אחרי 7 שנים עם Samsung S5 Active התחדשתי עם Samsung Galaxy Xcover Pro.
אין לי רק לשבח את המכשיר, ממשיך ראוי לסדרת ה-Active שמשום מה הופסק ייצורה.
Printable View
אחרי 7 שנים עם Samsung S5 Active התחדשתי עם Samsung Galaxy Xcover Pro.
אין לי רק לשבח את המכשיר, ממשיך ראוי לסדרת ה-Active שמשום מה הופסק ייצורה.
מה זה חלק ויציב יותר? איך מרגישים את זה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תאמין לי זה אותו דבר .
אגב, האקסיומה שקבעת מכשיר 800 ש"ח שיואמי מול 2500 ש"ח סמסונג (אני מניח) היא לא נכונה.
יש מכשירי סמסונג במחיר 800 ש"ח ויש מכשירי שיואמי מעל 2000 ש"ח.
כלומר, צריך יהיה להשוות תפוחים לתפוחים ובערך מאותו זן.
אכן שמשווים בערך על אותה סקלאה (חומרה) יהיה פער של 10 מכסימום 20% - מכשיר סמסונג יהיה יקר יותר.
בגדול ההבדלים מתחלקים לשניים , חומרה, תוכנה :
א. בצד החומרה מקבלים ביצועים חזקים יותר חידושים טנלוגיים
(לדוגמה מסך ה AMOLED שהיה בדגמים הראשוננים של סמסונג, היום הוא כבר נפוץ בהרבה חברות) ,
צריכת זרם נמוכה יותר שמשפיע על אורך חיי הסוללה.
זה בד"כ נעשה ע"י אריכטקטורה של מתחוכמת יותר ובדחיסה גבוהה יותר (ננו מטר) של הרכיבים.
הסינים כמעט כל הזמן דור אחד פחות עד שיעתיקו ....
ב. בצד התוכנה אתה מקבל ורסייה יציבה ישר מהקופסה עם פחות באגים בעיקר משמעותי בשפה העברית (ימין לשמאל).
כמו כן, הגיור נעשה ע"י בעלי מקצוע ולא מתנדבים ישראליים שמסייעים (ONEPLUS גיירה כך את המכשירים).
בסמסונג אתה מפעיל טלפון ואת הטלפון הבא תוכל להפעיל גם בקלות כי הממשק נשאר על אותו עקרון (עם אבולציה מסויימת).
תמיד יש יותר פיצ'רים ואפלקציות (שזה לעיתים החסרון של סמסונג לעומת אנדרואיד נקי כמו בדגמי פיקסל של גוגל או שיואמי MI-A2 ).
החלפת טלפון סמסונג לסמסונג כמעט ואינה מצריכה התעסקות כלל בעזרת אפליקצייה שלהם.
כמובן שיש דגמים מצויינים לחברות סיניות ושיואמי בפרט (לבת הקטנה שלי יש MI-A2 ) ורצוי להשוות טרם רכישה.
רענן
גם בשיאומי אפשר לפצל את המסך.
ואת עניין הכיבוי כי המכשיר נתקע - הבנתי. זה הבדל משמעותי. לא ששווה *לי* 2000 שקל אבל אני מבין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני כשנה וחצי עם פוקופון (סיני עם יח"צ).
המכשיר עובד בסדר גמור אבל מלא שטויות מעצבנות גם בממשק הפיזי מול המשתמש (מסך טאץ' לא איכותי, לדוגמה) וגם בתוכנה.לא עוזר שהוא מגיע מותקן עם ערימה של אפליקציות יצרן שהורסות את חווית השימוש באנדרואיד.
אז הבדלים מול מכשירי אמצע ופרימיום בהחלט יש, אבל כמו בכל דבר גם כאן חוק התועלת השולית הפותחת עובד. לי אין היום איך להצדיק מכשיר ביותר מ 1500~ שח.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אם תצליח לשים את ידייך על מכשיר בלי תוספות של החברות עדיף.
גם שיאומי, גם סמסונג וגם OnePlus מוסיפים דברים והמכשיר יותר מסובך.
אני אישית עם פיקסל שזה הכי קרוב ליציבות של אפל על אנדרויד.
מקבלים עדכונים למערכת הפעלה ראשונים ובלי תנאים, נקי, חלק, מהיר.
בגדול oneplus כמעט נקי לגמרי משטויות ועובד חלק.
הבעייה שלי עם הדגמים החדשים שלהם זה הגודל והעדר שקע אוזניות (כן, יש מתאם. לא מתחשק לי עוד משהו שיכול להתקלקל, מגדיל את הטלפון ואת המשקל שלו).
אסף, שאלת מה זה יציב? טלפון שלא נתקע/קופא תוך כדי שימוש. שלחיצה על אפליקציה פותחת אותה מיד ולא לוקח לה שניה לעלות.
המפרט של הs10e נראה טוב מזה של ה4a5g למרות שהסמסונג הושק כבר לפני שנתיים.
כמו שכתבתי קודם,
לפני מס' חודשים קניתי עוד S10E לבת שלי לאחר חיפוש והעמקה במציאת טלפון קטן אבל חזק בביצועים.
הפיקסל קרוב מאד, אבל מאחור.
