תגובה: ג'ק בקבוק וטיפים להחלפת פנצ'ר בדיסקו 4
ההוראות יצרן הן להרים את המתלים לגובה מקסימלי, ואז להרים מהשלדה, בעזרת תותבים שמתלבשים על הג'ק.
הוראות היצרן במקרה הזה הן לא יעילות במיוחד, וגם די מסוכנות. התותב זה חת'כת צינור שמאריך את הצינור של הג'ק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
עדיין לא ברור לי מה יקרה אם במצב הזה מורידים את הרכב לגובה המינימלי באופן יזום?(כאשר הג'ק מרים מהשלדה)
אם הבנתי נכון מהאוסטרלים אז המחשב יניח שהאוטו התישב על הגחון ולכן דווקא יפתח את המתלה למצב extended או אפילו super extended. לא ניסיתי עדיין בעצמי, וגם לא הבנתי עד הסוף מה הסיפור של שני המודים האלה ואיך עוברים אליהם וביניהם.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הבעיה היא שהמתלה נפתח אחרי שהגלגל ירד מהרכב ואי אפשר להגביה יותר את הג׳ק כדי להכניס את הגלגל התקין.
כי להוציא פיוז מחשב מתלה בשביל להחליף פנצ’ר זה הרבה יותר הגיוני מלפתוח את הדלת.
גדול.
אני חושב שג'וני התייחס להרמה מהמשולש ודורון להרמה מהשלדה. בראשון תגובת המתלים עוזרת ובשני מפריעה.
אני רק שאלה...
גם שהמנוע כבוי, והמפתח בחוץ, עדין המחשב עובד ומנהל את הכריות?
וללא שום קשר לדיסקו, אני חושב שלהרים ולטפל ברכב עובד, זו שגיאה.
ג'ק בקבוק וטיפים להחלפת פנצ'ר בדיסקו 4
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
עדיין לא ברור לי מה יקרה אם במצב הזה מורידים את הרכב לגובה המינימלי באופן יזום?(כאשר הג'ק מרים מהשלדה)
האירוע הפתיע אותנו.
אף אחד לא ציפה לתגובת הרכב הזו ונתקלנו במצב נתון שהרכב מורם מהשלדה בנקודת בעיגון המיועדת, ופתאום המתלה נפתח.
רכב כבוי למי ששאל.
מכאן התחיל האלתור להחליף גלגל.
על פניו, פעולה בנאלית בסיסית, וכאן פתאום, דוקטורט נוסח גרשון.
הרכב פשוט הרים עצמו ונעצר שם.
ברכבים אחרים עם מתלי אויר, טוארג למשל יש אפשרות לנעול מתלים עי לחצן מסויים, לא הגיוני שאין מצב מוסך ברכב כזה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
יש מצב נעילה, הוא לא בהכרח עוזר.
אבל באמת שאין בעיה להרים מהמשולש.
טוב, אז הרמתי מהמשולש גם קדימה וגם אחורה, אכן עניין של שניות והמתלים אשכרה עוזרים לך ומרימים בעצמם את הגלגל - ניסים ונפלאות.
בהורדה משום מה האוטו יורד יותר נמוך וכולא את הג'ק, אז פשוט הנעתי והרמתי לגובה offroad כדי להוציא אותו.
תודה ליועצים, מקווה שזה יישאר דיון תיאורתי בלבד..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ההוראות יצרן הן להרים את המתלים לגובה מקסימלי, ואז להרים מהשלדה, בעזרת תותבים שמתלבשים על הג'ק.
הוראות היצרן במקרה הזה הן לא יעילות במיוחד, וגם די מסוכנות. התותב זה חת'כת צינור שמאריך את הצינור של הג'ק.
אתה יכול להעלות צילום של התותבים האלו? אני לא מכיר דבר כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
האירוע הפתיע אותנו.
אף אחד לא ציפה לתגובת הרכב הזו ונתקלנו במצב נתון שהרכב מורם מהשלדה בנקודת בעיגון המיועדת, ופתאום המתלה נפתח.
רכב כבוי למי ששאל.
מכאן התחיל האלתור להחליף גלגל.
על פניו, פעולה בנאלית בסיסית, וכאן פתאום, דוקטורט נוסח גרשון.
הרכב פשוט הרים עצמו ונעצר שם.
דיסקברי 3/4 לא יכול להרים את עצמו כשהמנוע כבוי. כל תיקוני הגובה שהוא עושה הם רק כלפי מטה.
