בבקשה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...26ba618fd5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e642d6261a.jpg
Printable View
תניע קומפרסור ותנקה עם לחץ אוויר.
עכשיו עם החול והאבק זה נראה שזה תהליך שהתפתח.
רענן
היי נדב.
אתמקד איתך טכנית ופחות בעניין האחריות.
יש לי הרגשה שיש לך בעיה בסגירה, ואולי סוגר על הבולם בכל זאת.
אולי סגרת מהלך גם על המונרו הקודמים.
ציינת שהמוסך ביצע התאמה לרכב,
תוכל לפרט איך ביצע מדידות(והאם היית נוכח)?
עם/בלי קפיצים?
יש bumpstops מותאמים, או נשארו המקוריים?
תוכל לפרט נתוני פתיחה וסגירה בסמ' מהעין לבורג?(וכמובן לפרט מהיכן נלקחה המדידה בצד העין).
חשוב לי מאוד להבין קודם מה נתון הסגירה.
גם נתון הפתיחה חשוב - בהנחה ואין בעיה בסגירה,
בפתיחה מקסימלית או בהצלבה הבולם למעשה מגביל את הסרן ועומס צידי יכול היה לשבור את העין בבולם.
מניח שמדובר בFOX 2.0, תוכל לפרט לייעוד איזה רכב והגבהה במקור מותאם מארז הבולם? אם יש מק"ט שלו יהיה יותר פשוט.
ניחוש שלי - אין קשר לאורכים של סגירה או פתיחה.
המיקום הזה צריך להחזיק מעמד.
אורכים לא נכונים יפגעו קודם כל בבוכנה בפנים.
עינייות \ סופיות לא צריכות להגזר ממכה אנכית.
אנסה לענות לשאלות לפי הסדר.
המדידה של הפתיחה היתה עם קפיצים, של הסגירה בלי קפיצים תוך חישוב גובה הקפיץ כשהוא סגור לגמרי על סמך קוטר התיל ומספר הכריכות.
הרימו את הסרן עם ג'ק גירים עד שהמידה בתושבת הקפיץ תאמה לקפיץ סגור לגמרי, ובאותו המצב מדדו את מידת הסגירה של הבולם. לא הייתי שם בעת המדידה אבל שלחו לי תמונות. (ראה למטה, לא התעצלו...)
פתיחה מלאה 63
סגירה 40+-
עין למטה בורג למעלה
קוטר בורג למטה 12 ממ
רוחב בוקסה 38 ממ
אין באמפסטופס בגלל כריות האוויר (לא פעילות כרגע)
מה שנשבר זה הבורג, לא העין.
אני לא יודע לאיזה רכב הבולם היה במקור. למיטב זכרוני הוא היה במקור עין-עין ואאוטבק החליפו קצה אחד ושיסתמו לפי המשקל המדוד של הסרן האחורי בטסט.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8b6fc0e9d7.jpg
עדכון מהשטח: הבולם נמסר לשכן שבמקרה מחר באזור וניאות למסור אותו עבורי לאאוטבק, שם הוא יקבל רוח גבית מחבר שקרא את השרשור כאן ומקושר באאוטבק, וכבר קבע איתם לקפה מחר בבוקר אצלם במעבדה (המון המון תודה). נקווה לטוב [emoji846]
הבורג הזה סדוק הרבה זמן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e7347be407.jpg
לגבי הקפיץ,
אתה לא אמור לסגור את הכריכות, צריך להגביל את הסגירה לפני שהכריכות נסגרות, זה הורג את הקפיץ.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בנוסף,
המדידה שלך לגבי סגירה , 40+ היא ארוכה מידי.
עם איזה קפיצים אתה מאחור? כמה כריכות ועובי חוט?
בכל מדידה שעשיתי עם קפיצי fourart GV עבים מול מגוון בולמים, המינימום שהגעתי היה 38 בסגירה.
בולמים של קלמיני הלבנים בקיט מגיעים לדוגמה במידות 37-60.
שוב תלוי מאוד על איזה קפיצים אתה, אבל ייתכן והבולמים חוטפים ראשונים בסגירה.
אז ככה:
הבולמים הגיעו לאאוטבק בעזרת שכן נחמד שהגיע לאזור ונלקחו מייד לבדיקה בעזרת חבר פורום שהגיע בפועל למעבדה ודאג לרוח גבית :)
ההערכה של אאוטבק היא שהשבר נגרם עקב עומס צידי, אולי עקב הידוק יתר, והם אומרים את זה בגלל צורת השבר.
הסיכום הוא שאם הם יצליחו לחלוץ את החלק השבור התיקון יהיה ללא עלות, ואם לא יצליחו לחלוץ אז הם יבנו בולם חדש ואשלם עליו מחיר מופחת, לא יודע עדיין בדיוק כמה.
בכל מקרה, כשיגיע הבולם אבדוק את מידת החופש הצידי בשני הבולמים ואתאים את ההידוק כך שיאפשר חופש מספיק לצדדים.
- - - Updated - - -
זו היתה המדידה, לא אמרתי שזה אורך הבולם בפועל.
אני משער שבפועל הוא קצר יותר, אבל לא מדדתי.
בכל מקרה, הבעייה כאן היא לא בסגירה.
- - - Updated - - -
צודק, אתארגן להזמין סט חדש של כריות Airlift וזה יסגור גם את הפינה הזו.
לא מבין ממש מה קרה לבולם,
אבל ללא קשר ישיר לבולם כן יש בעיה בסגירה, את הסגיר צריך להגביל באמפסטופ. לא הייתי מחכה לכריות, כל זמן שמשהו אחר מגביל את הסגירה הוא ניזוק.
האמת שזה חמש דקות עבודה בחנייה להרכיב את הבאמפסטופס, אם רק אצליח למצוא אותם [emoji16]
בקפיצי הגבהה צריך להנמיך את הבאמפ סטופ, אל תשכח למצוא גם הנמכה מתאימה להרכיב גם אותה.
יותר פשוט וזול להזמין סט כריות [emoji846]
...ובכל זאת , איש יעשה את הטוב בעיניו...
למתלה של הרכב צריך להיות גובל בסגירה, בכל רגע נתון .. בור ארעי בדרך והמהלך נסגר על רכיב אחר שיסבול מכך,
יכול להיות קפיץ ויכול להיות בולם.
שניהם לא נועדו לבלום סגירת מהלך..
אורי, לא יודע אם שמת לב, אבל לא התווכחתי איתך.
לארגן הנמכה לבאמפסטופ ייקח יותר מאשר להחזיר את הכריות לעבודה סדירה.
אנסה לאתר את הבאמפסטופ ולהרכיב אותם בינתיים כמו שהם.
ממליץ לך כבר עכשיו לפרק גם את הבולם השני ולשלוח לאאוטבק לבדיקה.
מנסיון אישי, נשבר בולם פוקס בפראדו 95 מודל 2000. נשלח לתיקון באאוטבק ללא עלות. בטיול הבא נשבר הבולם השני.
בלי שום השתוללות בשטח. לזכות אאוטבק יש לציין שהם טיפלו בבלמים עם אחריות מלאה.
זו תופעה מוכרת ??