תגובה: לא ניתן יותר לאשר מידות צמיגים דרך מאגר אוטודאטה
[QUOTE=hadtomer;926879]שְׁאֵלַת קִיטְבֶּג (גם: שֶׁאֱלַת קִיטְבֶּ
׳ שְׁ
שאלה טיפשית ומיותרת הגורמת נזק לשואל.
/QUOTE]
תומר (?) , לא צריך להיות איינשטיין כדי להבחין ששני השואלים נכנסו לאתר בסוף 2020 . אז יהיו לפעמים שאלות תם.חלקנו באמת לא מסבירי פנים לחדשים/אחרים , חלקנו גם מתנהגים /מתבטאים כאילו היו בגנון עם דיימלר ובכיתה א' עם בנץ ולא היא. קצת דרך ארץ/הארת פנים/סלחנות לחדשים/שאלות תם , לא תזיק לשמו של האתר ולמשיכת/קבלת חברים חדשים.
זאת ממש לא שאלת קיטבג,
ותתפלאו,
אבל יש כאן לא מעט גולשים שחשוב להם שהרכב (שמשמש אותם ביומיום) יהיה חוקי.
בעלים שכזה, עם מידה לא מאושרת (גם אם מופיעה ברשיון), בהחלט יכול לעמוד בפני שוקת שבורה במעמד הטסט השנתי אם הבוחן חד וקצת מתמצא במטריה.
דוגמה טובה לזה היא מידות מסוימות שאושרו בקומבינה בלנדרוברים (ע"ע "המסמך המזויף" ומכתב הנגד שהוצא ע"י חברת המזרח).
יודע מיד ראשונה, שמכון טסטים מסוים בנתניה התחיל להכשיל דיסקברים עם 245/75/16 שהיה רשום הרבה שנים ברשיון.
אור השמש מנקה.
מצד שני. אדם שאמרו לו שהוא שאל שאלת קיטבג לא עשו לו רצח אופי. יותר עצה לא לשאול את השאלה במקומות הלא נכונים.
בוא נאמר ככה- נכון. לא צריך לעשות רצח אופי. במקום זה נעשה את הקטע הפסבדו מנומס שבו בכל הקשור לטסטים ולאנשים חדשים, כולם נהיים אבשלום קורים ויותר צדיקים מהאפיפיור.
נענה כך:
מבלי לפגוע בזכויות:
משתמש חדש יקר: דפוק נדפקת בחוזקה בנקב הצואה, זאת מאחר ורכבך אינו חוקי. זאת מכיוון שמי מבעליו הקודמים שינה בדרך זו או אחרת את מידת הצמיגים הרשומה ברישיון הרכב. היה ובוחן רכב יעצרך בכביש, הישמר פן יבדוק מידת צמיגיך וישווה לרשומות ויגלה כי זו אינה תואמת את הוראות יצרן הרכב. יתרה מזאת: במידה ותיגש למבחן הרישוי השנתי (ה"טסט") כשברכבך מותקנים צמיגים במידה אשר אינה עונה על הגדרות היצרן, סביר להניח כי לא זו בלבד שתיכשל במבחן הרישוי השנתי, על אחת כמה וכמה תידרש גם לפעול בהקדם להשבת מידת הצמיג המקורית. הישמר פן תגיע אל מבחן הרישוי השנתי כאשר אינך מוכן ושמור מרחק משוטרים ובוחנים, על אחת כמה וכמה מניידות הבטיחות של משרד התחבורה ויושביהן שאינם נוטים חסד לבני מיננו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
בוא נאמר ככה- נכון. לא צריך לעשות רצח אופי. במקום זה נעשה את הקטע הפסבדו מנומס שבו בכל הקשור לטסטים ולאנשים חדשים, כולם נהיים אבשלום קורים ויותר צדיקים מהאפיפיור.
