יש ביטים שמיועדים להכנס לקנה מתאם (קצרים) ויש כאלו המיועדים להכנס ישר למברגה (צוואר ארוך עם מגרעת לנעילה של המברגה). בד"כ האימפקט מגיעות עם תופסן ולא עם פוטר. לי יותר נוח עם הביטים המתאימים לנעילה. אבל הם יקרים יותר.
Printable View
יש ביטים שמיועדים להכנס לקנה מתאם (קצרים) ויש כאלו המיועדים להכנס ישר למברגה (צוואר ארוך עם מגרעת לנעילה של המברגה). בד"כ האימפקט מגיעות עם תופסן ולא עם פוטר. לי יותר נוח עם הביטים המתאימים לנעילה. אבל הם יקרים יותר.
הביטים לאימפקט חזקים יותר וניזוקים פחות.
נסיתי מלא סוגים של ביטים, גם ב 40 ש"ח לביט בודד
המסקנה שלי הכי טוב זה ביט של hilti.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
יש למילווקי ביטים פטנטיים ארוכים . בזכות יום האב ובעזרתו האדיבה של ברנרד, יש לי כמה קופסאות כאלו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...127c404fa5.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...022ea87460.jpg
לא הבנתי מה הפטנט (או שמא זה השם הגנרי לביטים לתופסן של מברגה?)
ואם כבר, אפשר הסבר להדיוט לגבי ההבדלים הקטנים בין סוגי הראשים (PH, PZ בעיקר)
פוזידרייב (pz) הוא שדרוג של פיליפס (ph) שנועד לשימוש כשצריך יותר מומנט (יש עוד צלעות קטנות בין הצלעות הראשיות). הוא אוחז יןתר טוב ולא "קופץ החוצה" במומנט מסוים.
כדי לסבך את העניינים, יש גם ראשים בתקן יפני jis, שמאוד דומים לפיליפס, אך כמו הpz לא קופצים החוצה.
כמובן שהצלבה בין סוגי הברגים והראשים תיתן תוצאה לא טובה.
תודה !
אם תסתכל מקרוב על מברג פיליפס תראה שהשיניים שלו משופעות. לכן הוא קופץ החוצה במומנט מסויים.
פוזידרייב - השיניים ישרות ולא יקפצו החוצה גם במומנט גדול יותר.
יפני - הזווית של הראש אחרת - החור פחות עמוק. מי שטיפל במכוניות יפניות ואופנועים יפניים בשנות ה80 קילל הרבה בגלל זה. יש לי סט מברגים במיוחד לזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש ביטים לברגי עץ, יש כאלו למתכת. יש לכל בורג ביט שמתאים לו. הרבה פעמים ביט נראה מתאים אבל הוא קטן מידי. ביטים זולים שנמכרים בשקל, תקנה הרבה כי הם לא שווים הרבה. ביטים איכותיים שווים הרבה כי זה מוצר הרבה יותר מושקע מבחינת חומר גלם וגימור, למרות שבעין זה לא תמיד נראה.
אני מבריג עם אימפקט, בעיקר כי זה מה שיש לי. לפעמים בהחלט עושים חור מקדים. לגיטימי ושימושי. כמובן בקוטר קטן מהקוטר של הבורג בכמה מידות.
יצא לי כבר להבריג ברגים קודחים גם ב10 ממ עובי. זה עובד אבל אם הביט לא 100% מתאים זה נהרס. גם הברגים עצמם לא תמיד איכותיים.
אגב, יש לקנות מגנטים כדי להחזיר לביט את היכולת מגנוט שלו, מאוד שימושי.
אני עובד בבניה קלה =משתמשים הרבה בברגים קודחים אף פעם לא ראיתי טעם לקנות ביט יקר
מוביל +שקית מלאה ביטים זולים עושים את העבודה מעולה נשחק\נשבר מחליפים
מה עם ברגי "איסכורית" עם ראש משושה וביט ייעודי ?
לא מזמן הלכתי למסגר שכן כדי לקדוח חורים בפגוש מתכת HD שלי כדי להתקין פנסים (עובי דופן של כמה ממ בריאים יחסית) .
את הקידוח המקדים הוא עשה עם בורג איזכורית ומקדחת אימפקט בריאה ...
יש לו מסגרייה בערך כל כלי שאפשר לחשוב עליו ועדיין לדבריו זה הפתרון הכי מהיר ונח.
במלים אחרות, חסך עלייך מקדח איכותי
[emoji1787]
הכי מהיר ונח אבל לא הכי נכון ולא הכי טוב.
פעם היתי אצל איזה בעל מקצוע לחבר ארגז מצבר במאחורה של אקונולין. העובד הגיע עם מקדחה, מקדחים\ ברגים רגילים אומים וכל מה שצריך. במקרה עבר שם הבוס - אמר לו - מה אתה עושה? החליף את הכל באימפקט ו 4 איסכורית.
לגבי הדילמה העמוקה - בשבילי רק מברגה. מקווה שעזרתי.
{ הדיון הזה אמור להיות בעשה זאת }
זה הניסיון שלי עם ברגי איסכורית ורכבים
הקשר בחטיבה התקין רכיב של המשואה .....
ועל הדרך חורר צינור דלק כנראה
מחסור במטפים בצהל הגביר את התוצאה
לסיור שלוםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7803c9748.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk