תגובה: ביטול EGR, מיצובישי האנטר 2009. יתרנות למול חסרונות. שואל מסקרנות.
רבות נאמר לעיל, אז אוסיף את הסיפור המרתק שלי כבעליו של סוס ברזל עצל בשם פג'רו Q.
אמר לי בחור באחד המפגשים - תבטל את ה-EGR לקבלת סוס קרבות דוהר, עתיר סוסים וחסכוני בדלק.
נשמע טוב... הםםם..
כשהלך לי ראש המנוע, נאלצתי רק את ה-EGR ומה גיליתי להפתעתי כי לא רבה היא ?
בעצם יש לי מנוע עתיר סוסים וחסכוני, ורק לא הייתי מודע לזה. :-)
ה-EGR היה חסום... כנראה בעליו המאושר הקודם "שדרג".
קיצר, כנראה פחות פיח בסעפת ובצילנדרים, כנראה יותר גז NoX וכנראה שחמור עצל לא הופך לסוס דוהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sportage
רבות נאמר לעיל, אז אוסיף את הסיפור המרתק שלי כבעליו של סוס ברזל עצל בשם פג'רו Q.
אמר לי בחור באחד המפגשים - תבטל את ה-EGR לקבלת סוס קרבות דוהר, עתיר סוסים וחסכוני בדלק.
נשמע טוב... הםםם..
קיצר, כנראה פחות פיח בסעפת ובצילנדרים, כנראה יותר גז NoX וכנראה שחמור עצל לא הופך לסוס דוהר.
1+.
רק לאחרונה הייתי עד לזוועות ולשמות שמצטברים במנוע האנטר, שעובר כרגע שיפוץ כללי (ויקר).
זה לא רק ה EGR.
זה בעיקר השילוב של גזי הפליטה המכילים פיח ואדי השמן הממוחזרים ליניקה מגזי ה Blow by gas מהנשם.
השילוב בין השניים יוצרים כמויות כאלה של זפת שגורמים חלחלה גם למנוענים המנוסים ביותר...
לכל בעל רכב שמתכוון להחזיק את הרכב שלו לאורך זמן ולא לשאת בהוצאות אדירות מיותרות, שנגרמו מטהרנים אמידים ברמה מגוחכת..., אני ממליץ לחסום את ה egr ולשחרר את הנשם לאטמוספירה (לבעלי המצפון, אחרי catch can...)
ההמלצה כמובן חוסה תחת ההסתייגות הכללית והמחייבת של אתר ג׳יפולוג באתר.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sportage
נשמע טוב... הםםם..
לא הבנתי.
אתה בעד או נגד.
לא ברור בכלל מה כתבת.
אבל זה מעלה בי שאלה.
לדאסטר עד 2016 אין את הדבר הזה על האגזוז. שהבנתי שקשור ל egr. זה אומר שלדגמים לפני אין egr ?
בהנחה שיש ואפשר לחסום. האם זה יוצר בעיות טסט ?
בהנחה שלא. זה יכול לתת כמה קגמ׳ים נוספים בסלד יחסית נמוך ?
ההממ. לפני שאני מתקשר לגרשון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
רק לאחרונה הייתי עד לזוועות ולשמות שמצטברים במנוע האנטר, שעובר כרגע שיפוץ כללי (ויקר).
זה לא רק ה EGR.
זה בעיקר השילוב של גזי הפליטה המכילים פיח ואדי השמן הממוחזרים ליניקה מגזי ה Blow by gas מהנשם.
השילוב בין השניים יוצרים כמויות כאלה של זפת שגורמים חלחלה גם למנוענים המנוסים ביותר...
לכל בעל רכב שמתכוון להחזיק את הרכב שלו לאורך זמן ולא לשאת בהוצאות אדירות מיותרות, שנגרמו מטהרנים אמידים ברמה מגוחכת..., אני ממליץ לחסום את ה egr ולשחרר את הנשם לאטמוספירה (לבעלי המצפון, אחרי catch can...)
ההמלצה כמובן חוסה תחת ההסתייגות הכללית והמחייבת של אתר ג׳יפולוג באתר.
טל.
מנועי דיזל מודרנים בנויים להתאבד, ככל שהשנה יותר מתקדמת נוספות עוד מערכות חנק וחייהם יהיו קצרים יותר. מי שלא משכיל לגשת ישירות לבעיה מבעוד מועד ישלם ביוקר.
שאלה,
בהנחה שאני מבטל את הEGR, למעשה מפרק אותו. נתקלתי בכמה מדריכים ומסתבר שהעניין לא סיפור גדול
https://www.youtube.com/watch?v=YQlms-n7D5I&t=537s
http://www.l200forum.com/t5388f49-EGR-removal.html
מה קורה בטסט? הרי בטסט בודקים לי גם גזים מהאגזוז, ואומרים לי להגיע לסל"ד מסויים במהלך הבדיקה.
אם אני מבטל את הEGR, ולוחץ על הדוושה - הרי שהEGR למעשה לא עושה את מה שהוא צריך לעשות והגזים משתחררים להם כמו אחרי חמין של שבת.
מה אז? הבדיקה שלי תיכשל לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motiyairl
זה כבר שאלות של קיטבג...
כן. בטסט אמורים לעלות על זה, אם לא אז הטסט לא מילא את תפקידו כראוי...
מצד שני, עד כמה שאני יודע, עדיין לא הגיעו לרזולציות כאלו במכוני הרישוי, אבל גם אם עכשיו לא, הרי שזה אמור להחמיר בהמשך.
טל.
טוב,
נתקלתי בזה
http://mitsi-egr.co.uk/Purchase.php#...egory=48297007
כהמלצה באיזה פורום בריטי של L200.
הזמנתי. אעדכן לאחר התקנה.
עוד שאלה מתוך סקרנות, מתי בעצם אני אמור להרגיש את החוסר הפעולה של הEGR.. בנסיעות איטיות, סל"ד נמוך? שהמנוע קר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
זה כבר שאלות של קיטבג...
כן. בטסט אמורים לעלות על זה, אם לא אז הטסט לא מילא את תפקידו כראוי...
מצד שני, עד כמה שאני יודע, עדיין לא הגיעו לרזולציות כאלו במכוני הרישוי, אבל גם אם עכשיו לא, הרי שזה אמור להחמיר בהמשך.
טל.
לא יודע מה אמור להיות, אני יודע שאצלי בבדיקת עשן/גזים/איך שקוראים לזה בשני טסטים שנה אחרי שנה, אחד עם egr, ואחד בלי (אצלי ניתן לחיבור מחדש לפני טסט ע"י חיבור פשוט של צינור ואקום לאקטואטור שלו, רק שבטעות שכחתי לחבר) לא היה הבדל בקריאות.