מעולה, sgill.
הבאת דוגמאות מצוינות שממחישות עד כמה השרשור הזה רע.
Printable View
מעולה, sgill.
הבאת דוגמאות מצוינות שממחישות עד כמה השרשור הזה רע.
השרשור לא רע. ושלמה עושה לנו פה שירות טוב.
בסופו של דבר, איך אתה מתנהל זאת בחירה שלך.
עצם האפשרות לטייל עם אדם שלא יודע לפתוח בקבוק בירה או לסירוגין עם אדם ששובר בקבוק בירה, זה מבחינתי כמו לטייל עם אדם שקורע את דגל המדינה.
לגבי יתר עצותיו של KOOKE- אתם לא חייבים ליישם-איש כטוב בעיניו יעשה -אבל לדעתי כל מילה שנכתבה שם שווה זהב. איל-אתה כתבת על הג'יפאים שאינם מסוגלים להבין שיש מי שרוצה לטייל עם פורסטר וזה נכון- אבל רובנו גם מתייחסים לקבוצת הטיולים שלנו בחרדת קודש שמתייחסים למשפחה, אלה האחים שלנו, האנשים שהם החברים הכי קרובים שלנו פעם בחודש. אבל יש גם "אנשי פורסטר"-הם מגיעים לטיול פעם ראשונה, הם לא מכירים אף אחד, הם שמים הודעה שהם מארגנים טיול לשבילי השפלה ואז באה איזו מישהי שנופלת (ושוברת בקבוק בירה בדרך לקרקע) ותובעת אותם.
אז יש לנו שרשור חשוב שמסביר לנו מהם הסיכונים בלהיות ג'יפאים שהם גם בני אדם.
ושרשור חשוב אחר שמסביר את הסיכונים שבלהזדיין, לאהוב, להביא ילדים ואולי גם להתחתן.
ועוד אחד חשוב שמסביר למה החיים שלנו נוראיים בגלל השלטון, השוודים, השוטרים, הפקידים או נהגי האוטומטיות שמסביבנו.
עוד אחד שמספר על הזוועות החשמליות שמתרגשות עלינו.
יש מצב שתשאירו לנו טיפטיפת מקום לנאיביות? לפחות לבודדים שעוד לא נכוו בכל זוועות העולם?
נו די כבר תומר, תאורית דארווין ואבולוציה שלמה בנית על אנשי הפורסטרים והדאסטרים (שאינם מקשה אחת, פסדר).
שאלת את יקי אם היה לו, אז היו לי פראדו, וקינג אז לתפיסתך אני מהמקובלים?
והיום עקב הצרכים שנמכתי לפורסטר מוגבה וממוגן שבהחלט נותן מענה לא רע, ובכלל לא רואה ממטר את הרכבים המשפחתיים שהזכרת, זה פשוט קישקוש, וברור שצריך להכיר מגבלותיו, כמה מחברי עברו כמוני את האבולוציה הזו ברכבים.
אהה, ואני נהנה ברייזר מצד אחד ואופני הרים מצד שני.
לכמה תת קבוצות אני שייך והאם סיימת להגדיר טיפוסים לפי הרכב הנוכחי שלהם?
Asaf-a
אסף.א
יש פה מי שטועה לחשוב שעודף מידע לא מזיק.
בבחינת: קבל את המידע. תרצה, תשתמש, לא תרצה לא תשתמש.
אבל זהו, שזה ממש לא המצב. אתם תתקעו, כמו שאני נתקע מדי פעם, לבד בשטח, והבחור החביב שיעבור לידכם לא יעצור לעזור כי הוא קרא על הסיכונים בג'יפולוג, ובדיוק אין איתו עט ונייר.
וזו בדיוק הדרך לגיהנום שרצופה בכוונות טובות.
