תגובה: מבקש חוות דעת על בסיס אישי, שברולט אקווינוקס + ניסן אקסטרייל
חברים,
תודה, אני מקבל בכבוד את ההצעות, הטרוניות והנזיפות...
טרוורס ואקספלורר לגמרי מחוץ לתקציב הקנייה.
טוסון וספורטאז', יקרים ולא ממש גדולים.
3008 לא בא להם, אני הייתי הולך עליו
גם אני לא מת על השברולט, אבל הוא עונה על דרישות המרחב-מחיר-התנהלות על הכביש.
1.5 ליטר טורבו? לא בא לי טוב, בטח לא על מרכב גדול יחסית.
לכן אני מוטרד מהאמינות והשירות
בינתיים, גם הם מוטרדים.
תודה לכם, אני נשאר עם הדיסקו הקשיש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
היי רמי
כהרגלי, אהיה בוטה.
לא סובל את המכוניות מהדור האחרון של ניסאן. למעט ה-Z370 וה-GTR ודגמי אינפיניטי (לא כולם, גם להם יש זוועות, כמו ה-QX60 למשל), כל הדברים האחרים שמגיעים אלינו זה עולב חיוור. תחרות ראויה לטויוטה על תואר "המכונית לאנשים ששונאים מכוניות".
שברולט?..... שברולטים קוריאניים הם מכה שלא כתובה והם אלה שאחראיים לשם הרע שדבק במותג בישראל. הם לא השכילו ללמוד מטויוטה שכאשר מייצרים מכונית שמבאסת את התחת בנהיגה, אז לפחות שתהיה אמינה.... ספארק, סוניק, אוואו, אופטרה, ויואנט, אפיקה, קפטיבה, קרוז .... יוצרו ע"י דייהו. מה שנקרא "דייהולט" (DAEWOOLET"). אלוהים ישמור אותנו.
אבל אני בכלל לא נגד שברולטים אמריקאיים. מותג עממי בארה"ב, מכוניות די אפרוריות בד"כ. עם הנעה קדמית, אל תחפש בהן חוויות נהיגה אלא אם אתה חובב תת-היגוי.... במקסימום תהנה ממנועי V6 עם הרבה כוח ומתאוצות בקו ישר. אבל ביומיום הן עושות את העבודה - נוחות, מרווחות, אמינות בדרך כלל. מה שאני אוהב בהן זה תנוחת הנהיגה שלוקחת בחשבון שיש בעולם גם אנשים גבוהים (וגם אנשים שמנים, אמריקה, נו). שזה משהו שביפן, הגמדים בגובה מטר וחצי מסרבים להפנים.
במקרה של האקווינוקס, אמינות מנוע ה-1.5 טורבו היא עדיין נעלם מבחינתי.
כל הקונספט ההזוי של מנוע בנפח קטן שמוגדש עד צאת נשמתו כדי שיצליח לסחוב מרכב גדול וכבד והכל רק לכבוד טימטום בלתי נתפס של רגולטורים - לא בא לי טוב. לא הייתי תולה תקוות מרובות במנוע הזה.... אולי אני טועה, ואז הרווחתם.
מה שממש לא נעלם מבחינת אף אחד, היא העובדה ששוק המשומשות בישראל נשלט על ידי אלה שסוגדים כמו מסוממים למותגים יפניים ודעתם היא שקובעת. החכמולוגים הנ"ל, שחלקם לא יודעים להבדיל בין שמן מנוע לשמן זית ובין פלאג לפילטר אוויר, מאוד לא אוהבים את המותג שברולט (ויש להם סיבה, בעיקר בגלל שהשברולטים הקוריאניים היו כל כך מוצלחים...), וזה מתבטא בסחירות לא מדהימה ושמירת ערך בעייתית.
מקסימום, אם דווקא אקווינוקס זה מה שהג'וניור רוצה, תפחיתו חזק במחיר במעמד הרכישה, כדי שלא תתבאסו יותר מדי במעמד המכירה.
