לצערנו פיאטון כבר לא.
(או שמישהו יפתיע אותי שהוא חזר)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
לצערנו פיאטון כבר לא.
(או שמישהו יפתיע אותי שהוא חזר)
אסף.
אכן "מוסך פיאטון" כבר לא קיים ובעליו שלמה פרש לפנסיה.
בברכה - רפי לין
קצת מפתיע לרעה אבל תכלס מדובר בכוונה טובה של לחסוך ללקוח הוצאות מיותרות (לדעת המוסך). ייתכן שגם מדובר בהתאמת אופי העבודה לאופי הצרכן הישראלי הממוצע שמעוניין לחסוך ככל האפשר בהוצאות מוסך ולעשות רק מה שהכרחי.
רוב התלונות (ע"ע יצאת צדיק על מוסכים) הן על מוסכים שדוחפים ללקוח תיקונים וטיפולים מיותרים ויקרים בכוונת מרמה או מגדילים לעשות ומחייבים על עבודה/ טיפול/ חלקים שבכלל לא בוצעו או הוחלפו.
לכן אני לא הייתי ממהר לפסול את מוסך השלושה בגלל מה שכתבת
המטרה היא שהג'ינג'ית תיכנס למוסך עם האוטו שלה. תיסע.הביתה בבאבל ותחזור אחרי חצי יום.
זה קל זה פשוט וזה בעיקר לא מכניס אותי ללופ.
לצאת מהעיר הופך את זה לעסק שלי.....
אסף.
לא יצא לי לראות בתחום המכוניות מכונאים שעובדים לפי הספר ועוד מעטים שיש להם ויודעים לקרוא בו.
בתחום האופנועים דווקא מאוד כן.
כשאני מגיע למוסך לצורך פרוצדורות שחשוב לי שיבוצעו לפי הספר, אני לומד את הפרוצדורה ומלווה את הטיפול בעצמי תוך שאני מוודא ומבקש לבצע לפי ההנחיות.
השאלה מה כתוב בספר.
ואם היצרן לא כתב שמחליפים שמן גיר?.....
מצד שני הלקוח ביקש, מוכן לשלם, לא מתווכח על זמנים ומחיר, וזה גם לקוח שמבין משהו במכוניות - אז תחליפו! מה הסיפור?...
מוזר.
בלי קשר, אני ממליץ על מוסך השלושה לבעלי רקסטון דווקא.
רקסטונים 2016-2017 שגוזרים ציר יציאה קדמי בטרנספר כמו שאני טוחן סיגריות. אין טיול שכולל איזו עליה טכנית עם רכב כזה שלא נגזר ציר יציאה... באג כרוני בדגם. נגזר חלק כמו בסכין. בלי שבבים ונזקים נילווים.
בחברה דורשים בלי להתבייש כמעט 20K על טרנספר חדש מהקופסה. לפני עבודה ומעמ....
במוסך השלושה מחליפים להם ציר וסוגרים את הסיפור בכ-4K... וכולם יצאו ממנו מרוצים.
בחוצה ישראל האחרון נגזר כרגיל ציר, שלחתי אותו אליהם. הם נתנו לו קדימות בתור וביצעו את זה מספיק מהר כדי שהבחור יחזור לטיול כבר למחרת.
אני מבין את החשש. המוסך יחליף שמן. עניין פשוט וללא סיכון אמיתי - גיר ידני עובד יותר טוב עם שמן טרי. המערכת ההידראולית גם עובדת טוב יותר עם שמן טרי על פני שמן בן עשור. ונוזל בלמים? זה בכלל הוראות היצרן.
אבל יש סיכון. נגיד שבועיים אחרי תהיה תקלה בגיר. בכל זאת לא רכב חדש. ואז יבוא הלקוח ויתלונן שזה קרה בגלל רשלנות של המוסך. לא בלתי סביר. ולך תתעסק עם זה.... אז תהיה הוגן ותגיד את זה ככה. נסתדר.
אסף.
לפני הסמוראי היתה לי אופל קאדט. 1.3 אוטומטית.
אוטו משעשע.
בכל מקרה הלכתי למוסך אופל בחיפה להחליף שמן.
הם גרשו אותי כי :
זה אוטו ישן. יש לי חשש שהבורג יכול להשתבר כשננסה לפתוח אותו .. ואין לי כזה בורג. אז מעדיף לא לגעת.
האוטו היה 83 וזה היה בערך ב 2001.
בורג של ריקון שמן מנוע. בורג מיוחד ונדיר אש ...
למוסך ההוא לא חזרתי. ואתה צריך לדעת יותר מכולם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בסוף כצפוי נסעתי לאוטו איטליה. אם כבר להחליף נוזלי גיר ובולמים במוסך - אז שעל הליפט שליד יהיו אי טייפ ודלוריאן.....
(ועוד כלי רכב שנותנים תחושה של חו"ל.... או של תצוגה מוטורית)
((ואז יוצאים מהמוסך עם כל האלפות והעקרבים מסביב... הראש כבר באווירה המתאימה.. עם בולמים חדשים.... הרעש הזה של מנוע איטלקי... הפקק נפתח... קצר במוח... עובר למצב התגרזנות... פאק איזה כיף של אוטו בגרוש וחצי. ))
אסף.