ורדית של היום זה לא ורדית של פעם, יש ורדינון, מעקף משמאל שאולי יתאים לטנדר המוגבה קלות..
למעלה הקלאסי רוביקון על 35 יעלה וגם לא בקלות.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Printable View
ורדית של היום זה לא ורדית של פעם, יש ורדינון, מעקף משמאל שאולי יתאים לטנדר המוגבה קלות..
למעלה הקלאסי רוביקון על 35 יעלה וגם לא בקלות.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ציינתי בפירוש שכמריר לא נכנס ברשימת המקומות שאני מחפש לעבור בהם.
מקומות כמו ורדית, זיק, בוקר, רמון ונחל עדשה, בהחלט כן.
עשוש, משורה, יאיר ודומיו לא נחשבים בעייני לאתגריים ולא לרמה כזו אני מכוון.
יש בין באי הפורום מישהו עם מפרט דומה? טנדר נעול כפול, סרן חי אחד, צמיגים והגבהה שנהנה מהחלק האתגרי ומחפש גם את המקומות הקשים, כמו מהמדורה בסוף היום ?
תודה חברים
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
עד לא מזמן החזקתי היילקס ויגו 2012 נעול גם מלפנים.
עשוש כמובן לא בעיה,
זיק כנ"ל וגם רמון.
ורדית הפך לקשה מאוד ולדעתי במצבו היום יהיה קשה מאוד להעלות את הרכב, פוטנציאל גבוה לנזק.
עדשה לא הייתי - אבל מחברים אני מבין שהוא יחטוף שם בומבות רציניות וגם שם פוטנציאל גדול לנזק.
כמריר - גם אם ישלמו לי לא הייתי נכנס.
דניאל
- - - Updated - - -
ובוקר - הייתי שם ביום שישי.
חבר עם פראדו נעול כפול ויתר לאחר מספר ניסיונות,
לאור מצב המעלה הייתי מוותר גם עליו נכון להיום.
דניאל
אם היו משלמים לי הייתי מנסה גם לעלות על עזריאלי...
כמו שכתבתי מעלה, אינדיאני עם 32 ונעילה אחורית עלה את בוקר, ורדית, עשוש ושאר הנבלות בלי התרגשויות גדולות.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
אינדאני שני סרנים חיים? מחזיר אותי לרכב מיושן, שני טסטים וכו / כנראה אחזקה מורכבת ויקרה יותר אל מול ידני טורבו דיזל טיפש יחסית. כנראה שטנדר עבודה פחות רגיש ומסובך מsuv פאר.
יכול להיות שבשביל עדשה פעם בשנה, שווה לוותר על כלי עבירות טהור ולעבור לרכב מסעות חדש.
אם יגיע קונה רלוונטי לסמו, אסגר עם עצמי כמו שצריך. כרגע אין צפי. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d46641e2d8.jpg
שני סרנים חיים מכיר ויודע מנסיון. וחוץ מרנגלר לא מכיר מועמד רלוונטי והוא כמובן לא בתקציב ולא בתכנון.
שוב, אם יש מישהו עם טנדר במפרט לעיל, שמחפש ואוהב אתגרי +, אשמח לשמוע. תודה
שמע, חוץ מהיילקס עד 97 עם כל החסרונות שפירטת (ישן, מכוסח, ק"מ גבוה, איטי וחלש, כבר לא אמין לחלוטין ולגמרי לא נטול תקלות, בעיות בטסטים וכו') שום טנדר לא ייתן לך יכולות עבירות שמתקרבות לסמוראי המאוד משופר. אלה עובדות.
גם אם הטנדר היפני המבוקש עם סרן מאחור ו-IFS מקדימה יהיה נעול כפול, על צמיגי 32-33 - הוא עדיין גדול מאוד, כבד, עם זוויות מרכב פחות טובות ויותר משוכלל/מורכב מכנית מהסמו. כל המקומות הבעייתיים שבהן לסמוראי/ג'ימני יש יתרונות על פני כל רכב שטח אחר בזכות המשקל הקל, המימדים הזעירים, הזוויות חסרות התחרות ויחסי ההעברה המופחתים מאוד במקרה שלך - עם טנדר זה יהיה בדיוק ההיפך.
מצד שני, טנדר כפול-נעילות ומוגבה על צמיגים גדולים מהמקוריים יסתדר ברוב המעלות המוכרים, ובכל תרחיש אחר יהיה רכב-טיולים נוח ושימושי משמעותית, בעל יכולת העמסת/הובלת ציוד עדיפה לאין ערוך מהסמוראי.
