-
תגובה: מצברי אופטימה כאן, והם זמינים מתמיד!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
והערה כללית,
דיוני מצברים יש לנו למכביר, בואו לא נהרוס למפרסם באתר הודעה שמשרתת את כולנו.
אפשר להמשיך לטחון נתוני השוואה בשרשור נפרד.
דורון,
זה טיעון מעניין, שגם אני התלבטתי בו, אבל בסוף הגעתי למסקנה שונה.
אם אנחנו מניחים, שמעל לכל, זכות הקיום של האתר היא בזכות החלפת המידע באתר, האם, ברגע שיבואן מפרסם פה, הוא ( וכל התחום), זוכים "לחיסינות" מכל דיון ענייני?
זה דיון ענייני ולגיטימי ואני לא רואה כל סיבה לא להתייחס לעובדות פיזיקליות פשוטות.
לא מאמין בפרות קדושות.
-
הכל טוב, אבל יהרוג אתכם לעשות זאת בשרשור נפרד? מקסימום, שימו פה קישור.
-
שני מצברי אופטימה אדום מורכבים אצלי באחד הרכבים כמצברי הנעה, כבר תשע שנים ועדיין כוחם במותנם כביום היוולדם.
מבלי להיכנס לתורת הקוונטים, זה מספיק טוב בשבילי.
-
מצברי אופטימה כאן, והם זמינים מתמיד!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הכל טוב, אבל יהרוג אתכם לעשות זאת בשרשור נפרד? מקסימום, שימו פה קישור.
יש לאתר הנהלה.
דורון ואייל ויש עוד אחד שכרגע נפקד, שניכם במיוחד מרגישים כל הזמן צורך להיות סדרנים. חדלו.
יש לכם בעיה, דווחו למנהלים בלי ויכוחים.
-
-
עולם האופנועים עבר באופן מלא למצברי ליתיום. הנעה של אופנועי 1200 או 1600 סמ"ק זהה לרכבים פרטיים.
אז המרחק לבהמות שטח לא רחוק, פשוט אין משהו שיעודד את השוק לעשות את המעבר הזה.
באופנועים למשקל יש משמעות קריטית, בעיקר כי הוא חלק אחד ממספרי המדד (הרי כמה קילו לפה או לפה משנים בעיקר בכלי קצה)
ועוד משהו קטן, ברב האופנועים המצבר ממש מתחת לביצים..
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
יש בטבלת הדגמים בסך הכל שבעה, מספר נמוך שאמור להקל על ההתאמה. ועדיין איכשהו לא ברור לי איך מתאימים מצבר דווקא לרכב סטנדרטי.
איזה מצבר מתאים למשל לרכב שלי - היילקס דיזל 2015? מבחינת מידות פיזיות לדעתי כולם יכנסו. האם כל הדגמים מגיעים עם הדקים בשני הכיוונים? האם האדומ עם 55 AH מספיק? האם הכחול עם 66 AH, או שאני צריך ללכת על ה75? מה מומלץ, ומה ההבדל העקרוני בין כחול לאדום והאם צהוב שידוע כמצבר פריקה עמוקה מתאים גם כמצבר ראשי ויחיד ברכב?
-
למה אתה צריך צהוב? אתה לא מאיר את חניון הלילה מהמצבר, ולא מפעיל מקרר. נדמה לי שהרכב גם לא עומד שבועות ארוכים ללא התנעה.
מבחינתך זה רק חסרונות, בין השאר של יכולת התנעה מופחתת, בלי להנות מהיתרון.
מהם הפרמטרים של המצבר הנוכחי שלך?
אחרי שיהיו לך אותם ביד בדוק מהו המצבר הזול ביותר שאופטימה מציעה ושכל הפרמטרים שלו עוברים את הפרמטרים האלו והנה לך התשובה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
עולם האופנועים עבר באופן מלא למצברי ליתיום. הנעה של אופנועי 1200 או 1600 סמ"ק זהה לרכבים פרטיים.
אז המרחק לבהמות שטח לא רחוק, פשוט אין משהו שיעודד את השוק לעשות את המעבר הזה.
באופנועים למשקל יש משמעות קריטית, בעיקר כי הוא חלק אחד ממספרי המדד (הרי כמה קילו לפה או לפה משנים בעיקר בכלי קצה)
ועוד משהו קטן, ברב האופנועים המצבר ממש מתחת לביצים..
לא מדויק. באופנועי שטח זה מעט יותר קריטי, ועדיין. הרוב המוחלט של האופנועים מגיע מהמפעל עם מצבר עופרת חומצה. בנוסף. בחלק גדול מהאופנועים המצבר יושב רחוק מהמנוע וסובל פחות מחום.
-
אני חושב שאתה לא מדייק, אסביר את עצמי:
1. משקל משחק תפקיד גדול באופנועים קלים או ספורט (שטח או כביש)
2. אני לא מכיר אופנוע חדש שמגיע עם מצבר עופרת. אדייק במה שאני כן מכיר, אופנוע אדוונצק שכן בנויים לשטח אמיתי שבו הם נופלים ועובדים לא קל - כולם עם מצברי ליתיום.
3. אני מזמין אותך לבוא לראות איפה יושב מצבר באפריקה טוין 1000. אגלה לך: צמוד לראש מנוע, 15 ס"מ מתחת למושב.
כן יש לו בית מפלסטיק.
מה שאני מנסה להגיד, זה שיצרים גדולים (הונדה לדוגמא), מוציאים אופנועים עם מצברי ליתיום. אז למה שלא יהיה לרכב?
המוצר, מצבר ליתיום, כבר שם.. מזמן
-
כנראה שאלמלא התעשיה עוברת להיבריד או חשמל אז גם במכוניות קונבנציונליות היה לתיום
-
...וכל זה לא רלוונטי לנושא הדיון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מהם הפרמטרים של המצבר הנוכחי שלך?
אחרי שיהיו לך אותם ביד בדוק מהו המצבר הזול ביותר שאופטימה מציעה ושכל הפרמטרים שלו עוברים את הפרמטרים האלו והנה לך התשובה.
הנוכחי הוא מצבר של 68 AH, אני לא יודע כמה CCA.
על פניו אני צריך אופטימה אדום. מבחינת CCA אין ספק שהוא יותר חזק מהסתם מצבר שיש לי. אבל יש רק דגם אחד - 55 AH. האם זה משנה? ואם לא, הבא בתור זה כחול 66 או 75 AH. וכאן השאלה שוב - מה בעצם ההבדל בין אדום לכחול בכלל? למה אין אדום 66 AH?
אני שואל לא רק ספציפית עבורי, אלא כדי לקבל הסבר רציני מנציגי אופטימה על השיטה שלהם - איך להתאים מצבר לרכב.
-
מצברי אופטימה כאן, והם זמינים מתמיד!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הנוכחי הוא מצבר של 68 AH, אני לא יודע כמה CCA.
על פניו אני צריך אופטימה אדום. מבחינת CCA אין ספק שהוא יותר חזק מהסתם מצבר שיש לי. אבל יש רק דגם אחד - 55 AH. האם זה משנה? ואם לא, הבא בתור זה כחול 66 או 75 AH. וכאן השאלה שוב - מה בעצם ההבדל בין אדום לכחול בכלל? למה אין אדום 66 AH?
.
מה הבעיה?
זה לא שהיום אתה מדייק על המספר המדויק או שומר לא לרדת מהמינימום.
אם זה מעל למינימום הנדרש, באריזה שנכנסת פיזית בתא מצבר ברכב, לא צריך יותר.
זה לא שההתלבטות מול קיבולת כפולה, ההבדל בין 68 ל-75 זה בקושי השארת טלפונים ריקים להטענה.
במקומך הייתי בודק את הכחול, שאמור להיות הביניים בין האדום והפריקה עמוקה.
זה נשמע לי בדיוק פרופיל שימוש של מי שמטייל עם רכב בשטח, יש צרכנים מזדמנים בעמידה אבל לא דרישות מקרר וכו׳.
