תגובה: עלות ביטוח נהג צעיר - מחפש מידע
נמרוד, אין טעם בסקר הזה. קל לקבל הצעות מחיר מדוייקות מ 2-3 חברות ביטוח ולשקול את זה מול האופציה של בנק קילומטרים וכו' לפי הערכה של הק"מ השנתי הצפוי. אנחנו ביטחנו רכב אחד בפניקס ביטוח שהוא קצת יותר יקר אבל מאפשר לרכוש בנק ק"מ עבור הנהג הצעיר, גם מתוך הנחה שהתממשה שלא ייצא לו לנהוג ק"מ גבוה (חייל, מרכז הארץ, הכל קרוב) וגם מתוך כך שאם הוא מעורב בתאונה - תביעת הביטוח לא נספרת על הפוליסה אלא עליו בנפרד.
עשוי להיות הבדל מהותי בין ההצעה שאני אקבל לבין זו שאתה תקבל, גם אם מדובר באותו רכב בדיוק. חברות הביטוח משקללות היום הכל כולל הכל ויודעות בדיוק איפה נגנבים יותר, מה נגנב יותר , באיזה צבע, באיזה רחוב, איפה יש יותר תאונות , איפה יש יותר תביעות ביטוח, איפה יותר אנשים מתחמנים ומה לא.
זה לא סקר ניר, זה לקבל הערכה. אני מבין שסדר גודל תוספת העלות היא 5000-3000-4000, בכל מקרה הסכום הזה לא משנה את המשוואה של כדאיות רכב פרטי מול ליסינג, עבור המשפחה שלי. אגב גם אם אני לוקח כוודאי שיהיו נזקי פחחות שיורידו עוד כמה אחוזים של ירידת ערך.
ליסינג, מהעבודה וגם ליסינג פרטי או פרטי תפעולי (לפחות לפי שפע הצעות המחיר ברשת),עבורנו, זה פשוט לזרוק כסף לפח, איך שאני לא משחק עם המספרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
חוששני שטעות בפיך. שוק הביטוח רווי ותחרותי, הם עובדים עם סטטיסטיקות ומספרים, לא עם דמגוגיה ואם היה מקום לקצץ בפרמיות, כבר היה מי שעושה את זה. חברות ביטוח קיימות למטרת רווח ולא למטרת רווחה.
ולראיה, הן מפסידות הון על ביטוחי רכב [emoji23]
או שאולי יש איזה סוג של קרטל בהינתן מפקח על הביטוח חלש?
אתה האחרון שהייתי חושב שיפול לזה.
אני רק אניח את זה כאן...
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3759658
ויש תמיד את האופציה לעשות חובה וצד ג' (כולל גרירה ושמשות) בלבד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה לא סקר ניר, זה לקבל הערכה. אני מבין שסדר גודל תוספת העלות היא 5000-3000-4000, בכל מקרה הסכום הזה לא משנה את המשוואה של כדאיות רכב פרטי מול ליסינג, עבור המשפחה שלי. אגב גם אם אני לוקח כוודאי שיהיו נזקי פחחות שיורידו עוד כמה אחוזים של ירידת ערך.
ליסינג, מהעבודה וגם ליסינג פרטי או פרטי תפעולי (לפחות לפי שפע הצעות המחיר ברשת),עבורנו, זה פשוט לזרוק כסף לפח, איך שאני לא משחק עם המספרים.
עבורנו זה אומר עבור משפחת מחר?
מפני שעבורי עם נסועה של כ 60 אק״מ שנתי אני חושב שזה משתלם אם כי מעולם לא פתחתי אקסל בעניין.
מצד שני אין לי גם נהגים צעירים אבל עמיתים שיש להם, נשבעו בפני שזה מאוד משתלם לתת לילדים את הליסינג מהעבודה כרכב יחידי בהית עבורם.
בקיצור, אשמח אם תשתף את החישוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ויש תמיד את האופציה לעשות חובה וצד ג' (כולל גרירה ושמשות) בלבד...
לא !
הנהג חדש וצעיר צריך להיכלל בביטוח חובה .
