תגובה: אמינות או נאמנות? מחשבות על ג'ימני VVT ידני
הנסיון המכונאי שלי אינו מג'ימני אלא מסופות וסיקסים, אבל העקרונות מאוד דומים.
מה הקשר בין הגיר לנעילה אחורית?
בהנחה שהנעילה הותקנה כיאות עם כל הכיוונים הנדרשים, לא אמור להיות שום קשר.
גם אם לא הותקנה כמו שצריך, הבלאי והנזקים יהיו כמעט תמיד סביב הסרן ובטח לא בגיר.
טרנספרים - בטרנספר שרשרת נוצר עם הזמן בלאי (מתיחה) בשרשרת. המתיחה היא בתכל'ס, התחלת אובליות קטנה בחורים שבחוליות, היכן שנכנסים הפינים. מדובר בשחיקה זעירה ממש, ברמה של עשיריות/מאיות מ"מ, אבל מכיוון שמדובר בהמון חוליות ופינים, תכפיל את הבלאי הזה במספר הפינים בשרשרת ותקבל רפיון של השרשרת שיכול להגיע למצב שהשרשרת התארכה בכ-3-4 מ"מ - זה כבר מספיק כדי שהיא תקפוץ תחת עומס ואתה תשמע בומים נוראיים בכל פעם שתשלב ל-4X4. תמשיך לנסוע ככה תקופה ואז יתחיל גם נזק לרכיבים נוספים בטרנספר וכו'.
מנסיון בשיפוצי טרנספר-שרשרת (בסופה) - מעבר לדגמי טרנספרים שונים (231 רגיל, 241) יש לכל דגם של טרנספר גם כמה דגמי שרשראות, יצרנים שונים וכו' - צריך לוודא שמשתמשים בדגם הנכון לטרנספר שלך ושמגיע מיצרן איכותי/מקורי/OEM. יש הרבה זבל סיני בשוק ואני מרשה לעצמי לנחש/לקבוע שהמצב בגזרת הג'ימנים מאוד דומה. תוסיף את נטיית חלק מהג'ימנאים עם הכלים היותר ותיקים (שהם בד"כ חבר'ה צעירים ומוגבלים בתקציב) לבחור באופציה הזולה......
מעבר לזה - טרנספר של ג'ימני הוא פשוט בתכלית וקליל במשקלו - בהשוואה לטרנספר הכבד של ג'יפים גדולים יותר, קל ונוח לעבוד עליו.
המוסך המדובר - אכן מומחה בעל שם בתחומו ואם היה לי סוזוקי הייתי בהחלט סומך עליו. אבל כולנו רק בני אדם, גם דוקטורים יכולים לפספס לפעמים.
לי זה נשמע כמו גיר ששופץ בזול, או עם חלקים סוג ז' או שתוקן רק מה שהיה צריך בלי שיפוץ מלא. או גם וגם. למיטב ידיעתי הדוקטור לא משפץ גירים בעצמו.
אני בויטארה כבר 10 שנים אחרי שיפוץ גיר אצל ארז (טופ גיר) בחלקים מקוריים או תחליפיים יפניים (חלק מהמיסבים), והגיר מרגיש חדש לגמרי. (איפשהו ב- 10 השנים האלו החלפתי את האוקולון של הידית - כנראה שזה חלק שמתבלה, אבל גם לא יקר (עודף ממאה ש"ח במחסן היבואן) ואין שום סיבה לשים תחליפי.
יש לי גם סיקס מדוגם ומשופץ מהיסוד - אני המשפץ , הכל כולל הכל .
יש לי טנדר סמוראי שגם אותו שיפצתי בעצמי .
ושיפצתי גם סיטרואן דה שבו 1965 - גם זה בעבודה עצמית .
אני בעצמי גם מכונאי וגם מסגר ומכיר את כל הגורואים בתחום הסוזוקי - מנוע/גיר אך ורק ארז סנטו - טופגיר .
הבחור עובד בעצמו ובאופן יסודי ביותר עם חלקים מקוריים בלבד !!!
שיפץ לי את הגיר של הטנדר וכן את הטרנספר , שיפץ לבן את הגיר .
נכון לפעמים צריך לחכות קצת - הבחור עמוס תמיד , אבל שווה .
לצערי , ממש מעטים בעלי המקצוע שעובדים עם הלב ולא מחפפים בעבודה ובחלפים - מתבטא במחיר הראשוני אולם לטווח ארוך הקיצורים צפים ועולים .
לארז מגיעים לקוחות מכל הארץ והם יודעים למה .
אילן
נ.ב. - מכיר היטב את הבחור אך לא קשור אליו מסחרית - פשוט לקוח מרוצה +++
יש סיכוי מאוד טוב שכולכם צודקים.
אין לי באמת דרך לדעת באיזו רמה היתה שיפוץ הגיר.
המוסך שולח את הגיר שיפוץ אצל בחור אחר, לא ארז.
