תגובה: גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
המונח הזה שייך לתקופה שג'יפאי נסע בסיקס נטול מקררים מערכות ניווט ובדרך כלל גם נעילות. זה גם חייב אנשים להבין בשטח, ניווט עם מפה ומכונאות ורוב האנשים האלה היו כמעט בהגדרה אנשי ואוהבי טבע. גם כמות הגיפים היתה הרבה פחות מ 10% ממה שיש היום עם שלל הרכבים שקיימים היום. ומאפשרים לכל אחד עם סמארטפון ותכנת ניווט להיכנס לשטח ומכיוון שהרוב הם לא אנשי טבע או שטח או איך שתרצו לקרוא לזה כך גם ההתנהגות. אם בלכלוך ואם בהחרבת השטח או הצירים. בנוסף יש כל כך הרבה צירים ותאי שטח סגורים שיש עומס אדיר על מה שכן נשאר.
בסוף דרור צודק. הכל מתנקז לאנשים ודרך התנהגות. אפשר לטייל גם בrzr בלי לחרב את השטח.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דווקא כן נעלב. והרבה.
הגישה של לחרב את השטח ולהתנהג כאדוניו .. לא קשורה לסוג הרכב.
ולא ציפיתי ממך דווקא אסף לזה.
פעם. היה מושג כזה ג׳יפאי .. זה היה אדם שאהב לטייל. אהב את השטח. ידע את השטח. השאיר חתימה קטנה.
היום לטייל בשטח עם פרייבט או רייזר זה הכל רק לא חתימה קטנה.
ומי שנוסע ברכב שאינו טנדר טויוטה נעול פעמיים הוא אוטומטית מחרב את השטח?
נפלא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
באוסטרליה, באיזור הglasshouse mountains, סובב אותנו פקח (בנימוס רב ועם הרבה כבוד) לא כי רכב השטח שלנו לא היה עובר במסלול (פגרו קינג ישן סטוק ללא נעילה) אלה כי הקרקע באיזור הספציפי ארוזיבית מאוד ומלחמה בהצלבות עם בקרת משיכה יוצרת בורות שאחרכך מתרחבים עם זרימת המים והופכים את המסלול ללא עביר לאף אחד. כל לפי הסבר שלו. מכיוון שהנל נעשה בטוב טעם, חיוך ותוך כדי הכוונה וליווי קצר למסלול אחר, אנחנו זרמנו.
בכלל מאוד מטיפים שם לzero track mark.
אני לא יודע כמה זה חמור בארץ, מניח שדין איזור ים המלח לא כדין הר הנגב מבחינת קרקע, אבל התחושה שם שתוך עונה בור הצלבה הופך לבור שבולע רכב פולסייז על יושביו.
אז פה הפקח הזה היה נהפך לבר מינן אם היה מנסה לסובב מישהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
פה הוא כנראה היה מאיים בקנס לא חוקי,
ולא טורח להסביר לספר ולוקח אותך למסלול מהמם שרק הוא מכיר.
הכל עניין של pitch....
ובכלל, זה לא פקח, זה פארק רינג׳ייר. שניכר שלא דואג רק לטבע אלה להנאה ולחוויה של הג׳יפאים.
משהו שכלל לא מקובל בארץ.
לא תוך עונה אחת, גם לא שתיים. אבל בסוף כן ועוד איך.
רוב מוחלט של קטעי ההצלבות שאתם מכירים, נוצרו על ידי כלי רכב ואינם טבעיים.
גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
במספר אינטרקציות עם פקחים בדיון מקצועי (לא מפגש פקח-מטייל)השתקפה מצידם בעיקר בורות בהתייחס לנושא בו הם היו אמורים להיות סופר-בקיאים.
חוסר הבנה/ידע מה ההבדל בהשפעת כלי רכב על סוג קרקע נתון, ואמירות הכללה גסות שבעיקר השאירו אותי עם הרושם שהם (שוב) פשוט לא רוצים מטיילים בשטח.
אני באמת חושב שבהתייחס לחולאי המערכת, היא רחוקה מלהיות בשלה לדעת לעשות הפרדה כזו של איזה רכב נכנס לאן.
מקור הבורות/בערות הוא במחוקקים ובמקבלי ההחלטות, לאוו דווקא בפקחים.