בכל רכב (שהוא לא סיטרואן מסויימות) כאשר אתה מרים רכב המתלה נפתח עד הסוף. המתלה לא נפתח יותר אחרי שהורדת את הגלגל, מה שקרה זה שהמחשב זיהה שמתלה אחד פתוח עד הסוף וניסה לאזן את הרכב ע"י הורדה של אוויר מכריות אחרות. התוצאה הסופית היא שאכן המרחק בין הנאבה לקרקע קטן.
הג'ק המקורי (למרות שהוא זבל מסוכן) עולה מספיק גבוה כדי שזה לא יפריע להחליף גלגל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
דיסקברי 3/4 לא יכול להרים את עצמו כשהמנוע כבוי. כל תיקוני הגובה שהוא עושה הם רק כלפי מטה.
בכל רכב (שהוא לא סיטרואן מסויימות) כאשר אתה מרים רכב המתלה נפתח עד הסוף. המתלה לא נפתח יותר אחרי שהורדת את הגלגל, מה שקרה זה שהמחשב זיהה שמתלה אחד פתוח עד הסוף וניסה לאזן את הרכב ע"י הורדה של אוויר מכריות אחרות. התוצאה הסופית היא שאכן המרחק בין הנאבה לקרקע קטן.
הג'ק המקורי (למרות שהוא זבל מסוכן) עולה מספיק גבוה כדי שזה לא יפריע להחליף גלגל.
תן קצת קרדיט שאנחנו מבינים איך עובד מתלה.
במתלה הזה דברים עובדים קצת אחרת.
בעל הרכב שאינו טכנולוג עשה מה שהסבירו לו, מכאן הדברים הסתבכו.
עובדתית הרכב פתח את המתלה מעבר למה שהיה פתוח בהרמת הג׳ק הראשונית.
במבחן התוצאה זה לא משנה אם פתח את הנגדי או זה של הגלגל המפונצר, אם אתה לא חושב עקום כמו מהנדס שיכור בריטי אתה נדפק..
דפקט דומה קרה לנו עם ריינגרובר עם מתלי אויר, בשלב הנמכת הרכב.
הרכב לא התאזן ונשאר בהצלבה עם עצמו בלי קשר לזה שימש על רצפה ישרה.
ברור שברגע שאתה מכיר את הפרוטוקול הייחודי לרכב הזה הכל עובד..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תן קצת קרדיט שאנחנו מבינים איך עובד מתלה.
במתלה הזה דברים עובדים קצת אחרת.
עובדתית הרכב פתח את המתלה מעבר למה שהיה פתוח בהרמת הג׳ק הראשונית.
אני במקרה מכיר טיפה את הרכב הזה. מה שאתה מתאר פשוט לא יתכן.
כרית האוויר היא בסך הכל קפיץ עם קבוע קפיץ משתנה (לפי לחץ האוויר שמוזרם לתוכה). אם הגלגל באוויר לא מופעל על הקפיץ כח כיווץ כלל ולכן המצב שאתה מתאר בלתי אפשרי.
תקרא שוב.
כתבת שאולי הנגדי נפתח ובגלל זה הנאבה הונמכה ועניתי שבמבחן התוצאה עדיין נדפקת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
טוב, אז הרמתי מהמשולש גם קדימה וגם אחורה, אכן עניין של שניות והמתלים אשכרה עוזרים לך ומרימים בעצמם את הגלגל - ניסים ונפלאות.
בהורדה משום מה האוטו יורד יותר נמוך וכולא את הג'ק, אז פשוט הנעתי והרמתי לגובה offroad כדי להוציא אותו.
תודה ליועצים, מקווה שזה יישאר דיון תיאורתי בלבד..
מניסיוני, ולצערך, אתה תתרגל את זה בשטח לא מעט, תודות ל״נעלי הבלט״ שהיצרן בחר באופן הזוי להצמיד לרכב...
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תקרא שוב.
כתבת שאולי הנגדי נפתח ובגלל זה הנאבה הונמכה ועניתי שבמבחן התוצאה עדיין נדפקת.
תקרא גם אתה שוב, כאשר הרכב כבוי המתלה הנגדי לא יכול להיפתח, הוא יכול רק להיסגר.
ושוב, אם משתמשים בג'ק המקורי (או בתחליף שעולה לפחות לגובה של המקורי) זאת לא בעיה.
אתה נתפס לקטנות.
היה חושך ויש מצב שהמנוע עבד, לפחות בשלב ההרמה על הג׳ק, אז גם לשיטתך הרכב יאזן את עצמו.
כעובדה, ראינו יפה איך הרכב משנה מצב מתלים, אם זה אומר בהכרח שהמנוע עבד אז הטעות היא שלי לגבי האם היה מונע כל הזמן או חלקית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה נתפס לקטנות.
