תגובה: כתבה נהדרת על רכבי שטח שלא מגיעים לשטחנו
לא מבין כלום בענייני תקינה, כן יודע שהתקינה משתנה (לרעה, כלומר מחמירה והולכת. זיהום אויר, בטיחות וכו').
מין הסתם אני נגד כל סוג של תקינה/הגבלה ו/או התערבות של מדינה בחיי אזרחיה ורכושם הפרטי, מכל וכל, בכל תחום וסוגיה.
שכל אחד יביא/יקנה מה שהוא רוצה/יכול לפי שיקוליו, אחרי שיקרא בעיתונות רכב וילמד מה יש ומה אין באוטו, ויעשה את החלטותיו - אני יודע שתיכף יתחילו הקריאות המתחסדות והפטרוניות על בטיחות וזיהום אויר ושאר התחסדויות, וזה בפורום שבו מכוניות החלום של רובנו אינן חדשות ואין בהן מערכות בטיחות אקטיביות חכמות או בקרת יציבות או שש כריות אויר או כריות אויר בכלל.....
תאמינו לי, הציבור לא מטומטם. הכבישים לא יתמלאו בבוחנקה ובצ'ייקה ובז'יגולי ובפצ'מצ'קה למיניהן. פה ושם יהיו מי שירצו דווקא כזה - כי זה מה שהם אוהבים ורוצים ואני בעד, כי זו זכותם המלאה. מי שרוצה דווקא כזה - זה מה שמגיע לו ושייהנה. הם משלמים עבור זה, זה לא על חשבון אף אחד. מה, טראנו 97' או סופה 95' או היילקס 93' או סיקס 78' זה יותר פוליטיקלי-קורקט?
"תקינה" זה רק לצורך שליטה. כדי להדק אחיזת חנק של שלטון באזרחיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא מבין כלום בענייני תקינה, כן יודע שהתקינה משתנה (לרעה, כלומר מחמירה והולכת. זיהום אויר, בטיחות וכו').
מין הסתם אני נגד כל סוג של תקינה/הגבלה ו/או התערבות של מדינה בחיי אזרחיה ורכושם הפרטי, מכל וכל, בכל תחום וסוגיה.
שכל אחד יביא/יקנה מה שהוא רוצה/יכול לפי שיקוליו, אחרי שיקרא בעיתונות רכב וילמד מה יש ומה אין באוטו, ויעשה את החלטותיו - אני יודע שתיכף יתחילו הקריאות המתחסדות והפטרוניות על בטיחות וזיהום אויר ושאר התחסדויות, וזה בפורום שבו מכוניות החלום של רובנו אינן חדשות ואין בהן מערכות בטיחות אקטיביות חכמות או בקרת יציבות או שש כריות אויר או כריות אויר בכלל.....
תאמינו לי, הציבור לא מטומטם. הכבישים לא יתמלאו בבוחנקה ובצ'ייקה ובז'יגולי ובפצ'מצ'קה למיניהן. פה ושם יהיו מי שירצו דווקא כזה - כי זה מה שהם אוהבים ורוצים ואני בעד, כי זו זכותם המלאה. מי שרוצה דווקא כזה - זה מה שמגיע לו ושייהנה. הם משלמים עבור זה, זה לא על חשבון אף אחד. מה, טראנו 97' או סופה 95' או היילקס 93' או סיקס 78' זה יותר פוליטיקלי-קורקט?
"תקינה" זה רק לצורך שליטה. כדי להדק אחיזת חנק של שלטון באזרחיו.
וכשדווקא הבחור שקנה רכב מדגם קשאסה יאבד שליטה על הבלמים ויכנס חזיתית במשפחה?
וכשרכבים שמתאימים למסלולי מרוצים בלבד ינהגו בפראות ויסכנו חיי אדם בכבישי הדרום, מי ישלם על הסכנה הזאת? שנינו
וכשההוא שחסך על הרכב שהוא הזמין מחו"ל יפצע מתאונה עצמית, מי ישלם על הטיפול בו? כן, אני ואתה.
ליברטריאניזם הוא רעיון משעשע בתאוריה.
בפועל, המונע הזול ביותר הוא הדרך בה חברה, ממשלה, אנשים פועלים.
זול יותר לייצר תקינה מאשר לטפל בבעיות שאי יצירתה עשויה לגרום.