קשה לצפות ממינוי פוליטי, מקורב לשר/חבר מרכז מפלגה, עסקן ששכח כבר מזמן מתי ליכלך קצה אצבע בעבודה אמיתית, בנאדם שמקצועו הוא פוליטיקה ותככים - להבין משהו בהבדלים טכניים בין דגמי כלי רכב שונים או בפרטים והתנהגות של תכסיות קרקע, אלא אם הוא עצמו מגיע מהרקע הזה. כמה מהם באמת מגיעים מהרקע הזה?.........
מעבר לזה, לבצע הפרדה כזו יהיה משהו בעייתי ביותר, יגרור התמרמרויות ומריבות ויגלוש מהר מאוד (כמו כאן) לויכוחים על צדק סוציאלי, אנתרופולוגיה, פסיכולוגיה ופילוסופיה.... למה לו מותר ולי אסור?.... למה הוא, שיש לו 420,000 שקל לרוביקון חדש, מותר לו לנסוע ולטייל לאן שירצה?..... ואני, שיכול להרשות לעצמי רק פרייבט ישן ומתפרק בן 25 ב-2,000 שקל, אסור לי?....
אז מבחינתם יותר קל לאסור באופן גורף על כולם.
מגדירים "רכב מנועי" או "כלי רכב" בכלל (כולל אופניים), ומאשימים את כל מה שנוסע בהרס הטבע.
ממש כפי שלאחר שהם נאלצים להתמודד שוב ושוב ושוב עם ערימות האשפה וגילויי הונדליזם, קשה לצפות מהם לעשות הפרדה בין טובים ורעים. בין ג'יפים ופרייבטים, בין ג'יפים ל-SBS ולאופנועים, בין מתחרעים למטיילים תמימים. בשורה התחתונה נשארים מחזות של חורבן. ואז גם נעלמים שרידי הסבלנות והסובלנות לנוכחות בני אדם בכלל. ולא אמרתי כלום על הצבא שמתאמן ומה הוא מעולל לשטח.... אבל זה מותר כי אין ברירה....
השטח של כולם ובשביל שמותר לתנועת כלי רכב, מותר גם לפרייבטים לנסוע. נאהב את זה או לא. איך הם נוסעים ומתמודדים זה כבר רק פרט טכני. בסוף זה רק סיפור של בני אדם - איך אתה מתנהג על השביל ששייך לכולם. וכשמצטמצמים לנקודה הזו של "איך אנחנו מתנהגים", מגלים שזה בדיוק אותו דבר גם על הכביש ובחניה מסודרת, וגם בעמידה מנומסת בתור ובחסימת מעבר בסופרמרקט ובכל מקום בו בני אדם צריכים להתחשב זה בזה.
קמת על צד ימין היום?!
כמעט נשמע שעברת צד (;
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דווקא כן נעלב. והרבה.
הגישה של לחרב את השטח ולהתנהג כאדוניו .. לא קשורה לסוג הרכב.
ולא ציפיתי ממך דווקא אסף לזה.
פעם. היה מושג כזה ג׳יפאי .. זה היה אדם שאהב לטייל. אהב את השטח. ידע את השטח. השאיר חתימה קטנה.
היום לטייל בשטח עם פרייבט או רייזר זה הכל רק לא חתימה קטנה.
ומי שנוסע ברכב שאינו טנדר טויוטה נעול פעמיים הוא אוטומטית מחרב את השטח?
נפלא.
להתבדח עדיין מותר לי.... ואתה יודע את דעתי שאני לא מסתיר - שצריך לטייל ולא חשוב כמה.
וטיילתי הרבה בשטח בפרייבטים.
(אבל לא תקעתי לאף אחד ציר למשך שעות אף פעם.)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פספסתי את הסמיילי.
סורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
באוסטרליה, באיזור הglasshouse mountains, סובב אותנו פקח (בנימוס רב ועם הרבה כבוד) לא כי רכב השטח שלנו לא היה עובר במסלול (פגרו קינג ישן סטוק ללא נעילה) אלה כי הקרקע באיזור הספציפי ארוזיבית מאוד ומלחמה בהצלבות עם בקרת משיכה יוצרת בורות שאחרכך מתרחבים עם זרימת המים והופכים את המסלול ללא עביר לאף אחד. כל לפי הסבר שלו. מכיוון שהנל נעשה ב))טוב טעם, חיוך ותוך כדי הכוונה וליווי קצר למסלול אחר, אנחנו זרמנו.
בכלל מאוד מטיפים שם לzero track mark.
