ב100 אלף שקל אתה יכול לנסות למצוא דפנדר TDI300 בן 20-25, יותר הגיוני?
וחפש דפנדר פומה... לנדקרוזר יראה לך כמו מציאה :rolleyes:
Printable View
גם זה לא נורמלי
גם שוק הרנגלרים יצא מפרופורציה - רנגלר קצר(!) עם 180 אלף קמ, שנת 2007, נמכרים בסכומים הזויים.
דווקא ברכבים כמו סופה שמלאי החלקים בארץ כמעט לא מוגבל, ויש כאלו שיודעים לבנות אותה מחדש, סופה אספנות עם עלויות אחזקה נמוכות אבל רכיבים חדשים יכולה להיות שווה הרבה כסף. כן - 70K זה הגיוני.
מה אתם רוצים?
שרכבי השטח החדשים הם מיצובישי אוטלנדר, כל suv מתחילת שנות ה 2000 שווה את משקלו בזהב.
וכמו שכבר אמרו חכמינו: במדבר כל קוץ פרח...
Sent from my iPhone using Tapatalk
בסופו של דבר, התשובה לכל האנומליות (כולל הרנגלרים) היא האם יש פה שוק משוכלל וחופשי שבו חוקי ההיצע והביקוש קובעים את המחיר.
בגדול, התשובה היא - לא !!
גם בקטן התשובה היא לא, ואסביר עם דוגמה מהרנגלרים:
1. יש כמות רנגלרים יחסית מוגבלת בשנתונים 2007-2011
2. לכן ההיצע יחסית נמוך.
3. מצד הביקוש - הביקוש יחסית גבוהה כי אין ממש אלטרנטיבות למי שרוצה:
א. את המותג ג'יפ האמיתי
ב. סרן חי מלפנים
ג. יכולת לפתוח לגמרי את הגג
ד. גם סוג של "שופוני"
4. לכן אם ההיצע גובר על הביקוש, המחיר עולה...
5. תוסיפו לזה שזה לא באמת שיש בכל רגע נתון 100 רנגלרים למכירה. כל רנגלר שונה מהשני בכמות השדרוגים, רמת השדרוגים, ועוד פרמטרים קבועים כמו קילומטראג', ידיים, תוספות מהייצרן, דגם משנה וכו.
6. לכן בפועל, לכל אחד יש כמות קטנה של רכבים שמתאימים לו בדיוק. שוב היצע נמוך וביקוש יותר גבוה.
7. אם נוסיף לזה גם את קפיצת המחיר בשנת 2012, מעבר ממנוע 3.8 חלש ל 3.6 עם 85 כ"ס יותר, זה שוב מחזיק גם את מחירי הדגמים הישנים יותר ברמהה גבוהה.
כל מה שכתבתי למעלה יכול להכתב בצורה קצת שונה על לנדקרוזר, סופות משודרגות, FJ CRUISER, XJ, ובטח על CJ7.
בלנדקרוזר מהשנתונים שפות"ש מחפש יש עניין נוסף והוא עניין הגניבות. מספר הרכבים (ההיצע) הולך ומתמעט בגלל ריבוי הגניבות. הרכבים האלו יוצאים מהשוק. (נשחטים לחלקים או שמשרתים בשטח ולא עולים לכביש).
גם הפאג׳רו BK תופס שוק מאז שנגמר הייצור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר לסכם שמוסכם שהשוק הוא לא נורמלי בעליל אבל בתוך כל הלא נורמליות הזאת אפשר להבין את מי שמוציא סכום עתק על "גרוטאה" עם מאות אלפי ק"מ.
אפשר לחזור לכותרת השרשור ולהבין בהנחה והכלי במצב טוב (נטול שיפורים לא באמת ראה שטח ולא עבד קשה מדי), האם 90,000 זה סכום הגיוני לבקש?
כן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אייל, כתבו פה הרבה דברים נכונים, באופן עקרוני זה לא מעט כסף.
הבעיה שזה בגדול מחיר השוק של הרכב.
חמש לפה, חמש לשם.
היום על 2004 משופרת (אני יודע שרשמת שזאת נטולת שיפורים) משלמים קרוב לשמונים וחמש.
אז נכון זה הזוי, אנשים טפשים, כל מה שתגידו, אבל זה השוק.
אגב מכיר את החלופות של הרכב הזה ובשטח אף אחת מהחלופות לא עושה את אותה עבודה.
אני שייך לזן שהיה לו פאג'רו Q מעל שבע שנים וגם אני תמיד אמרתי שאני לא מבין את מי שמוכן לשלם על טויוטה כ"כ הרבה כסף אם בשביל משהו שהוא ממש דומה משלמים חצי.
