וזאת הבעיה !
להערכתי פנו ל UMI בבקשה לנתון הזה ,
ל UMI לא היה הנתון הזה (לא מצאתי נתוני יצרן),
ביקשו ממנהל מוסך כשיכנס טרופר ללא הגבהה למדוד.
ועכשיו צריך להתמודד עם נתון מאיזה רכב שהקפיצים שלו שקעו לפחות 16 שנה.
רענן
Printable View
יש עוד הרבה בעיות.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לפחות להיילקס 97 זה כמעט בול בפוני.
הבדל של חצי סמ.
הפוני של ההילקס שלי קצת יותר קצר...
היילקס סטנדרטי עם הגבהה חוקית של efs.
רשמו במסמך שמותר טולרנס מהמידות, אבל לא רשמו מהו.
טוב/רע?
אני מחזיק בתא כפפות את המדידות שנחתמו על ידי המתקין כחלק ממסמכי ההגבהה, כי ברוב הטסטים האחרונים היו ויכוחים עם הבוחנים.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
אצלי יש הגבהה תקנית אולדמן HD ואולי בגלל שאין כרגע משקל בכלל בארגז אז הוא יושב גבוה.
עדיף לכולנו להיות מעט בחסר ביחס למסמך, ולא בעודף.
התכוונתי שאני חורג מהמידות כלפי מעלה.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
אז הלכתי למדוד, רנגלר, וואללה... ממש על גבול המדוייק, סמ' אחד בודד מעל לרישום שלהם, כנראה שבכל זאת מישהו הקדיש זמן לעניין.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אז זה אומר, רמי - שאתה עלול להיכשל בטסט.
אסף.
אוסף של קשקושים וזיוני שכל, מילים יפות ומכבסה למצב שבו מזיינים את כולנו בתחת. נקודה.
הסיכוי שזה (המדידה) נעשה בצורה מקצועית שואף לאפס ואתם יודעים זאת היטב. אני עובד עם משרד התחבורה, שנגוע בשחיתות וחוסר מקצועיות- ומכיר אותם לא מהיום. כאן אני מניח שזה פשוט חוסר מקצועיות מוחלט שנובע מהצורך לעמוד בנוהל שקבע מישהו באגף רישוי. העובדה שמדינת ישראל מחליטה למרר את חייהם של אנשים על חצי סנטימטר - ואכן ממררת- היא מדהימה בעיני. לאחרונה פנה אלי חבר שהוא "נורמטיבי", כלומר אחד שנצמד לכללים כמו דבק- פסיכולוג במקצועו, אחד שחפר לי 20 פעם האם להגביה את האוטו כי זה עלול להיות לא יציב.
נחשו מה- הפאג'רו קינג 2014 שלו לא עבר טסט למרות ערכת ההגבהה החוקית שהוא רכש בטונות של כסף. הבן אדם כמעט חטף במכון הטסטים התקף לב על חצי סנטימטר הכשלה בטסט- מבחינתו הוא עבריין נמלט. אמרתי לו לחזור לטסט עם משקל ברכב או ללכת למתקין. אז הבן אדם אחוז בהלה רץ למתקין שלו-רדיאטור מודיעין והמתקין לקח את הרכב למכון ועבר טסט. האם אתם סבורים שרדיאטור מודיעין הצליחו אולי להחליש את הקפיץ כך שהרכב "יתנמך"? לא. או שהם התווכחו והתנצחו, או שהם מצאו דרך להעביר פאג'רו קינג, שאינו בדיוק רוביקון על צמיגי 37. העמיסו משקל, התווכחו, לא יודע מה ולא רוצה לשאול - אבל אין דרך בעולם לשנות את המידות של סרגל של בוחן. מילימטרים לא מתכווצים. וזה כל כך אידיוטי, כי הנוהל הזה יועד לאפשר לאנשים להתנהג כאזרחים נורמטיביים, ללכת לטסט ולגלות מה לקוי ברכב- לא ללכת לטסט עם עצירה בכספומט להכין מעטפה של מזומן- ומעבר של טסט בו שום דבר לא נבדק ברכב באמת - רק בגלל הפחד מפני הכשלה על הגבהה.
תכלס אני מהמר שהדבר היחיד שהנוהל טמטומילרר הזה עשה היה לקחת כחמישים אחוז מג'יפאי ישראל "הנורמטיביים", כלומר אלה שהשקיעו את מיטב כספם בערכות חוקיות למהדרין - ולהפוך אותם לאנשים שאינם מתנהגים שונה מבעלי רנגלר על קיט ארבע וחצי. כלומר אנשים שהרכב שלהם עובר טסט שלא מאה אחוז כדרך הטבע.
אני משאיל לכל דורש שן רוטר ....
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ומתוך ההבנה שכל הסיפור הזה הוא הדגמה חוסר מקצועיות שלא לומר רשלנות ממש - הצעתי מה שהייתי בתגובה הראשונה.
אני לא מפרט איך לתקוף את ההכשלה בטסט - אבל אני סגור על זה שיהיה קל קלי קלות להציג בבית המשפט את רשלנותם המקצועית של אנשי משרד התחבורה.
נזרקו כאן בדיון רק כמה נקודות נכונות. אבל זה פשוט מרתיח שעובדי ציבור מחפפים ככה באופן שפוגע ישירות באנשים שומרי חוק.
במקרה של הכשלה כזו הייתי לוקח לבית המשפט גם את משרד התחבורה וגם את מכון הרישוי. כל אחד לחוד. ובמקביל משכנע גם את המתקין וגם את יבואן הערכה לעשות אותו דבר.
צריך לזה זמן וכסף, ולכן אני מבין שברוב המקרים זו לא תהיה הדרך.
אסף.
צריך בסב״כ שיפלו על מישהו ממועדון המליון.
אלו עם הרוביקונים יש להם הרבה כסף לעורכי דין ותמיד הם חורגים בסנטימטר או שניים
ונגרר
Sent from my iPhone using Tapatalk
וכל הרנגלרים חזרו לצמיגי 32 עם 50 ממ הגבהה חוקית?!
אנחנו מדברים בדיון הזה רק על מי שמוגבה כחוק עד 50 מ''מ.
אסף.
אני מכיר את הרכב שלי עוד ממצבו המקורי החדש, וגם לפני הגיפוקסליפסה, עם הגבהה 50ממ עברתי טסטים בלי קומבינות.
היו חוויות מפוקפקות עם בוחנים בכביש, בלי ספק, והיה חשש בנסיעה בכבישים מסויימים, אין מכחיש בכך.
התחושה האישית שלי בכביש וטסטים השתפרה לאין ערוך מאז הרישום ברשיון.
לגבי המדידה,
המדידה מהטבור לכנף.
הטבור גלגל כמעט תמיד שקוע, אז אי אפשר להצמיד את המטר מהכנף לטבור.
אז או שהם מסתכלים ״בעין״ שזה מול האמצע, או במקרה הטוב ישימו משהו שבולט החוצה, ואז אנך לכנף.
מספיק זוית של מעלה וחצי כדי שהמדידה לא תהיה מדוייקת, בגלל זה השיקול דעת.
לא על חצי סמ.
מודה שלא השקעתי באנך מפולס מושלם בין הטבור לכנף, יכול להיות שאנחנו באותו המצב מבחינת הסטייה.