מרוב שרשורי מצברים ומארזי אנרגיה, לא רואים את המדבר...
שווה לעשות קצת סדר בפורומים כי אני אישית הלכתי לאיבוד בבליל השרשורים.
ברמה כזאת, שאם ארצה לבנות מערכת כלשהי, לא אמצא את הידיים והרגליים, ואצטרך לפתוח שרשור חדש... :(
Printable View
מרוב שרשורי מצברים ומארזי אנרגיה, לא רואים את המדבר...
שווה לעשות קצת סדר בפורומים כי אני אישית הלכתי לאיבוד בבליל השרשורים.
ברמה כזאת, שאם ארצה לבנות מערכת כלשהי, לא אמצא את הידיים והרגליים, ואצטרך לפתוח שרשור חדש... :(
זיו,
קודם כל, במקום לקבוע קביעות תשאל שאלות.. זה מהקישור שהעלו, ולגביו שאלתי שאלה איפה הממסר שהוזכר כי אני לא רואה כזה.
בנוסף, זה הסידור אצלי ברכב ב-7 שנים האחרונות ועובד מצוין בלי שום בעיה.
זה הסידור הכי נפוץ ופשוט שקיים לחיבור 2 מצברים.
יש לי 2 שעוני מתח מצבר, לראשי והמשני, ובפתיחת סוויץ בבוקר כשהנרות חימום לדיזל מושכים הרבה זרם לחימום, רואים יפה מאד שאין חיבור בינהם, המתח יורד בראשי ולא במשני.
איך זה עובד חד כיוונית?
לא יודע, והאמת שכל עוד זה עובד ככה, אני פשוט מרוצה.
יש יותר מדרך אחת לחבר מצברים, הפשוטה והמורכבת, בהתאם לצרכים ורצון.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בועז אכן קראתי את הכתבה - אבל יש לי גילוי לב. המערכת הקצת מורכבת שם, עשתה לי קצת בלאגן בראש. מסכים שמצברי עופרת זמנם כבר עוד רגע תם, אך למערכת הכי בסיסית שיש (ולמספר הצרכנים) העופרת עושה די סדר ברור. גם אם המצבר יוחלף כל כמה שנים.
לאחר קריאה רבה ואינספור תמונות, התחלנו עבודה
אין ספק שמספר הדברים שפירסמו עשה קצת בלאגן בראש. עכשיו אני עושה תוך כדי תנועה.
ולתגובה פה ממקודם - מבטיח לצלם כל שלב, ונסות להעלות מדריך פשוט, שגם אדם (בדיוק כמוני) שכמעט ולא מבין כלום יצליח לעשות...
שאלה להמשך:
איך אני מפריד את כבל הרתכת לבית הפיוז ועושה אותו מספר יציאות? פשוט מפריד את החוטים המגולגלים ועושה מספר של יציאות?
ראיתי גם קופסאת פיוזים שמקבלת ישירות את הכבל רתכת ומפצלת לכל הפיוזים - ובה גם אשתמש. השאלה למעלה היא להבנה לבד.
לפני שבוע אני ניצלתי את הבידוד המשפחתי לבצע פרוייקט זהה. זה מהסוג הפשוט- שני מצברי עופרת רגילים. איסוליטור שהומלץ פה בפורום, פיוז אוטומטי (ואחד שחסר ושעדיין ממתין לבואו). משיכת כבלים לאחורי הרכב(פראדו 99) ובנייה והתקנה של קופסת פיקוד וחלוקה של צרכנים.
כרגע רק פנסים אבל בעתיד מי יודע...
בתור מתחיל אני מתחיל בפשוט והמוכר. כשאהיה חכם ומנוסה כמו רבים פה באתר אותי יהיה לא את השכל לבצע משהו מורכב יותר. ואולי לא יהיה צריך?
היה לי כיף לעשות הכל לבד , אחרי למידה מהפורום הנהדר ומיוטיוב הנהדר לא פחות.
אנסה להעלות תמונות בהמשך
רונן
טיפ אחד לגבי הפעלת ממסרים - את המתג, חברו למינוס של הסליל ולא לפלוס. ככה לא צריך לסלול חוט הלוך וחזור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
קלעת בול - גם בחלקים שאני משתמש, וגם בביצוע. נראה לי אחד לאחד.
שלחתי לך הןדעה בפרטי, אבל גם יש לי שאלה.
אני רואה שהפיוזים מחוברים לממסרים, והממסרים מחוברים לאן? (בראש שלי למתגים-צודק?)
- - - Updated - - -
תודה רבה אסף.
רק להבנה סופית
פלוס מהפיוז ל30 ו-87 ואז לצרכן
מינוס מהשלדה ל85, ו86 לצרכן?
אביב לשאלתך-
הממסרים ממותגים על ידי מפסקים .
אלו של הפנסים השונים על ידי מפסקים ליד הנהג שמקבלים מתח אחרי סוויץ ומעבירים פקודה בחוט דק יחסית לממסרים באחורי הרכב.
שני ממסרים אחרים ימותגו באחורי הרכב לצרכנים עתידיים כמו מקרר ותאורות פנים/מחנה
שקע USB יחליף את שקע המצית הקיים מאחור ויוזן ישירות מקופסת החלוקה. הוא מכיל כפתור הפעלה ולכן לא ימותג בנפרד.
רונן
כלומר הממסרים מחוברים לגשר הזה, והגשר מחובר למתגים שליד הנהג?
מה מטרת הגשר?
מה מטרת החוטים הצהוב והשחור?
http://www.jeepolog.com/forums/attac...0&d=1610818861
בתמונה רואים קופסת פיוזים שמקבלת מתח ממצבר הצרכנים. ממנה לכל צרכן יש מעגל ממסר.
מכל ריליי/ ממסר יוצאים ארבעה חוטים. שחור למינוס/קרקע, בקופסת פיוזים. כחול פלוס הזנה מקופסת פיוזים אחרי הפיוז הרלוונטי.
לבן כניסת פקודה מהמפסק. צהוב יציאת מתח להפעלת הצרכן.
יש ביוטיוב הרבה סרטונים בעניין.
אני לא רוצה להיכנס להסברים שעלולים להטעות , ואשאיר את הבמה למומחים.
רונן
לדעתי נוחות חיבור
היחידה נבנתה בחוץ והורכבה ברכב.
הכל בנוי לחיבורים עתידים.
עבודה יפה.
עבודה יפה, אבל ההערת בטיחות אחת.
אם אני מזהה נכון, הכל מורכב על עץ (שנצבע בשחור), וזה בעייתי.
במקרה של חיבור \ מגע בעייתי, זה יכול להידלק.
או שמחברים הכל על ברזל, ואז צריך מאוד להיזהר מקצרים, או הכי טוב, משקיעים בפלטה בקליט.
ZIVO ראית נכון. אתה צודק מאוד. עשיתי לעצמי הנחה (מסוכנת משהו)כי לא ידעתי מהיכן להשיג חומר אחר.
אם יש המלצות מהיכן להשיג לוח מתאים ,אשמח מאוד להכיר.
אביב - הסרגל שאליו מחוברים הצהוב והלבן, (כמו שדורון ציין)פשוט בא להקל חיבור של צרכנים שונים ולהחליף ביניהם בעת הצורך.