חייב לחלוק על ההתייחסות שלך לשברולטים קוריאנים. אח של זוגתי נסע כ-5 שנים על סוניק. נכון, לא רכב מפנק, יפה או נוח במיוחד. אבל רכב אמין, זול לתחזוקה שעשה מה שבקשו ממנו, להגיע מנקודה A לנקודה B בלי דאגות. יש לא מעט אנשים שזה ממש מספיק להם.
זוגתי נסעה בספארק ידני משנת 2011 ועד שנת 2019, מעל 100 אלף קילומטר תחת ידה. הרכב הקטן והמצחיק הזה נסע במשך שנה פעמיים בשבוע ת"א - שבטה, במשך שנתיים שלוש פעמים בשבוע ת"א - ירושלים ובכל שאר הזמן המון נסיעה עירונית עם גיחות טיול בסופי שבוע. הוא היה אמין בצורה מדהימה, למעט החלפת מצבר, בלמים וצמיגים, בלאי טבעי לכל הדעות, לא היו לו שום אירועים מיוחדים. גם הוא, כמו הסוניק, היה רועש, לא מפנק ולא יפה. אבל הוא עשה את העבודה שלו, לקח מנקודה A לנקודה B.
כשהגיעה העת להתחדש, בחרנו בספארק החדשה. שילוב המנוע והגיר מרגישים זריזים וחזקים, הרכב נוח, מפנק באבזור ומרגיש איכותי יחסית... הוא אפילו כבר לא מכוער. אגב, הוא גם זכה במספר מבחנים השוואתיים כמיני הטוב בישראל והוצע עם אחריות יפה. לא פעם אני בוחר לנסוע בו ולא בפאג'רו, הוא פשוט נוח ונעים.
רוצה לומר, לא הייתי פוסל את השברולטים הקוראינים בגלל דעות קדומות. האופטרה והקרוז היו מכוניות רעות. לא כל הדגמים כאלה, בטח לא החדשים. יש אנשים שמחפשים רכבים נוחים, אמינים, הדורשים תחזוקה סבירה ולמטרה זאת לא הייתי פוסל את האקווינוקס. הוא גם מרגיש נעים יותר מהרבה מהמתחרים במחיר שלו, בטח כיד 2 בן שנתיים.
אנחנו בערך שנה עם איקס טרייל ליסינג, בנזין.
הרכב "מפנק" ונוסע יפה, אחרי שהוא התחיל לנסוע.
משהו בשילוב של המנוע עם הגיר שם דפוק מהיסוד,מעבר מעמידה לנסיעה מרגיש כמו נצח עד שמשהו שם "נתפס" והרכב מתחיל להאיץ בקצב סביר. בנוסף, המערכת כיבוי בעצירה שם היא הכי גרועה שנתקלתי בה בחיים ומחייבת ביטול שלה עם הכניסה לרכב.
עם או בלי קשר, לפני כשבועיים הרכב התחיל לקפצץ עם התחלת הנסיעה. הוא חזר לפני יומיים אחרי שבועיים במוסך, לפי קצין הרכב החליפו שם את כל הגיר.
אקווניקוס יש כשנה לאחותי, קנו אותו כמשומש. הייתה להם ספורטג' וחיפשו משהו דומה אבל קצת גדול יותר, במיוחד בתא המטען. בינתיים הם מרוצים מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
חייב לחלוק על ההתייחסות שלך לשברולטים קוריאנים. אח של זוגתי נסע כ-5 שנים על סוניק. נכון, לא רכב מפנק, יפה או נוח במיוחד. אבל רכב אמין, זול לתחזוקה שעשה מה שבקשו ממנו, להגיע מנקודה A לנקודה B בלי דאגות. יש לא מעט אנשים שזה ממש מספיק להם.
זוגתי נסעה בספארק ידני משנת 2011 ועד שנת 2019, מעל 100 אלף קילומטר תחת ידה. הרכב הקטן והמצחיק הזה נסע במשך שנה פעמיים בשבוע ת"א - שבטה, במשך שנתיים שלוש פעמים בשבוע ת"א - ירושלים ובכל שאר הזמן המון נסיעה עירונית עם גיחות טיול בסופי שבוע. הוא היה אמין בצורה מדהימה, למעט החלפת מצבר, בלמים וצמיגים, בלאי טבעי לכל הדעות, לא היו לו שום אירועים מיוחדים. גם הוא, כמו הסוניק, היה רועש, לא מפנק ולא יפה. אבל הוא עשה את העבודה שלו, לקח מנקודה A לנקודה B.
