-
תגובה: מתכננים לקנות קרוסאובר AWD ולטייל בשטח, כדאי שתראו את הסרטון
אני מתרשם שדווקא המכשול מתאים לסוג הרכבים, במיוחד לפני שנטחן (מודה שלא צפיתי עד הסוף, ודי הרצתי קדימה, כולם נראו לי אותו דבר). לעובדה, ניתן לראות בחלק מהמקרים, שגם במצב "לא נעול" הם עוצרים את הרכב בכוונה כדי לנסות להתחיל מעצירה מלאה.
הם גם מתייחסים בהתחלה לכך שהרכבים הראשונים יטחנו את העליה ובכל זאת מבצעים את הניסוי, כשהפתרון שלהם הוא.... לשים את הרכבים החזקים (מנוע) בסוף?!
לגבי הסובארו,
מה שרואים מבחוץ, זה רכב שלא ניתקו לו את הesp ולכן לא נוסע לשום מקום. לא הייתי מקבל שום החלטה על סמך המבחן הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מתרשם שמי שמבצע את המבחן 'מחפש צרות'
אני מסתכל על זה במבט של כמו בעלי לנדקרוזר שנכנסים לשטח בלי לנעול דפרנציאל מרכזי עד שמתחילים להצליב.
או שאנחנו מטפסים מעלה, נתקעים , ואז משלבים נעילה.
בכל אופן,
פתחתי את הפוסט בכוונה בפורום ג'יפאים מתחילים וייעוץ לפני קנייה,
לחדד מה קורה בשטח (לא אקסטרימי) לקרוסאובר סטנדרטי ללא שיפורים (כולל צמיגים) ונהג לא מנוסה / מומחה.
גם איך מהר מאד המערכות משביתות הרכב עד לקירור.
ובאופן אישי זה בעקבות שכנים, עמית לעבודה שמאד מאוכזבים
ממני שאני לא לוקח אותם לטיולי שטח לאחר שקנו לפי הפרסומת "עם SUV אמיתי, אני עובר כל מסלול"
(העמית לעבודה בכלל עם אאוטלנדר שלא ידעתי שיש לו AWD ).
כשהסברתי שאני לא רוצה לקחת אחריות על נזקים וחס ושלום פציעות
במסלולים שליד הבית (חורשן), מרימים לי , אבל לי יש ג'יפ יותר חדש משלך ....
אני בטוח שלא נעים להם לאכזב את המשפחה שאין באמת ג'יפ אמיתי.
ועוד באופן אישי,
כשאני "מאוורר" את ה SUV שלי בחורף,
אני לעיתים מתחמק מהפקק בואדי ערה דרך השטח הביתה (זה לא באמת חוסך בזמן),
אממה, לעיתים חייב להוציא רצועה ולסייע לקרוסאובר שגם מנסה לקצר דרך השטח ותקוע וחוסם את הדרך.
רענן
-
בקיצור,
כל הסיפור זה שיש איזה עמית אחד, שקנה Outlander 4X4 ומנג'ס לך שתיקח אותו לטייל ולא בא לך על תינוקות בשלב זה של חייך ;)
שמעתי שמתארגנת מחר בערב קבוצת תמיכה בנחל נמיה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני מסתכל על זה במבט של כמו בעלי לנדקרוזר שנכנסים לשטח בלי לנעול דפרנציאל מרכזי עד שמתחילים להצליב.
או שאנחנו מטפסים מעלה, נתקעים , ואז משלבים נעילה.
בכל אופן,
פתחתי את הפוסט בכוונה בפורום ג'יפאים מתחילים וייעוץ לפני קנייה,
לחדד מה קורה בשטח (לא אקסטרימי) לקרוסאובר סטנדרטי ללא שיפורים (כולל צמיגים) ונהג לא מנוסה / מומחה.
גם איך מהר מאד המערכות משביתות הרכב עד לקירור.
ובאופן אישי זה בעקבות שכנים, עמית לעבודה שמאד מאוכזבים
ממני שאני לא לוקח אותם לטיולי שטח לאחר שקנו לפי הפרסומת "עם SUV אמיתי, אני עובר כל מסלול"
(העמית לעבודה בכלל עם אאוטלנדר שלא ידעתי שיש לו AWD ).
כשהסברתי שאני לא רוצה לקחת אחריות על נזקים וחס ושלום פציעות
במסלולים שליד הבית (חורשן), מרימים לי , אבל לי יש ג'יפ יותר חדש משלך ....
אני בטוח שלא נעים להם לאכזב את המשפחה שאין באמת ג'יפ אמיתי.
ועוד באופן אישי,
כשאני "מאוורר" את ה SUV שלי בחורף,
אני לעיתים מתחמק מהפקק בואדי ערה דרך השטח הביתה (זה לא באמת חוסך בזמן),
אממה, לעיתים חייב להוציא רצועה ולסייע לקרוסאובר שגם מנסה לקצר דרך השטח ותקוע וחוסם את הדרך.
רענן
אז זה בעלי ה SUV המפונפן שמפריעים לך כשהם נתקעים וחוסמים את השביל ... :)
אוקי...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רק לגבי מבחנים שונים ומשונים - אני לא מתפעל בכלל מ'מבחן' שבו לוקחים ציוד, משתמשים בו לא לפי הוראות היצרן, ומסיקים מזה שהוא לא מתאים לייעודו.
אני מצפה מבוחן שינהג על פי ההוראות אם הוא מבקש לבחון יכולות.
אני גם שמח במידה מסויימת מזה שיש יותר מדרך אחת ליהנות מטיולי שטח. בשביל זה אנחנו כאן. אבל אכן חשוב שמי שנוסע בקרוסאובר ולא משנה מה טיבו - יבין שיש לו קו מסויים שאם עוברים אותו שוב שוב שוב - זה לא טוב לרכב. ולכל קומבינציות רכב-נהג הקו הזה נמצא במקום אחר.
בדיוק כמו שחשוב שבעלים של SUV - קשוח ככל שיהיה - יפנים שזה לא רכב עבירות (ויש שיזכירו שזה אפילו לא ג'יפ אמיתי).
בקיצור... תהיו מודעים למגבלות, תשתמשו בחוכמה בכלים שניתנו לכם... והכי חשוב - שיהיה בכיף, צריך ליהנות מזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מסכים לחלוטין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז זה בעלי ה SUV המפונפן שמפריעים לך כשהם נתקעים וחוסמים את השביל ... :)
אוקי...
לאאאאא , זה חלק מהחוויה של טיולון על הדרך הביתה.
מדבר על חסרי האונים בכאילו ג'יפ שמחכים למחלץ שיעבור במקרה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
בקיצור,
כל הסיפור זה שיש איזה עמית אחד, שקנה Outlander 4X4 ומנג'ס לך שתיקח אותו לטייל ולא בא לך על תינוקות בשלב זה של חייך ;)
שמעתי שמתארגנת מחר בערב קבוצת תמיכה בנחל נמיה
גם לא !
רק שאני צריך לבקש מהבת הקטנה שלי שלא תראה לחברה שלה השכנה סרטונים ותמונות שהיא מצלמת בשטח,
זה לא עושה לי טוב.
כנראה שה XV ניקנתה בעדוד המשפחה בתקופת הקורונה .
היה ניסיון לעשות סיבוב קל מסביב ליישוב אבל לא צלח.
נראה אולי יסתדר לאחר שיודרכו ע"י ברלי.
-
מצטרף לחברים פה, מבחן לא מתוכנן טוב בהמון מובנים.
מודה שאחרי הפורסטר כבר נשבר לי והפסקתי לראות.