התקינה בארץ מוגזמת? אולי מיותרת? לא חושב
אז יש מדינות שבהן אתה אחראי על עצמך .. ואם אתה בסדר .. הכל בסדר .. ואם אתה עשית טעות .. תשלם.
אחרי השלישי / רביעי .. כולם הבינו את השיטה והם שומרים על עצמם.
ה אובר רגלוציה הזאת לא טובה ולא עוזרת כי גם מי ששם פס ממשיך לשים פס .. ואתה רואה את זה על הכבישים כל הזמן. ולא רק שם.
ומי שלא שם פס, משלם את המחיר על החידלון של לא לתת לאשם לשלם את מחיר הטעות שלו.
הרגולציה לא פתרה את הבעיה, היא רק גרמה למי שלא אשם לשלם אוטומטית בשביל מי שאולי יהיה אשם ..
יצא לי לא הכי ברור .. אבל בטח דרור יכתוב את זה בעברית עוד מעט.
מדינת ישראל הקטנה, אין לה רגולציה משל עצמה בתחום הזה.
משרד התחבורה שלנו מקובל עליו תקינת רכב גם של האיחוד הארופאי, גם של ארה"ב וגם של קנדה. לא מספיק?
אני מסכים חלקית לגבי רכבים בתקינה או בתקינות ישנה/לקויה (יש כאן דיסוננס, שהרי בכל זאת, הייתי רוצה להתנייד בעצמי באיזה טרקטור משנות התשעים).
לגבי רכבי ספורט?
אם כבר מישהו משתולל, אני מעדיף שיעשה את זה ברכב ספורט, ולא באיזה רכב "כאילו ספורט" עם מתלים ובלמים רופסים (בינינו, לקחת סיבוב חד ב120, או לחתוך בין רכבים בפראות אפשר גם עם סתם סיוויק 1996 sr , ואפילו עם היילקס...).
הרי לא הרכב עצמו משתולל, זה האידיוט שמאחורי ההגה.
כמדינה קטנה שאין לה יכולת לכתוב תקינה משל עצמה (יותר נכון אין לה רצון, כי צריך אשכרה לעבוד בשביל זה. וכי פקידונים הרי רק באים לעבודה, הם לא בדיוק אוהבים לעבוד) היא מאמצת תקינה אירופית ואמריקאית וקנדית.... אז מה רע גם בתקינה אוסטרלית ויפנית וכו'?..... מה כל כך קשה להכיר בתקינות של עוד מדינות מתקדמות ומפותחות מאיתנו ברחבי הגלובוס כדי לפתוח את השוק לעוד ועוד דגמים?...
ובכלל, מי אנחנו בכלל? אנחנו היהודים אולי "עם הספר", אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו והגויים כנראה בכל זאת מבינים בזה קצת יותר מאיתנו. קצת ענווה לא היתה מזיקה למדינת ישראל.
אז מה אתה אומר?.... למכוניות בתקינה אוסטרלית לא יהיו ברקסים?.... (או כל שטות אחרת שנכתבה פה כנגד "מכוניות שמתאימות למסלולי מירוצים" או בזכות הרגולציה שהורסת כאן כל חלקה טובה, כאילו התקינה הגיבורה ירום-הודה שומרת על היהודים המסכנים מפני כל חורשי רעתם האנטישמים הפועלים במחשכי מפעלי רכב ברחבי העולם).... איפה אנחנו ואיפה אוסטרליה. איפה התרבות המוטורית האוסטרלית לעומת ה"תרבות המוטורית" (...) בישראל. שלא לדבר על תרבות שלטונית....... רק ברגולציה ובתקינה אנחנו מאוד חזקים. אלופים באיך להגביל, לחנוק, לאסור. בולשביזם בהתגלמותו.
