תגובה: בגי״ה: אפשר להתפרנס מחקלאות?
אחד הדברים שחמי שומר עד היום, זה מכתב מאגרסקו משנות ה 80 (בזמנו החברה היחידה שהייתה רשאית לשווק ולמכור פירות הדר..).
לאחר שגידל, קטף ואסף לארגזים (של אגרסקו), קיבל את המכתב לפיו הוא חייב להם כסף תמורת הטיפול בפרי שלו.
גם זה היה פעם....
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
תגדל פטריות כמהין.
לא בערבה,
אני מכיר מישהו שניסה, כולל נסיעה לספרד ללמוד ממגדלים שם, אח"כ "זריעת" הנבגים ו... כלום לא יצא.
מצד שני ברמת הנגב יש באופן טבעי.
מה שחסר זה כלבים או חזרזירים לאתר את הפטריות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
תודה דרור, קלעתי לדעת גדולים.....
בצוקים חיות לא מעט משפחות, פרט לאמנים והרוחניקים, כל השאר אנשי היטק וכד' - עובדים מהבית.
בחצבה נפתח פרוייקט של מגרשים של 2 דונם לעסק ביתי/הרחבה לאנשים שלא יהיו חקלאים. בטוח שבעוד מושבים.
יש תעסוקה באזור לבן/בת הזוג.
והחיים שם, לעניות דעתי המשוחדת, הכי הכי מכל מקום אחר (פרט אולי לרמת הנגב/ניצנה בהם זה דומה)
איזו מין תעסוקה יש שם לבת זוג ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
והחיים שם, לעניות דעתי המשוחדת, הכי הכי מכל מקום אחר (פרט אולי לרמת הנגב/ניצנה בהם זה דומה)
הרבה יותר טוב בערבה!
(ואני לא משוחד בכלל :) )
הרבה פחות גניבות ובטח לא את ה'טרור'' שיש ברמת הנגב והאזור.
וזה גם הרבה יותר מרוחק מכל דבר.
הלואי ויכולתי לי לחזור לערבה.
במבט לאחור מזל שלא נשארתי חקלאי, כמו שאמרו, קשה כשהמדינה שלך מחליטה להרוס בכוח.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
איזו מין תעסוקה יש שם לבת זוג ?
כמעט בכל תחום - יש תעסוקה.
חוץ, אולי, ממפעילת מכונת הזרקה במפעל פלסטיק...
וברצינות - יש שם כמעט הכל,
חקלאות, תומכי חקלאות בכל תחום,
מקצועות חופשיים
רפואה
עריכת דין
מקצועות מחשוב למינהם
הוראה
הגיל הרך
ניהול בתי אריזה, מפעלי מזון טרי (בעיקר עלים), צוותים בשטח
חברות שווק/ייצוא
עובדים ומוכרים וקופאים בסופרים, חנויות DIY וכד'
להמשיך?
בכל זאת, אוכלוסייה של כמה אלפים צריכים כמעט הכל...
תודה רבה על כל התגובות. מחמם את הלב שיש חבורה של אנשים שנמצאים במקומות דומים ושונים בחיים ויתנו לך עצה. שכחתי כמה זה חסר מאז שסיימתי לעשות מילואים.
אני מנסה לנתח את הצרכים טוב יותר. ביצענו צעד של עזיבת המרכז, שהיה בלי ספק נכון מאד. כמו שאמרו פה, החיים במרכז הארץ היום לא נסבלים. כרגע אני למעשה מיישם את המסלול שהציעו רבים, לעבוד מרחוק בהיטק, שיש לו יתרונות ברורים. אז מה הבעיה?
אני נמצא באותו מקום. עשיתי הרבה סוגי תפקידים, לומד מדי פעם טכנולוגיה חדשה וכו׳, אבל התחושה היא שאני מפתח את אותו חלק במוח שלי כבר עשרים שנה. מחפש את האתגר שהיה לי כשהתחלתי בהיטק - להכנס לתחום חדש, ללמוד אותו לעומק ולמצוא את הדרך שלך.
בנוסף, אני מעריך שהרבה חבר׳ה מהתחום יבינו על מה אני מדבר כאן: מתישהו נמאס לך לעבוד בשביל דברים שאין לך שום חיבור אליהם. לשפר ביצועים פה, להוסיף פיצ׳ר שם, כדי למכור את זה לאיזה חברה אמריקאית שמצידך יכולה להסגר מחר. כפרילנס עשיתי פרויקט עם רט״ג שהיה משמעותי מאד מבחינתי כי (עם כל הביקורת פה) בסוף אכפת לי מהטבע בארץ ישראל.