ביטוח חובה לבד לא ייתנו לך לעשות . "ישחילו" לך גם בצד ג' .
אולי בפול אפשר לעשות ביטוח חובה בלבד , אבל המחירים שלהם כשל ביטוח אופנוענים.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עבורנו זה אומר עבור משפחת מחר?
מפני שעבורי עם נסועה של כ 60 אק״מ שנתי אני חושב שזה משתלם אם כי מעולם לא פתחתי אקסל בעניין.
מצד שני אין לי גם נהגים צעירים אבל עמיתים שיש להם, נשבעו בפני שזה מאוד משתלם לתת לילדים את הליסינג מהעבודה כרכב יחידי בהית עבורם.
ברור ש"עבורנו" זה עבור המשפחה שלי. עם כל החיבה בועז, אני ואשתי זה "אנחנו" הרבה יותר מאשר אני ואתה :rolleyes:
ולגבי האקסל - יודע מה, אולי אני נחרץ מדי ושווה לבדוק מחדש. אני אכין אקסל מסודר שאפשר להזין בו פרמטרים ולהבין מה התוצאה ואחלוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
להיפך, דווקא אתה זה שפחות מתאים לו להתייחס ברצינות למה שכתוב בעיתון.
לא קראתי את הכתבה, לא אקרא אותה, לא מתייחס לאמצעי התקשורת כאל מקור מידע מהימן.
יש מספיק חברות ביטוח והן מתחרות יופי אחת בשניה , אני לא מכיר מבפנים מה קורה בתחום הביטוח האלמנטרי , אבל אם הייתי רוצה ללמוד אותו זה לא היה מקריאה בעיתון.
לגבי המפקח על הביטוח - זה עניין אחר... אני רואה הרבה בעיות לא מטופלות בתחום הזה, אבל הן לא במחיר הפרמיות. הממשק היחיד מול חברת הביטוח שבו לצרכן יש את כל הכח הוא בזמן קבלת הצעת המחיר - אז הוא יכול להשוות מחירים ושם יש תחרות בין החברות, בטח שאין קרטל. הבעיות מתעוררות אח"כ - כשאתה דורש את השירות שעליו שילמת ותובע את הפוליסה...
עלות ביטוח נהג צעיר - מחפש מידע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
להיפך, דווקא אתה זה שפחות מתאים לו להתייחס ברצינות למה שכתוב בעיתון.
לא קראתי את הכתבה, לא אקרא אותה, לא מתייחס לאמצעי התקשורת כאל מקור מידע מהימן.
יש מספיק חברות ביטוח והן מתחרות יופי אחת בשניה , אני לא מכיר מבפנים מה קורה בתחום הביטוח האלמנטרי , אבל אם הייתי רוצה ללמוד אותו זה לא היה מקריאה בעיתון.
לגבי המפקח על הביטוח - זה עניין אחר... אני רואה הרבה בעיות לא מטופלות בתחום הזה, אבל הן לא במחיר הפרמיות. הממשק היחיד מול חברת הביטוח שבו לצרכן יש את כל הכח הוא בזמן קבלת הצעת המחיר - אז הוא יכול להשוות מחירים ושם יש תחרות בין החברות, בטח שאין קרטל. הבעיות מתעוררות אח"כ - כשאתה דורש את השירות שעליו שילמת ותובע את הפוליסה...
אני לא יודע לקרוא דוחות בורסאיים (בניגוד אליך), ועל כן נותר לי להסתמך על כותרות בעיתונים.
אשמח לשמוע ממך סתירה לנתונים בעיתון ולגעת שחברות הביטוח מקיזות דם בתחרות. לתחושתי העיתון צודק אבל אני פופוליסט.
ניסיתי את כוחי באתר הזה ואלו הנתונים.
זה מביא אותך למסקנות שונות מבכותרת?
https://insurancedata.cma.gov.il/Pages/params.aspx
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8ced0efd2c.jpg
סופה, אלפא ג'ולייטה, גראנד שירוקי ופיזו 307
מדגם שמייצג כמעט מכל הכוונים?