אסף, לא הבנת, התייחסתי לפורסטר כדוגמה, כלומר למקרה בו מישהו חדש בשטח. אני בטוח שזה יופי של רכב שעונה על מטרותיך ואני מאחל לך הנאה מלאה ושלמה מהפורסטר, מהרייזר וגם מהאופניים. ושלא תהיה טמבל כמוני שנופל מהאופניים המון ושובר איברים- ועוד בכביש בכניסה ישירה לתוך אוטובוס. למעשה אם תקרא ממש היטב במקום לכעוס תראה שאפילו כתבתי לאיל שהוא צודק, ושאני זה שלא הבין שיש גם מקום לאחרים בשרשרת המזון.
אבל לגבי מה שנכתב כאן, וזו המטרה האורגינלית של מה שדיברנו, אני כן חושב שמה ש KOOKE כתב זה חשוב- אז אוקיי, תחליפו את המילה "פורסטר" ב"מטייל פעם ראשונה בשטח"- כולנו הינו שם. אני זוכר טיול לפני 11 שנים כשמצאתי את עצמי בלב משלט 21 ז"ל בוהה בויטארה הפוכה ושלושה ערסים צורחים על הנהג, שואל את עצמי "איפה טעינו???". לכולם יש שנה שנתיים של שיטוטים חסרי כיוון בערבות מציאת הקבוצה המתאימה. ויש המון. המון. המון. חארות. אתה נוסע לטייל עם אדם שאתה בכלל לא מכיר- ולמרבה הצער השהיה בשטח לפעמים מוציאה מאנשים דווקא את ההיפך הגמור מהשלווה והרוגע- והופכת אותם לעצבניים ותחרותיים ולחוצים פחד, ולמה יצאת בכלל לטייל עם אשתך הצווחנית. יצא לי פעמיים שלוש להצטרף לקבוצה בתשלום של יואב קווה כי יואב חבר והיה בוס שלי וביקש מלווה. אתה רואה איזה אנשים באים לשם, אנשים שהרכב לפניהם עלול להתהפך והם לא יצאו מהמזגן לעזור. במקרה של קבוצות טיול חדשות או חסרות ניסיון- זה גם עלול לקרות כי אדם לאדם זאב וכשמישהו רואה 100 אלף שקל בנזקים שמגיעים לו-או אפילו 20 אלף שמגיעים לו-אז הוא לא רואה בעיניים, ואנחנו עם שלפעמים חרא. אני אשכרה ראיתי בטיול ההוא שעזרתי ליואב שהאישה של ההוא מהרנגלר הסבירה מראש שהיא עורכת דין גדולה ושאנשים יזהרו לא להתעסק איתה, כלומר לא לנשום עליה, לא להתקרב לאוטו, לא לשבור לה בקבוק בירה על הראש.... לכן אני מתכוון שכל מילה של KOOKE שווה זהב. אולי לא למטיילים הוותיקים, אבל למי שחדש בשטח זה חשוב. וחוץ מזה תמיד יש הפתעות. אנשים שמטיילים איתך הם אחים שלך- אבל כסף משנה אנשים. גם חברים.
לגבי תופעת היועצים והמבינים- אם היתי אדם שצריך לקנות רכב שטח בבוחטות של כסף על סמך עצותיהם של אנשים ש"קראו באינטרנט" ו"שמעו" ומגייסים את "חוכמת ההמונים" של הפורום הידוע של הסאנגיונגים באוסטריה, היתי נבהל ובורח. יש כאן ג'יפאים שהם אנשים כבירים ויש כאלה שלמדו בהתכתבות- שבחיים שלהם לא סגרו בורג ולא עלו מעלה. לא בקטע גברי של להשתין וויסקי, בקטע של "ליצן, אתה בכלל לא יודע כלום על צרכים של ג'יפאי".
