תגובה: רכישת ג'יפ סופה ראשון - השלב השני
גם ברזנטים יש בכל מיני תוצרות, גדלים וגבהים.
היה את המקורי משמשונית מתוצרת אחידטקס/סוהיל. מתוח על קשתות ההתהפכות המקוריות.
יש ברזנטים אמריקאיים מאוד יפים של בסטופ ושות' שהם גבוהים יותר (המסגרות שלהם גבוהות יותר).
היה ברזנט מג"ב משמשונית שהיה גבוה ממש, כדי לאפשר פריקה מהירה של לוחמים מאחור. זה מכוער, אפילו קצת מגוחך, אבל מאוד נוח ופרקטי - ילדים ובני נוער יכולים ממש לעמוד/ללכת בתוך הג'יפ.
וכמובן, רק לצורך האיזכור - ה"סופשית" הצבאית. דיגום צבאי-ייעודי לצורך פעילות בט"ש ספציפית.
בקיצור - הג'יפ הזה הוא כחומר ביד היוצר והיו, יש ויהיו תמיד הרבה מאוד אפשרויות. זו כנראה גם הסיבה שנתון הגובה הכללי של הג'יפ קצת פחות רלוונטי, למעט אם הוא מתגורר בסככה/חניון תת-קרקעי עם תקרה בגובה מוגבל. זה גם למה אני אישית, עם ברזנט שמשונית המקורי, לא בונה/מתקין גגון ואת כל ההעמסה של שק הציוד על הגג לפני טיול, אני מבצע בחוץ. הכל רק בגלל מגבלת החניון התת-קרקעי....
וכמובן - עניין של טעם אישי. אין ספק שהברזנטים האמריקאיים הם הכי יפים ואיכותיים (מבחינת אסתטיקה כללית של חומר הגלם ועיצוב הגג, איכות התפירה והגימור, מתיחה, אטימות ורעש רוח. זה מוצר סדרתי שמגיע ממפעל מתמחה) אבל הם גם יקרים מאוד ובעיקר מתוכננים בקפידה ומאתגרים יותר בביצוע כל מיני שינויים כמו למשל פרוייקט חלון קדמי שמתקפל גם כשהברזנט מורכב על הג'יפ.
אישית אני בעד הברזנט הישראלי המקורי משמשונית (שהוא גם החזק והעמיד מכולם. שלי כבר בן 26 ולמרות אינספור החלפות ריצ'רצ'ים, תיקונים והטלאות ואינספור רמזים להתחדש, הוא עדיין תקין ואטום. זה אומר משהו על העמידות שלו... אפילו סוהיל מנצרת, חבר, זה שתפר אותו אי שם בשנות ה-90, משתאה), כי אני סבור שהמראה הקרוב למקורי, האופי והצביון של ג'יפ ישראלי קלאסי חשובים ומתאימים יותר מאשר לנסות להפוך אותו לבעל לוק כאילו-אמריקאי. וזה גם למה אני בעד "חזית מג"ב" הישראלית-ייחודית (אני חושב שבקרוב, עם הכניסה לסטטוס אספנות של הסופות הראשונות, יתעורר מחדש ביקוש לחזית "הילד הבוכה" המקורית של הסופות הראשונות מ-92-93. מכוער, אבל ייחודי - מי שעוד יש לו כאלה זרוקות בפינת המחסן, שישמור על זה טוב-טוב! זה יהיה שווה לא מעט כסף...) ואפילו חזית של CJ, ששלושתם קולעים יותר לטעמי מחזית הרנגלר המצועצעת/מלוקקת של המודלים הצעירים יותר (מ-96' ומעלה). הלוק הסמי-צבאי המחוספס/ספרטני של הסופה המקורית מסתדר לי טוב יותר בעין עם כל מיני דיגומים ותוספות מבניה עצמית. זה לטעמי האישי-נטו, האופי הייחודי של הג'יפ הישראלי לעומת הרנגלר YJ בעל הלוק והאופי האמריקאיים.
אבל כאמור, כל אחד וצרכיו, טעמו, רצונותיו, יכולותיו הטכניות וגם יכולתו הכלכלית - ואין "יותר יפה/טוב" או "פחות יפה/טוב". הכל יפה, הכל טוב, הכל מתאים - ואם זה עושה את העבודה - זה עובר.
