-
תגובה: משפחתומטית ליסינג חדשה 2021- מאזדה3/ אוקטוביה/איוניק/קורולה היבריד/ סיאט ארונה/פוקוס חוות דעת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
זה ליסינג.... אבל זה ממש לא נעים להתקע במהלך טיול משפחתי ולהמתין לגרר.
זה ליסינג, אבל אחרי חודשיים מהתקיעה הראשונה, זה ממש לא נעים להתקע בדרך לפגישה קריטית.
ואני מזכיר זה רכב בן שנה וחצי....
Sent from my iPhone using Tapatalk
10+
בפרט שעשית צ'קאאוט במלון באילת כל המשפחה ברכב ,
המנוע פועל אבל הרכב לא נוסע (פוקוס חדשה לא זוכר את השנה).
או להיכנס לירידה חזקה בסימטה צרה ביותר ללא מוצא בדאליית אל כרמל ,
כשמבינים את טעות הניווט, באמצע הרוורס לא זזים יותר עד שהקלאצ'ים יתקררו (שוב פוקוס).
מזל שתושבי הרחוב היו ידידותיים וזה לא קרה במקום פחות סמפטי.
רענן
-
תגובה: משפחתומטית ליסינג חדשה 2021- מאזדה3/ אוקטוביה/איוניק/קורולה היבריד/ סיאט ארונה/פוקוס חוות דעת
רציתי לומר משהו על גירים אוטומטיים בכלל, אבל זה כבר אבוד.
אסתפק בלהזהיר שאם תקפידו להימנע מכל דבר שיש לו גיר רובוטי דו-מצמדי, סיפורי הבלהה הללו כנראה לא יקרו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רכב יום יומי ועבודה באזור המרכז, ידני זה מזוכיזם.
מיאטה לסוף שבוע זה כבר סיפור אחר.
אבל פה מדובר בליסינג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אסתפק בלהזהיר שאם תקפידו להימנע מכל דבר שיש לו גיר רובוטי דו-מצמדי, סיפורי הבלהה הללו כנראה לא יקרו.
וזה היתרון של מאזדה ! גיר פלנטרי פשוט ואמין .
אין "בבית ספרם" רובוטי , רציף ומנועים קטנים על סטראודים.
בלי קשר להתנהגות הכביש שמעלה קצת חיוך לנהג (מעל הממוצע) בפיתולים.
-
הפוקוס החדשה מגיעה עם פלנטרי 8 הילוכים.
אבל לליסיניג אני חושב שאתם קטגוריים מדי נגד הרובוטי, ואני מדבר לאחר שהיו לי בליסינג:
פוקוס רובוטית, לא סבלתי ביום יום, רק בסוף נעצרה
אוקטביה 1.2 ללא בעיות
קיה סיד רובוטית הדגם לפני אחרון, סוס עבודה
קיה סיד החדשה, כנ״ל
ובשלושה חודשים האחרונים פוקוס החדשה
חוץ מתקלה אחת בפוקוס הראשונה, לא סבלתי מהרובוטיות, ומדובר על סך מצטבר של 400000 קמ ב8 שנים וכל הרכבים למעט הפוקוס החדשה היו רובוטים.
אני חושב שיש סיכונים הרבה יותר גדולים מאשר לקחת בליסיניג רכב רובוטי...למשל לקנות suv דיזל קשיש...
ויש עוד סוגי תקלות, ראו מנוע 1.2 בנזין רנו/ניסן/דאציה, לא הכל זה גיר.
Asaf-a
אסף.א
-
ידני זה לא סיוט.
זה מה שתכנתו אותך לחשוב.
במיוחד כשכל אלה שמקבלים אוטו-ליסינג בכלל עובדים מהבית ולא נוסעים בפקקים.... אז בשביל מה אוטומט?....
וזה בדיוק למה גם אנשים כמוני שמתעבים גיר אוטומטי, נאלצים לנהוג על גיר אוטומטי שהם שונאים, כי דגם ידני לא מיובא בכלל.
ואם זה כל כך "סיוט" ואתם כל כך סובלים, אני מוכן לתת פוקוס 2010 אוטומטית במצב מעולה ונדיר, כאן ועכשיו, תמורת פוקוס זהה עם גיר ידני. מצידי שתהיה אפילו לבנה..... מי מתחלף איתי?