לכולם התוספת לנהג צעיר - 3030 ש"ח.
מגיל 16 + 9 חודשים (טסט) ועד 24.
בחברות הטלפוניות למיניהן (AIG, 555, וכד') רצו מחירים ב-5 ספרות..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברור ש"עבורנו" זה עבור המשפחה שלי. עם כל החיבה בועז, אני ואשתי זה "אנחנו" הרבה יותר מאשר אני ואתה :rolleyes:
ולגבי האקסל - יודע מה, אולי אני נחרץ מדי ושווה לבדוק מחדש. אני אכין אקסל מסודר שאפשר להזין בו פרמטרים ולהבין מה התוצאה ואחלוק.
לא חשבתי שהתכוונת אלי ואליך אבל השימוש במילה "עבורנו" עלול להתפרש לקהילת צרכני הליסינג כולה.
לדעתי יש פרופילי שימוש שונים שבהם העיסקה מאוד כדאית ולכן אקסל יכול לסייע לרבים.
תודה
נ.ב.
תן מבט על המחשבון הבא, לדעתי מאוד יסודי אבל אני בור מוחלט בנושא.
http://www.bankrate.co.il/%D7%9E%D7%...99%D7%A0%D7%92
הכתבה שאתם מתנצחים עליה היא מלפני שנתיים וגם בה כתוב שהמצב משתנה בגלל כניסת חברות חדשות.
בכל מיקרה קצת עבודה של סקר שוק והתמקחויות יכולות להוזיל ברמה של אלפי שקלים מקבלת הצעות ראשוניות. מניסיון.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
חוששני שטעות בפיך. שוק הביטוח רווי ותחרותי, הם עובדים עם סטטיסטיקות ומספרים, לא עם דמגוגיה ואם היה מקום לקצץ בפרמיות, כבר היה מי שעושה את זה. חברות ביטוח קיימות למטרת רווח ולא למטרת רווחה.
רווי אולי...(כמה חברות ביטוח כבר יש,(חברות, לא סוכנויות)), תחרותי אולי, למראית עין. מונופוליסטי בוודאי...
לראייה, ההפרשים בין ביטוחים זהים עם פרופיל זהה, מזעריים.
ההפרש חסר הפרופורציה עבור ביטוח נהגים צעירים קיים במידה שווה אצל כולם.
מי דיבר על רווחה?? מי אמר שחברות הביטוח קיימות בשביל משהו אחר מלבד רווח?
העובדה שחברות הביטוח מתנהלות על פי סטטיסטיקות ומספרים (רק בשביל לזהות היכן ניתן למצוץ ממך יותר...), לא סותרת במאומה את העובדה שהן יכולות לסכם ביניהן את תעריפי הביטוח המופקעים הללו מבלי שללקוחות תהיה שום אפשרות להתנגד.
וזה לא רק במחירים. זה גם ב"חוקים" שהם חוקקו עבורנו - למשל מי שעובר פסילה שלישית הוא בחוץ! מי שלא עשה ביטוח בשנה שנתיים אחורה (ללא עבר ביטוחי), גם כן. ועוד כל מיני קריטריונים והגבלות ( פועל יוצא של אותן סטטיסטיקות ומספרים...) ככל העולה על רוחם וכאוות נפשם. והיכן הביקורת? והיכן המחאות? כלום!
עדר!
ואני מתכוון לפן הצרכני. לא למנהל תקין או רגולציה. פשוט צרכן פרטי מול נותן שירות פרטי. הצרכנים כאן די שבויים, ומפוחדים...
למשל אם אני עם רכב שטח מיושן שמיועד רק לטיולים ולכן כמות הנסועה השנתית שלו היא אפסית והסיכוי להיות מעורב בתאונת דרכים נמוך באותו יחס, אני אמור לשלם פחות (על אותו משקל של הסיכוי להיות מעורב בתאונת דרכים אם אתה נהג צעיר), נכון?! אז זהו שלא. למה? ככה! (מתוך שיחה עם הנציג...) ובדרך פלא זו היתה התשובה אצל כולם. גם כן תחרות...ואני מדבר על חובה ו ג בלבד.