היה חושך ויש מצב שהמנוע עבד, לפחות בשלב ההרמה על הג׳ק, אז גם לשיטתך הרכב יאזן את עצמו.
כעובדה, ראינו יפה איך הרכב משנה מצב מתלים, אם זה אומר בהכרח שהמנוע עבד אז הטעות היא שלי לגבי האם היה מונע כל הזמן או חלקית.
דורון,
מצטער, הוא לא נתפס לקטנות, וגם אני ניסתי, בעדינות, להגיד שהדיון הזה הזוי.
יש פה הרבה יועצים, וכמו תמיד, אנשים כותבים, בבטחון, עצות שחלקן סתם מחשבות וחלקן מאיזה קישקוש אינטרנטי, והכל סביב טעות בסיסית -
רכב כבוי ( ואני חידדתי , מפתח בחוץ, כלומר מחשב וחשמל כבוי) לא מאזן את עצמו. המתלים לא יכולים לעבוד יש מאיין.
אפשר להתווכח עם הג'ק מתאים או לא, אפשר להתווכח על הרבה שגעונות של היצרן הזה...
אבל אי אפשר להתעלם מהשגיאה הבסיסית, כל מי שטען כאן בבטחון שרכב כבוי מאזן את עצמו, פשוט כתב שגיאה (שלא לומר שטות).
אפשר ללמוד ולשתוק.
אפשר ללמוד ולהתנצל.
אבל ממש לא מכובד לתקוף ולהאשים את מי שצדק, ולהאשים אותו שהוא קטנוני.
זה פשוט לא מכובד.
זיו,
אמרתי מראש שלמיטב זכרוני הרכב היה כבוי.
האיש תיקן שזה לא קורה עם רכב כבוי.
אז קיבלתי והגבתי שזה אומר שכנראה זכרתי לא נכון את מצב המנוע, כי המתלה בהחלט נפתח, וגם הוא הסכים שעניין המתלה אכן מתרחש. אבל עם מנוע עובד.
אתה אפילו מצטט את זה.
אז מה עוד חסר לכם כדי להפסיק לחפור בפינה הזו עם קרדום?
להגיע לצד השני של כדור הארץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רכב כבוי ( ואני חידדתי , מפתח בחוץ, כלומר מחשב וחשמל כבוי) לא מאזן את עצמו. המתלים לא יכולים לעבוד יש מאיין.
אפשר להתווכח עם הג'ק מתאים או לא, אפשר להתווכח על הרבה שגעונות של היצרן הזה...
אבל אי אפשר להתעלם מהשגיאה הבסיסית, כל מי שטען כאן בבטחון שרכב כבוי מאזן את עצמו, פשוט כתב שגיאה (שלא לומר שטות).
באמת שחפרנו יותר מידי בנושא אבל רק כדי שיהיה סדר למי שיקרא את השרשור הזה בעתיד- רכב כבוי כן מאזן את עצמו אבל רק בכיוון אחד- למטה. הדיסקברי מאזן את עצמו כמה שניות אחרי הכיבוי ושוב במרווחים קבועים, בהתחלה פעם בשעתיים ואח"כ פעם ב 6 שעות. זאת הסיבה שכאשר יש כרית אחת דולפת כל הרכב יורד ולא רק פינה אחת (ולפני שמישהו יקפוץ שראה דיסקברי ששקע רק בפינה אחת- זאת בעיה בVALVE BLOCK כלומר הפקודות של המחשב לא מבוצעות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז קיבלתי והגבתי שזה אומר שכנראה זכרתי לא נכון את מצב המנוע, כי המתלה בהחלט נפתח, וגם הוא הסכים שעניין המתלה אכן מתרחש.
עוד לא הבנת- המתלה שבאוויר לא נפתח, לא משנה מנוע דלוק או כבוי. המרחק בין מרכז הנאבה לכנף לא השתנה במ"מ. מה שכן יכול להשתנות זה המרחק בין הנאבה לקרקע.
לגבי כל המחמאות למהנדסים הבריטים והרגלי השתיה שלהם- מי שמרים את הרכב עם ג'ק קצר מידי (של טויוטה :p) צריך לבוא בתלונות רק לעצמו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
רכב כבוי כן מאזן את עצמו אבל רק בכיוון אחד- למטה. הדיסקברי מאזן את עצמו כמה שניות אחרי הכיבוי ..
אחד ההזויים באמת, כמה שניות אחרי שאני יוצא ממנו בסוף הנסיעה האוטו יורד איזה סנטימטר שניים מאחורה תוך כדי נפיחה חיננית.
עכשיו אני מבין שזה השיפוע של החניה שלי :).