מצטרף לדעת הרוב, תשאר ב 12-18V עזוב את ה 220V
גם ההערה לגבי הכלים, עדיף נטענים.
דרך אגב, אני מכיר מישהו (שגם אתה מכיר ומעריך) שיש לו סט כלים שהיה נטען 12V שהוא הסב ל12V קבוע מהרכב, אני חושב שזה רעיון מאוד פרקטי לצרכים שלך.
אתה רוצה עזרה, דבר איתי.
Printable View
מצטרף לדעת הרוב, תשאר ב 12-18V עזוב את ה 220V
גם ההערה לגבי הכלים, עדיף נטענים.
דרך אגב, אני מכיר מישהו (שגם אתה מכיר ומעריך) שיש לו סט כלים שהיה נטען 12V שהוא הסב ל12V קבוע מהרכב, אני חושב שזה רעיון מאוד פרקטי לצרכים שלך.
אתה רוצה עזרה, דבר איתי.
ועדיין גם את הסוללות של הנטענים צריך לטעון....
מה יעלה לי יותר?
ממיר טוב או סט חדש של כלים נטענים? (חוץ משתי מברגות, הכל אצלי חשמלי רגיל. כלים איכותיים של בוש שמלווים אותי הרבה שנים, אבל כאלה עם חוט. הם צריכים שקע כדי למצוץ ממנו חשמל)
לגבי מכשירי הקשר - מטענים קטנים למצית זה רעיון טוב. שהמטיילים שמקבלים את המכשיר למשך המסע יטעינו אותו אצלם ברכב.
למה סט? מה אתה צריך? דיסק ואימפקט לגלגלים?
בכל מקרה, אפשר לקנות ממיר מאיביי וזה לא יקר. חברה קנתה אחד של 3500 באלף אבל אחר כך ראינו שיש בהרבה יותר זול. אתה גם לא צריך את הקטע של הפעלה עם שלט רחוק וכדומה. אישית אני ממליץ על איביי/אמזון מאשר עלי כי אני לא סומך עליהם.
כל מה שכתבתם על 12V נכון.
אין שום סיבה להעביר ל 220V ואז להוריד חזרה ל 12V.
עושה שכל.
אבל, אני לא רואה את דרור עכשיו משקיע וקונה כלי עבודה נטענים שיהיו רק למקרה שאולי הוא יצטרך,
קורה הרבה פעמים שאנחנו רוצים לצאת לשטח ומשהו בציוד שלנו תקול, לא הוטען, הושאל לחבר וכד',
אז מה עושים?
יש לי חבר שיכול להשאיל לי מחשב עם תכנת ניווט, מכשיר קשר שהוא לא באופנג עם מטען רגיל ועוד כאלה דברים שאנחנו מוצאים כפתרון לטיול כזה או אחר.
דרור מסתובב גם עם אנשים שהם לא חיות שטח ומאורגנים על מטענים 12V להכל.
קיצר, אני מסתובב עם ממיר מתח ברכב מעל עשור, בהתחלה היה עובד המון, היום קצת פחות.
עדיין לא הייתי מוותר עליו בטיול ולו רק מטעמי נוחות, גם אם זה לא אידיאלי.
לי יש היום ממיר סיני שקר כלשהו 2000W, לדעתי ביום טוב הוא מוציא 1000W, אולי נותן פיק של 1500W (אני בספק).
זול, הוזמן בעלי או בנגוד או דילאקסטרים (לא זוכר זה היה מנזמן).
היה לי בעבר ממיר של סולן, היה 600W לדעתי אפילו אמיתי. החסרון שלו הוא המחיר, היתרון הוא ש 600W זה 600W ופיק של 800W זה באמת הפיק.
הפעלתי דיסק קטן, בהפעלה צרך באזור ה 1000W (פיק) והממיר נשרף (פיוזים).
אז כמובן חשוב לקחת ממיר שיודע לעמוד בפיקים של מכשירי החשמל שאתה מפעיל כאשר הם נכנסים לעבודה.
דבר נוסף, לכל החברה שיש להם תחביבים נוספים חוץ מג'יפים, כמו טיסנים, רכבים על שלט (מהירים או זחלנים) כדאי שיהיה ממיר ברכב כי להטעין בשטח סוללות ליפו 3-4 תאים, לא יודע איך הייתי מסתדר ללא הממיר.
אצלי ברכב ממוקם לרגלי הנוסע שליד הנהג, טובים מחברי התקינו אותו בבגאז (אני פחות אוהב בגלל הכבלים העבים והארוכים שצריך למתוח בהתקנה ארוכה שכזאת, העדיפות היא תמיד לכבלים הכי קצרים שניתן).
אנסה להעלות תמונה של הממיר ברכב הקודם שלי (בנוכחי גם אחרי שנתיים עדיין לא צילמתי)...
קובץ מצורף 132125
אלה 2 הסנט הארוכים שלי.
היי דרור,
. כל מה שכתבו לך נכון. אין סיבה לחבר 220, להכל יש פתרונות 12. אבל אם תתעקש אני אשמח לארח אותך ואת הסופה ולעזור להתקין.
אני חשמלאי אבל בפאג'רו קיבלתי הרבה ניסיון בבניה של מערכת חשמל לאביזרים וזה באמת די פשוט.
הקיצר, יש לך את הטלפון שלי [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
רק לעניין הכלים... דווקא בשימוש שאתה מתאר, "פק"ל חרום", אני הייתי הולך רק על כלים עם סוללות.
שני כלים איכותיים מאותה הסדרה, 3-4 סוללות שמתאימות לשניהם, הטענה בבית (או משקע המצית ברכב), ואתה מסודר.