ובכלל מהניסיון שלי אף גלקסי לא התקלקל לי (היו S2 , S5 ACTIVE ) לעומת ONEPLUS ONE
שביקר פעמיים במעבדה ונזרק לפח.
אגב, המסקנה שלי, לא לתקן טלפונים בפרט לא להחליף מסך. פשוט לזרוק ולקנות חדש.
רענן
מסך של 10 פלוס שהתחיל לעשות בעיות (לאחר נפילה) - התברר שמסך חדש מקורי עולה הרבה מעל 1000 שח טומאה לא מומלץ להתקין עליו מסך חלופי.
לכן לא הייתי ממהר לרכוש טלפון על במחיר של 2000 של ויותר.
נשלח מהנייד
השיאומי נוט8פרו שלי לא קופא ולא נתקע. לוחצים על אפליקציה והיא נפתחת . מהר. מחזיק סוללה מלא זמן טעינה מהירה מאד. מה עוד אפשר לבקש?
{ אני אגיד לך מה - שיהיו לו את מחוות האצבעות שהיו בוואווי שהיה לי קודם }
אני מחזיק מכשיר נוסף, שהוא באמת גרוטאה,לצורך עבודה - LGQ6 - הוא כן איטי וכן נתקע וכו' .
מה זה אפליקציות כבדות? יש לך שם של אחת? אולי אתקין ואבדוק אם הן תוקעות אותו.
אצלי יש כבר שנתיים פלוס שיומי רדימי נוט 5.
עבד מצויין עד עכשיו והתחיל קצת לזייף (שקע טעינה קצת רופץ והשמע כבר לא משהו).
חוץ מזה עשה את עבודתו סופר נאמנה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני כבר המון שנים עם מכשיר רדמי 4 פרו (כן, 4,
לא הnote. הרגיל ).
פעם אחת עשיתי עדכון גרסא כי היא עשתה בעיות וזהו.
חפשו מתי פעם אחרונה נמכרו מכשירים כאלו בארץ ותבינו כמה הטלפון הזה שורד (בלי להתחייב, לדעתי 6-7 שנים אבל אני לא זוכר).
מעולם לא נתקלתי בסמסונג ששרד כל כך הרבה.
כולל נפילות והכל.
מחפש גם מכשיר (הסוללה המפלצתית כבר לא צעירה, ואני רוב היום בחוץ וגולש בג'יפולוג). הבעיה היא שכל החדשים הם ענקיים. חיפשתי שיאומי עם אנדרואיד נקי, וקטן - mi a3(את הגרסה החזקה) . אבל לא ניתן להשיג בשום מקום בארץ.
אחרי 8 שנים עם שני אייפונים שאת האחרון נאלצתי להחזיר לעבודה שעזבתי , קניתי עכשיו שיומי נוט 9 , חייב לציין שמערכת האנדרואיד שלו מעצבנת ושלא לדבר על הפרסומות שקופצות בכל אפליקציה שלו .
הוא מתערב לי בחיים ללא הפסקה בשאלות והצעות אחרי כל פעולה . ( למשל, התקשרתי למישהו ולא ענו - אז הוא שואל : "רוצה להסביר למה התקשרת?" )
אין סוף של תכונות והגדרות מומצאות שלא צריך אותך בכלל .
חוצמזה הוא עובד מהר בינתיים וזה טלפון חכם שאפשר לעשות איתו מה שהתרגלנו לעשות במיידי איתם .
מחכה להזדמנות טובה לחזור לאייפון !
גם אותי חלק מהדברים האלה עצבנו בהתחלה, הענין הזה של להסביר למה התקשרת מצחיק אותי עד היום. חלקם נעלמו או שביטלתי בהגדרות ולחלקם התרגלתי.
הפוך גוטה, אחרי 4 שבועות עם אייפון ואני עדיין מתגעגע מאוד לאנדרואיד טוב, לטעמי אין מה להשוות ואין כיסוי לפלצנות של האייפון, אנדרואיד מיצרנים מובילים מוצלחים בהרבה מבחינת הממשק וקלות ביצוע פעולות טריוויאליות ושלא לדבר על פעילויות יותר מורכבות.
לצערי אני מחוייב באייפון במקום העבודה.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אנשים קונים מכשירים זולים (1000 שקלים) ומשווים אותם לאייפון שעולה 4000.
זה לא תפוחים לתפוחים. לאפל יש יתרונות, נוחות עבודה (לטעמי) אין שם.
אשתי, התעקשה לעשות שינוי ולגוון, התלהבה יומיים ואז נהיה שקט. הבנתי
שהיא מתקשה להודות באמת (מרוקאית עם כבוד). אחרי שבועיים היא נשברה,
הודתה שזהיא סובלת וחזרה לסמסונג.
אני אישית לא מכיר אפילו אחד שעבר מאנדרויד לאפל ולא חזר חזרה מהר (לא
אומר שאין כאלה), אפילו חברים שלי מהמילואים שהיו fan boys היום עם אנדרויד.
אבל זה כבר לגנוב את השרשור.
אני מעדיף את סדרת הפיקסל בגלל הנקיון ובגלל העדכונים שמגיעים מהר מאוד
ובלי תלות בגורם ביניים. ההתאמה היא מלאה(כמו ההתאמה של אפל) ומקבלים
באמת את קצה היכולת של מערכת ההפעלה.