אם היה לי ארגז כזה, הייתי הופך את הדלת האחורית למתרוממת עם דלת מקורית, פותח בלי רחמים מהצדדים - דלת צד זה או מסגרות פשוטה או ברזנט.
החשוב הוא לנצל היטב את התועלת שבגישה לארגז מכל הצדדים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אם היה לי ארגז כזה, הייתי הופך את הדלת האחורית למתרוממת עם דלת מקורית, פותח בלי רחמים מהצדדים - דלת צד זה או מסגרות פשוטה או ברזנט.
החשוב הוא לנצל היטב את התועלת שבגישה לארגז מכל הצדדים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ארגזים אתה יכול לחפש במוסך ליד מוניטין במפרץ חיפה, בערך מול לב המפרץ.
אם אתה צריך לשקול עם תיעוד, אפשר בדגון בחיפה
בדלת האחורית אין לי כוונה לגעת מה שגם דלת מפירוק זה סיפור של 1000 +/- ש"ח ומה שיותר חשוב זה נראה לי הגישה מהצדדים.
https://www.youtube.com/watch?v=NCf4-MoNoQw
בוידאו הזה יש התקנה כזו. יש מצב שאם קיימת דלת במידה נכונה + תוספת של שתי בוכנות זה פתרון שאפילו עלול להיראות נורמלי.
קודם כל תתחדש!
שיהיה בשעה טובה, מאחל לך שתטייל בו הרבה, בדרכים טובות ובדרכים משובשות וגם היכן שאין דרכים כלל, ושלא תכיר מוסכים מבפנים ושרק תתעסק בשיפורים ובדיגומים וכו' וכו' כל הברכות הבנאליות.
מה אתה מתלבט? עכשיו תתכנן את פרוייקט הארגז מאפס. דלתות מהצדדים, מתרוממות על בוכנות עם פאוצ'ים לציוד מטבח צמודים אליהן מבפנים. גגון על הארגז, אולי אוהל גג. מידוף פנימי, יש כאן מספיק אנשים מוכשרים שבנו לטנדרים שלהם ארגזים מדוגמים לתפארת. שום רעיון אינו הזוי או דמיוני. תשאב מהם רעיונות.
וכמובן לפזול לאוסטרליה ולראות מה קורה שם עם ארגזי טנדרים
Sent from my HD1903 using Tapatalk
צחי תתחדש, נראה מעולה.
גם לי יש את הסידור הזה של דלת אחורית בלבד בארגז הטנדר ללא פתחים מהצד ולצערי התרגלתי.
אני רק יכול לתאר לעצמי כמה היה יכול להיות לי נוח בעבודה פתחי צד.
אגב, אני האינסטלטור היחיד שאני מכיר שנוסע עם טנדר 4X4, כל השאר עם ברלינגו :):p
הרמתי היום טלפון לחברה שמוכרת את הציוד קרוואנים והוא טוען שאין בעיה להתקין על דופן של טנדר. מכיוון שהמחיר שהם רוצים על התקנה הוא סכום לא קטן כנראה שאלך על ביצוע עצמי ואשתחרר פעם ראשונה ואבצע חיתוך עם דיסק ברכב.
בסרטוני ההדגמה שראיתי משתמשים סיליקון לצורך אטימה ומכיוון שסיליקון ופח הם לא חברים האם סופר 7 לבן יהיה החומר הנכון לביצוע?
מאיפה קניתם בוכנות להרמה של הדלת? האם בונות של מטבח של בית יעשו את העבודה ויהיו עמידות מספיק?
השבוע אקפוץ לקינן קמפינג ואראה את המוצר בלייב (בתקווה שיש במלאי) ואחליט סופית.
בשלב הראשון אני עוד אבדוק אם אני מתקין רק צד אחד או שניים.
סופר 7 מתאים לעבודת פח של רכב, זה כתוב באותיות הקטנות של המוצר.
מנסיון עם הדבקה של פחים, גם אחרי שנים בחוץ לא נראו תופעות לוואי.
לגבי הדלתות, בלי להתלבט, תכנן לשני הצדדים.
בזמנו רכשתי בוכנות סיניות בכמה שקלים בודדים באחד העלי-בבאים. מצויינות.