אז הנה עכשיו נמרוד הוא החוקר התורן...
בוא נראה בכמה "תחרותיות" הוא יתקל.
בהצלחה לו.
עלות ביטוח נהג צעיר - מחפש מידע
הבעיה שישראל היא שוק קטן שנשלט על ידי מספר מצומצם מדי של שחקנים.
שיטת השקשוקה.
בכללי אנחנו רוצים חברות ביטוח ובנקים יציבים ומצד שני גם מחירים הוגנים.
לכאורה וקטורים מנוגדים.
המדינה העמידה בעלי סמכויות פיקוח על הענפים האלו אולם בפועל הם עובדים בעיקר בשביל החברות תחת שם קוד יציבות המשק.
אם אני מסתכל על הדוחות של 2019 אז יש כמה חברות שהפסידו על ביטוחי הרכב הרבה כסף.
במיוחד בענף החובה.
אולי כדאי יהיה לחשב שם מסלול מחדש ולצמצם את הכיסויים?
חברות הביטוח ניזונות מאותם בסיסי נתונים ולכן בסה"כ אין בינן שוני גדול.
אם תהיה חברה שלא תתחשב בעבר ביטוחי , היא תמשוך את כל הרמאים והנוכלים שמוכרים את הרכב לגנבים או תובעים סדרתיים של נזקי גוף .
מה לעשות, אנחנו לא מדינת הצדיקים וחברות הביטוח משקפות את זה. הן לא בעסק הזה כדי להפסיד אלא כדי להרוויח כמה שיותר.
בכל עסקה שלך מול חברת ביטוח - אתה בהגדרה מפסיד, היא מתנהלת בדיוק כמו קזינו. אם יש לך אפשרות לא לבטח - אז אל תבטח.
אבל אני לא מכיר דרך אחרת מתחרות חפשית, בכדי לגרום לחברה מסחרית להוריד מחירים. מה עשה כחלון שהוריד את חברות הסלולר לרצפה ? - פתח את השוק לתחרות ואסר על הסכמים קושרים - כלומר אין שום מניעה או בעיה להתנייד. ככה זה בדיוק בענף הביטוח והחיסכון, אז אין סיבה שהתוצאה לא תהיה זהה.
אם יכפו מלמעלה רף מחירים - אז או שהוא יהיה גבוה מדי , או שיהיה נמוך מדי והחברות יעדיפו לא לבטח. אף אחד לא יודע כמו חברות הביטוח באיזה מחיר העסק משתלם ובאיזה לא.
את הפקידים שמנהלים ועובדים בחברות הביטוח אני דווקא כן מכיר, ותהיה בטוח שאף אחד מהם לא יסכן את התחת שלו בעבירה פלילית ויתאם מחירים.
רענן,
יש אפליה בביטוח לטובת נהגות צעירות לעומת נהגים צעירים. אני אפילו נהנה ממנה עם הנהגת הצעירה אצלי.
לפחות בנושא מין הנהג, נמרוד דפק את המערכת...
הגבלת קילומטרים טובה בד"כ למי שבמרכז ופחות לפריפריה.
הפיתרון של ביטוח של מספר ימים, דרך אפליקציה/סוכן, טוב בעיקר לחיילים או לרכב משני לנהג הצעיר.
מבחינת זמינות לנסיעות ונזקים, עדיף לדעתי רכב סופר מיני מזדקנת שתשמש כרכב לצבירת ניסיון.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
בדיוק בגלל זה ניר הן מבטחות את עצמן אצל ברוקרים בינלאמיים כמו הלוידס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לא !
הנהג חדש וצעיר צריך להיכלל בביטוח חובה .
ביטוח חובה לבד לא ייתנו לך לעשות . "ישחילו" לך גם בצד ג' .
אולי בפול אפשר לעשות ביטוח חובה בלבד , אבל המחירים שלהם כשל ביטוח אופנוענים.
רענן
אתה מדבר על מקרה ספציפי של נהג צעיר?