יש פה איזה מין ניסיון מוזר לבחון בתאוריה "איזה מערכת AWD מגיבה טוב יותר".
גם באופן כללי , וגם ספציפית בסיטואציה של "נתקעתי ועכשיו אני אנסה לשלב מערכת AWD" , עכשיו השאלה...את מי זה מעניין ?
המבחן בעצם נעשה בשיטת נהיגה שלא רלוונטית לSUV.
לזחול כמו שהם מנסים זאת לא באמת אופציה בשום מכשול, מומנטום שפוי זה שם המשחק פה.
המבחן נחמד לצרכים תיאורטיים וכדי לתת ציונים למתכנני המערכת, אבל זה לא "תנאי מגרש" ולכן לא בהכרח יעיד על הביצועים האמיתיים.
כלומר...
לא סתם יש פער בין הדעה בשטח לבין המבחן הזה.
קח לדוגמא את הפורסטר כי בו היה ממש פער בין התדמית למבחן.
ל4X4 בסובארו יש חולשה, המערכת מגבילה מומנט בניסיון להגן על הגיר, ולכן הוא פחות טוב במצבי "זחילה".
אז למה הוא לא גרוע בשטח ?
כי נהגי הפורסטר משתדלים לנהוג בו אחרת, תן לו קצת מומנטום ופתאום זה "עובד".
וצריך עוד פעם להזכיר את העניין שהשטח ממש התחרבש בין הניסיונות?
לכם זה בורות פירפורים לא משמעותיים אבל לSUV שמנסה לעלות לאט (דגש חשוב) זה פער גדול.
אם רוצים לעשות מבחן כזה עם הרבה כלים, צריך לעשותו במסלול שנפגע פחות מפירפורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
קח לדוגמא את הפורסטר כי בו היה ממש פער בין התדמית למבחן.
ל4X4 בסובארו יש חולשה, המערכת מגבילה מומנט בניסיון להגן על הגיר, ולכן הוא פחות טוב במצבי "זחילה".
אז למה הוא לא גרוע בשטח ?
כי נהגי הפורסטר משתדלים לנהוג בו אחרת, תן לו קצת מומנטום ופתאום זה "עובד".
הוא כן גרוע בשטח.
האמת היא, שמערכת ההנעה של סובארו ממש גרועה בשטח.
ממש כמו רוב מערכות ה-AWD בשוק, שמיועדות לכביש חלקלק - ולא להצלבות כאלה.
אם לא מגיע מומנט לגלגלים והאוטו עומד, אז מה אכפת לי על מי המערכת מנסה להגן?.... כי זה כבר לא אוטו אלא מיצג סביבתי. פסל דומם.
זה באמת אשכרה לא עובד. וזה כי גיר רציף מעצם לידתו זה פטנט מחורבן, מזעזע. הכי מחורבן ומזעזע שאפשר. מחליק, מתחמם, לא עובד. לא כל מה שמתאים לטוסטוס או לקטנוע גדול או אפילו לרייזר, יתאים גם לאוטו ששוקל פי 3 מהרייזר.
אלא אם "עובד" זה שאתה משתמש בהמון מומנטום, כלומר מתחרע על האוטו באלימות בוטה כדי שבכוחותיו האחרונים יצליח איכשהו לעבור.
"המון מומנטום" זו אחלה שיטה לגרוטראלי - שתעביר גם פיאט פונטו במקומות שלא תאמין - השאלה רק אם היא תישאר בשלמותה ואם זה אכפת לך. הסובארו מספיק קשוחות כדי לצאת מזה בשלום, אם נתעלם מנשירת פגושים ומפתנים וכו'. זה גם למה הן כל כך פופולריות בגרוטראלי, (כשהן בנות 25 ועם גיר ידני).
יש לסובארו תדמית חזקה מאוד של "טוב בשטח" בזכות היכולות של דגמי העבר שאבסולוטית לא היו כאלה מדהימות - אבל הן היו טובות בהרבה מהאין-יכולות בכלל של כל המתחרים דאז. המוניטין הזה נשאר לנצח..