כלי הרכב החדשים בטוחים מאי פעם, הרגולציה משתוללת וחונקת, ובכל זאת ממשיכים להיהרג כאן בתאונות 300 ומשהו אנשים בשנה. פלוס-מינוס, אין לזה שום מגמה. פעם קצת יותר, פעם קצת פחות (בגלל הקורונה שכאן כבר שנה בערך). אבל אין שינוי מהותי. (נמרוד, שאוהב לנבור ולחפש גרפים וסטטיסטיקות, תיכף ינסה להתווכח איתי. אני רק אזכיר לו שהוא זה שכתב פעם בג'יפולוג שתאונות דרכים הן "מחיר הקידמה" וכנראה צדק. יש הרבה מאוד הגיון באמירתו הזו)
היום כל משפחתומטית מודרנית מגיעה ל-200 קמ"ש בקלות. מכוניות ספורט/פאר/יוקרה במחיר של מיליונים, שיכולות להגיע ל-350 קמ"ש ויש להן כמובן תקינה - והן ממשיכות לדהור בכביש ציבורי. אז מה בדיוק עניין תקינה לשמירה על חוקי תנועה?...
אין לך בעיה עם המכוניות ותקינתן. יש לך בעיה רק עם בני-אדם. בני-אדם לא מחונכים. כמו שבדובאי לומדים עכשיו להכיר.
דרור, אני לא סטטיסטיקאי. למעשה המיון שלי בבגרות הוא משהו שעדיך לא להזכיר...
אבל אם כל שנה כמות הרכבים על הכביש גדלה משמעותית (יחד עם האוכלוסיה), וכמות ההרוגים נשארת אותו דבר...
השאלה אם רכב שטח שמבוסס על טנדר כמו היילקס או דימקס או טריניטון עם מכלולים דומים, סרן אחורי חיי, הילוך כח ותכונות שכולנו משוועים להן ברכבי שטח חדישים שלא מגיעים לארץ, מדוע הוא לא מתאים לתקינה והאם ניתן לבצע התאמות ולמכור אותו. אני חושב על יבואן הרכב הראשון שירים את הכפפה ויעשה התאמות. מעניין אם משהו יצליח להביא רכב שטח במחיר של כ-200 אלף ש"ח אולי מעט יותר, הרכב יהיה כאן להיט.
לגבי האמירה של דרור בנוגע לנהיגה הישראלית בכביש והאשמה על 300+- הרוגים כאן בשנה, אני מסכים איתו לא במאה אלא במיליון אחוז. רוב מוחלט של תאונות הדרכים בארץ מקורן באוחזים בהגה ולא בכלי הרכב שרק מתקדמית במערכות הבטיחות שלהן. יש בקבוצה של הטראנו לא מזמן טראנו שהושבת וירד מהכביש לאחר שנהג דימקס נכנס בו בכביש 6 ב140 קמ"ש לאחר שהוא נרדם על ההגה. אין יום על הכביש שבו אני לא נתקל באנשים נוהגים באנוכיות, תוך נטילת סיכונים ובבריונות בלתי מוסברת מלבד היעדר חינוך תעבורתי או חברתי. כמו שדרור ציין, רואים זאת בחו"ל ובמקומות אחרים, אבל זה דיון אחר.
לא אמרתי שלרכב לפי התקינה האוסטרלית או היפנית אין ברקסים, אמרתי שצריך תקינה כלשהי.
לגבי אימוץ תקינה כזאת או אחרת, לא מבין בזה אבל יודע שבישראל אימצו מספר תקינות, מה שמאפשר להביא לארץ כיום את רכבי השטח של סובארו בתקינה הקנדית.
אל תשווה את המצב באוסטרליה או בכל מדינה מתורבתת אחרת למצב בישראל, האנשים הם לא אותם אנשים.
כן, אני סומך יותר על אוסטרלי ממוצע בכביש מאשר על ישראלי ממוצע.
כן, אני מאמין שצריך רגולציית יתר למלא את הואקום שנוצר כשהיכולת שלך לתת אמון באזרח הממוצע היא נמוכה.
אה, וגם אין צורך לזלזל ככה בפקידונים. הדמות הקפקאית שאתה מצייר היא רומנטית אבל רחוקה מאוד מהמטות בשירות הציבורי היום.
כאחד שעזב קריירה טובה בשוק הפרטי כדי לחפש ערך מוסף במשרד האוצר, אני יודע להעיד שאני מוקף באנשים מוכשרים, חדורי מוטיבציה ורצון
אמיתי לנסות לעשות פה טוב יותר, שעובדים מאוד מאוד קשה. כנ"ל לרבים במשרד המשפטים, במשרד הבריאות ואני בטוח שבמשרדים רבים אחרים.
דור
מה בעצם אתה עושה במשרד הממשלתי הזה כשאתה כל כך לא תופס מהישראלי שאתה אמור לעבןד בשבילו ?