אני לא יודע כמה זה חמור בארץ, מניח שדין איזור ים המלח לא כדין הר הנגב מבחינת קרקע, אבל התחושה שם שתוך עונה בור הצלבה הופך לבור שבולע רכב פולסייז על יושביו.
אני עדיין בשוק שאף אחד לא קפץ עליך בגלל הפוסט הזה והרב"ט
;) ;)
גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב.
זה לא הנגב מול ים המלח, זה מקרה מקומי משתנה לפעמים ברמת המטרים.
קחו לדוגמא את מדרגת המרזבה ואת מדרגת בוקר.
שתיהן מדרגות משמעותיות שנוצרו בגלל דרגש סלע קשה מקומי ביחס ליחידות רכות יותר מעל ומתחת.
ושתיהן ביחידות סלע שונות..
והן קיימות בלי קשר לרכבי השטח.
מעבר הרכבים מדגיש אותן, אבל לא יצר אותן.
ויש מקומות שיראו לך רגישים אבל כל שנה מתאפסים בגלל מזג אויר ותנאי שטח אחרים.
אז ככה...
עניין הגרוטאות בארץ התחיל ע"י קבוצת חברים, שנתקלו במונגול ראלי בחו"ל ,והחליטו להתחיל עם זה בארץ. במסע השני שלהם הם קראו לעצמם גרוטראלי. בעקבות ויכוח על התנהלות הטיול, נהיה פיצול והקבוצה שהתפצלה , קראה לעצמה גרוטאשטח. הרבה חבר'ה מהתחום השתתפו שם, כולל גיא רפאל , ג'וי בירן , ארז מהלל ואני ועוד רבים וטובים.
נכון להיום, פעילות הגרוטאשטח הופסקה מסיבות שונות.
אני מעולם לא פגשתי את יואב, אבל התכתבתי איתו קצת בעקבות הפוסט. נראה שהיד שלו הייתה קלה על ההדק.
מי שמנהלת את מסעות הגרוטראלי, היא חגית דוד, אחת הג'יפאיות הוותיקות בארץ, והיא תמיד נמצאת במעברים הקשים לגרוטאות.
כאשר מגיעה קבוצת ג'יפים, היא עוצרת את המסע, ומאפשרת לבעלי ה 4X4 לעבור. נראה שבאותו מקרה, לא ניתן היה לתת ליואב לעבור, והם נלחמו כדי לחלץ את הסובארו.
מצד שני, אני גם יכול לכתוב שזאת חוצפה שחברי מועדון רקסטון או ניסאן פתפיינדר חוסמים לי את הדרך ברוב חוצפתם, כי לי יש CJ שמשופר כמו זיבאר, אבל אני נושם עמוק , סופר עד 10, ומחכה בצד עד שיעברו. מעבר לזה שאחרי שהם החריבו את המעבר/מעלה, לי נהיה קצת יותר מעניין לעבור שם.
מוסר השכל : השטח שייך לכולם באותה מידה, וכל עוד שרט"ג, אשר יודעים על כל מסע והמסלול שלו, לא מונעים מאיתנו לעבור, כפי שכבר עשו בצדק בכמה מקומות, אנחנו נמשיך לחרוש את הארץ , נטייל ונהנה מהנוף ומאתגרי הנהיגה ללא 4X4.
נ.ב. ממליץ לכולם להתנסות אפילו פעם אחת, במסע גרוטאות, זאת חוויה מסוג שונה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני עדיין בשוק שאף אחד לא קפץ עליך בגלל הפוסט הזה והרב"ט
;) ;)
לא רלוונטי בארץ, יותר מידי שכל והבנה....בארץ או שסוגרים או שלא....
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב.
זה לא הנגב מול ים המלח, זה מקרה מקומי משתנה לפעמים ברמת המטרים.
קחו לדוגמא את מדרגת המרזבה ואת מדרגת בוקר.
שתיהן מדרגות משמעותיות שנוצרו בגלל דרגש סלע קשה מקומי ביחס ליחידות רכות יותר מעל ומתחת.
ושתיהן ביחידות סלע שונות..
והן קיימות בלי קשר לרכבי השטח.
מעבר הרכבים מדגיש אותן, אבל לא יצר אותן.
ויש מקומות שיראו לך רגישים אבל כל שנה מתאפסים בגלל מזג אויר ותנאי שטח אחרים.