נענה כך:
מבלי לפגוע בזכויות:
משתמש חדש יקר: דפוק נדפקת בחוזקה בנקב הצואה, זאת מאחר ורכבך אינו חוקי. זאת מכיוון שמי מבעליו הקודמים שינה בדרך זו או אחרת את מידת הצמיגים הרשומה ברישיון הרכב. היה ובוחן רכב יעצרך בכביש, הישמר פן יבדוק מידת צמיגיך וישווה לרשומות ויגלה כי זו אינה תואמת את הוראות יצרן הרכב. יתרה מזאת: במידה ותיגש למבחן הרישוי השנתי (ה"טסט") כשברכבך מותקנים צמיגים במידה אשר אינה עונה על הגדרות היצרן, סביר להניח כי לא זו בלבד שתיכשל במבחן הרישוי השנתי, על אחת כמה וכמה תידרש גם לפעול בהקדם להשבת מידת הצמיג המקורית. הישמר פן תגיע אל מבחן הרישוי השנתי כאשר אינך מוכן ושמור מרחק משוטרים ובוחנים, על אחת כמה וכמה מניידות הבטיחות של משרד התחבורה ויושביהן שאינם נוטים חסד לבני מיננו.
בוחנים בכביש וטסטרים בטסט הם הבעיה הקטנה.
צריך להשתדל לא לעשות תאונה...
מה לגבי רכבים משנת 2005 ומטה שלגביהם, למיטב הבנתי, אין חובת רישום מידת הצמיגים ברישיון?
איך יכול בעל הרכב לדעת שרכבו נעול צמיגים כחוק אם לא מצוינת המידה ברישיון?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
גם בדיפנדר 96 וגם בניבה 95 שהין לי, (ובכל רכב חדש יותר כמובן) היו רשומות מידות הצמיגים. כך שאני לא מכיר קביעה כזאת של 2005 ומטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
מה לגבי רכבים משנת 2005 ומטה שלגביהם, למיטב הבנתי, אין חובת רישום מידת הצמיגים ברישיון?
מיטב הבנתך לא משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
צר לי. זה לא נכון.
עיינתי שוב בהוראה וזה באמת לא נכון
וגם לי צר
אולי התכוונת לרישום קוד מהירות.
מידות הצמיג רשומות ברישיון גם לרכבים ישנים.
כן לזה התכוונתי. התבלבלתי
ברכב 2008 לא מופיע לי קוד מהירות ברישיון.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
וטוב שכך.
זו השנה הראשונה של הקוד מהירות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עם זאת אני רואה שהתקנה שלפני הרישום היתה שקוד המהירות לא צריך להיות פחות מהמהירות המקסימלית של הרכב.
כיום יש לי צמיגי שטח מלא עם קוד P שזה 150 קמ"ש. מקווה שזו לא עילה לפסילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אולי התכוונת לרישום קוד מהירות.
מידות הצמיג רשומות ברישיון גם לרכבים ישנים.
סביר להניח שהתכוון לרישום קוד עומס ומהירות.
הרישום החל באחד באפריל 2008.
באירופה רישום קוד עומס ומהירות ברשיון הרכב היה כבר בשנות השבעים, וחבל שלא כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
חבל למי?
חבל לכל מי שנוסע שנים עם צמיגים לא מתאימים.
חבל למי שבגלל צמיגים לא מתאימים נקלע לתאונה, והסיכום של הוחן היה - "הגורם האנושי".
חבל כי אנחנו רגילים לאי סדר וזו רק דוגמה אחת לאי סדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
עם זאת אני רואה שהתקנה שלפני הרישום היתה שקוד המהירות לא צריך להיות פחות מהמהירות המקסימלית של הרכב.
כיום יש לי צמיגי שטח מלא עם קוד P שזה 150 קמ"ש. מקווה שזו לא עילה לפסילה.
תבדוק שוב.
האם ה-P מופיע לפני מידת הצמיג?
האם ה-P מופיע בצמוד לקוד העומס?
P שמופיע לפני המידה מעיד על צמיג המיועד לרכב נוסעים פרטי, וזאת בניגוד לצמיג עם אותיות C/RF/LT המיועד לרכב מסחרי.
P שמופיע ליד קוד העומס מעיד על קוד מהירות(נתקלתי בהם רק בדו"ג).