מדהים ... על אותו בסיס. אני יכול להגיד שכל עובד ממשלתי הוא תאב בצע. או כל פנינה אחרת. זה כולל אותך גם ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה שהוא עובד במשרד ממשלתי לא אומר שהוא צריך להיות עיוור.
ועיוור זה לא להבין שהישראלי הממוצע הוא אחד שאסור לסמוך עליו. בינינו, אם לא היתה חובת טסט, כמה אנשים היו עושים בדיקת בטיחות שנתית או דו שנתית לרכב?
(ואל תיקח את חברי האתר, שמוטוריקה היא התחביב שלהם, כדוגמה).
רוצה דוגמה יותר קונקרטית? אם אנשים היו מקיימים את הכללים הפשוטים של ריחוק חברתי, לא היינו בסגר. רוצה עוד אחת? אנחנו בסגר רק על הנייר. דה פקטו כולם עושים מה שבזין שלהם. והתירוצים מהתחת (לא רוצה להכנס לפוליטיקה, אבל "אבדן אמון" הוא תירוץ מהתחת).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דרור, אני לא סטטיסטיקאי. למעשה המיון שלי בבגרות הוא משהו שעדיך לא להזכיר...
אבל אם כל שנה כמות הרכבים על הכביש גדלה משמעותית (יחד עם האוכלוסיה), וכמות ההרוגים נשארת אותו דבר...
על כמה ק"מ כביש?
מה הנסועה הממוצעת?
כמה מתוך זה מתבצע בפקק?
הרי רוב זמנו של נהג ישראלי עובר עליו בפקק.
היקף הפקקים כיום הוא משהו שבעבר לא הכירו.
אחד מגאוני משרד התחבורע הצהיר בזמנו ש"במהירות אפס אין תאונות". זהו אחד המשפטים היחידים בעולם שהוא מצד אחד כל כך נכון ומצד שני כל כך מטומטם להפליא - בו זמנית.
ואז, איך שהפקק משתחרר, הנהגים במכוניות החדישות והבטוחות ומוכות התקינה מתרסקים זה בתוך זה. האם במכונית בתקינה אוסטרלית הם היו מעורבים בתאונה מוקדם יותר? וזה כי?.....
את כל זה צריך להכניס למשוואה מרובת הנעלמים שלך.
הבעיה שלנ ואינה האם המכונית עומדת בתקינה כזו או תקינה אחרת.
הבעיה שלנו היא דור חדש ומופלא שצומח כאן - פרי באושים של מערכת חינוך פולטיקלי-קורקטית, כושלת ומורעבת. דור חסר תרבות וערכים, צעקן, בור ועם-הארץ, רדוד, גס מחשבה ודיבור, אלים, פורע חוק. דור שמתפרע בבתי מלון ומטוסים, שגונב מגבות ומראות בדובאי, שמשתולל על הכבישים ובשטח.
אין מה לבלבל את המוח בתקינות. מכוניות הן רק ערימות פח גומי ופלסטיק והן לא הורגות אף אחד. אני סבור שענייני התקינה של מכוניות הם התעסקות בטפל. רק בני אדם הורגים זה את זה - תשקיע חצי מהאנרגיה הזו בחינוך של בני אדם, תקבל תוצאות משמעותיות פי כמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה בעצם אתה עושה במשרד הממשלתי הזה כשאתה כל כך לא תופס מהישראלי שאתה אמור לעבןד בשבילו ?
מדהים ... על אותו בסיס. אני יכול להגיד שכל עובד ממשלתי הוא תאב בצע. או כל פנינה אחרת. זה כולל אותך גם ?
היי גיא, נעים מאוד.
"כן, אני סומך יותר על אוסטרלי ממוצע בכביש מאשר על ישראלי ממוצע"
לאחר מכן הגיע
"כשהיכולת שלך לתת אמון באזרח הממוצע היא נמוכה"
שתי ההתייחסויות מכוונות לתרבות נהיגה, לרכב, למיומנות בכביש. על זה הדיון.
לא סומך על ישראלי ממוצע בכביש. על כישורי הנהיגה. הבנה מוטורית. אתה סומך יותר?
מותר לי לעבוד בשביל הישראלי שלא נוהג טוב, אני לא רואה עם זה כל בעיה.