כשהגיעה העת להתחדש, בחרנו בספארק החדשה. שילוב המנוע והגיר מרגישים זריזים וחזקים, הרכב נוח, מפנק באבזור ומרגיש איכותי יחסית... הוא אפילו כבר לא מכוער. אגב, הוא גם זכה במספר מבחנים השוואתיים כמיני הטוב בישראל והוצע עם אחריות יפה. לא פעם אני בוחר לנסוע בו ולא בפאג'רו, הוא פשוט נוח ונעים.
רוצה לומר, לא הייתי פוסל את השברולטים הקוראינים בגלל דעות קדומות. האופטרה והקרוז היו מכוניות רעות. לא כל הדגמים כאלה, בטח לא החדשים. יש אנשים שמחפשים רכבים נוחים, אמינים, הדורשים תחזוקה סבירה ולמטרה זאת לא הייתי פוסל את האקווינוקס. הוא גם מרגיש נעים יותר מהרבה מהמתחרים במחיר שלו, בטח כיד 2 בן שנתיים.
התכוונתי לאמינות נטו.
אני לא מצפה מרכב בסיסי לשום דבר מעבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במקרה של האקווינוקס, אמינות מנוע ה-1.5 טורבו היא עדיין נעלם מבחינתי.
כל הקונספט ההזוי של מנוע בנפח קטן שמוגדש עד צאת נשמתו כדי שיצליח לסחוב מרכב גדול וכבד והכל רק לכבוד טימטום בלתי נתפס של רגולטורים - לא בא לי טוב. לא הייתי תולה תקוות מרובות במנוע הזה.... אולי אני טועה, ואז הרווחתם.
גם אני עדיין מחזיק בדעה שאין כמו מנוע מרובה צילנדרים ועתיר סמ"ק (המנוע המופלא בשלבי GT350 לדוגמה).
מצד שני, יצרן כמו BMW ששם מנוע 1.5 3 צלינדרים במכונית העל שלהם I8 כנראה אומר משהו.
אבל, כשטויוטה לא מתביישת ושמה מנוע 1.6 3 צלינדרים הכי חזק שיש בשוק ביאריס GR ,
כנראה שהקונספט בכל זאת עובד.
רענן
אתם מתעקשים לא להתייחס לפואנטה.
"חזק" ו"ביצועים" זה לא האישו, למי אכפת אם מאיץ ל-100 ב-8 או 9 שניות או 10 שניות.... אלא אמינות וקלות/עלות אחזקה לאורך זמן.
זה מה שחשוב באמת למי שרוכש רכב שבהגדרתו הוא כלי תחבורה בסיסי ורוב זמנו יעבור עליו בפקקים ובחיפוש סיזיפי אחרי חנייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
חברים,
תודה, אני מקבל בכבוד את ההצעות, הטרוניות והנזיפות...
טרוורס ואקספלורר לגמרי מחוץ לתקציב הקנייה.
טוסון וספורטאז', יקרים ולא ממש גדולים.
3008 לא בא להם, אני הייתי הולך עליו
גם אני לא מת על השברולט, אבל הוא עונה על דרישות המרחב-מחיר-התנהלות על הכביש.
1.5 ליטר טורבו? לא בא לי טוב, בטח לא על מרכב גדול יחסית.
לכן אני מוטרד מהאמינות והשירות
בינתיים, גם הם מוטרדים.
תודה לכם, אני נשאר עם הדיסקו הקשיש...
ברשותך, יש עוד בורדו שלא העלו פה - סורנטו.
2015 ומעלה.
יש שלל גרסאות, המנוע 2.4 עובד יפה מאד והגיר הפלנטרי אמנם לא חסכוני, אבל כן אמין.
מחזיק כזו כבר למעלה משנה, רכב מפנק, אמין, עם כוח כשצריך.
ממליץ בחום.