במקרה היום, כשבאתי להוציא את הרכב מהמוסך מצאתי את ארז בכבודו ובעצמו.
דיסקסנו קצת על העניין. גם הוא מספר על מיסביים בגיר VVT שמתפרקים ומפרקים איתם את כל שאר הגיר.
הוא מספר שיש לו שני גירים שמחכים לשיפוץ, ואין חלקים.
אהה והוא שיבח מאוד את הבחור שעשה לי את השיפוץ. לא יודע אם מתוך פרגון או יושרה מקצועית.
בכל מקרה עכשיו יש גיר משופץ, אחרי חריטה ואיסוף חלקים מכל מיני תורמים כדי לא להשבית את הרכב.
נראה מתי ניפגש שוב...
אבל אתה מבין ששוב עשית חצי עבודה.
מה זה חלקים מתורמים? אלו חלקים שכבר עבדו, ואולי אף עבדו קשה. אז לא להתפלא אם עוד שנתיים שוב ילך גיר.
האמת? מפליא, וגם מדאיג - העניין הזה של אין חלקים.
מה זה בדיוק "אין חלקים"?....
אין במכשירי תנועה חלקים מקוריים לג'ימני? - או שיש והם פשוט יקרים?
אין יותר יבוא של חלקים לדגמים ישנים?
אין לכם מין "ינוביץ" כזה אבל של סוזוקים?
סתם כדי לדעת, לפני שאנחנו ממהרים להמליץ כאן על סוזוקי ל-99% משואלי השאלות "איזה רכב".
רכב שאין להשיג לו חלקים יורד מבחינתי מרשימת המומלצים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אבל אתה מבין ששוב עשית חצי עבודה.
מה זה חלקים מתורמים? אלו חלקים שכבר עבדו, ואולי אף עבדו קשה. אז לא להתפלא אם עוד שנתיים שוב ילך גיר.
אני מבין. אבל הג'ימני הוא הרכב היחיד שלי, והעדיפות הראשונה היא להחזיר אותו לסוע..
כמו שאמרתי, אם אצל ארז מחכים גירים כבר חודשיים, אני מרגיש בר מזל.
דרור, לא בדקתי בעצמי. לפי ארז והדוקטור לחלקים מסוימים בגיר הצפי בחברה הוא לעוד חודשיים.
לינוביץ' של הסוזוקים קוראים מכשירי תנועה, לרוב המחירים שלהם מאוד מפתיעים לטובה. מדיד שמן למשל שפעם נשבר לי (באשמתי), עלה בחברה משהו כמו 50₪.
אני לא יודע אם העיכובים הם כתוצאה מהקורונה, או כי סתם לא מחזיקים הרבה חלקי גיר במלאי
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לי גם יש ניסיון טוב עם זמינות ומחירים של חלפים בסוזוקי. אבל מדובר בחלקים של בלאי שוטף כמו אטמים מחזשים וכאלה לא מעבר
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ומה שאין במלאי ודחוף מזמינים ממגהזיפ/אמאימה ותוך שבועיים גג החלקים המקוריים אצלך.
"דחוף" ו"שבועיים גג" זו לא סתירה מובנית?....
כלים עומדים זמן רב במוסך על תקלה לא אקזוטית במיוחד ומושבתים כי אין חלקים?...
זה לא איזה רכב אספנות נדיר.
ג'ימנים יש כמו זבל, המונים.
וזה לא רכב ישן או ייחודי.
מוזר.
בבחירה של רכב יומיומי - ועל אחת כמה וכמה יחיד - זמינות חלקים ומוסכים היא קריטריון חשוב. אם הרכב היחיד שלך מושבת יותר מיום יומיים על תקלה 'רגילה' - זו בעיה.
ומשזה נאמר- שיפוץ גיר ידני הוא מלאכה לא קשה, אך דורשת יסודיות קפדנות ודייקנות ושימוש בחלקים מקוריים. במילים אחרות - עבודה לסדנה הביתית.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אינני בקיא בזמינות החלפים לג'ימיני , אך יכול לציין לטובה את זמינות החלפים לסמוראי הישן והטוב .
כבל מצמד מקורי ולא יקר , מנגנון חלון נהג מקורי , צלבים , תפוחי הגה , צירים וגגשי''ם לגיר ולטרנספר .
גם המחירים הגונים למדי .
ניגשתי לא מזמן למחסן בפתח תקוה ורציתי קופלונג הגה - לא היה במחסן אולם תוך שלוש שעות קיבלתי טלפון שהחלק הגיע מהמחסן בחיפה .
אילן
בעיית החלפים היא ספציפית לחלקים לשיפוץ גיר ידני של VVT (אולי גם של טרום, לא יודע).
כשאני שיפצתי את שלי, ארז הזמין אותם והגיעו אחרי משהו כמו שלושה שבועות.
את כל שאר החלפים אפשר להשיג מקוריים ממכשירי תנועה, בזמינות מיידית ומחירים מעולים.
גם חלקים משומשים/מפירוק יש בשפע עצום.