נראה אחלה הדלתות האלו.
שים לב אבל מה הגובה של הגישה שנשאר לך במצב שהדלת פתוחה. יהיו שם כמה ס"מ מעל דופן הארגז. כשהרכב יהיה מוגבה ועל קצת יותר צמיגים, הגישה לתוכן עלולה להיות בעייתית.
אבל אני ממש ממליץ לך להתחיל מהגבהה וצמיגים, לטייל כמה טיולים, ולהתקדם הלאה. אין בעייה בינתיים לדחוס הכל לתוך הארגז בלי יותר מדי סדר. יכול להיות שתחליט להעיף את הארגז הזה ולעשות מראש משהו יותר מועיל. החסרון הגדול זה לא רק העדר גישה מהצדדים אלא הדלת המרכזית העלובה.
אני מציע לך לעשות צד אחד קודם כי כשעושים שני צדדים הארגז שנשאר לך נעשה פתאום צר וארוך ולא לכולם זה מתאים.
יתרון נוסף הוא שאם תחליט לצרף גם את הצד השני תוכל ליישם עליו לקחים שיעלו מביצוע הצד הראשון
בקבוצה שלי יש היילקס עם ארגז עם מדפים בשני הצדדים אבל רק בצד אחד יש גישה מבחוץ (ושם יש פקל קפה, ציוד חילוץ וכמובן תאורה ללילה). הצד השני הוא פשוט מדפים בתוך הארגז ובכל הרכב מציין שזה יותר מפריע מאשר עוזר
בהצלחה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מקסימום נזרוק שם שרפרף מתקפל.
צמיגים יש 4 בי אף חדשים 245/70/16 שזה לא מדהים אבל לבינתיים זה יספק.
גם הגבהה תגיע רק אחרי הזיווד וכמה טיולים שיראו שיש (בטוח שיש) צורך.
הגישה היא שקנינו אוטו בגבול העליון של התקציב כדי לקנות רכב כמה שיותר חדש מה שהשאיר אותנו עם תקציב מצומצם לכל השאר. אז ההשקעה הראשונית תהיה ביישור קו קו כנראה די קטן שצריך לבצע ולאבזר לטיולים. כמו בפאג'רו השאיפה היא לבצע כמה שיותר לבד, אח"כ הגבהה, אולי מיגונים, אולי גגון (דווקא מעל הגג המקורי ולא מעל הארגז).
אני קניתי את הטנדר עם ארגז עם דלת אחורית ושני חלונות צד, כשחלונות הצד פנו לתוך חללים סגורים משל עצמם. הרגשתי שזה יותר מפריע מעוזר, והורדתי את המחיצות. במצב הנוכחי הגישה מעולה, והסידור נוח לי.
https://imageshack.com/i/ponpNL48p
אין ויכוח, לשם אני מכוון.
חד משמעית נראה הרבה יותר נוח הסידור של הדלתות שחף מהצד, בהצלחה מחכה לעדכון ותמונות!
דלת מהצד זה רק יתרון.
אתה לא חייב ליצור תא סגור מאחורי הדלת.
זו יכולה להיות גישה לחלל המרכזי כמו אצל חנן, או אפילו ל״חצי קומה״ מתחת לגג לשליפה צידית של ציוד יומי.
מנסיון ארוך שנים עם טנדר, הדבר שהכי הפריע זה ה״ערימה״ שצריך לפרק כדי להגיע למשהו, או חוסר הגישה לציוד הפנימי.
ברגע שיש חלוקה מפלסית/גישה צדדית, זה נוח בסדרי גודל.
צחי,
תשקול מאד ברצינות צימיגג מעל לארגז רק לציוד לינה (אצלי זה לינה+אוהל).
זה שדרוג משמעותי שמפנה לך את החלל בארגז לציוד שוטף יומי בטיול.
וזה גם מפשט את ההעמסה/פריקה לטיול.
יש לי תיק גג וזה הסידור שהיה בפאגרו.
נתקדם ונראה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מניח שאתה כבר בכיווןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...badce7896d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...223606ee36.jpg
Sent from my HD1903 using Tapatalk