ואם אנחנו מדברים על סיכונים - שיא הסיכון מבחינתי זה מנוע טורבו לחוץ שמחלץ הספק היסטרי מנפח זעום + גיר רובוטי כפול מצמדים, הכל כדי להתחנף לרגולטורים מיובשים. זה כאילו לבקש מכל השדים בגהינום גם יחד לבוא אליך באישון לילה. אני מנסה לחשוב על לקוח פרטי שמשלם ממיטב כספו על דבר כזה - טירוף מוחלט.
אני מסכים שבמאזדה 3 אין סיכונים - מנוע אטמוספרי בנפח מכובד שנותן מספיק כוח וביצועים, גיר פלנטרי, שילדה מצויינת והתנהגות ספורטיבית מענגת. זה האוטו לקחת הביתה, ולא שום דבר עם טורבו ו/או מכטרוניק.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רכב יום יומי ועבודה באזור המרכז, ידני זה מזוכיזם.
מיאטה לסוף שבוע זה כבר סיפור אחר.
אבל פה מדובר בליסינג.
וזה היתרון של מאזדה ! גיר פלנטרי פשוט ואמין .
אין "בבית ספרם" רובוטי , רציף ומנועים קטנים על סטראודים.
בלי קשר להתנהגות הכביש שמעלה קצת חיוך לנהג (מעל הממוצע) בפיתולים.
+1.
וחבל שלא מביאים את הידנית. היה יכול להיות אוטו מושלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הפוקוס החדשה מגיעה עם פלנטרי 8 הילוכים.
אבל לליסיניג אני חושב שאתם קטגוריים מדי נגד הרובוטי, ואני מדבר לאחר שהיו לי בליסינג:
פוקוס רובוטית, לא סבלתי ביום יום, רק בסוף נעצרה
אוקטביה 1.2 ללא בעיות
קיה סיד רובוטית הדגם לפני אחרון, סוס עבודה
קיה סיד החדשה, כנ״ל
ובשלושה חודשים האחרונים פוקוס החדשה
חוץ מתקלה אחת בפוקוס הראשונה, לא סבלתי מהרובוטיות, ומדובר על סך מצטבר של 400000 קמ ב8 שנים וכל הרכבים למעט הפוקוס החדשה היו רובוטים.
אני חושב שיש סיכונים הרבה יותר גדולים מאשר לקחת בליסיניג רכב רובוטי...למשל לקנות suv דיזל קשיש...
ויש עוד סוגי תקלות, ראו מנוע 1.2 בנזין רנו/ניסן/דאציה, לא הכל זה גיר.
Asaf-a
אסף.א
מנסיון עם קיה סיד דור קודם.
מנוע הלך בגלל סדק בבלוק והוחלף ב60000 ק''מ.
קלאץ תקע אותי ב100000 ק''מ.
הרכב נלקח ממני ב150000 ק''מ אחרי שסך הכל יצא לטיפול והליסינג לא היו מוכנים להחזיר בשל טענה שתיכף לא ישאר מה למכור.
אמינות ברזל לא ראיתי בו. והיו עוד בעיות כאלו עצלנו בחברה.
הפוקוס שקדמה לה הייתה מכונית נהיגה אך עם המון תקלות..
האוריס שהחליפה את שתיהן שותה 2/3 דלק מהן במקרה הגרוע. ונעה מטיפול לטיפול.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור אתה קצת קטגורי...
הגברת כרגע עם ג'ולייטה #2
נהגת שודים. אמיתי.
לוחצת, לפעמים יורדת מתחת ל160 (בדיחה שלי) ונהנית מהאצות והאצות ביניים.
הרכב על מצב "דינמיק" קבוע.
הקודמת נמכרה עם כ 100K על השעון והנוכחית מגרדת כבר את ה55K.
שתיהן 1400 טורבו, 170 סוסים באורווה וגיר רובוטי 2 מצמדים.
סיכום ביניים - אם פעם מנכ"ל יפנאוטו אמר לי שעיקר הרווחים זה חלקי חילוף וטיפולים במוסכי החברה - אז סמל"ת מפסידים עלי. מטפל רק במורשה ורק עם ח"ח מקוריים, אבל אין תקלות כלל.