הלוואי שהיו מנחילים פה תרבות מוטורית, לימוד נהיגה אמיתי וסדנאות וטסט חובה לקשישים. אם לא הייתי נעמד על הרגליים האחוריות
סבתא שלי, בת ה-85 שמתקשה להבדיל ביני לבין אחותי עוד הייתה נוהגת (למען הסר ספק, אנחנו לא דומים).
אפילו הדוגמה של איל עם הטסט - יש לי חברים בריטים ודנים שמוטוריקה זה ממש לא התחביב שלהם. עם זאת, הם בודקים מיוזמתם שמן, מים, לחץ אויר בצמיגים ועוד בערך פעם בחודש. כמה ישראלים אתה מכיר, עם יד על הלב, שממלאים אוויר לפני שהג'נט כמעט נוגע ברצפה?
אין פה תרבות מוטורית לצערי, אין פה חינוך לנהיגה ולתחזוקת רכב ולכן אני מאוד לא רגוע כשאני נוהג בארץ.
ואולי הישראלי לא יודע לנהוג כי המערכת שמלמדת אותו לעשות רשיון לא טורחת ללמד אותו לנהוג ?
או שזה גם אשמת הילד בן 18 שעושה רשיון ...?
אה שכחנו מזה ששום מערכת לא פועלת פה כמו שתוכננה לפעול ...
אני לא אכנס לפוליטיקה. אבל כשכל החלטה בישראל מתקבלת בדרג הכי גבוה בלי שום קשר למציאות. אלא רק לפוליטיקה ופופוליטיקה. אז איך זה בדוק אשמת משתמש הקצה ?
כולל הסגר ואיך לאכוף ( או לא ) אותו ...
(( כפי הנראה הסגר הוא גם פופוליטי .. ))
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haggaigi
השאלה אם רכב שטח שמבוסס על טנדר כמו היילקס או דימקס או טריניטון עם מכלולים דומים, סרן אחורי חיי, הילוך כח ותכונות שכולנו משוועים להן ברכבי שטח חדישים שלא מגיעים לארץ, מדוע הוא לא מתאים לתקינה והאם ניתן לבצע התאמות ולמכור אותו.
ההבדלים המהותיים בתקינה קשורים למערכות זיהום אויר ובטיחות. היצרן יכול להתאים את הרכבים האלו לתקינה ארופאית אם יתחשק לו, ומתחשק או לא מתחשק לו משיקולים שיווקיים ולא הנדסיים.
אם יש סיכוי שתראה כאן את אחד הכלים מבוססי הטנדרים זה יהיה מיצובישי פאג'רו ספורט, כי למיצובישי באמת יש חור בקטלוג מאז שהפאג'רו נפטר מזקנה.
לטויוטה לעומת זאת אין ממש אינטרס להכניס מתחרה ללנדקרוזר 150 בשוק הארופאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
היי גיא, נעים מאוד.
"כן, אני סומך יותר על אוסטרלי ממוצע בכביש מאשר על ישראלי ממוצע"
לאחר מכן הגיע
"כשהיכולת שלך לתת אמון באזרח הממוצע היא נמוכה"
שתי ההתייחסויות מכוונות לתרבות נהיגה, לרכב, למיומנות בכביש. על זה הדיון.
לא סומך על ישראלי ממוצע בכביש. על כישורי הנהיגה. הבנה מוטורית. אתה סומך יותר?
מותר לי לעבוד בשביל הישראלי שלא נוהג טוב, אני לא רואה עם זה כל בעיה.
הלוואי שהיו מנחילים פה תרבות מוטורית, לימוד נהיגה אמיתי וסדנאות וטסט חובה לקשישים. אם לא הייתי נעמד על הרגליים האחוריות
סבתא שלי, בת ה-85 שמתקשה להבדיל ביני לבין אחותי עוד הייתה נוהגת (למען הסר ספק, אנחנו לא דומים).
אפילו הדוגמה של איל עם הטסט - יש לי חברים בריטים ודנים שמוטוריקה זה ממש לא התחביב שלהם. עם זאת, הם בודקים מיוזמתם שמן, מים, לחץ אויר בצמיגים ועוד בערך פעם בחודש. כמה ישראלים אתה מכיר, עם יד על הלב, שממלאים אוויר לפני שהג'נט כמעט נוגע ברצפה?