ממש כמו טויוטה שרוכבים יפה מאוד על מוניטין האמינות האינסופית של דגמים מהסבנטיז והאייטיז.
מעבר לזה, הרבה מעריצים של המותג אוהבים נהיגת שבילים מהירה, שזו חוזקה מסורתית בסובארו.
למי שאוהב את זה, אז כן - זה מותג "טוב בשטח". שם הגיר הנורא מפריע פחות.
אז ברקו יכול לצעוק "SUV אמיתי" במשך שבועיים ברציפות, אבל כל עוד יש שם גיר רציף, זה מתקשה לנסוע. ואז אני ממש מצטער.
-
דרור אני חושב שבאת היום קצת קשוח לדיון.
מדובר בג'יפונים והכל באופן יחסי.
אני דווקא התרשמתי מתגובותיך בפורום, ואחרי מסע מוצלח של חוצה ישראל עם הסוברואים...שדווקא התרשמת לחיוב.
אשמח לדעת מה האפשרויות האחרות ?
למעט הדאסטר, איזה ג'יפון מתנהג טוב מהפורסטר בשטח ?
-
חחח
נכון שהרמתי להנחתה...
אבל זה כי כל השרשור הזה הוא הרמה אחת גדולה להנחתה.
הדאסטר אכן טוב בהרבה בשטח. מערכת ההנעה שלו פשוטה ויעילה עם תיבת הילוכים ידנית פשוטה וטובה - טובה אלפי מונים, עדיפה לאין ערוך מכל הפטנטים הרציפים/רובוטיים המיותרים. אבל נעזוב אותו בצד.
סובארו נתפסת כבעלת יכולת שטח טובה משל אחרים והיא אכן כזו. אבל לא כל כך בזכות הצטיינות כזו או אחרת של סובארו, אלא כי האחרים עוד פחות טובים ממנה. גיר רציף הוא קללתם של רוב היצרנים היפניים ואם הייתי צריך להצביע על משהו ממש טוב בסובארו שמייחד אותה מכל היתר הרי שהייתי מתמקד דווקא במערכת מתלים טובה שמצטיינת בתנועה מהירה על שבילים. שם גם מערכת ה-AWD זורחת והגיר הרציף פחות מפריע (אגב, אני סבור שגם בסעיף המתלים הדאסטר מנצח).
ואין לי בעיה להפיק מסע חוצה ישראל עבור כל מותג שתבחר. אעביר כל דגם של רכב בנתיב שהוא יוכל לשרוד בנסיעה.
אבל בסופו של דבר, ככל שמדובר ביכולת תנועה בשטח - כל החיה הזו שנקראת "קרוסאובר", במיוחד אם הוא כפול הנעה, היא עבודה בעיניים. הונאה שיווקית. מצטער.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
אשמח לדעת מה האפשרויות האחרות ?
למעט הדאסטר, איזה ג'יפון מתנהג טוב מהפורסטר בשטח ?
בעבר היה לך,
ויטרה , סופרטאז' , פרוזה , סמוראי ואפילו לאדה ניבה.
הגיע הראב4 והעלה את יכולת הכביש והפוזה אבל הנחית את יכולת השטח.
הראב4 לדעתי זה האב הקדמון של שפע הקרוס אובר שנמכרים היום.
תכלס, הג'יפון היחידי לשטח נשאר הג'ימני.
אגב,
גם ב SUV חל אותו שינוי לרעה ונשאר היום נדמה לי רק לנד קרוזר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל בסופו של דבר, ככל שמדובר ביכולת תנועה בשטח - כל החיה הזו שנקראת "קרוסאובר", במיוחד אם הוא כפול הנעה, היא עבודה בעיניים. הונאה שיווקית. מצטער.