(מי שיראה את חשבוניות הטיפולים עוד עלול לטעות ולחשוב שיש לי טויוטה...)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור אתה קצת קטגורי...
הגברת כרגע עם ג'ולייטה #2
נהגת שודים. אמיתי.
לוחצת, לפעמים יורדת מתחת ל160 (בדיחה שלי) ונהנית מהאצות והאצות ביניים.
הרכב על מצב "דינמיק" קבוע.
הקודמת נמכרה עם כ 100K על השעון והנוכחית מגרדת כבר את ה55K.
שתיהן 1400 טורבו, 170 סוסים באורווה וגיר רובוטי 2 מצמדים.
סיכום ביניים - אם פעם מנכ"ל יפנאוטו אמר לי שעיקר הרווחים זה חלקי חילוף וטיפולים במוסכי החברה - אז סמל"ת מפסידים עלי. מטפל רק במורשה ורק עם ח"ח מקוריים, אבל אין תקלות כלל.
(מי שיראה את חשבוניות הטיפולים עוד עלול לטעות ולחשוב שיש לי טויוטה...)
-
אלפא אוטומטית זה פשע נגד האנושות.
-
רובוטית אומרימ'ך, רובוטית. לא אוטומטית.
-
זה כבר פשע ברמה אינטר-גלקטית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
רובוטית אומרימ'ך, רובוטית. לא אוטומטית.
כשיש שתי דוושות = אוטומטית (מבחינת תפעול ע"י הנהג),
ולא משנה פלנטרי / רציף / רובטי חד מצמד / דו מצמדי / קלאץ' יבש / רטוב / רכב חשמלי
-
קצת ברחתם מהכותרת, בהצלחה לכם לקחת רכב לסינג ידני מהעבודה...
השאלה הייתה עבור מי שבדק והחליט שנכון לו לקחת רכב חברה כרכב ת״ש או עובד עם הרכב וחייב לקחת, ומבין הרשימה שיש בחברות מה לבחור.
ובין השיעמום תחת של קורולה/אוריס לבין אקזוטיקה של שקודה את פורד, ובמקרה האיום ונורא של תקלה, 90% מהבעיה של מישהו אחר, ונכון שפחות כיף רכב חלופי, אבל עוד פחות כיף להסתפק ברכב גרוע 3 שנים והרבה קילומטרים, הרי מי שלוקח ליסיניג כדאי לו רק אם נוסע הרבה.
Asaf-a
אסף.א
-
לפני כך וכך שנים, שמעתי את המשפט הבא:
"למה לך לקחת בליסינג סיטרואן c4 פיקאסו, הרי בכל מקרה רוב הזמן תיסע במאזדה 5 תחליפית".
[emoji6]
אני מאוד סובל מהתחליפיות של הליסינג (ריח, ניקיון, רעידות ומה לא) אז כשאני צריך להחליף רכב בצורה יזומה (טיפול גדול /פחחות) הסניף שמולו אנחנו עובדים כבר יודע שאני מגיע אישית למגרש ובוחר את האוטו שמתאים לי.
עושה סיבוב ריחות, אח"כ יוצא לסיבוב קצר וככה לפעמים מחליף בין 2 ל5 מכוניות, עד שאני מוצא את האחת הסבירה.
כאילו, זו חברת שעיסוקה מכוניות, מה? הם באמת לא שמים לב שיש ג'אנט עקום או צמיג לא מאוזן?
ואם הם צריכים להגיע אליי, הם למדו לעדכן אותי לפני שיוצאים מהמגרש עם איזה רכב הם מגיעים.
פעם כבר החזרתי נהג לנתניה כי לא הייתי מוכן לקבל את הרכב שהוא הביא.(במקרה הזה זה היה מיצובישי asx, שהיא אחת המכוניות הכי גרועות שיצא לי לנהוג בה, משהו מאוד מוזר בהיגוי שלה ובדקתי את זה על מספר מכוניות מהדגם הזה )
ולא אני לא מפונק, אבל אני/החברה משלם על זה ורוצה לקבל תמורה לכסף שלי.
-
נו מוטי, ועם כל זה לקחת טיגואן בזמנו, רובוטי טורבו ולא צעמום פרימיטיבי אטמוספרי רציף אוטלנדר/asx עם זנב שנחשב אמין אך הרבה פחות מהנה לדבריך, לא?