זמנו של המצבר הראשי שלי הגיע, ואני מתלבט על סידור של 75אדום ראשי ו-75 צהוב לצרכנים.
-
אז זהו דורון, שאין 75 AH אדום. האדום הוא רק 50AH (לא 55 כפי שרשמתי בטעות).
זו הטבלה שפורסמה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1617095371
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
צודק.. איפושהו פספסתי שאין אדום 75.
זה אומר שהכחול הוא המתאים כראשי 75?
-
תעברו קצת על סקירות מוצר באמזון.
אחרי שקראתי בכמה מקומות שזו כבר לא אותה איכות בדקתי באמזון.
משאיר לכם להתרשם ולהחליט בעצמכם.
דווקא הייתי ממש בכיוון
-
בוקר טוב,
ננסה לענות,
לגבי פלוס ימין / פלוס שמאל - אין לנו מצברים עם הדקים הפוכים. שימו לב לפני רכישה שהמצבר יתאים לרכב.
לגבי התאמת מצבר לרכב היא שאלה של שימושים והספק.
ברכב שיש לו מצבר מקורי של 68ah לא היינו ממליצים להרכיב מצבר של 50ah. נשארנו עם הסדרות הצהובה והכחולה, שמתומחרות באופן דומה.
להיילקס עם מצבר נוכחי של 68ah אפשר להתקין מצבר 66ah וגם 75ah.
למי שמשתמש באביזרים כמו כננת, מקרר, תאורת שטח וכד' - קחו את המצבר הגדול יותר, אם מבחינת מקום פיזי הוא נכנס.
ההבדלים במחירים קטנים, והמצבר הגדול יאפשר לכם גם CCA גבוה יותר וגם שימוש ממושך יותר באביזרים השונים.
חשוב מאוד לשים לב למשקלים השונים של המצברים. ה 75ah (כחול או צהוב) שוקל 26.5 ק"ג, וזה לא מעט. וודאו שהתושבות עליהן המצבר מורכב מתאימות למשקל.
ברכבי שטח עם מנועי טורבו דיזל מודרניים ונפחים של 2.5 / 3.0 ליטר - תתפנקו במצבר הגדול יותר. ה CCA של המצבר הקטן יספיק להניע את הרכב, אבל להפעלה תקינה של כל מערכות הרכב יחד - קחו את הגדול או את זה שהכי קרוב למצבר המקורי שהותקן ברכב.
אנחנו מדגישים כי ההבדל העיקרי בין המצברים בסדרה האדומה לבין הצהוב והכחול הוא בתכונות הפריקה העמוקה. למצבר האדום אין יכולות פריקה עמוקה, ולכן אם מישהו מתכנן להפעיל אביזרים כשהמנוע כבוי, קחו את הצהוב או הכחול.
עוד הבדל שחשוב לשים אליו לב, לסדרה הכחולה (ולאחד האדומים) יש הדקים נוספים. דבר זה מאפשר לכם לחבר צרכני חשמל כמו קשר, מקרר או תאורה באופן ישיר ולא כאילתור על ההדקים המזינים את מערכות הרכב המקוריות.
-
1 קבצים מצורפים
הצלחתי לקרוא את כל השרשור (חלק מהפוסטים אפילו הבנתי)
חדור מטרה , ניגשתי לאתר אופטימה העולמי וביקשתי לדעת מיהו המצבר המומלץ
מחברתם להתקנה ב JK 2018 שלי ?
התשובה הייתה YELLOWTOP DH6 , כפי שמופיע בצילום המסך.
קובץ מצורף 133528
עכשיו רק נשאר למצוא מי מחזיק את המוצר בארץ?
את זה פחות הצלחתי ברשת,
יש בכלל מוצר כזה בישראל ??
-
את המצבר DH6 אנחנו לא מביאים.
תבדוק התאמה של המצבר הצהוב או הכחול 75ah מבחינת גודל פיזי.
באם לא מתאים, תבדוק התאמה של כחול 66ah.