100+
-
דיעה לא פופולרית-
קרוסאובר, יעני ״סטיישן״ משפחתי מוגבה דווקא מתאים לאללה למשפחה הישראלית הפעילה.
הכבישים פה חרא ויש הרבה לאן לטייל בדרכים שפרייבטים נמוכים להחריד ועמוסים בציוד משפשפים בהם את הגחון, בטח אצל נהג בינוני.
את הרכבים האלה צריך להשוות למתחרים שלהם מבית, לא לכלים קשוחים.
לדוגמא, קיה ספורטאז׳ עולה כמו קיה סיד סטיישן דיזל.
הסיד כל כך נמוכה שאם מעמיסים עליה משפחה וציוד, היא לא עוברת דרכי קק״ל בלי לשפשף כל רגע.
אז קונים ספורטאז׳.
כנ״ל סובארו אימפרזה מול XV, ההפרש במחיר מאד נמוך, אז למה לא לקחת רכב וורסטילי בהרבה?
אז האימפרזה מתנהגת יותר טוב בסיבובים של בר גיורא, בסדר...
יש לנו קרוסאובר בבית, שנותן חופש תנועה גדול יותר מהפרייבט שהיה בעבר, מנסיון שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
דיעה לא פופולרית-
הכבישים פה חרא ויש הרבה לאן לטייל בדרכים שפרייבטים נמוכים להחריד ועמוסים בציוד משפשפים בהם את הגחון, בטח אצל נהג בינוני.
הסיד כל כך נמוכה שאם מעמיסים עליה משפחה וציוד, היא לא עוברת דרכי קק״ל בלי לשפשף כל רגע.
אז קונים ספורטאז׳.
כנ״ל סובארו אימפרזה מול XV, ההפרש במחיר מאד נמוך, אז למה לא לקחת רכב וורסטילי בהרבה?
יש לנו קרוסאובר בבית, שנותן חופש תנועה גדול יותר מהפרייבט שהיה בעבר, מנסיון שלי.
מול פרייבט ושבילי קק"ל , אתה צודק בהחלט !
הפוסט נפתח עבור מתחילים שרוצים לטייל במסלולי שטח יותר מאתגרים.
יש פיתוי בעקבות הפרסומות שמוצפים בהם + לחץ (מתקופת הקורונה) לברוח לטבע ,
רוכשים קרוס אובר, אח"כ במימוש "ההבטחה"/פנטזיה, יש לעיתים שברון לב וכיס.
רענן
-
זה לא צולם ולא קרה ...
https://www.youtube.com/watch?v=pZn6x7ZtiDc
אבל הוא מרים גלגלים ... ( גם פג'רו ופרדו וגראנד צ'רוקי מרים גלגלים שם )
אבל הוא לא בצבע חול ... ( כן ... זה באמת בעיה )
אבל הם רוסים ... ( רוסים זה סבבה )
אבל הוא ייבא את הנעילה מחו'ל ... ( לא לי לוקרייט מיוצר בארץ )
אבל הם באו אחרי השיטפונות / לפני השיטפונות / הם צילמו מימין / הם צלמו משמאל / .. אי אפשר לטייל ככה / זה רק למשוגעים / ....
ואט אבר ... אתם תקועים בגישה שלכם, זה בסדר כי פה ג'יפולוג, אתר ההארד קור של אנשי השטח בישראל .. ! ... רגע .. שטח ... איפה צולמה הסובארו הלא משתוללת הזאת ? .. בשטח ?!?!? אבל הצמיגים לא 35" .. נכון ... כי רנגלר מגיע עם 32" ברשיון !!
הנה תפסתם אותי ..
אין לי תשובה לזה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
דיעה לא פופולרית-
אז קונים ספורטאז׳.
לטעמי קלעת בול!
אוסיף ואומר שלקנות רכב כזה משומש ולטייל איתו בשביל המדבר או הצפון ומדי פעם טיפה להגזים איתו זה גם לא נורא כל זמן שמבינים את המגבלות ולא לוקחים סיכונים מיותרים.