למה? כי בתפיסה שאני מכיר, ציוד חרום חייב לעבוד ובצורה הכי פשוטה שאפשר.
מישהו שעובד עם כלים מהרכב כל יום יכול לעשות שיקולי עלות/נוחות/תועלת של כן ממיר/כן סוללות, ולבנות מערכת שתעבוד לו מושלם 90% מהמזמן ובשאר הוא כבר יסתדר. כשזה ציוד חרום צריך שהוא יעבוד ומהר 100% מהזמן, גם אם זה פעם בכמה חודשים.
כלים עם כבל מחייבים העמדה נכונה של הרכבים, במרחק של הכבל המאריך, הכבל ייצור בעיות בדרך שלו מעל ומתחת הרכבים, ועוד צרות.
אם כבר תוציא אותם, כשכל השיירה תקועה, כל מה שתרצה זה להגיע מהר למה שצריך לתקן ולגמור עם זה.
בקיצור, בלי קשר לכן ממיר או לא ממיר - באופי השימוש שאתה מייעד לערכה הזו - רק כלים על סוללות.
כמעט שכחתי.... ברשימה יש גם הטענות לסוללות של זחלנים. אני לוקח כמה סוללות כדי שהילדים יוכלו להסיע כמה שעות רצוף
דווקא מטען שטח לטיסנים / רחפנים / רכבים זה החלק הכי קל .. מטען נייד של 200 שח שמתחבר ישירות למצבר ואין שום בעיה לטעון איתו גם 4 תאים.
אני משתמש בזה ויכול להמליץ.
אחפש צילום שטח מהדרין ..
אין מהשטח
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...484d59ed75.jpg
דרור,
התייחסת לכלי עבודה מופעלי 220.
אתה מתכוון לקחת ברכב גם גליל כבל מאריך 20מ׳ כדי שתוכל להפעיל את הכלים ליד הכלי המושבת?
גם צמוד לרכב שלך, כבל סטנדרטי של מקדחה/דיסק הם די קצרים.
ולא תמיד תוכל לפרק את החלק מהרכב המושבת ולעבוד צמוד לממיר.
אז עכשיו נכנס גם עוד ציוד למשוואה.
עוד סוגיית בטיחות של מתח 220 בשטח שלקוחות שלך בטעות יכולים לחתוך ע״י מעבר רכב או חוכמולוג/ילד שנוגע עם הלדרמן.
אני הייתי מפריד בין מטענים לקשר לבין כלי העבודה.
זו הפרנסה שלך, והאחריות שלך.
במקומך הייתי משקיע פעם אחת בדיסק ואימפקט על סוללות.
לא יודע ... אצלי זה לוקח אותו זמן בחשמל ובמצבר .. כמות החשמל שנכנסת לסוללה היא אותה כמות. בלי קשר למאיפה זה בא. וההמרה מ 12 וולט למה שאני צריך בסוללה מתבצעת בדיוק באותה צורה, המטען בבית עובד על ספק 12 וולט 10 אמפר שעה וברכב על המצבר, גם הוא 12 וולט ( אלא אם אני מניע קצת .. ) ואמפרים מין הסתם יותר מ 10 לשעה אבל לא צריך.
* אני כן משתמש בפיוז על הקו של המטען. *
את ממיר המתח האחרון שהיה לי גנבו עם האוטו ... לפני שנים, מאז לא מצאתי צורך לקנות אחד חדש.
העולם עבר למתחים נמוכים יותר.
בעבר השתמשתי בממיר עבור DVD נייד לטיולים לילדים ולפטופ ובערב לתאורה.
כל אלו כבר לא מצריכים 220 כיום.
כלי עבודה חשמליים אני לא לוקח לטיולים .. אז לא יודע.
Battery eliminator
זה השם שלו.
מתחבר במקום הסוללה של המכשיר ומשמש מתאם בין שקע מצית הרכב למכשיר.
מאד נח, לא צריך לחגוג לסוללה והחיסרון היחידי הוא העדר הניידות ואי יכולת לעבוד ללא מתח בשקע המצית .. לא צריך להפריע לך בתרחיש שתיארת.
אתה שומר אצלך כמה סוללות טעונות (שכבר אינן במכשירי הקשר כאמור) לחירום וכו'.
נשלח מהנייד
אני מסרתי אחד כזה כי הוא מבטל את כל היתרונות של מכשיר נייד (לצאת איתו מהאוטו כדי להכווין, לבדוק ציר להמשך, לדבר עם מי שנשאר ברכבים כשיורדים לגיחה רגלית וכו...).
ברלי, תבדקו את האופציה של גנרטור מושתק קומפקטי. שייך לחברה, עובר בין המדריכים שהולכים למסעות ארוכים. נשלף רק שצריך, ואז הוא יכול גם לטעון מכשירים מכל הסוגים, להפעיל כלי עבודה ואפילו רתכת, וגם לעשות למודרכים ערב קריוקי בלב המדבר. עולה אותו סדר גודל של ממיר מתח איכותי בהספק שיכול להחזיק כלי עבודה, ולא קשור לרכב של מדריך מסוים.
נראה לי שלצרכים של דרור ממיר משמעותית נוח יותר. זורקים ברכב ומשתמשים כשצריך. אין דאגות של דלק ושמן. ומבחינת גודל אין מה להשוות...
ממיר של 1000 וואט מחברה ידועה יעבוד בקלות לדיסק ומקדחה (הם נותנים פיק של 1500) ובסופו של דבר יהיו משמעותית זולים מקניית סט כלים טוב עם סוללות או גנרטור.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ממיר של 1000 וואט לא מחזיק דיסק 4.5". ניסיתי.