אין פה תרבות מוטורית לצערי, אין פה חינוך לנהיגה ולתחזוקת רכב ולכן אני מאוד לא רגוע כשאני נוהג בארץ.
סליחה.
אם עובדי הציבור כל כך חדורי רצון טוב ומוטיבציה ובעיקר מוכשרים ומשכילים - איך זה שהם כל כך לא מבינים שהכיוון לתיעול העבודה והשיפור הוא ברמת הנחלת חינוך ותרבות - ולא רגולציית יתר לעצמים עשויים מפח ופלסטיק?.....
אני טוען שזה מגיע רק משני מקומות: או מהמקום של חוסר ידע, בורות ואפילו אווילות וטימטום, או להבדיל מיליון הבדלות - מהמקום של גבהות לב, יוהרה, רוע, רשעות ומי יודע, אולי אפילו זדון. מחק את המיותר.
כי למה להשקיע בחינוך ולקצור פירות רק בעוד דור או שניים או שלושה - כשאפשר להשחית את הזמן ברדיפה אובססיבית אחרי מידות של צמיגים, אלומות של פנסים, או תקינות של אגזוזים.
הכל קשור דור. הכל פוליטי. זו מדינת ישראל הפושעת. כך היא נוהגת בגבהות לב ואטימות ועקשנות חמורית, ולכן כך היא גם נראית. וכל עובד ציבור שיש לו סמכות להחליט החלטות הרות גורל, להתוות דרך ולחתום, הוא שותף מלא למעשה הנבלה הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
אל תשווה את המצב באוסטרליה או בכל מדינה מתורבתת אחרת למצב בישראל, האנשים הם לא אותם אנשים.
כן, אני סומך יותר על אוסטרלי ממוצע בכביש מאשר על ישראלי ממוצע.
מציע לך לבדוק שוב את ההנחות לגבי מידת התרבותיות בדוגמאות.
אמנם כאן זה שעטנז של שולי אירופה עם אופי ים תיכוני, אבל זה לא שונה בהרבה ממקומות אחרים שבגלל שיש שם יותר בלונדיניים אז זה נראה לך יותר תרבותי.
ולשלוף סרטוני road rage מקומיים..
בביקור בקנדה לפני כמה שנים היה משעשע לראות שתרבות הפריפריה כולל ״בדואיזם בדרכים״ שכרות נרחבת בקיץ, וחוסר משילות אמיתית קיים לגמרי, רק בבלונד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז יש מדינות שבהן אתה אחראי על עצמך .. ואם אתה בסדר .. הכל בסדר .. ואם אתה עשית טעות .. תשלם.
אחרי השלישי / רביעי .. כולם הבינו את השיטה והם שומרים על עצמם.
גישה מאד בעייתית.
זה אולי תופס בנזק עצמי.
אבל מה קורה כשניזוק צד שלישי?
כי אם הנפגע הוא אתה, אז קודם כל לא בטוח שתקבל פיצוי אם הצד השני לא מסוגל, ודבר שני, אתה עדיין תסבול לטווח ארוך מהפגיעה/נכות/מוות.
שווה לך פיצוי כספי גדול כשאתה מקבל את הארוחות שלך דרך קשית?
אז מה עשית בזה שהעברת את האחריות לחסרי אחריות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
סליחה.
אם עובדי הציבור כל כך חדורי רצון טוב ומוטיבציה ובעיקר מוכשרים ומשכילים - איך זה שהם כל כך לא מבינים שהכיוון לתיעול העבודה והשיפור הוא ברמת הנחלת חינוך ותרבות - ולא רגולציית יתר לעצמים עשויים מפח ופלסטיק?.....
אני טוען שזה מגיע רק משני מקומות: או מהמקום של חוסר ידע, בורות ואפילו אווילות וטימטום, או להבדיל מיליון הבדלות - מהמקום של גבהות לב, יוהרה, רוע, רשעות ומי יודע, אולי אפילו זדון. מחק את המיותר.
כי למה להשקיע בחינוך ולקצור פירות רק בעוד דור או שניים או שלושה - כשאפשר להשחית את הזמן ברדיפה אובססיבית אחרי מידות של צמיגים, אלומות של פנסים, או תקינות של אגזוזים.
