תגובה: למה לא פאת'פיינדר?
הנושא של הגניבות אינו מצחיק בכלל.
צריך לזכור שהלנדקרוזר הוא הרכב הנפוץ ביותר ולכן רק בגלל זה מספר הגניבות של הלנדקרוזר יהיה גבוה יותר מרכבים אחרים.
ועדיין כנראה שהגנבים ימ"ש חומדים אותו יותר.
אך מי שיש להם את הסטטיסטיקות המדוייקות ושיודעים לשערך אותם הם חברות הביטוח. עובדתית אני מבטח ביטוח מקיף עבור התנאים שלי ועבור מקום מגוריי במחיר סביר וללא דרישות מיגון מיוחדות.
למרות זאת אני מקפיד לשים תמיד חובק הגה. זה לא ימנע גניבה ממי שבאמת ירצה לקחת אבל אני לפחות מקווה שהגנב המזדמן שיראה את זה יעדיף להמשיך הלאה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
אישית, כנראה שהייתי מחפש בסבלנות טויוטה ישנה יותר.
אני לא מומחה גדול אבל יש לנו בקבוצה חבר עם פראדו עם 200 אלף ק״מ, מטופל, מוגבה וממוגן והוא אחלה, עושה רושם שיחזיק לנצח.
לגניבות אין לי פתרון, מרגיש כאילו הם מתמקדים ב LC120 ואת הפראדו קצת שכחו, או שאני טועה...
לא שכחו והרכב באמת מצוין.
אבל. בדומה לעוד כל מיני רכבים, הבעלים שלהם מבקשים מחירים לא הגיוניים.
מי שלא צריך את היתרון הקטן שהם נותנים בשטח, באמת שאין לו סיבה לשלם יץהרבה יותר, או לחילופין לרדת בשנתונים ולעלות בקילומטראז'.
ספציפית לגבי הפאת'פיינדר, האחד שאני מכיר טופל בקומבינה בכל מיני מוסכים בשטחים ובאמת סבל מבעיות (טורבו- פעמיים. החלפת מנוע - פעם אחת כושלת שהביאה לעוד אחת). במקרה הזה אני באמת מאמין שהכל באשמת טיפול לא נכון. מעבר לכך, הרכב עשה המון קילומטראז' בכביש ומעולם לא עיכב אותנו בשטח. אם אין בערבה מישהו שיודע לטפל בהם (ולא בקמצנות) והבעלים לא מתכונן להיות זה שעוקב ומחליט מתי מחליפים מה, אז אולי שווה רכב יותר נפוץ ומוכר. אבל עדיין לא חושב שיהיה נכון לקנות רכב ישן עם מליון ק"מ רק בגלל הסמל על הגריל, גם אם הוא סה"כ רכב טוב.
נושא גניבות הלנדקרוזרים הוא בעייתי בעיקר מבחינת הפרש בין מחיר מחירון לשווי בפועל.
בנוסף לעוגמת הנפש, הציוד שברכב והכאב ראש לתבוע, להישאר בלי רכב, למצוא רכב אחר ולהכין אותו לצרכיך, אתה גם צריך להוסיף מכיסך עשרות אלפי שקלים כדי לקנות בדיוק את מה שביטחת...
הלילה נגנבו 2 לנד-קרוזרים ממושב עין יהב !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הלילה נגנבו 2 לנד-קרוזרים ממושב עין יהב !!!
נו בסדר, גונבים את מה שיש. ולמדנו בשרשור הזה שהפת'פיינדר האחרון נכחד מעין יהב זה מכבר.
הזכרונות שלי מהפת'פיינדר זה כשהיו חדשים.
על הכביש ובשבילים הוא די מזכיר את הפאג'רו קינג/BK, כלומר עדיף על לנדקרוזר.
הוא מהודק, חד, מגהץ ומהיר - ומהנה מאוד-מאוד.
בשטח של ממש כלומר עבירות, הלנדקרוזר טוב ממנו. זה לא רק מהלך מתלים אלא גם מרווח גחון ויעילות פחותה של בקרת משיכה.