אין לי שום בעיה עם כאלה כל עוד הם סותמים את הפה אבל כשמישהו שואל אם לקנות ליברטי ואדם שהכי קרוב שהיה לו לליברטי זה לשמוע מחברים כותב לו שיש סדק בשאסי, קצת קשה לי להבין אם אנשים כאלה מבינים את הנזק שהם מייצרים. זה תקף גם לגבי הרבה רכבים אחרים. אז אוקיי, נכון, אני מניח שאם אני מקבל את התשובה על השאלה מדרור ברלי, סביר להניח שעברו לו רק 40 רכבים מכל דגם תחת היד וכשהם עברו לו תחת היד, זה היה כשהוא היה עסוק בלהוריד אותם בזיק. אבל אם מדובר במישהו שהניסיון שלו מסתכם בחבר שהיה לו בפורום באינטרנט, ירחם השם על המומחה מטעם עצמו. אגב, אני באמת לא חושב שיש יותר מדי רכבים בישראל שלא עברו לי ביד כי בכל זאת רבוטה (אגב, את הפורסטר עשיתי גם ביפן, גם בגרמניה וגם בישראל, כל דור שלו משנת 2004 עד היום כולל הדרכות יצרן, באמת יופי של אוטו אם אתה בקטע של שבילים ושלג) - ואני אישית אף פעם לא "מייעץ" לאנשים ולא מביע שום דעה על משהו שלא קרה לי אישית, כי מה זה בעצם יתן להם? חוות דעת של מישהו שקיבל את הרכב כשהוא חדש? זה לא העולם האמיתי. לפני כמה ימים מישהו שאל על ל"ק חדש אז נתתי את שני הסנט שלי, שנתקעתי עם אחד על אלקטרוניקה. כי זה קרה לי על אמת. אבל לייעץ למישהו שהמזרקים חרא ושהביצה האחורית מתפגזת? על סמך מה? שמועות? חברים שקרנים? פורום הלנד קרוזר? אם מישהו שואל אותי איך ליברטי אני אומר שזה האוטו הכי טוב בעולם (שקר גס!!!!!) ושטויוטה זה קקה. זה כמו לשאול ארנבת איך השועל. מטריד אותי שהשמועות שאני בעצמי מפיץ על אמינותו ועבירותו האגדית של הליברטי גרוטאה זה משהו שמחלחל לאנשים שבטמטומם "מייעצים" לאחרים. לאחרונה קראתי כאן שמישהו כתב שליברטי קל לשפר למישהו שהתעניין בליברטי. באמת? אז לך תשפר ותגלה כמה זה כבר לא קל כי רוב ספקי השיפורים לא קיימים. תנסה להתקשר 10 פעמים לארה"ב כדי לאתר צינור בלם ארוך ולגלות שיש רק משומש, אהבל......
כל היועצים לא מבינים איזה נזק הם עושים כי זה לא לקנות קורולה. זה לא יורד בשום צורה לפרטי הפרטים של להחזיק רכב שטח משומש - שיש לו פי 4 תקלות, פי 4 הוצאות ופי 4 שיקולי דעת ברכישה. אז כמאמר הפרסומת: "היתם קונים מהאיש הזה מכונית משומשת?"- "היתם נותנים לאדם שניזון משמועות של חברים וקריאה באינטרנט לייעץ לכם לרכוש רכב שטח משומש?".
נתחיל מזה שלא קראתי את הפוסט האחרון בשרשור פה, קצת ארוך לי... (את השאר קראתי)
אבל בעניין השרשור וחשיבות המידע:
א. מי שלא מעניין אותו שלא יקרא. הכותרת מצביעה על התוכן ומי שלא מתאים לו שימשיך הלאה.
ב. כמה מכם חושבים שלא צריך בתחילת הדרך קורס נהיגת שטח בסיסית? אז למה צריך אם אפשר לטעות קצת לבד, לשבור את הרכב, חס וחלילה להתהפך ולסיים עם נזקי גוף? אז אם אתם מסכימים שחשוב להכיר את הסכנות ולעשות קורס נהיגה בסיסי, אז חשוב גם לדעת שלתחביב הזה יש גם סכנות משפטיות. שלמה מסביר לכם עליהם ועל המשמעות של להתמודד איתן. רוצים - תקראו את הקורס החינמי של שלמה. לא רוצים - דפדפו הלאה.
זכינו שיש לנו כמה ״שמורות״ כאלו בחיים שבהם אנחנו מוקפים באנשים מופלאים.
ג׳יפולוג מבחינתי הוא הרבה מעבר לרק אתר שמאגד אנשים עם אותו תחביב.