מבין. בסיפור שסיפרתי הקרקע הורכבה מאדמת סחף רכה רכה...ללא אזורים סלעיים בכלל, גג סלעים מהסוג שאפשר להרים בידיים ששקועים בקרקע....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
מי שמנהלת את מסעות הגרוטראלי, היא חגית דוד, אחת הג'יפאיות הוותיקות בארץ,
זה מסביר כמה דברים ( בעיני )
ציטוט:
מצד שני, אני גם יכול לכתוב שזאת חוצפה שחברי מועדון רקסטון או ניסאן פתפיינדר חוסמים לי את הדרך ברוב חוצפתם, כי לי יש CJ שמשופר כמו זיבאר, אבל אני נושם עמוק , סופר עד 10, ומחכה בצד עד שיעברו.
זה לא רק שלא דומה, זה אפילו חוצפה גדולה יותר. זה לקחת את הקצה העליון של הצ'ופצ'יק של השפיץ .. בעליונות ואדונות ועוד לכעוס על אלו שאין להם, איך הם מפריעים לך להנות ממה שיש לך, תוך כדי שאתה מתעלם מהרצון שלהם להנות ממה שיש להם.
לא תשובה טובה כל כך אם אתה מנסה להרגיע את הלהבות.
תדמיין שעוצרים את כל כביש 2 בבוקר כדי לתת למניאק ההוא עם הפרארי לנסוע 300 קמש ..
גם אם אתה הוא זה שנוהג בפרארי ..
אני חושב שיהיה לך קשוח לדמיין שכל 300000 הנהגים שעומדים בפקק לכבודך, יהיה להם קשה לפרגן לך על הפרארי.
גיא, לדעתי זו הפעם השניה בשירשור שאתה מפספס את כוונת המשורר, תנסה לקרוא שוב :)
יואב שפתח את השרשור הוא לא מהמתלהמים הקבועים, ולכן יש לתלונה שלו עוצמה רבה.
לעמוד בפקק במכשול בשטח כי יש רכב או שיירה שמתקשים - סבבה לגמרי, חלק מהטיול, אפילו לעזור לקבוצה שלפניך לעבור. זה משהו שאפילו צפוי במקומות מסוימים (מדרגת הנקרות, מצלעות וכו'). אבל כשזה לא באתגר עבירות יוצא דופן, ורכב אחד חוסם ציר למשך שלוש שעות - זה כבר מוגזם ופשוט לא לעניין. אם לא היה אפשר למשוך את רכב הגרוטארלי קדימה אז היה צריך לפנות אותו לאחור, לתת למישהו אחר לעלות ולמשוך קדימה. אני בטוח שיואב בעצמו היה מתנדב לעזור, במדרגה המדוברת למשוך סובארו עם לנדקרוזר זה די טריביאלי.
מה גם שלפי התיאור מיקום זה גם לא מעבר טכני מורכב ולא אתגר עבירות או סכנה.
אלא ״סתם״ צוואר בקבוק.
זה גם לא מצב תיאורטי שלא נתקלים בו בשטח מידי פעם כשפוגשים אנשים חסרי דרך-ארץ, שכנראה שזו גישתם לחיים מול הזולת, אבל גם כאלו שפשוט לא מודעים.. בלי כוונה רעה.
אבל,
כשזה אירוע מאורגן, בתשלום, זה כבר הופך ללא קביל לחלוטין, כי המארגן כן יודע/מודע וצריך להיות ערוך להסרת המפגע.
שביל הוא דרך לכל דבר. כמו כביש.
רכב מכל סוג שהוא שתקוע מכל סיבה שהיא ועובדים עליו, צריך להזיז לצד השביל ולעבוד עליו שם. כדי לא לייצר הפרעה וכדי שאחרים יוכלו לעבור. זה הכל.
שום חסימה כזו של דרך אינה קבילה. זה עניין פשוט שבין אדם לחברו. דרך ארץ. נימוס בסיסי. מה זה קשור לאירוע בתשלום או לא?....
והיה והרכב נתקע במקום שלא מאפשר חילוץ שלו ללא תיקון.
האם לסופה בזיק מותר לחסום?
וטריוס בנקרות?
ואונימוג בכביש 40?
איפה עובר הגבול בין רכב לגיטמי במכשול לגיטימי שנתקע ואין מה לעשות חוץ מלחכות, למשהו לא לגיטימי?
(יש לי ביקורת על גרוטראלי - החזון מול המציאות, אבל לחלוטין חושב שהשטח שייך גם לגרוטאות)