אם חייבים לעבד מאות דונמים כדי לחיות מחקלאות, אני בבעיה. יכול להיות שהכיוון צריך להיות אגריטק או מרכזי המו״פ השונים. ההתמחות שלי בהיטק היא לחבר בין טכנולוגיות ובעיקר בין טכנולוגיות לאנשים שמשתמשים בהן. אם למישהו יש כיוון, אשמח לשמוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
מתישהו נמאס לך לעבוד בשביל דברים שאין לך שום חיבור אליהם.
שמע, זה נכון לא רק לתחום ההייטק.
לפעמים אתה מוצא את עצמך מקצוען בתחום שלא רק שלא עושה לך כלום, אלא שאתה מגלה שאתה אפילו שונא.
אין יותר סבלנות, הפתיל מתקצר, אתה מתחיל להיות אגרסיבי באינטראקציות שלך עם בני אדם.
זה בדיוק מה שקרה לי עם העיצוב הגרפי. הבנתי שזה מקצוע נפסד שלא רק ששכרו אינו בצידו אלא שגם פוגע לי בבריאות וביחסים עם בני אדם. אז חתכתי משם. ואם כבר בדרייב של שינוי, אז חתכתי גם מהמרכז. מבחינתי האישית, המשך מגורים בסיר המרק המהביל והמסריח שנקרא "גוש-דן" היה מתכון בטוח למוות מהתקף לב תוך שנה-שנתיים.
היום אני נטו בהדרכות נהיגה והובלת טיולים. לא תמיד קל, גם פיננסית - אבל אני נמצא כל הזמן בג'יפ בטבע, מרביץ באנשים את משנתי בתחום - הם נהנים ואני נהנה. מכל רגע.
ומהפוזיציה הזו אני אתן לך עצה שנכונה לכל אחד ולא משנה איפה הוא בחר להתגורר:
תעשה רק את מה שכיף לך להתעורר בשבילו בבוקר.
כל עוד זה מאפשר לך להתפרנס, זה ייתן לך את הדרייב וישים את כל הקשיים בפרופורציה.
+1
מתחבר לכל מילה !
קודם כל כאיש טכנולוגיה, שמחבר בין טכנולוגיות יש המון מה לעשות בחקלאות ובמיוחד בדרום.
יש גם המון חברות שישמחו לאיש כזה שמיצג אותן או מישם אותן או מדריך עבורן.
אני גם יודע שבכל רגע נתון יש המוני חקלאים שמחפשים פתרון טכנולוגי כזה או אחר ואם יש באזור משהו כזה - הם יגיעו אליו (לפעמים אפילו לא יודעים שהם מחפשים ואתה רואה את זה מול העיניים).
ותאמין לי, אני כותב את זה מידע.
זה אולי יכול לשלב את הידע והניסיון שלך עם העולם אליו אתה כרגע נמשך.
בנימה האישית, אני כנראה בן גילך. בן 50 ויליד 1970.
אני היום כבר בקריירה מס' 3 (10 שנים צה"ל, 10 שנים מנהל מפעלים וכמעט עשור מייעץ בבטיחות)
אשתי צוחקת עלי שאני כבר צריך לחפש את קריירה מס' 3.
אבל, וזה החשוב, אני עצמאי, קם בבוקר עם חיוך, עושה עבודה מעניינת (ומתגמלת), מאוד רב גונית. אני מאושר + בחלקי. וכל אלו כי ביום שהרגשתי שאני מתקרב למיצוי - מייד שיניתי כוון.
לך על זה.
על תפחד.
אל תתלהב עם השקעות, תתחיל בזהירות.
תן שירות טוב
והשאר יבוא מעצמו.
*** זה רק אני או שלפני XX חודשים היה כאן שרשור דומה על משהו שרצה לעשות שינוי כוון בחיים ושקל לנדוד דרומה?
אני לא זוכר מי זה היה, אבל אם אתה קורא כאן - ספר היכן אתה היום.
ב ה צ ל ח ה !!!
נושא קצת קשה לי אז קראתי רק חלק מהתגובות.
אני חקלאי לשעבר, כמובן שהתשובה שלי היא לא, אבל יכול לתת לך כיוון למקרה ולא תקשיב למה שאומרים לך.
יש מעין קיט של חתי דונם חממה הידרופונית כולל הכל פלוס זרעים של ירקות עלים לכמה חודשים הראשונים.
אם הכיוון הוא מוצר ממותג וכו' שפים ושות'. רוב העבודה יכולה גם להיות של אדם אחד.
קח בחשבון מחוייבות ואינטנסיביות ודברים סובבים שתצטרך להתעסק.
הצלחה, או כישלון מהיר, ככה תוכל להתאושש במשהו אחר :)
אם תהיה מעוניין, אוכל לנסות למצוא את שם החברה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קייס קינום
ההתמחות שלי בהיטק היא לחבר בין טכנולוגיות ובעיקר בין טכנולוגיות לאנשים שמשתמשים בהן. אם למישהו יש כיוון, אשמח לשמוע.
מעניין מה שאתה כותב.
לפני 20 שנה ככה בדיוק, במילים האלו, הצגתי את עצמי בקורות החיים, ואם אני זוכר נכון השורה הזו עדיין מופיעה בהן גם אחרי 20 שנה.
אני בערך בגילך, עברתי הרבה תפקידים והיו להם שמות שונים ומשונים, אבל 20 שנה אני באותו תחום ומתפתח איתו טכנולוגית, כאשר הדגש והייחוד שלי הוא האכפתית והקשר עם אנשים. לא משעמם לי לרגע בעבודה.
נראה לי שווה שנדבר [emoji846]
נדב 058-4214242
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
לא בערבה,
אני מכיר מישהו שניסה, כולל נסיעה לספרד ללמוד ממגדלים שם, אח"כ "זריעת" הנבגים ו... כלום לא יצא.
מצד שני ברמת הנגב יש באופן טבעי.
מה שחסר זה כלבים או חזרזירים לאתר את הפטריות...
וגם זה כמעט נעלם כשבדואים גילו שהרוסים משלמים על זה יפה וחפרו כל פיטרייה זעירה וכמעט הכחידו את התפוצה.
כילד, ידענו לזהות את הגבשושית באדמה שמעידה שלמטה יש פטרייה, ולי דו אותנו לא להוציא את הקטנות כדי שיגדלו לשנה הבאה, תרבות של חקלאים של פעם שלא לומר לקטים שמכבדים את המחזור בטבע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
udi25
שלוש דרכים להפסיד כסף.
1. המהירה: בהימורים
2. המענגת: על נשים
3. הבטוחה: בחקלאות
משה דיין.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ועל זה נאמר אין חכם כבעל הנסיון....
לכאורה וע"פ מקורות זרים כמובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
udi25
שלוש דרכים להפסיד כסף.
1. המהירה: בהימורים - אלי עזרא
2. המענגת: על נשים - נער ליווי
3. הבטוחה: בחקלאות - קנאביס רפואי
משה דיין.
עכשיו נראה אותך..
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
עכשיו נראה אותך..
לא אותי את דיין.
אבל .
אל אזרע הוא לא מהמר הוא אמן בתחום עיסוק שנוגע לאנשים ושכנוע יותר מאשר למזל בעיניי יותר דומה לספורט ולסושרד מלמהמר.
קנאביס .
לאחר לא מעט בדיקות של הנושא(חי בתחום)(חקלאות) .
כשכל החקלאים הגאונים יבינו שהרפורמה בשוק הקנאביס נכתבה כך שכרגיל מי שירוויח ממנה הן חברות הפארמה והמשווקים .
והם החקלאים נשארו כרגיל עם ה ז.... ביד .
אז נדבר.
לגבי הנער ליווי .
כל אחד והמוסר שלו.(לא מתכוון להעמיק מעבר לזה).
בגדול בחקלאות אפשר להרוויח ואפילו יפה אבל חייבים לשמור התקדמות מתמדת על השקעה רק בדברים שיש לך ולאזור ולמיקרו אקלים בסביבתך יתרון יחסי בהם.
לנסות לחיות בתחום הנישה שאנשים מוכנים לשלם עליה עליה אקסטרא.
אם לא אתה בgame over עוד לפני שהתחלת.
1. עובדתית ברוב המושבים רק מיעוט הם חקלאים.
2. לרוב הילדים של אותם מושבניקים אין אפילו רשיון טרקטור אלא אם הם מחזיקים טרקטורון...