כי אני כבר עשרים שנה מבטח את הג'יפים והאופנועים שלי בחובה וצד ג' בלבד. מכיוון שיש לי היכולת לעמוד בהוצאה חד פעמית של מקרה מקיף, סטטיסטית לא משתלם לי לבטח אחרת.
(וגם כי כשקניתי את הדיסקו, הוא עלה לי 45 והביטוח מקיף עלה 11... אז אמרתי להם תודה ושלום, וזאת היתה הפעם הראשונה והאחרונה שניסיתי לבטח במקיף).
קבלו דוגמה איך חברות הביטוח עוקצות את המבוטחים ומגדילות את הרווחיות -
נהג הסעות נכנס ברוורס בדלתות של הרכב של אשתי שסיימה בעצמה לצאת מהחנייה בבניין. לדברי סוכן הביטוח - האחריות משותפת כיוון שמדובר בחניון ולכן רק בבית במשפט יהיה לתבוע נזק מהפוגע.
כיוון שמדובר היה בהחלפת שתי דלתות ברכב חדש יחסית, תבענו את הפוליסה והרכב תוקן באמצעות חב' הביטוח. עלות התיקון הייתה נמוכה מהותית משחשבנו והסתכמה ב 6000 ש"ח על הנזק הישיר , כך שמן הסתם אם היינו בוחרים לתקן לבד על חשבוננו אצל פחח - לא היינו יוצאים ביותר מ 4000 ש"ח. תוספת הפרמיה בשלוש השנים הבאות כבר עולה על הסכום הזה, מה גם שאין לנו אפשרות לתבוע שוב בזמן הזה כי אז נכנסים לרשימה השחורה ונחסמים אצל כל חברות הביטוח.
חברת הביטוח שלנו שמחזיקה עו"ד קבוע, מיהרה לתבוע את הנהג הפוגע, שבהיעדרו נפסקה לו אחריות של 70% על התאונה, אשתי חוייבה להגיע לעדות עבור פרוטות, בהפסד של יום עבודה בפועל ... חברת הביטוח הרוויחה מהתביעה הזו.
בקיצור, הן מוצאות דרכים להרוויח יותר, אבל זה לא מסוג הדברים שנכנסים לסטטיסטיקות. לדוחו"ת שמפורסמים אין הרבה ערך, כי יותר חשוב מלדעת לקרוא דו"ח חשבונאי, חשוב לדעת לערוך אותו. לא בעיה להעמיס עלויות ולהעביר הפסדים או רווחים מתחום אחד לאחר. צריך להכיר את הביזנס מבפנים כדי להבין אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא חשבתי שהתכוונת אלי ואליך אבל השימוש במילה "עבורנו" עלול להתפרש לקהילת צרכני הליסינג כולה.
לדעתי יש פרופילי שימוש שונים שבהם העיסקה מאוד כדאית ולכן אקסל יכול לסייע לרבים.
תודה
נ.ב.
תן מבט על המחשבון הבא, לדעתי מאוד יסודי אבל אני בור מוחלט בנושא.
http://www.bankrate.co.il/%D7%9E%D7%...99%D7%A0%D7%92
זה מחשבון מצויין, לא שונה ממה שאני עושה באקסל ואפילו יותר יורד לפרטים. החישובים פשוטים, אבל צריך להזין נתונים רלוונטיים. החלק של הליסינג הוא קל - כמה המעביד מוריד לך מהמשכורת. להעריך כמה יעלה להחזיק רכב דומה, יותר מורכב. הביטוח הוא חלק משתנה חשוב מאד, הקילומטראז' כמובן, צריכת הדלק האמיתית כמובן, ואולי הכי חשוב זה כמה באמת תהיה ירידת הערך. אם אתה נתקע עם נבלה, ירידת הערך יכולה לצמצם את כל הרווח. אם אתה תחזיק את האוטו מעבר לאחריות, אז בכלל מה אתה יודע יכול לקרות עם מנוע טורבו או גיר טיפטרוניק? אבל זה מה יש, החיים מורכבים.