הכל קשור דור. הכל פוליטי. זו מדינת ישראל הפושעת. כך היא נוהגת בגבהות לב ואטימות ועקשנות חמורית, ולכן כך היא גם נראית. וכל עובד ציבור שיש לו סמכות להחליט החלטות הרות גורל, להתוות דרך ולחתום, הוא שותף מלא למעשה הנבלה הזה.
התשובה שלי מתייחסת גם לתגובה האחרונה של גיא וגם לתגובה שלך.
חינוך הוא תהליך ארוך, סיזיפי, יקר ובעיקר - שאינו מראה פירות בקדנציה הנוכחית או בזו שאחריה.
שלא ישתמע שאני לא מאמין בחינוך, אני מאוד מאמין בזה ואני חושב שזו הדרך לפתור המון בעיות בחברה שלנו, אבל מי שמתווה מדיניות הוא לא פקיד מוכשר, הוא פוליטיקאי מוכשר יותר או פחות, שלו מערכת שיקולים אחרת. כולכם מבינים את הכוונה גם מבלי שאצטרך לפרט יותר.
עובדי הציבור חדורי המטרה מנסים להוציא את המיטב עבור המדינה ועבור תושביה ממדיניות מוכתבת מלמעלה, זה קשה וסיזיפי אבל זה גם קריטי ומשפיע על כולנו. ללא עובדי ציבור מוכשרים וחדורי מטרה, המצב פה היה קשה הרבה יותר. אני לא מתעלם מבעיות, אני לא טוען שכל עובדי הציבור עושים עבדותם נאמנה (גם פוליטיקאים הם עובדי ציבור), אני כן טוען שהאשמת הפקידים בחוסר רצון לעבוד היא חוטאת למציאות בלשון המעטה. בפעם הבאה שתארגן מפגש בירה בנ.ג אשמח לספר לך על תוכניות באמת מדהימות שאותם פקידים עשו במשך שנה של המון עבודה אך פחות זרמו לשר החדש שהגיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
על כמה ק"מ כביש?
מה הנסועה הממוצעת?
כמה מתוך זה מתבצע בפקק?
הרי רוב זמנו של נהג ישראלי עובר עליו בפקק.
היקף הפקקים כיום הוא משהו שבעבר לא הכירו.
אחד מגאוני משרד התחבורע הצהיר בזמנו ש"במהירות אפס אין תאונות". זהו אחד המשפטים היחידים בעולם שהוא מצד אחד כל כך נכון ומצד שני כל כך מטומטם להפליא - בו זמנית.
ואז, איך שהפקק משתחרר, הנהגים במכוניות החדישות והבטוחות ומוכות התקינה מתרסקים זה בתוך זה. האם במכונית בתקינה אוסטרלית הם היו מעורבים בתאונה מוקדם יותר? וזה כי?.....
את כל זה צריך להכניס למשוואה מרובת הנעלמים שלך.
הבעיה שלנ ואינה האם המכונית עומדת בתקינה כזו או תקינה אחרת.
הבעיה שלנו היא דור חדש ומופלא שצומח כאן - פרי באושים של מערכת חינוך פולטיקלי-קורקטית, כושלת ומורעבת. דור חסר תרבות וערכים, צעקן, בור ועם-הארץ, רדוד, גס מחשבה ודיבור, אלים, פורע חוק. דור שמתפרע בבתי מלון ומטוסים, שגונב מגבות ומראות בדובאי, שמשתולל על הכבישים ובשטח.
אין מה לבלבל את המוח בתקינות. מכוניות הן רק ערימות פח גומי ופלסטיק והן לא הורגות אף אחד. אני סבור שענייני התקינה של מכוניות הם התעסקות בטפל. רק בני אדם הורגים זה את זה - תשקיע חצי מהאנרגיה הזו בחינוך של בני אדם, תקבל תוצאות משמעותיות פי כמה.
דרור שים דברים בפרופורציה, דור הבאושים כפי שאתה מגדיר אותו הוא לא רק תוצאה של מערכת חינוך קלוקלת, יותר קובע זה החינוך מבית. כשלאבל'ה בן השש מותר לעשות הכל כולל לירוק על המורה שלו, מה יגידו אזובי הקיר?
ובקשר לדיון המקורי, אם מביא פוראנר למשל ביבוא מקביל, האם אין תקנה המחייבת את היבואן הרישמי לתקן אותו ולדאוג לחלפים?