים כל גרם של אחיזה - תבחרו בצמיג ספורטיבי אמיתי, עם מקסימום אחיזה.
מישהו נתקל במותג Arivo?
הסיבה היחידה שאני בכלל שואל היא כי הם הוצעו בחינם (חלק מעסקה גדולה) למישהי שנמצאת בבעיה כספית די גדולה.
אישית אני נוטה לנסוע ולפנצ'ר אותם כדי לוודא שיעלו על הרכב צמיגים טובים יותר, אבל קצת מקווה להיות מופתע.
אז יש למישהו נסיון טוב איתם ?