הג'יפ הוא רק פלטפורמה לביטוי אישי. ולהבדיל מאחיו האמריקאיים/יפניים, הוא סובל את כל זה בחיוך וזה לא "מוריד לו מהערך" כמו למשל אם תקדח ותחתוך ותרתך בעצמך על לנדקרוזר חדש או רנגלר מודרני ויקר, שם זה ממש מתבקש לבחור רק באבזור מוכן ומגומר היטב מקטלוג-כרומו מבריק של יצרן אוסטרלי/אמריקאי (או סיני...).
סופה/סיקס ישראלי זה לא סתם ג'יפ שאנשים שיש להם הרבה כסף קונים בחנות, אלא סוג של אמירה ודרך חיים.
זה אוטו ישן שאתה מחזיר אותו לחיים ומחזיר לו את כבודו. פותח לו מחזור חיים חדש ואתה זה שבונה אותו בעצמך מאפס, לאט לאט, צעד צעד, לפי הבנתך וטעמך - ואין שניים זהים לחלוטין.
אתה כל הזמן מתכנן איך לשפר ולשנות ולרענן. בודק ומברר ומתייעץ ואז מעיז ומנסה. לא הצליח לך?... מתקלף?...נשבר?... יצא עקום?... לא נראה לך טוב?.... אתה מפרק, קונה שוב עוד ברזלים ועוד אלקטרודות ועוד פלאפים ועוד צבע - זה שכר הלימוד שאתה משלם - ומנסה משהו אחר.
לפעמים אתה נכשל שוב ושוב. אבל זה רק מדרבן אותך ללמוד ולהשתפר עד שהתוצאה קולעת למה שרצית ודמיינת ותכננת - ואז אין גבול לתחושת הסיפוק וההנאה מהעובדה שאתה תכננת נכון, אתה בנית לבד ואתה הצלחת ומה שאתה בנית זה היחיד מסוגו בעולם. וכך, לאט-לאט אתה והג'יפ נקשרים בעבותות שנרקמו בהרבה שעות עבודה, הרבה זיעה, לא מעט כסף ולפעמים גם קצת כוויות ודם (כי עבדת בידיים חשופות... תתארגן מהר על כמה זוגות של כפפות מכונאי טובות!) והוא הופך לג'יפ הכי טוב שאפשר מבחינתך. אבסולוטית הוא כמובן אולי לא הכי טוב בעולם, אולי יש טובים ממנו - אבל לבטח אין טובים כמוהו.
בזה לדעתי מתמצה מהות הקסם הגדול של ג'יפ אמיתי. הוא הופך מהר מאוד מסתם רכב-שטח לתחביב - ואחר כך לדרך חיים.
(ולמי שתוהה, ואני יודע שיש כאן כמה שתוהים - זו גם בדיוק הסיבה למה אני כל כך מתעב את מוסדות/רשויות ושליחי/נציגי המדינה. בגלל שהם מתערבים לנו בכל פיפס בחיים וגם ובעיקר בג'יפ - איך הוא ייראה, באיזה גובה, מה מידת הגלגל, איזה קפיץ ואיזה סרן, מה צבע הבולמים, מה ההספק, המפרט הטכני וכו' וכו'. מבחינתי זה כאילו הם גם יקבעו לי מה לאכול, איך להתלבש, איך להסתפר, מתי להתגלח, איזה מוסיקה לשמוע, איזה ספר לקרוא וכו'. אני רואה בזה רדיפה אישית ואובססיבית שלהם כנגדי וכנגד דרך חיי).
אז ברוך הבא לחבורה המובחרת והייחודית של אוהבי/בעלי הג'יפ הישראלי האמיתי!
אני מנחש במידה רבה של בטחון שלמרות כל ההוצאות והקשיים והמהמורות בדרך (ויהיו הרבה כאלה), כנראה שתהנה מזה עד השמיים ותתמכר.
דרור, אין ספק שכאשר יישאלו אותי עוד פעם 'למה סופה?', ההסבר שלך יהדהד בראשי, ואדע בדיוק למה...