אולי לא תיכנס איתו ברב-רבאק של עדשה ומעלה בוקר... (ואולי כן, זה רק יהיה יותר קשה ואיטי ויותר מסורבל) אבל כל שאר הטיולים שלך יהיו הרבה פחות סגפניים והרבה יותר נעימים, על סף המפנקים (...) עם תנאי מחייה עדיפים הן בנסיעה והן בחניוני הלילה. תחשוב על יכולת להוביל הרבה מאוד ציוד לינה - אוהלים גדולים, מזרנים, מים למקלחות, מקרר, צידניות, ציליות... וזה חוץ מהיכולת לקחת חברה/חברים ולנוע על הכביש אל הטיול ובחזרה ממנו בקצב תלת-ספרתי סביר עד כמעט-מהיר, עם מזגן/חימום יעילים ובלי הרעש המטורף של מנוע/צמיגים/רוח..... רכב שטח גדול, נוח ומרווח עם ארגז ענקי זה כיף. הטיולים נראים אחרת. בשורה התחתוננה - כרכב לטיולים, הטנדר מנצח. לא רק מול סמוראי, אלא גם מול כמה וכמה רכבי כביש-שטח לא רעים בפני עצמם.
אם אתה שואל אותי? וזה כמובן רק בתנאי שאתה יכול להרשות לעצמך כלכלית - תשאיר את הסמו לטיולי העבירות-נטו העצבניים.
בשאר הזמן - טנדר יפני חדיש יותר, שתשפר עם הזמן, לטיולים הרגועים יותר.
נמרוד כתב שאין יחסי העברה לטרנספר לויגואים. אני לא יודע האם זה נכון או לא ואני ממש רחוק מהיכולת הטכנית של נמרוד והיכולת שלו לחקור דברים לעומק ברמת המהנדס. אבל אני כן יושב לפעמים לאונן על הרכב הבא שלי ואחד הדברים שאני שם לב זה שלמרלין קרולר בארה"ב יש מוצרים מדהימים- וממה שאני ישבתי לבדוק מבחינת מק"טים וכו- חלקם הגדול אמור להתאים גם לויגו. כלומר קיט מתלים קדמיים שמבטיח ארטיקולציה מגוחכת וגם טרנספר "קצר" . כמובן- העלויות משוגעות. אני בספק אם מישהו מהחבר'ה אצלנו יכול להיכנס לכזה מסע פיננסי.
מעבר לכך, ציינת כמה מעלות ויכולת של טנדר. כמובן גילוי נאות- אין לי טנדר. אבל מהמעלות שציינת עברתי את ורדית וגם את בוקר. בוקר היה מלחמה. הרכב שלי כאמור אינו טנדר אבל הוא עם מתלים שאינם שונים- כלומר יש לי סרן חי מאחור (אך על סלילים) ומתלה נפרד קדימה עם קפיצי סליל.
מבחינת מה בניתי- אפרופו המסע הפיננסי- בימים כתיקונם וללא קורונה אני טס המון ויכול להביא כל מיני תופינים מארה"ב. הרכב שלי מוגבה 4 אינץ'. נעול אחורה אוזילוקר. מקדימה, שים לב, אני לא נעול. אני עם דטרויט טרוטראק, כלומר דיפרנציאל מוגבל החלקה. בנוסף במקום יחס 3.73 בסרנים אני עם 4.10. הטרנספר הוא 1:2.72 כמו רוב ה JEEP. אני מאמין שרוב הדברים שציינתי ניתנים להרכבה בהיילקס-כלומר לנעול קדימה זה שטויות- אוזי לוקר, או LOKKA כפי שקוראים לו . להגביה בצורה רצינית זה לא אמור להיות קשה. 3 אינץ זה אפשרי עם הנמכת דיפרנציאל וזרועות של טוטאל כאוס או JBA. יחסי העברה בסרן זה לא בדיוק מה שיסייע לך לעבור סלעים אבל זה ללא ספק יקל עליך כשתשים צמיגים שמכבדים את הרכב- ויש לך ביד רכב לוחם.
אני רק אוסיף- לא, אין היילקס ויגו שיתן בראש כמו סמו. זה משהו אחר לחלוטין. אבל זו לא המטרה. אני מאמין שמי שיוצא למדבר עם היילקס ויגו נהנה ממזגן מקפיא כל הדרך, שיוט נעים על 120 קמ"ש. מקום בארגז לאוכל, למנגל, לכלב ולציוד שינה. זה הופך את הטיול לאירוע נעים ומפנק ובסמו אתה בא לטירונות. אז גם אם יש "חסרונות"- זה משהו שהטרייד אוף שלו אדיר.
בסרטוני יוטיוב של אוסטרלים הם מדברים על שינויי יחסי העברה לטרנספר בויגו.
לא חקרתי מי היצרן, אבל זה מוזכר מידי פעם.
היילקס לא בתמונה.
כמשומשת, נמכרת פי 2 מהאנטר. לא בנוי לזה. ( דוגמא חיה מיד 2,נתונים זהים - 80 אלף של צחי מול 150 אלף של דורש אחר).
אני לא מחפש טנדר שיהיה זהה ברמתו לרמת העבירות של הסמוראי, מבין שאת זה נקבל בהיילקס עד 97 וזהו.