לימים ללא תכנון מוקדם (סיפור בפני עצמו) התגלגלה לידי פראדו מודל 99.
באותו יום שהבאתי אותה ירדתי לסיבוב קטן בשטח ולא האמנתי למה שהרגשתי.
באותה שניה הבנתי כמה הפער עצום.
אחרי כמעט חמש שנים החלטתי שהגיע היום להחליף את הפראדו.
אם כל הצער על המחיר הגבוה, מה שהחליף אותו היה פראדו חדש יותר - לנד קרוזר 2007.
אז כן, המחיר גבוה, אנשים (אני בתוכם) מטומטמים שמוכנים לשלם הרבה, אפקט העדר, אגדות הטויוטה וכל מה שתגידו...
מודה בעובדות ועדיין בשניה שיורד מהאספלט החיוך נושק לתנוכי האזניים.
אגב אחד קטן, 410000 ק"מ זה לא מעט.
נכון שהמנועים האלה בתחזוקה נכונה גומעים לא מעט קילומטרים, אבל אפשר לקחת בחשבון ראש מנוע או משהו גדול כזה במשמרת שלך.
על אף שיכול להיות גם שלא, אבל אתה לא יודע באיזה שמנים טיפלו ברכב ומה היה מרווח הטיפולים.
כמובן שגם ברכב "בתול" יש לבדוק מזרקים, טורבו ומכלולים גדולים ויקרים ואם יש צורך - להוריד במחיר.
שני הסנט שלי
חברה, אם לא הבנתם מאופי השאלות אז יש כאן רכב נתון והשאלה כמה לתמחר אותו לצורך מכירה כך שמצד אחד להיות אופטימלים במחיר שמקבלים ומצד שני שבכל זאת אפשר יהיה לקבל טלפונים ושזה לא יראה מגוחך (ואיפה לשים את הקו האדום להורדת מחיר).
תגובות בסגנון מטורף מי שייקח את הרכב הזה לא עוזרות.
תקן אותי אייל אם אני טועה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
1. אתה לא טועה, הכוונה לעזור לחבר שרוצה למכור רכב כזה ואין לו מושג כמה עולה.
2. לא יודע מאיפה לקחת את הרעיון שאני אקנה טויוטה אהי רק רוצה להבהיר שלמרות שזה מוציא את נמרוד צודק (ולי זה קשה), אין לי שום כוונה לקנות אחד כזה.
3. הרכב תומחר ב-90 וכנראה כבר בדרך להימכר. אם לא ימכר, אעדכן בלוח המודעות.
4. לא היה לי ולא יהיה לי טויוטה (אולי כן אבל מה אכפת לי לצאת בהצהרות).
Never say never
90000 זה מה שתשים בקנייה, סביר או לא שאלה אחרת.
בטווח של שלוש שנים הוצאה של עוד 25000 לפחות על תיקונים, בלי דברים גדולים כמו מנוע, גיר או סרנים.
הרשימה הקצרה שלי ברכב דומה שקניתי אחרי החלפת מנוע, 270000 ק'מ ומצב יפה וטוב:
אלטרנטור, משולשים, זרועות רדיוס, צלחות ורפידות, רדיאטור, משאבת מים, שסתום EGR, פלטת פלקס גלגל תנופה, 3 סטים של צמיגים, תיקון צמת גיר וסוויטצ' סטרטר, אקטואטור דיפרנציאל מרכזי.
חלקים מסויימים בעלי בלאי ודורשים החלפה, מקובל וידוע, אבל שנכנס הפקטור של 15 שנה על הכביש, יש לא מעט חלפים שמתו או גוססים והגיע יומם ואין שום דרך לוודא את מצבם גם בבדיקת קנייה קפדנית כמו פלטת פלקס גלגל תנופה שהתחילה להרעיש אחרי שנה מהקנייה והחלפה שלה דורש הפרדה של המנוע מהגיר וסכום לא מבוטל.
רכבים אחרים של חברים, סבלו מהוצאות גדולות יותר, לפחות שניים שאני מכיר החליפו דיפרנציאל אחורי, מנוע, טורבו, גיר לפני שהרכב עבר 400000 ק'מ, לפעמים הרבה לפני.
רכב ישן, זה רכב ישן, גם טויוטה האגדית תדרוש השקעה ולא במעט כסף, ואחרי כל ההשקעה, לקום בוקר אחד ולגלות חנייה ריקה ולהיכנס לסטטיסטיקה של לנדקרוזרים שנגנבו, לא שווה.