לאחר חשיבה די מעמיקה, מרובה, לכתוב לראות לשאול וכו' וכו', חוץ ממה שהתחלתי לעשות לבד (בעיקר באופן הטיפול ויישור הקו שהוא נושא בפני עצמו) הוחלט עלה כמה דברים קטנים שאותם אעשה בשלב הראשון
אז אחרי הרבה קריאה פה בפורום, נולדו לי כמה שאלות שאני מנסה לענות לעצמי וקצת קשה לי
כמו כן, יש הרבה נקודות ששאלות מהפורום הן כבר לפני שנים רבות ואני באמת לא יודע אם עדיין רלוונטי, אז...
נתחיל:
1. הגבהה - המליצו על הרבה, מה כן ומה לא. השאלה העיקרית שלי היא - אם אני מחליט להחליף את הערכה (לצורך העניין 'מתלם' הבנתי שהוא מייצר במיוחד לסופה) ולהרכיב לבד, איזו אלמנטים יצטרכו להתחלף גם הם? חוץ מיו-בולטים ובושינגים. מתלבט אם לקפוץ למים העמוקים האלו. המים האלו (מבחינתי האישית כמובן) עמוקים מכייון שהם משלבים מספר דברים - הבנתי צינורות, כיוון בלם חניה ועוד קצת...
1.5 (בהמשך לשאלה הקודמת) - ערכה הגבהה מומלצת למקרה שאחליט לא לעשות את הפרוייקט עדיין באופן עצמאי? ואיפה. לדעתי אלך על ה4 אינצ', פשוט בגלל שאני מבין שזה אפשרי, ואם אתה עושה הכל נכון ('נכון'... דבר מאוד יחסי) לא יכשיל בטסט (מה שמאוד הטריד אותי עד עכשיו)
2. נעילה אחורית - הוחלט על נעילת דטרויט, ולהרכיב לבד. (בבוא היום כבר אשאל אם למישהו יש זמן לעזור, אבל עד אז) איזה מק"ט ספציפי, ואם למישהו יש קישור מה טוב... מחפש אחד לדנה 60, ואחד דנה 44
בעיקר מטריד אותי שראיתי מספר מוצרים שהשוני בהם הוא בין יחסי ההעברה.
3. בכדי להוריד את השמשה הקידמית בזמן שיהיה ברזנט, קראתי את הכתבה המשעשעת של דרור על הבחור המוכשר (הבנתי שהוא גם התחרה עכשיו בתחרות המטורפת בארה"ב... שאפו)
בגלל שאני לא יודע אם הוא עדיין בעסקים אלה, מחפש מישהו שיעשה את אותה המסגרת לרכב (מדובר בהמון עיקומי ברזל, וייקח איזה יום שלם)
איך הגעת למסקנה שהגבהה של 4'' לא תכשיל אותך בטסט?
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
איך הגעת למסקנה שהגבהה של 4'' לא תכשיל אותך בטסט?
נשלח מהנייד
שניה אשנה אז את הניסוח
לא התכוונתי שזה לא יכשיל (כלומר 100% אחוז עובר),
כוונתי הייתה - שזה יכול לעבור
אז חוזר על השאלה בצורה אחרת - מה גורם לך לחשוב שזה יכול לעבור?
אני חושב שכולם נזהרים כאן ונציאנים בדיוק ההיפך, למיטב זכרוני דרור גם טוען ש רכב כזה מושך אש גם בגובה די סטנדרטי.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אז חוזר על השאלה בצורה אחרת - מה גורם לך לחשוב שזה יכול לעבור?
אני חושב שכולם נזהרים כאן ונציאנים בדיוק ההיפך, למיטב זכרוני דרור גם טוען ש רכב כזה מושך אש גם בגובה די סטנדרטי.
נשלח מהנייד
הסיבה העיקרית: מספר האנשים שרשמתי להם בשאלות במשך השבוע האחרון, איך עברו, מה עברו, ומה אמרו להם במהלך האירוע...
כמובן שאתקל בבעיות, כמובן שאני לא יודע הכל, אבל נראה לי שזה אפשרי.
כמובן וכמובן גם שדעתי אינה נחרצת ואף להפך... ואם נתקלת במשהו, כמובן שיותר שאשמח לשמוע
מציע להשאיר את הנושא 'איך עוברים טסט' מחוץ לדיון הזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם יש לך שאלות, תתקשר (בשעה סבירה, לא לפנות בוקר).
יש מצב שאפציץ אותך בנתונים ותאבד אותי.
ואז תתייעץ גם עם גיתאי. כסטודנט שלו לשעבר, הוא ישמח לייעץ לך....