מידת הצמיגים הסטנדרטית בניסאן היתה אז בעייתית, לא נפוצה.
ב-2005 קיבלתי אותו לראלי חרמון-אילת ומודה שלחצתי עליו חזק מדי...
הסטייג' הצפוני היה מהיר ומוצלח ביותר והייתי באופוריה - בדרומי האוטו כבר נכנע. כל הצמיגים התפרקו והבולמים הושמדו.
היום הייתי מתאמץ יותר לכיוון של פאג'רו או לנדקרוזר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יובל מהגולן
אין שאלה שהמרחק גדול. ושחם מאוד.
האם יש לך המלצה אחרת מפאת'פיינדר?
האם לדעתך ל"ק עדיף עליו בתקציב זהה +/-100,000- ירידה של 5-6 שנים, ק"מ גבוה יותר, הרכב הכי גניב?
או מישהו אחר? רקסטון לא אופציה
נגיד ואמתין בסבלנות ואמצא אחד עם מערכת קירור טובה- אחסוך לא מעט, אקבל רכב צעיר יותר עם ק"מ נמוך יותר שפחות קורץ לגנבים.
נשמע שאתה די נעול על הרכב. זה באמת לא רכב רע, ואם אתה מודע לבעיות האפשריות ויודע לבדוק ולא להתפשר, לך על זה. ספר לנו אם הצלחת למצוא אחד טוב. זה לדעתי האתגר היחיד - נדיר יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נשמע שאתה די נעול על הרכב. זה באמת לא רכב רע, ואם אתה מודע לבעיות האפשריות ויודע לבדוק ולא להתפשר, לך על זה. ספר לנו אם הצלחת למצוא אחד טוב. זה לדעתי האתגר היחיד - נדיר יחסית.
אז מה שקרה בסוף...
קניתי פאת'פיינדר 2007. יד 2, 220,000 ק"מ.
עם היסטוריית טיפולים מיום היוולדו במוסך מורשה (שלא חסך) מיגון תחתון מלא+ וו גרירה של אספיר.
המחיר- 48,000.
העובדה שהרכב היה בשימוש קל (נסיעות הרצליה-תל אביב ושדות עמק יזרעאל) והימצאות של תיעוד מפורט עזרו לי בהחלטה,
למרות שבתחילה כיוונתי לשנתונים גבוהים יותר שעברו שדרוג מסוים (חוזק המנוע בעיקר).
נותר לי להגביה, וכאן אשמח להמלצות- מכיוון ולרכב מתלים נפרדים ומהלך מתלה קצר, הגבהה סטנדרטית 2" תיתן שינוי קל בלבד.
קראתי מעט על קוילאוברים, האם למישהו יש תובנה או המלצה? האם קיימים קיטים (חוקיים) גבוהים יותר מהסטנדרט?
תתחיל בעכביש.
אחר כך כל השאר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יובל מהגולן
אז מה שקרה בסוף...
קניתי פאת'פיינדר 2007. יד 2, 220,000 ק"מ.
עם היסטוריית טיפולים מיום היוולדו במוסך מורשה (שלא חסך) מיגון תחתון מלא+ וו גרירה של אספיר.
המחיר- 48,000.
העובדה שהרכב היה בשימוש קל (נסיעות הרצליה-תל אביב ושדות עמק יזרעאל) והימצאות של תיעוד מפורט עזרו לי בהחלטה,
למרות שבתחילה כיוונתי לשנתונים גבוהים יותר שעברו שדרוג מסוים (חוזק המנוע בעיקר).
נותר לי להגביה, וכאן אשמח להמלצות- מכיוון ולרכב מתלים נפרדים ומהלך מתלה קצר, הגבהה סטנדרטית 2" תיתן שינוי קל בלבד.
קראתי מעט על קוילאוברים, האם למישהו יש תובנה או המלצה? האם קיימים קיטים (חוקיים) גבוהים יותר מהסטנדרט?
מברוק, תתחדש.