מדובר על חבורה מופלאה של המיטב שיש לארץ הזו להציע ובמקרה נדיר גם חולקים את אותו התחביב.
בגלל שזו גם סוג של משפחה אז יש קודים של התנהגות כפי שיש בקהילות.
מחוץ לקהילה אולי אהיה יותר זהיר אבל פה, בין החברים אני רוצה לשמר את הקודים של פעם.
של ישראל הישנה והטובה שבה ערבות הדדית היתה ערך.
ככה אני מרגיש וככה אמשיך ואני מקווה לא להתאכזב.
ושלמה לא זאב. שלמה חבר יקר וותיק של רבים מאיתנו.
שלמה עוסק במקצוע לגיטימי ביותר והוא מבטא כלפי לקוחותיו את החוק בבתי המשפט.
אולי החוק דפוק או בתי המשפט.
שלמה חבר ותיק ואהוב וברור שהוא מביא מנסיונו ומספר על מה שקורה מחוץ לבועה.
לי זה קשה כי זה שברו של החלום.
אני מעדיף לא לדעת.
שאלה לי אלייך בועז:
יצאת עם חברייך המופלאים לטיול. הפעם לא אתה מוביל.
הרכב שלך שווה 150-200 אלף שקל.
בטעות נכנסת לביצה עמוקה מידי והופ, נעילה הידרוסטטית, הלך מנוע. הרכב טוטאל לוס. קורה...
שלא לדבר על חס וחלילה להתהפך וגם אז טוטאל לוס.
אתה מבוטח מקיף.
מה לא תתבע את הביטוח בגין הנזק?
תתבע, ועוד איך תתבע.
בשביל סכום כזה הביטוח ינסה לחקור איפה ואיך קרה. תשקר לביטוח? לא, גם אתה מהבחורים המופלאים.
עכשיו הביטוח הבין שהיית בטיול בשטח ושצד ג' הוביל אותו. איך תמנע מהביטוח לתבוע את צד ג'?
- - - Updated - - -
נראה לי שעם 30 אלף הודעות והוותק שלך בשטח כבר שכחת איך הכל התחיל...
אגב, גם מי שנהג בשטח בצבא יכול להחשיב את זה כקורס.
קלי קלות: אני נהגתי, נכנסתי לביצה, אני אידיוט, בשביל זה יש ביטוח, סוף סיפור.
לגבי קורס - פעם לא היו קורסים. אנשים למדו מאנשים ותיקים יותר. הכי טוב, עד היום.
זה מאוד פשוט: לא משנה איך יתגלגלו הדברים, אם חבר יצטרך לשלם על הטעות שלי, הוא יקבל ממני כל אגורה ואגורה.
חברים, ככה זה.
נראה לכם שדרור או יואב למדו את מה שהם יודעים בקורס?
פחחח...
אפרופו קורסים, בקורס הראשון שעברתי, המדריך המטכ"ליסט לשעבר שהתיימר ללמד אותי, התעקש שההנעה בויטרה וכן בm151, ב2x4, היא קדמית. לפחות הוא היה מספיק גבר להודות בטעות לאחר שבמקום להמשיך להתווכח אתו נכנסתי לויטרה הקרובה, לחצתי על דוושת הגז עד הסוף, ושחררתי מצמד, ב2x4.
בקורס אחר שהעברתי, כמדריך זוטר, המדריך הראשי, מפקד מגמה לשעבר בבית ספר מו"ס בצה"ל פיזר מספרים אקראיים של אחוזי נעילה על הסטודנטים כמו סוכריות בעליית תורה בבר מצווה: דטרויט לוקר זה 80 אחוז, לוקרייט זה 70 אחוז, טרוטראק זה 100 אחוז,arb 90%. הוא גם הסביר לסטודנטים במענה לשאלה שנשאלה שלא משנה אם לרכב יש או אין abs,חייבים לפמפם את דוושת הבלמים בבלימת חירום.
לבקשתי שילמד את הנושא במקום לדבר שטויות הוא ענה שזה יותר מדי חומר קריאה.
