תגובה: מוכר את הרכב שלי. האם בטוח לקבל תשלום בהעברה בנקאית? איך לוודא שהתשלום הועבר?
עד כמה שאני מכיר, העברה בנקאית ניתן לבטלה ,אם הכסף טרם הגיע אליך לחשבון.
ולכן , עצתי, רק לאחר שאתה מקבל אישור מהבנק שלך ,רק מהבנק שלך (לא של המוכר), שהכסף הגיע והוא בטוח.
רק אז אתה יכול לפתוח את הבירה הקרה ולשתות בהנאה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תגובה: מוכר את הרכב שלי. האם בטוח לקבל תשלום בהעברה בנקאית? איך לוודא שהתשלום הועבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
עד כמה שאני מכיר, העברה בנקאית ניתן לבטלה ,אם הכסף טרם הגיע אליך לחשבון.
ולכן , עצתי, רק לאחר שאתה מקבל אישור מהבנק שלך ,רק מהבנק שלך (לא של המוכר), שהכסף הגיע והוא בטוח.
רק אז אתה יכול לפתוח את הבירה הקרה ולשתות בהנאה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
צ'ק בנקאי אפשר לזייף ולמען האמת יותר קל לזייף אותו מאשר לזייף עשרות אלפי שקלים במזומן (ברמה גבוהה בהן השטרות לא ירגישו מוזר).
מעבר לכך, חוק המזומן מחריג רכישת רכב מאדם פרטי עד גובה של 50 אלף שקל או 10% לפי הנמוך מביניהם.
העברת זה"ב היא באמת פתרון בטוח אך עשוי לקחת זמן ממושך (לעיתים מעל שעה - שווה לעדכן את הבנקאי שלך מבעוד מועד ולבקש את עזרתו) והיא כרוכה בעמלה גבוהה יותר.
ישנם בנקים, כמו פפר לדוגמה, בהן מרגע שבוצעה העברה הטלפונית באמצעות בנקאי (רגילה) היא לא ניתנת לביטול. כך, גם אם המוכר לא רואה את הכסף בחשבון הבנק שלו באותו רגע, הוא מקבל אישור רישמי מפפר שהכסף הועבר ואין אפשרות לבטל את ההעברה.
דור
חיפשתי את השרשור הזה ומצאתי בהתחלה שרשור מקביל, אז אם זה עוזר למישהו, הנה השרשור השני - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/115496
מה לגבי כסף מזומן, מכירת רכב בסכום נמוך?
אין כמו מזומן.
מה יכול להיות רע?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יניב עמית
מה לגבי כסף מזומן, מכירת רכב בסכום נמוך?
ללכת לבנק/דואר להפקיד כדי לבדוק שטרות שלא מזויף.
נתקלנו פעמיים בקונים פוטנציאליים שרצו לשלם במזומן, וכשביקשנו ללכת לבנק להפקיד התפוגגו.
קיים חוק לצמצום השימוש במזומן,
צריך להיזהר בקבלת מזומן, או בהפקדת מזומן לבנק.
רלוונטי לרכב 2 סעיפים:
1.
הוראות החוק לגבי אדם שאינו עוסק (להלן "אנשים פרטיים")
בעסקה בין שני אנשים פרטיים:
עד לסכום של 15,000 ₪, הסכום התעדכן בחודש אוגוסט 2022, עד אז הסכום היה 50,000 ₪) למעט בעסקת רכישת רכב ששם הסכום הוא 50,000 ₪ אין לשניהם הגבלה על קבלה או תשלום באמצעות מזומן.
בעסקה מעל סכום זה, הם יכולים לשלם או לקבל תשלום באמצעות מזומן, רק עד 10% ממחיר העסקה או 15,00 ₪, (הסכום התעדכן בחודש אוגוסט 2022, עד אז הסכום היה 50,000 ₪) למעט בעסקת רכישת רכב ששם הסכום הוא 50,000 ₪, לפי הנמוך בהם.
2.
האם הפקדת מזומן בתמורה לעסקה, בסכומים החורגים מהקבוע בתוספת הראשונה לחוק, ישירות לחשבון הבנק של המוכר או ספק השירות, היא בגדר מתן ו/או קבלת תשלום במזומן, האסורים לפי סעיף 2 לחוק?
תשובה:
הפקדת מזומן המהווה תמורה עבור מכירת נכס או מתן שירות, או הניתנת במסגרת הלוואה, מתנה, תרומה או שכר עבודה, כמוה כ"תשלום במזומן", עליו חלות המגבלות הקבועות בחוק.
האמור לגבי הפקדת מזומן, נכון גם לגבי כל העברת מזומן אחרת (לדוגמה – באמצעות שליח/צד ג')
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rami100
קיים חוק לצמצום השימוש במזומן,
צריך להיזהר בקבלת מזומן, או בהפקדת מזומן לבנק.
רלוונטי לרכב 2 סעיפים:
1.
הוראות החוק לגבי אדם שאינו עוסק (להלן "אנשים פרטיים")
בעסקה בין שני אנשים פרטיים:
עד לסכום של 15,000 ₪, הסכום התעדכן בחודש אוגוסט 2022, עד אז הסכום היה 50,000 ₪) למעט בעסקת רכישת רכב ששם הסכום הוא 50,000 ₪ אין לשניהם הגבלה על קבלה או תשלום באמצעות מזומן.
בעסקה מעל סכום זה, הם יכולים לשלם או לקבל תשלום באמצעות מזומן, רק עד 10% ממחיר העסקה או 15,00 ₪, (הסכום התעדכן בחודש אוגוסט 2022, עד אז הסכום היה 50,000 ₪) למעט בעסקת רכישת רכב ששם הסכום הוא 50,000 ₪, לפי הנמוך בהם.
2.
האם הפקדת מזומן בתמורה לעסקה, בסכומים החורגים מהקבוע בתוספת הראשונה לחוק, ישירות לחשבון הבנק של המוכר או ספק השירות, היא בגדר מתן ו/או קבלת תשלום במזומן, האסורים לפי סעיף 2 לחוק?
תשובה:
הפקדת מזומן המהווה תמורה עבור מכירת נכס או מתן שירות, או הניתנת במסגרת הלוואה, מתנה, תרומה או שכר עבודה, כמוה כ"תשלום במזומן", עליו חלות המגבלות הקבועות בחוק.
האמור לגבי הפקדת מזומן, נכון גם לגבי כל העברת מזומן אחרת (לדוגמה – באמצעות שליח/צד ג')
כאשר אני מכרתי את הרכב שלי במזומן מעל הסכום הנל עדכנתי את הבנקאי והוא אמר שבהחרגות ספציפיות כדוגמא קניית רכב חתונה אירוע משפחתי ניתן להפקיד מעל הסכום הנקוב בהגבלת העסקאות האלו רק פשוט צריל להודיע מראש
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
חברים
מומלץ למכור או לקנות לאנשים שנראים לכם נורמליים.
עוד בטלפון ניתן לזהות עם מי יש לכם עסק.
אני פוסל אנשים ונותן תירוצים, בשתי סוגי הטרנזקציה.
וזה תקף לא רק לאקט עצמו, יכולות להיות התפתחויות נוספות.
כמה שפחות להתעסק עם אנשים כאלה יותר טוב לנו.
ועדיין - העברת זהב, הכי פשוט. ואחכ מעבירים בעלות היום מבלי להיפגש בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
חברים
מומלץ למכור או לקנות לאנשים שנראים לכם נורמליים.
+1
אבל מזל שלא כולם כמוך, כי אף אחד לא היה קונה ממני [emoji2]