הרכב של החבר שלי שהוא הפאת'פיינדר היחיד שאני מכיר מקרוב, מוגבה קיט אולדמן. הבעלים הקודם שהתקין את הקיט, שגם הוא חבר ומהנדס יעיל, עשה מחקר מעמיק והגיע למסקנה שזה הכי נכון או משתלם או איך שלא תרצה להגיד את זה.
תתחדש.
לא יודע למה אתה כותב שהגבהה של 2 אינצ' תיתן שינוי קל בלבד.
אם התכוונת שאתה רוצה יותר אז מעבר לזה שלא יעבור בטסט, הגבהה גדולה יותר תדרוש שינויי מבנה ביזאריים ברכב הזה. אך הגבהה כן נחוצה מאוד ברכב הזה שהוא רכב נמוך יחסית וארוך.
מעבר לתוספת של ה5 ס"מ שהיא כן חשובה אז יש שיפור בריסון שחשוב מאוד ובטח ברכב עם מתלים נפרדים.
יש כאלה שהגדילו מידת צמיגים לחתך 70 או למידה כמו של הלנדקרוזר אך שוב, לא עובר טסט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
תתחדש.
לא יודע למה אתה כותב שהגבהה של 2 אינצ' תיתן שינוי קל בלבד.
אם התכוונת שאתה רוצה יותר אז מעבר לזה שלא יעבור בטסט, הגבהה גדולה יותר תדרוש שינויי מבנה ביזאריים ברכב הזה. אך הגבהה כן נחוצה מאוד ברכב הזה שהוא רכב נמוך יחסית וארוך.
מעבר לתוספת של ה5 ס"מ שהיא כן חשובה אז יש שיפור בריסון שחשוב מאוד ובטח ברכב עם מתלים נפרדים.
יש כאלה שהגדילו מידת צמיגים לחתך 70 או למידה כמו של הלנדקרוזר אך שוב, לא עובר טסט.
שלום אסף.
כתבתי שהגבהה סטנדרטית תיתן שינוי קל כי כך חשבתי, לאור העובדה שמדובר במתלים נפרדים והרכב ארוך ונמוך.
אם טעיתי, למדתי.
בכל אופן, אין בכוונתי לעשות שום דבר שלא לפי החוק, אני לא "משחק" במשחקים כאלה.
תוכל לתת המלצה על הגבהה שאתה מכיר או שהתקנת ברכב שלך?
תוספת של 5 ס"מ ברכב הזה זה כמעט תוספת של 25 אחוז, זה לא מעט. זה ישפר לך גם את הזוויות, הזווית נטישה היא במיוחד בעייתית. נכון שהשינוי בזוית הבטן תהיה מינורית יותר אך אין מה לעשות ותצטרך להזהר בתלוליות.
לי היה סט של אולדמן וזה היה בסדר. לא יודע להעיד על סטים אחרים.
אצלי הותקן ע"י מוסך חורשים סט של דובינסונס, לדעתי הסט הגביה במעט יותר מ50 מ"מ אבל לצערי שכחתי למדוד לפני ויתכן שזה גם נבע ממצבם הגרוע של הבולמים הישנים.
בשילוב עם המיגון זה נותן תוצאה טובה מאוד לדעתי.
נוחות הנסיעה והתנהגות הכביש השתפרו מאוד לאחר ההתקנה של הסט. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4c3065a02.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6e7351e961.jpg
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
מברוק! תתחדש
אבל, תמונות? [emoji2957]
כמו שכתבו למעלה, תתחיל בעכביש, הג'יפ הכי מוצלח זה הג'יפ שמחוץ למוסך
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
הנה הוא.
כמעט חדש .
הגיע עם מדרגות צד מפלסטיק שהורדתי כבר, וו גרירה קבוע וארוך ומיגון תחתון מלא של אספיר.
יכול להיות שאחליף את הוו.
הזמנתי סט בולמים וקפיצים של אולדמן ומקסיס 980.
תודה
קובץ מצורף 133693קובץ מצורף 133694[
תתחדש וסע הדרכים משובשות.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עכשיו אתה צריך לפתוח שרשור יישר קו או שיפור תתחדש ובהצלחה
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות