תגובה: ייעוץ ל- SUV ראשון לרגל התרחבות המשפחה
אני ממש לא מסכים. הנעה לכל הגלגלים ומרווח גחון מבדלים את הפורסטר מכל משפחתית ליסינג וזה ברוב המקרים כל מה שצריך כדי להימנע מנזק
כבונוס יש גם בקרת משיכה אפקטיבית. פעם היו מעט רכבים עם בקרות טובות היום כבר לרוב יש משהו סביר ומעלה
באשר לגיר הרציף, בשימוש נכון לא צריכה להיות בעיה או התחממות. מי שיתקוף מעלות ארוכים עם אחיזה דלה כמו יאיר או זרון יגיע לנזקים. אבל זה ממילא לא הייעוד של הרכב.
שבילים מהודקים מפולסים או לא מפולסים, מעט בוץ. והמהדרין יקצרו זמני טיפול לגיר
פורסטר הוא light duty
מי שמבין את זה וגוזר מזה משמעויות נכון, יהיה בסדר. ומי שלא, יסבול מנזקים והוצאות. אבל זה נכון עם כל רכב באשר הוא.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אני ממש לא מסכים. הנעה לכל הגלגלים ומרווח גחון מבדלים את הפורסטר מכל משפחתית ליסינג וזה ברוב המקרים כל מה שצריך כדי להימנע מנזק
כבונוס יש גם בקרת משיכה אפקטיבית. פעם היו מעט רכבים עם בקרות טובות היום כבר לרוב יש משהו סביר ומעלה
יקי - אתה ממש טוב בלתת עצות. הפורסטר שלך עושה את כל הדברים האלה?
לא. ....לא זה של חבר שלך.
לא.... לא זה שקראת באינטרנט.
שוב לא..... לא זה ששמעת שיש לו.
נו, לא, לא זה ש"סיפרו לך".
אני מדבר על הפורסטר שלך, שצברת בו ניסיון. כי ניכר שאתה יודע המון על בקרת המשיכה האפקטיבית.
לא בן אדם, לא הבנת, לא זה שעשית בו סיבוב - אני מדבר על הפורסטר שלך.
האם הפורסטר שלך עושה את כל הדברים האלה?
לא נתתי עיצה. רק נתתי קונטרה לדוגמה המוחלטת שלך
חילצת פורסטר אז פורסטר זה לא טוב?
אני חילצתי בשבת wk1 אז גם זה לא טוב?
העובדה היא שבעלי פורסטרים תרים את שבילי הארץ ושבילי המדבר בכמויות. רובם משתמשים סבירים ולא סובלים מנזקים. בקצה יש שמגזימים ומשלמים. אבל זה נכון לכל רכב.
ההתנצחות מיותרת. פותח הדיון הגדיר היטב שהוא לא מחפש רכב שטח אלא רכב לשבילים.
וזה - פורסטר טוב יותר מכל פרייבט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הייתי שנים עם ליסינג ועד לפני חודשיים עם CX5. מטיילים המון ברמת הגולן ותמיד נכנסים לשבילים צדדיים.
כבר חודשיים עם פורסטר 2019 סטוק. הרכב מרגיש הרבה יותר בנוח בשבילים הללו ואין חשש כמו עם הפרייבט (אפילו ליסינג גבוה) כאשר השביל הופך למאתגר.
זה לא טרקטור דיזל שעביר בכל מקום אבל כן רכב משפחתי מפנק ומרווח שמקנה ביטחון כשיורדים מהכביש.
מתנצל בפני החברים הניצים שאינני פונה אליכם אלא לפותח השרשור.
רוב הגולשים כאן באתר הם ג'יפאים קשוחים שבעיניהם טיול הוא בהגדרה נסיעה עם רכב בשטח. ושחלק בלתי נפרד מהתחביב הוא העיסוק ברכב עצמו. לכן קשה להם להבין שיש המון. אבל המון, משפחות שכל מה שמעניין אותן הוא לטייל בטבע בלי להרגיש שהם מזיינים את המזדה שלוש שלהם בדרך אל הטיול (ברגל) והפיקניק.
בעיניהם, תחביב השטח הוא כמו התמכרות לסמים ובהכרח כל מי שמתחיל בקצת גראס יגיע מהר מאוד להרואין.
ובכן,
לא כך העניין. רוב המשפחות שסביבי מטיילות עם ג'יפונים רכים כמו הפורסטר ואף כאלו שנחשבים פחות, כאן בקרב האליטה, ולא מעניין אותם להתקדם הלאה למשהו קרבי יותר. גם אחרי כמה שנים.
והיה וכן, תמיד אפשר להתקדם, ועדיף שזה יקרה אחרי שמטיילים תקופה ברכב קל.
ולכן אני מצטרף להמלצה על כל מה שהוא בסגנון הפורסטר. תתעלמו מדיונים שמדברים על עבירות. לצרכים שהגדרתם זה מעולה. כאן יש נטיה להגיד לכם מה אתם בעצם "באמת" רוצים או צריכים בלי להכיר אתכם. וזה בסדר. אנשים כאן השקיעו את מיטב מרצם וידיעתם (הבאמת רבה) ביצירות אומנות מוטוריות, ושכללו את הפסיליטיז שעל הרכב עד כדי שלמות בעיניהם. לכן, קצת קשה להם להבין איך משהו כל כך מושלם הוא קצת אוברקיל והתעסקות מיותרת לסתם בני תמותה.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מתנצל בפני החברים הניצים שאינני פונה אליכם אלא לפותח השרשור.
רוב הגולשים כאן באתר הם ג'יפאים קשוחים שבעיניהם טיול הוא בהגדרה נסיעה עם רכב בשטח. ושחלק בלתי נפרד מהתחביב הוא העיסוק ברכב עצמו. לכן קשה להם להבין שיש המון. אבל המון, משפחות שכל מה שמעניין אותן הוא לטייל בטבע בלי להרגיש שהם מזיינים את המזדה שלוש שלהם בדרך אל הטיול (ברגל) והפיקניק.
בעיניהם, תחביב השטח הוא כמו התמכרות לסמים ובהכרח כל מי שמתחיל בקצת גראס יגיע מהר מאוד להרואין.
ובכן,
לא כך העניין. רוב המשפחות שסביבי מטיילות עם ג'יפונים רכים כמו הפורסטר ואף כאלו שנחשבים פחות, כאן בקרב האליטה, ולא מעניין אותם להתקדם הלאה למשהו קרבי יותר. גם אחרי כמה שנים.
והיה וכן, תמיד אפשר להתקדם, ועדיף שזה יקרה אחרי שמטיילים תקופה ברכב קל.
ולכן אני מצטרף להמלצה על כל מה שהוא בסגנון הפורסטר. תתעלמו מדיונים שמדברים על עבירות. לצרכים שהגדרתם זה מעולה. כאן יש נטיה להגיד לכם מה אתם בעצם "באמת" רוצים או צריכים בלי להכיר אתכם. וזה בסדר. אנשים כאן השקיעו את מיטב מרצם וידיעתם (הבאמת רבה) ביצירות אומנות מוטוריות, ושכללו את הפסיליטיז שעל הרכב עד כדי שלמות בעיניהם. לכן, קצת קשה להם להבין איך משהו כל כך מושלם הוא קצת אוברקיל והתעסקות מיותרת לסתם בני תמותה.
בהצלחה.
בדיוק !
Sent from my iPhone using Tapatalk
שאלה ברשותכם, יש פורסטר פוטנציאלית לפני בדיקה. משיחת טלפון עולה כי לכאורה מדובר בדגם x שנת 2016, אך לטענתו של המוכר אין ברכב Xmode. האם לא כל דגמי x משנת 2016 מקבלים את ה xmode הזה? במידה וכן, האם לבעל הרכב יש דגם Z ואינו מודע לכך?..
אני לא רוצה לפסול על ה xmode רכב שמור ומטופל היטב, אני פשוט רוצה לדעת וגם בהתאם להוריד מחיר.
תודה
Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
לא יודע אם זה כל כך קריטי לצרכים שאתה מתאר. בקרת משיכה יש וזה העיקר
ואולי
לא נסעתי את נחל חימר
ואולי
צאלים עד להר עמשא
נחל סדום
בזעת אפיי
ואולי סתם יכלתי
עם קורולה ודי
הוי סובארו שלי
הוי AWD
ההיית או חלמתי חלום?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
לא יודע אם זה כל כך קריטי לצרכים שאתה מתאר. בקרת משיכה יש וזה העיקר
אני מבין, כפי שאמרתי אני לא רוצה לפסול על זה רכב. אני פשוט רוצה לוודא שאני יודע מה אני מקבל, ושאני יודע מה אני אמור לקבל בדגם x בשנת 2016. זה פשוט לא התיישב לי עם מה שחשבתי.
תודה יקי
עכשיו הבנתי את כוונתך
אני משוכנע שבפורום סובארו ידעו להגיד לך באיזה שנתון ה-xmode הגיע כסטנדרט ובאיזו רמת גימור
אם תריץ חיפוש סביר להניח שכבר שאלו את זה
אני מניח שהדגם רשום ברישיון. אם כן - בקש שישלח לך צילום של הרישיון.
נשלח מהנייד
ממה שאני מכיר משנת 2016 מגיע xmode בדגמי x, מפתיע מה שאתה כותב, חידשת לי.
בכל אופן אם הרכב טוב לא על זה הייתי מפיל עסקה והאמת שקשה לתמחר היעדר xmode, זה די זניח לדעתי.
Asaf-a
אסף.א
שלום לכולם
גם אני כמו כותב ההודעה המקורית מחפש רכב שיוכל לשמש כרכב טיולים בשבילים צדדיים (בין אם מהודקים ובין אם פחות) שרכב פרטי לא יכול לעבור.
אין הכוונה לרכב שיhסע במעלות/מורדות חדים או יעבור במדרגות.
הרכב יהיה רכב שני במשפחה ובמקסימום יכיל 3 מבוגרים ושני בני עשרה (16+19).
האפשרות הראשונה הייתה סובארו פורסטר עם עדיפות לדגמי מנוע ה 2.5 ליטר.
האם לדעתכם רכב 4x4 הוא הכרחי לצרכים שציינתי או שניתן להסתפק בדגמים כמו אאוטלנדר, 3008, x-trial טוסון וכו' שאינם 4x4 ומחירם זול משמעותית?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ilanmo
שלום לכולם
גם אני כמו כותב ההודעה המקורית מחפש רכב שיוכל לשמש כרכב טיולים בשבילים צדדיים (בין אם מהודקים ובין אם פחות) שרכב פרטי לא יכול לעבור.
....
שלום וברוך הבא,
לנסיעה בשבילים ודרכי כורכר אין צורך ממשי ברכב עם הנעה כפולה, כפי שאתה וודאי יודע אם נסעת בדרכים כאלו עם הפרייבט שלך.
אבל הרבה פעמים עם האוכל בא התיאבון ואתה אולי תרצה להצטרף לטיולי שטח קצת יותר קשים (או שיש בהם נקודה אחת לפחות הדורשת קצת יותר מפרייבט.
בכל מקרה, כדאי לפתוח שרשור נפרד עם הגדרת הצרכים שלך (רשום תשובות לשאלון בשרשור הנעוץ בראש הפורום) וניתן יהיה להמליץ ולדון ספציפית בדרישות שלך.
בהצלחה...
נשלח מהנייד
שלום לכולם,
עוד לא התחדשנו בפורסטר. עדיין סוחבים על מיקרה כי נאלצנו לדחות את הרכישה.
הילד השני צפוי להגיח לעולם בספטמבר, הלחץ והרצון לעבור לפורסטר גובר.
התקציב הוא עד 60 אש"ח
ו- 5k פלוס מינוס ליישור קו ומיגון במידת צורך.
הדילמה היא שוב בעיקר בין דור שלישי ודור רביעי.
דור שלישי מוזיל עלויות רכישה באופן משמעותי, הבעיה שהנראות של הדור הזה קצת מעוררת סלידה אצלנו, אבל כשחושבים על המחירים, זה לא נראה כל כך נורא חח.
מה שגם, היצע דגמי 2013 דור רביעי בתקציב שלנו הוא נמוך יותר, במיוחד כשהיד והק"מ נמוכים.
אני אשמח אם מישהו שמכיר את הדגמים הללו מקרוב חחח ישתף את דעתו על ההבדלים ביניהם, מבחינת איכות נסיעה, מרווח ונוחות בתוך האוטו, צריכת דלק, מחלות, משמעות הבדלים בגיר, והאם יש הבדלים ביכולות השטח.
אגב, שאלת צד,ואולי עדיף לא לשאול אבל לגמרי מתוך סקרנות ולמידה. גרנד צ'ירוקי, האם בגדול הוא אלטרנטיבה? בשנתונים נמוכים יותר (09-10), הבנתי שזולל דלק אבל כשמוסב לגז זה אחרת?
זה פחות רלוונטי לי באופן אישי כרגע מכיוון שהרכב גדול יותר ואני מעדיף שהמעבר מהמיקרה יהיה יחסית חלק בעבור אשתי.
כבר נכתבו כאן הררי מילים.
לי היה דור 3 ויצא לי לטייל עם ולהסתכל על דור 4 אז אכתוב על מה שאני יודע.
לא ברורה לי ההערה על הנראות. ההבדל החיצוני בין דור 3 ל4 לא כזה גדול, בטח שפחות מהמעבר מדור 2 ל3 (אלא אם אתה מתכוון לזה שיראו שאתה עם רכב ישן יותר...).
ההבדלים גם מבפנים לא גדולים וזה אותו מרווח וסביר שאותה רמה של נוחות.
דור 4 קצת יותר מודרני ומצוייד במולטימדיה עם כל מיני תצוגות שבדור 3 אין. יש גם x-mode בחלק מרמות הגימור.
אך מצד שני בדור 3 היה גיר פלנטרי יעיל לעומת גיר רציף בדורות שבאו אחריו. יש גם esp וtc.
מהניסיון שהיה לי, דור 3 היה עדיף בשטח על דור 4 (במקצת, בעיקר בעליות).
גרנד צ'ירוקי זו חיה אחרת. בוודאי אם אתה מקפיד לבחור את הדגמים בעלי הילוך כח.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני לא יודע בקשר ליכולות בשטח אבל יתרונו של הגיר הפלנטרי לא קשור בהכרח בעבירות כמו שהוא קשור בביטחון והאמינות של מנוע הקשור מכנית לגלגלים.
ברשותי מכונית עם גיר פלנטרי ומכונית עם גיר רציף והביטחון בשטח ואפילו סתם בכביש הררי נוטה בבירור לטובת הגיר הפלנטרי
ממליץ להתנסות בשניהם ולהחליט
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הדור הרביעי נראה יותר מודרני. התחת, הגריל, ההגה, הסלון, המולטימדיה. התקטננות? לגמרי. אם אפשר, בא לי שיהיה לי נעים בנסיעה. והדברים האלו מוסיפים לכך, אך לא מכריעים.
לגבי איכות נסיעה, יש הבדלים נגיד בבידוד רעשים?
מתכנן לבדוק רכבים משתי הדורות.
שאלה כללית, אני מחפש ביד2, קומו והמרקטפלייס בפייסבוק. יש לוחות נוספים ששווה לבדוק?