3. המדינה לא ממש דופקת את החקלאים היא פשוט הפסיקה להתיחס למגזר כאל נסיכים מאותרגים.
4. רוב מכריע של המושבניקים מחזיקים בנכסי קרקע, מגרשים לבניה והם מסודרים כלכלית הרבה יותר טוב ממקביליהם בעיר.
5. אצל מקצת החקלאים החקלאות היא ענף נוסף במקביל לעבודה כשכירים ואלו שעיקר תעסוקתם בחקלאות בדרך כלל כבר לא ממש עובדים פיזית. הם סוג של מנהלים/ סוחרים.
בשורה התחתונה כדאי שתבדוק מקרוב איך זה נראה מקרוב.
אולי תתנסה בתור עובד במושב כלשהו באזור אליו אתה מכוון. תשכור בית ותתנסה.
אני לא שולל אבל זה לפעמים נראה ממש שונה וקשה ממה שזה נראה.
בהצלחה!
לבועז יש "בטן מלאה" על מושבניקים ונכסים ומה עושים בנכסים, וזה מוכר פה לא מהיום, אבל שאלת הדיון הזה היא האם אפשר להתפרנס מחקלאות.
סבי וסבתי התפרנסו כל חייהם מחקלאות במשק רגיל במושב. הם התחילו מגידולי שדה שבהם השיווק הוא יחסית מהיר אחרי ההשקעה, וככל שהצליחו לחסוך אוויר לנשימה הם הוספו מטעים, אח"כ לול ואח"כ רפת.
צ׳מע סיפור שסבתי סיפרה לי בדיוק לפני שבועיים: בשנה הראשונה שמטע האבוקדו הראשון שלהם התחיל להניב, הם לקחו מכל והתארגנו בשמחה לצאת לקטיף הראשון. קמו בבוקר, עלו על הטרקטור, הגיעו למטע ו... אין אפילו פרי אחד לרפואה. לא על העצים ולא על הארץ. במילים פשוטות: נשדדו.
נראה לך שמישהו פיצה על זה ??
וזה יכול להיות שוד, חמה, קרה מכות שמש, מכת ארבה, מחלות או מזיקים. לא חסר. על מכת בכורות בכלל לא מדברים פה, כי זה גם סבתא שלי, גם אמא שלי, וגם אני. שלא תדעו מצרות.
בגי״ה: אפשר להתפרנס מחקלאות?
נדב, אתה יכול להתיחס ענינית למה שרשמתי ?
אם לא דייקתי במשהו בוא נדבר עליו.
אין פה שום בטן מלאה. מעשית אני בצד הנהנה אבל רואה את התמונה המלאה.
תראה לי מגזר עירוני שקיבל הטבה דומה מהמדינה. תיזכר קצת בהיסטוריה ובסוף תתנצל על מה שרשמת ״בטעות״.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/הסדר_חובות_המושבים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לנכסים ומה עושים בנכסים
זה לא עניין רק של בועז, שאגב הראה לך יפה מאד כמה תספורות היו פה.
זה עניין של מושבים / קיבוצים שקיבלו קרקע לטובת חקלאות ועברו לחקלאות
צימרים / שטחי תעשייה.
בוא ואראה לך דוגמא חיה נהדרת שקרובה לליבי - גבעת השלושה ה"נפלאים"
שקיבלו זכויות בקרקע כאן ליד ראש העין.
הזכויות שלהם פקעו.
זה לא מנע מהם למכור אותן ליזם פרטי שיקים תחנת כוח על הראש של ראש העין וכפר קאסם.
העיקר שזה מספיק רחוק מהדשא של הקיבוץ, לא ייפגע בשלאף שטונדע וימלא לחברי הקיבוץ את הכיסים.
אז מה אם הקרקע לא שלהם וזה מזהם את האוויר לאלפי אנשים ואת הקרקע עם עתודת המים הכי גדולה במדינה.
אשר לנזקי חקלאות, נעים להכיר - https://www.kanat.co.il/
אני מרגיש שינאה עזה..,
אם אשתך אותכם במה חקלאי עובר אתם לא תדברו כמו שאתם מדברים,
הקרן לנסקי טבע לא מפצה כל אחד בטח שלא בסכום שמפסידים...
אגב חקלאים במושב זה לא כמו חקלאי קיבוץ