הבעלים של בית הספר לשטח שבו עבדנו ניסה לדבר על לבו של המדריך הראשי, אבל כשזה לא צלח, לא עשה שום דבר נוסף בנושא, אז עזבתי את העבודה.
עד היום ניתן לקרוא על "נעילת הדיפרנציאל המרכזי" בסנטה פה באתר של אחד המדריכים שמוזכרים פה ושם, וזה למרות שניסיתי להאיר את עיניו די מזמן שאין דיפ' מרכזי בסנטה פה.
אני לא טוען שאין מה ללמוד ממדריכים, אבל אני לא מסוגל לשמוע חומר כלשהו ממדריך שאני לא סומך עליו שיגיד "אני לא יודע, אברר" כשהוא לא יודע.
לגבי הילדים שמדריכים בסדרות בניוד 551 בצה"ל, חמודים, אין מה לומר, וגם די מנוסים ברובם, אבל כמו בכל צה"ל גם הם חוטאים בהעברת חומר מותיקים לצעירים ללא סינון, כשבדרך מתווספות אל התו"ל טונות של שטויות.
אלו שני הסנט שלי על מדריכים, מרצים, מורים, וזה לא רק בתחום השטח.
מדויק.
כפי שכתבתי קודם - כאן כולם חברים. אם חנן יגרום לתאונה, חנן ישלם. אם בועז יגרום לצרה, בועז ישא באחריות. קבוצות הטיולים הן באמת מקומות נפלאים של "ריחוק חברתי" שבהן מתקיימים כללים שונים. אבל, כפי שכתבתי קודם, לא כולם כאן חברים באותן קבוצות ולא כולם כאן וותיקים. ועבור מי שיטייל פעמים ראשונות ויקלע לצרה - המדריך הזה הוא בעל ערך גדול
נראה לי שהפואנטה לא הובנה:
א. אם ביטחת את הרכב בשווי 200 אש"ח והוא טוטאל לוס, תקבל את הכסף מהביטוח. עכשיו אם הרכב היה בהלוואה, משועבד או בכל סוג של מימון לא נשארים לך 200 אלף ש"ח, גם אם נשארים לך, תוותר על רכב אחר? בא הביטוח ותובע את המוביל (חבר שלך) על הנזק וזוכה בבית משפט. מאיפה תביא 200 אלף ש"ח לשלם לחבר שלך כי אתם חברים?
ב. אם להקצין עוד יותר, אם הנזק הוא מוות שבתי המשפט יכולים גם לתמחר באובדן השתכרות זה יכול להגיע למיליונים. אני בטוח שנורא תצטער אם זה יפול על חבר שבמקרה הוביל, אבל איך בדיוק תחזיר לו? לא מדובר על פגוש, כנף, ציריה...
ג. קורס נהיגת שטח הוא רק ההתחלה, הוא בא לתת בסיס ולא יותר. אם לא תנהג בשטח ותתאמן על מצבים שונים, אין לקורס משמעות, אבל כשמתחילים הוא חשוב (לדעתי). במקרים מסויימים גם יכול להציל חיים.
ד. נמרוד.. שוב - נהגת נכנסת לביצה, הלך הרכב, בשביל זה יש ביטוח - נכון. "סוף סיפור" - לא בטוח. כי גם הביטוח מחפש למזער את הנזק ואם זה באמצעות תביעה נגד המוביל שלך, לא תהיה לו בעיה לתבוע.
- - - Updated - - -
בנוסף "קורס" מבחינתי זה שמישהו שמבין ידריך את המתלמד, יעבור איתו על מצבים, על שגיאות ויתקן לו. זה לא משנה אם זה מדריך מוסמך בבית ספר לשטח או כל "מדריך" אחר.
מה זה "יתבע את המוביל?".
נסענו חבורה של אנשים, והיה אחד שנסע ראשון וניווט.
הוא הכריח אותי לטבוע עם האוטו? לא! את זה עשיתי בעצמי.
אם מדובר במוביל בתשלום זה סיפור אחר, ובשביל זה יש לו ביטוח.
ואם הוא חאפר ואין ל ביטוח ועדיין לוקח כסף מאנשים, בעיה שלו.