מ.ש.ל
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
נו מוטי, ועם כל זה לקחת טיגואן בזמנו, רובוטי טורבו
Asaf-a
אסף.א
טיגוואן עם רובוטי כפול מצמדים רטוב.
אמין ומוצלח יותר מהיבשים.
רק דורש אחזקה של החלפת שמן נדמה לי כל 60 אלף.
רענן
-
נכון! וכתבתי למעלה שאצלנו לא היו בעיות עם הרכבים.
לעומת אופל אסטרה (הדגם הלפני אחרון) שהחליפו בה 3 פעמים מנוע( כשהייתה בת שבוע, חודש, וחצי שנה) בפעם הרביעית היא הוחזרה והוחלפה באוקטביה
הרכב הבא שלי הוא פיגו 5008 (לפחות ככה הוחלט אבל טרם הוזמן)
הבעיה העיקרית של הטיגואן היא צמיגים קדמיים, הם נגמרים מהר מידי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
קצת ברחתם מהכותרת, בהצלחה לכם לקחת רכב לסינג ידני מהעבודה...
Asaf-a
אסף.א
אההה, כי יציעו לו אלפא-רומיאו בליסינג.....
מעגלות הסופר המשמימות של הליסינג, הגענו איכשהו לאלפא-רומיאו וכאלפיסט בעבר זו נקודה רגישה גם אצלי. תהליך הזילות וההזנייה שעבר המותג המפואר הזה מפריע וכואב לי.
אלפא רומיאו תמיד היה אוטו של גברים אניני טעם, אוטו לנהיגה.
אלפא אמורה להיות הכוסית-אש של עולם הרכב.
אבל ברגע שהיא אוטומטית (מה אכפת לי פלנטרי/רציף/רובוטי קלאץ' יחיד או כפול, בכל מקרה עם שתי דוושות ובלי להחליף הילוכים בעצמך) - אבל מנסים למכור אותה כ"רכב לנהיגה"..... מבחינתי הכוסית-אש הזו היא טרנסג'נדר.
וכשהלוגו רב התהילה מודבק על ג'יפון/קרוסאובר, זה כבר לא סתם טרנסג'נדר - זו מלכת דראג.
מי שחי עם זה בשלום וכיף לו עם זה - סלאמתו. שייהנה.
אבל זה לא הדבר האמיתי.
-
במקום לפתוח שרשור חדש, ממשיך את זה.
תיכף צריך להחליף את הליסינג.
בערך 50000 בשנה. איכשהו יצא שגם בזמן הקורונה נסענו לא מעט.
הגדולה בצבא, האמצעית סיימה י"ב, ככה שאני מעריך שב3 שנים הקרובות מספר הנסיעות של חמישתנו ברכב יהיה מצומצם. מקסימום לנסיעה ארוכה יש פאג'רו.
אז מה לוקחים בליסינג?
נקודות לדיון:
* עד 150,000 ₪ עלות, כדי שיסתדר עם התשלום החודשי.
* שיהיה כיף לנהוג
* 1400 סמק וצפונה. לא רוצה מנוע עם נפח של בקבוק מי עדן לתינוקות
* לא אוהב מספר לא זוגי של צילינדרים. תאשימו את גיתאי
* יש עדיין הטבה על היברידיות בשווי למס?
* עדיף מרווח מאחור אבל לא קריטי
* אין חשיבות לתא מטען גדול
תובנה מהיום: משום מה היצרנים החליטו לשים את המסך מולטימדיה בניצב! בולט! מה עבר להם בראש?
אפשרויות כרגע:
סיוויק 1.5
פורד פוקוס 1.5 האצ'בק
להמשיך עם איוניק, רק מודל חדש
לא עפתי על הקורולה/קורולה האצ'בק. גם לא על הchr. מישהו יודע להגיד משהו על הפריוס?
לא אוהב מאזדות
משום מה באתר של סיאט יש רק איביזה וארונה. מה קרה לסיאט לאון?
-
אני חושב שאתה מפספס מכוניות בגלל הנפח והצילינדרים.
מה שאולי לא טוב בגיפ עושה עבודה לא רעה על הכביש.
בתקציב שלך נכנס לדעתי גם ה XV 2 ליטר וגם האוקטביה