נכנסתי לקישור והוא בעייתי.
הכותרת מתייחסת למוצר בריכוז 50%.
נכנסתי למפרט המוצר בקישור אליו שלחת אותי:
1. מפרט המוצר מתייחס לתרכיז ולא לנוזל מוכן.
2. תוקף המפרט פקע בחודש מאי 2010.
מבחינתי זה מעיד על חוסר רצינות של המשווק.
Printable View
אורן מה עם המוטול שצרפתי?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לא ראיתי את המוצר שצילמת באתר העולמי של מוטול.
בצילום שהעלית מופיעה טמפרטורת קיפאון של מינוס 25 מעלות, דבר המרמז על ריכוז נמוך מדי. ריכוז של 50% יתן טמפרטורת קיפאון בתחום של מינוס 34 עד מינוס 38 מעלות.
אנא צלם את הצד השני של האריזה. אני רוצה לראות אילו תקנים מפורטים עליה.
- - - Updated - - -
אשמח לראות הוראות ערבוב במים מרוככים. אניאנסה לצלם בימים הקרובים בנוזל שיש לי, שם מופיע H2O.
תודה!
אשמח לדעת מהיכן הרקע בנושא... אם בא לך לפרט, לא חייב.קובץ מצורף 132896
קובץ מצורף 132897
לגבי מוליכות חום. ולפי מה שאני מכיר.
עד טמפ' רתיחה, דווקא מים ללא תוספים מוליכים יותר טוב (וכאן תבדקו אותי בבקשה, כי זה מידע מפה לאוזן ממוסכניקים של פעם, ולא ע"פ חומר כתוב). הבעיה היא כמובן הנזקים של המים, וכן הטמפ' רתיחה שלהם.
קצת מפתיע בעיני שבנושא נוזל הקירור, התייחסות היצרנים לטמפ' הסביבה היא פחות בולטת מאשר בתחום השמן. אני למשל, הייתי שמח אם היו מספקים נוזל שאולי קופא בטפ' יחסית גבוהה (נגיד מינוס חמש), אבל יודע לפנות חום טוב יותר ולהתמודד עם טמפרטורות גבוהות.
זה נכון באופן חלקי. מים וליכים חום יותר טוב מנוזל קירור מרוכז, אולם בריכוז סביב 50% הולכת החום טובה עוד יותר.
הסיבה להתייחסות שונה לטמפרטורת הסביבה היא מסיבה פשוטה. בשמן אתה רוצה חדירה טובה לכל הנקודות החייבות סיכה כבר בטמפרטורה קרה מאוד ומהר, ובנוזל הקירור אין בעיה כזו.
הלחץ במערכת הקירור משפיע כמובן על טמפרטורת הרתיחה, והנגזרת היא טמפרטורת הקיפאון.
כאשר הלחץ עולה, שתי הטמפרטורות עולות. מכיוון שמנועים במחזור אוטו עובדים לעיתים קרובות בטמפרטורות העולות על 100 מעלות, וזאת להשגת בערה יעילה יותר, צריך לוודא שהנוזל לא ירתח.
הריכוז משפיע באופן שונה. ככל שהריכוז עולה, שינויי מצב הצבירה מתרחקים אחד מהשני, ולכן נוזל שירתח בטמפרטורה גבוהה יותר יקפא בטמפרטורה נמוכה יותר. מכיוון שעל אריזות המוצר מפרסמים רק את טמפרטורת הקיפאון, זה המדד המהיר שהצרכן יכול לעשות בו שימוש.
פניתי לחנות ושלחו לי את הקישור הבא, שם המוצר כן מופיע..
מה דעתכם?
https://motulegypt.com/products/inugel-multi-25-c
צירפתי את המסמך אותו שלח לי המפיץ לאחר שיחה עם היבואן של הנוזל של מוטול.
מישהו יודע לקרוא סינית ולעדכן אם באמת יש סיבה לשטוף את הנוזל הזה החוצה מהמערכת או אפשר להישאר איתו ולישון בשקט?קובץ מצורף 133085קובץ מצורף 133086
עריכה, מסמך pdf לא ניתן לצרף להודעה , יש למישהו רעיון?
9 עמ'
זה דף בטיחות.
של מוטול צרפת.
של נוזל שמכיל בין 25 ל 50 אחוז אתילן גליקול, וטמפרטורת הרתיחה שלו בלחץ אטמוספרי היא 106 מעלות.
בקיצור... אין בו שום דבר מיוחד לטוב או לרע. חוץ מזה שהיית מעדיף נוזל עם ריכוז אתילן גליקול של 50 אחוז ולא 25 אחוז בלבד.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה כל מה שמופיע בספר לגבי נוזל קירור...
למרות ההמלצה לרוקן ולהחליף.. זה נראה לי די בטוח להמשיך עם המוטול המצרי הזה..
אשמח לשמוע מה דעת המומחים.קובץ מצורף 133099