זה בוודאי יותר כלכלי לתקן איזה פלסטיק סורר מדי פעם מאשר להחזיק רכב שטח קשוח בן 20 בטיפול נמרץ אם אתה לא ממש זקוק ליכולות האלה (אם אתה זקוק זה כבר סיפור אחר).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש לך ועוד איך תשובה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אבל הם רוסים ... ( רוסים זה סבבה )
באמת (ולא שהיא מסתכלת מה אני כותב) מעריץ את יכולת התכנון, שדרוג, אילתור, התמודדות, דיוק, התמדה, ביצוע .
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
לטעמי קלעת בול!
אוסיף ואומר שלקנות רכב כזה משומש ולטייל איתו בשביל המדבר או הצפון ומדי פעם טיפה להגזים איתו זה גם לא נורא כל זמן שמבינים את המגבלות ולא לוקחים סיכונים מיותרים.
זה בוודאי יותר כלכלי לתקן איזה פלסטיק סורר מדי פעם מאשר להחזיק רכב שטח קשוח בן 20 בטיפול נמרץ אם אתה לא ממש זקוק ליכולות האלה (אם אתה זקוק זה כבר סיפור אחר).
👍
בשבת האחרונה לקחנו את הילדים קצת להוציא מרץ בגבעת חרוט, משם ירדנו לצהריים בנחל ארדון.
ראינו שם XV משוטטים, מניח שהם לא עשו לעצמם שום נזק, בהנחה שבאו מחניון יום רמת סהרונים וחזרו לשם (כמה מדרגות לא קשות).
זה לא מקום לפרייבט, ל XV בזהירות זה בסדר גמור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש לך ועוד איך תשובה
באמת (ולא שהיא מסתכלת מה אני כותב) מעריץ את יכולת התכנון, שדרוג, אילתור, התמודדות, דיוק, התמדה, ביצוע .
רענן
הנעילה מאוסטרליה .. לא מרוסיה.
באוסטרליה, סובארו נחשב רכב שיכול לצאת לשטח ..גם אוברלאנד .. יש להם מערכות מוכנות לתא מטען עם הכנה למקררים ומטבחים ומה לא .. כולל פגושים / כננות / נעילות / הגבהות ... ואגב הגבהות .. בארה"ב .. מסתובבים XV עם גלגלי 32" .. עם החלפה של כל מה שצריך כדי שזה ייכנס ויעבוד טווב ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
... ואגב הגבהות .. בארה"ב .. מסתובבים XV עם גלגלי 32" .. עם החלפה של כל מה שצריך כדי שזה ייכנס ויעבוד טווב ..
כן ,
אני זוכר שהיתה לי הויטרה הייתי נפעם שבארה"ב יש ויטרות על צמיגי "37 .
רק מה, כמעט כל האוטו הוחלף חוץ מהבודי (מנוע V6 לפחות, סרנים של טויוטה כולל סרן חי מקדימה).
לעיניינו, בפעם ה...
הפוסט לכאלו שאין להם מושג ירוק בתחום השטח וקונים קרוס אובר,
מעלים שישיית מים במקרה הטוב ורוצים לעבור כל מסלול לפי הפרסומת שהובטחה להם.
לאנשים כמוך, הפוסט לא רלוונטי !
אתה מכיר את מגבלות הרכב ועוד יותר את המגבלות שלך ובהתאם מחליט מה הקו האדום שלך.
רק שלך יש נסיון רחב ויכולת מושכלת לקבוע היכן להציב את הקו.
למתחילים (ושים לב באיזה פורום נמצא הפוסט) זאת עוד עמדה שכדאי (לטעמי) שיקחו בחשבון.
רענן
-
קבלתי ... רות היישר !
Sent from my iPhone using Tapatalk