אני מחפש טנדר חדיש יחסית, שבעזרת 20 אלף נוספים למחיר הקניה, אצליח להביא אותו לרמת עבירות שבנהיגה זהירה, לא אפגע, אשבור, ואצליח לעלות את המעלות שציינתי( שוב, כמריר וודאי לא בתמונה, גם לא עם הסמו), כתלות במזג האוויר, מצב המעלה וכו, אבל לעלות.
לא מחפש פרויקטים ולהמציא גלגלים, אין קיט מדף, אז אין. עשיתי מספיק ניסויים ומשחקים בסמו.
בדקתי- נעילה קדמית נשלטת, הגבהה 50 מ"מ, מיגון וטמבון עם זווית גישה נורמלית-קיימים בשוק. לגבי צמיגים? נחזיק שני סטים.
להחזיק שני 4*4 לא ביכולתי ומנסיון עבר ( גימני חדש וסמו אספנות יחד), לא מתאים לי.
אם טנדר כזה יוכל לעשות את כל מעלות הנגב מלבד עדשה וכמריר, פעם בשנה כשיוצאים לעדשה, אצטרף לרכב של חבר וכל השנה אטייל כמו שאני רוצה ובסטייל.
הלוואי שהייתי מטייל ברמה שמצדיקה עשירית מההשקעה- לא נוסע בשבת, בצבא כל שאר השבוע עד שעות הערב.
תודה לכל החברים והעזרה בתגובות, נתן אחלה כיוןן.
חבר פורום אמר לי שאחרי 2010 האריכו את הארגז לא מעט.. מי אמר קיצור ארגז?
בהאנטר מ-2010 הארגז ארך ב-+/- 30 ס"מ וזה לא מעט.
מידת הצמיגים החוקית היא 245/70/16 שזה 29 וזה לא הרבה בכלל.
האוטו נמוך יותר מויגו.
יחס העברה ארוך יותר של 1.8:1 לעומת 1:2.6 בשאר.
נראה לי שלאן שאתה מכוון אתה תתאכזב מהאנטר או מטנדר בכלל.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ארגז האנטר 2010 ישב על 2014? כיוןן מעניין.
יחסי העברה לגמרי עניין מטריד.
מידת צמיגים אמרתי - שני סטים פתרון קביל מבחינתי.
הגבהה- ראיתי שיש בשוק אחת של 50 מ"מ.
בינתיים אני מתחת לדש של הסמוראי( אם אפשר לקרוא לזה דש)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...af0ba7f1c3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...65830b63d8.jpg
קח בחשבון שהאנטר גם אם יהיה משופר בדיוק כמו היילקס,
יהיה עביר פחות.
דניאל
אם אני יורד לסוף דעתו (ואם לא, אז בכל מקרה זו דעתי)
אם אתה נהנה מעבירות אז דווקא שינמוך הרכב יצור לך יותר אתגרים.
אם נלך לקיצון, כשטיילתי עם חיפושית כל שביל בנגב היה מעניין, לא הכל היה אתגר, אבל לא היה משעמם לרגע.
קפצתי לקיצון השני (בעולם הרכב הלא משופר) ועברתי לסופה די סטנדרטית, בהחלט המון המון דברים הפכו ל"משעממים".
אני אומנם נהנה מעבירות, אבל זו לא מטרת הטיול מבחינתי.
דווקא לפי מה שאתה אומר, הכל חוץ מכמריר משעמם לך כרגע, אז תשנמך יכולות רכב, ופתאום יאיר ורדית וכו' יהפכו למעניינים.
בזמנו, בדקתי אפשרות לעבור מדיפנדר ללנדקרוזר, מאותן הסיבות שהזכרת.
לא הצלחתי ״לבלוע״ את השינמוך ביכולות העבירות, ובסופו של יום החלפתי ברוביקון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
החיים זה לא תוכנית כבקשתך. משפחה, עבודה, אילוצים. כל אחד מתפשר על רכב השטח שמסתדר לו, כמו הג'יפ מיקי מאוס שלך, או הטנדר שלי.
אבל איזה בן אדם חולה מביא ביד כשהוא מפנטז על טויוטה?
בכל מקרה, הנה תמונה שלי שואל את מרלין בכבודו ובעצמו לגבי קיט לטרנספר של היילקס מודרני. הוא לחץ לי את היד, הישיר מבט למצלמה ואמר - Sorry son, can't help ya.
קובץ מצורף 132131
לא בטוח שהפגישה ההיא ב2017 לא השאירה חותם עמוק... והיום יש כבר בנמצא קיט הפחתה לטרנספר של הויגו.
לגבי מתלים... היצרן המוביל הוא total chaos, יש לויגו ויש כבר לדגם החדש יותר.
ציוד מירוצים אמיתי... ולא ה"חצי עבודה" של אולדמן שקנית (; ...סתםסתם..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk